Κάνναβη & εξαρτησεις...

   
   

 Κοινωνικά θέματα, Πολιτική, Επικαιρότητα

 

αποποινηκοποίηση κάναβης
ναι
73%
 73%  [ 11 ]
όχι
26%
 26%  [ 4 ]
Σύνολο Ψήφων : 15

Συγγραφέας Κάνναβη & εξαρτησεις...
 
       
Τετ, 07 Ιαν 2009 11:00 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


fraoulitsa
Γκουρού
Γκουρού


Aug 22, 2008
1390


no drugs no acochol no smoking!!!! ζηστε υγειινα και σωστα! ολα βλαπτουν, ολα σκοτωνουν!!! αν ειναι να αθωωνουμε το ενα να αθωωνουμε τ αλλο καηκαμε!!! τιποτα δεν ειναι αθωο σε αυτον το κοσμο! ουτε τα χορτα!! παλια λεγαν αν θυμαστε οτι η σογια ηταν υγειηνη και ολοι ετρωγαν σογια! τωρα αποδειχθηκε οτι ειναι καρκινογονα! διαφημιση ειναι ολα και τιποτα αλλο!!

     
 
       
Τετ, 07 Ιαν 2009 11:11 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


Legend-x
Γκουρού
Γκουρού


Aug 26, 2008
895
Τόπος: Ρόδος


Εγώ πιστεύω πως ναι θα έπρεπε να αποποινικοποιηθεί η κάνναβη γιατί το θέμα δεν είναι αν είναι κάτι παράνομο ή όχι το θέμα είναι πως πρέπει να το συνειδητοποιήσεις εσύ και αφού τόσος κόσμος κάνει χρήση κάνναβης ή τέλος πάντων οποιονδήποτε άλλον ναρκωτικών ουσιών και είναι παράνομες ε ας τις νομιμοποιήσουν να ηρεμίσουμε. Προσέξτε ναι λέω στην αποποινικοποίηση μόνο για προσωπική χρήση όχι για εμπόριο υπάρχει διαφορά.

     
 
       
Τετ, 07 Ιαν 2009 2:02 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


fraoulitsa
Γκουρού
Γκουρού


Aug 22, 2008
1390


ποιος σ εγκυαται οτι αποποινικοποιηθει η κάναβη δεν θα γινεται εμποριο???? θα γινεται ακομη και νομος να βγει!!! δεν μπορεις να το ελεγξεις αυτο!! και πολυ ολο δικαιολογιες βρισκετε!! τιποτα δεν ειναι αθωο! δεν ειναι σωστο να γινεται χρηση καμιας ναρκωτικης ουσιας. και οποιος κατα την γνωμη μου χρειαζεται ναρκωτικες ουσιες για να ναι καλα, πολυ απλα δεν ειναι ουτε ποτε θα ειναι και κανενος ειδους εξαρτηση δεν ειναι υγειης!!! συνελθετε!!

     
 
       
Τετ, 07 Ιαν 2009 4:06 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


slide
Γκουρού
Γκουρού


Nov 04, 2008
772


Mήπως θα έπρεπε να ηρεμήσεις λίγο?
Φιλικά στο λέω - συζήτηση είναι, όλοι μπορούν να εκφράζουν όσο απόλυτες θέσεις θέλουν.

     
 
       
Τετ, 07 Ιαν 2009 5:29 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


Rogue
Μεγάλο μολύβι
Μεγάλο μολύβι


Mar 20, 2008
130


Προς αγαπητή φραουλίτσα. Δεν σου φαίνεται λιγάκι περίεργο το ότι το κάπνισμα σκοτώνει κάτι εκατομμύρια ανθρώπους το χρόνο ενώ δεν έχει καταγεγραφεί ούτε ένας θάνατος από χρήση κάναβης? Δεν είναι λιγάκι ύποπτο το ότι το θανατηφόρο τσιγάρο είναι νόμιμο(όπως και το αλκοολ) ενώ η αμφιλεγόμενη αλλά όχι θανατηφόρα κάναβη παράνομη?

Η κάναβη δεν αποποινικοποιείται διότι χρησιμεύει στους έμπορους ναρκωτικών σαν πρώτη "γνωριμία" των μη εθισμένων σε κάποιο ναρκωτικό ατόμων με τα ναρκωτικά, ουτως ώστε μετά τη χρήση της"ελαφριάς" κάναβης να είναι πρόθυμοι να δοκιμάσουν πιο σκληρά ναρκωτικά μέχρι και ηρωίνη.

Άν η κάναβη γινόταν νόμιμη, τότε ο τζίρος από εμπόριο (σκληρών) ναρκωτικών θα έπεφτε κατακόρυφα μιας και οι χρήστες κάναβης θα ήταν πια αποκομένοι από τους εμπόρους ναρκωτικών μιας και θα μπορούσαν να προμηθεύονται τσιγαριλίκια στο σουπερ μαρκετ! Οπότε τί εμπόριο να γίνεται? Είναι σαν να μου λες ότι παρόλο που μπορώ να αγοράσω ντομάτες στη λαική, θα ψάξω να αγοράσω ντομάτες απ'τη μαύρη αγορα! Μαύρη αγορά ντομάτας! Έλεος!

Όπως καταλαβαίνεις, το εμπόριο ναρκωτικών μαζί με το εμπόριο όπλων και το εμπόριο λευκής σαρκός είναι τα πιο κερδοφόρα εμπόρια στον κόσμο. Παίζονται τρελά συμφέροντα.

Αν θες ένα επιπλέον παράδειγμα, στην Ολλανδία , όπου η κάναβη είναι νόμιμη, τα ποσοστά χρήσης της είναι κατά πολύ χαμηλότερα από τα αντίστοιχα στην Ελλάδα, διότι ως γνωστόν το απαγορευμένο είναι πολύ πιο γλυκό από αυτό που επιτρέπεται. Και οι Ολλανδοί δεν μου φάνηκαν..ας πούμε "διαφορετικοί" απ'τους άλλους ανθρώπους το καλοκαίρι που είχα πάει Ολλανδία.

Και φυσικά μη ξεχνάς πως επί χιλιάδες χρόνια γινόταν και γίνεται χρήση παραισθησιογόνων ουσιών από φυλές σε Αφρική και Νότια Αμερική για τελετουργικούς και ιερούς σκοπούς, που έχουν ως στόχο σχεδόν πάντα την επικοινωνία του ανθρώπου με μια ανώτερη συνειδητότητα και με κρυμένες πλευρές του εαυτού του. Και μιλάμε για τελετές οι οποίες διαμορφώθηκαν μέσα από σοφία αιώνων. Ποίοι είναι τώρα οι δυτικοί που έρχονται και κάνουν τους έξυπνους, με την ημιμάθεια και την αλλαζονία τους και λένε "Ουουουουουου..αυτό είναι κακόόόόόόό!!!!!".

Η κάναβη δεν είναι παράνομη διότι οι καλές κυβερνήσεις προσέχουν σαν καλοί γονείς τους αθώους και ανίδεους πολίτες τους ώστε να μην πάθουν κάνα κακό. Αν ήταν έτσι τότε πχ η κοκα κόλα, τα μακ ντόναλντς, τα παγωτά με ένα σωρο συντιρητικά μέσα, τα γλυκά και φαγητά με ένα σωρό χρωστικές (θες να συνεχίσω?) θα είχαν απαγορευτεί δια ροπάλου εδώ και δεκαετίες. Κανείς δεν δίνει δεκάρα για την υγεία σου. Και ναι, συμφωνώ πως σχεδόν τίποτα απ'όσα τρώμε ή αναπνέουμε ή πίνουμε δεν είναι αθώα. Όμως πραγματικά πιστεύεις πως η κάναβη είναι το πιο επιβλαβές απ'όλα?

Και αν θες να θυμώσεις με κάτι, θα σου πω αυτό. Αν έχεις πάει στο Mall, ίσως να έχεις προσέξει ένα παιδότοπο στον οποίο υπάρχουν κάτι μηχανες με γρανίτα σε ότι χρώμα μπορείς να φανταστείς. Ότι χρώμα! Εγώ έφαγα τέτοια. Το ένα πέμπτο του ποτηριού. Ύστερα με πονούσε το στομάχι μου για 3 ώρες. Και αυτό το πράμα το δίνουν σε παιδιά.

Μήπως τελικά μας κάνουν να τρώμε το κουτόχορτο που μας δίνουν? Μήπως τελικά μας κάνουν να πιστεύουμε αυτά που τους βολεύουν και να παρακάμπτουμε και να μην δίνουμε σημασία σε πράματα που υπο κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να μας εξοργίζουν?

Σόρρυ για το μακροσκελές της απάντησης. Ανυπομονώ για απαντήσεις!

Υ.Γ. Η σόγια δεν είναι καρκινογόνα(εννοώ η κανονική όχι η μεταλλαγμένη). Αντιθέτως είναι τρομερά οφέλημη.

     
 
       
Τετ, 07 Ιαν 2009 5:32 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


fraoulitsa
Γκουρού
Γκουρού


Aug 22, 2008
1390


μια χαρα ηρεμη ειμαι αγαπητε!!! δεν δεχομαι απο εξυπνα ατομα ενηλικα να λενε ναι σε εναν εθισμο οσο αθωος και αν φαινεται! αν ακουγονται ακραιες γνωμες ας ακουστει η δικη μου που πιστευω ειναι κι αλλων ατομων απο το σαιτ και οχι μονο οτι ουτε η καναβη ουτε τ χασις ουτε το τσιγαρο ειναι καλες ουσιες, ασχετο αν καπνιζουν πολλοι ξερουν οτι βλαπτει το χουν δει το χουν ακουσει. δεν ειναι σωστο να γραφουμε αβιαστα ναι στην αποποινικοποιηση μιας ουσιας που εχει καταστρεψει, αν θες, την χωρα που την αποποινικοποιησε. δεν νομιζω να αρεσε σε κανεναν να περπατα στο δρομο και να βλεπει ατομα να κανουν χρηση, να πηγαινει για φαγητο και να να κανουν χρηση κ.α τετοια ωραια σκηνικα!!! ουτε να κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας λεγοντας δεν θα γινεται εμποριο!! αυτο ποτε δεν θα σταματησει γιατι το εμποριο ναρκωτικων, τσιγαρων, ποτων, οπλων τροφοδοτουν χοντρα την μαυρη αγορα! δεν σπαει ποτε το 4πτυχο! να ειμαστε ειλικρηνης και να κοιταμε βαθυτερα αυτα που γραφουμε! δεν ειμαι ηθικολογος, ουτε παλαιομοδιτησα! ο καθενας ας κανει οτι θελει και να το κραταει για τον εαυτο του πιστευω. να προσεχει τα λογια του.
και αν σε καποιον δεν αρεσει αυτο που λεω τοτε ναι γι αυτον μπορει να ειμαι τρελη!! αλλα μεσα πλαισια της συζητησης απανταω και γω!!!

     
 
       
Τετ, 07 Ιαν 2009 5:42 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


astrud
Μεγάλο μολύβι
Μεγάλο μολύβι


Nov 11, 2007
143


Dizzy έγραψε:
Lipon.. to xasis einai apolitos akindino an to kapnizis me metro, opos an fas poles mprizoles 8a anebasis xolisterini etsi kai me to xasis 8a exeis kapoies apolies mnimis.. auto tpt alo. gnorizo an8ropous pou kanoune xrhsh ths kanabis, oikogeniarxes kai me telia doulia, kai einai mia xara sthn ygia tous kai sinexizoun. kapniste xasis kai MIN kapnizete kapno h pinete alkol EINAI POLU POIO POLU EPIKINDINA!!!


Κάποιες απολiες μνήμης....? Look Round
Κοίτα μπορώ να σου πω ότι πρώτο έτος στη Bologna – που είναι μια πανέμορφη φοιτητική πόλη με το αρχαιότερο πανεπιστήμιο της Ευρώπης αλλά είναι και ο παράδεισος των pushers – που έκανα συστηματικά χρήση κάνναβης, είχα κάποιο προβληματάκι με το διάβασμα. Ειδικά όταν ήταν να δώσω διεθνή οικονομία και έπρεπε να θυμηθώ 15.000 φόρμουλες και διαγράμματα απ’έξω, τι να πω κάπως δυσκολεύτηκα....η μνήμη μου πρέπει να είχε γαμ**** λιγάκι. Μετά συνειδητοποίησα πως το πολύ διάβασμα και η πολλή κάνναβη δεν πάνε μαζί και άρχισα σιγά σιγά να μειώνω τις ποσότητες.
Όσο για τη δουλειά, ίσως να μην συμφέρει να πίνεις πολύ ειδικά αν είσαι χειρούργος, δικηγόρος, μηχανικός, αρχιτέκτονας etc…γιατί μπορεί να γίνεις επικίνδυνος για τους ανθρώπους γύρω σου. Να ξέρεις ότι υπάρχουν και πολιτικοί με πολύ μεγάλη ευθύνη που κάνουν συστηματική χρήση κάνναβης και κοκαινης και βγαίνουν στη TV με ένα χαζό χαμόγελο και λένε ότι ο obama είναι όμορφος και μαυρισμένος και νομίζουν ότι έχουν πλάκα κι όλας. Τα ναρκωτικά βλάπτουν σοβαρά τη ψυχική μας υγεία και πρέπει να προσέχουμε.
Από κει και πέρα εγώ είμαι υπέρ της αποποινηκοποίησης για τον λόγο του ότι η μαφία πλουτίζει κατά ένα μεγάλο ποσοστό από τα ναρκωτικά, και ίσως αν η κάνναβη γινόταν νόμιμη θα μπορούσαμε να “αποδυναμώσουμε” λιγάκι και το λαθρεμπόριο ναρκωτικών μαζί με τους ίδιους τους μαφιόζους γιατί μας έχουν πιεί το αίμα.

     
 
       
Πεμ, 08 Ιαν 2009 5:57 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


Dizzy
Ψαρούκλα
Ψαρούκλα


Jan 06, 2009
3


Lipon.. pare kanena biblio re epistimones oli sas kai meta ellate kai pite gia to xasis. mono ayto lew ka8iste kai diabaste kai as to klisoun to topic meta giath osi den yporstirizete to xasis den 3erete gia th FITO milame. Arrow http://rapidshare.com/files/58247958/Grivas.Psyxotropes.Oysies.zip ANIKSTE TA MATIA SAS HMASTE PISO EMEIS H ELLHNES!



Όσο για τη δουλειά, ίσως να μην συμφέρει να πίνεις πολύ ειδικά αν είσαι χειρούργος, δικηγόρος, μηχανικός, αρχιτέκτονας etc…γιατί μπορεί να γίνεις επικίνδυνος για τους ανθρώπους γύρω σου."
KITATE TI LEEI O APO PANO MOU!! AN EINAI DINATON XAXAXAXAXAXAXA diabase re file kai meta mila... DIABASTE!

     
 
       
Πεμ, 08 Ιαν 2009 6:13 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


Dizzy
Ψαρούκλα
Ψαρούκλα


Jan 06, 2009
3


[quote="Dizzy"]Lipon.. pare kanena biblio re epistimones oli sas kai meta ellate kai pite gia to xasis. mono ayto lew ka8iste kai diabaste kai as to klisoun to topic meta giath osi den yporstirizete to xasis den 3erete gia th FITO milame. Arrow http://rapidshare.com/files/58247958/Grivas.Psyxotropes.Oysies.zip ANIKSTE TA MATIA SAS HMASTE PISO EMEIS H ELLHNES!

na sas pw liga..
1: den einai NARKOTIKO.
2: den einai ETHISTIKO.
3: eiste oli akiri.
xereto tous ellhnes epistimones!!!


DIABASTE KAI 3HPNISTE!

     
 
       
Πεμ, 08 Ιαν 2009 6:34 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


Argonaut
Μεγάλο μολύβι
Μεγάλο μολύβι


Dec 16, 2007
199


Dizzy chill out...Why are you so sticking up for dope? R U a dealer or something?
Maybe you're dizzy because of pot...quit smoking it man..it gives you bad attitude...and it shows!

     
   
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες (ώρα Ελλάδας)


   


 
Μετάβαση στη:  
 



Πρόσφατες συζητήσεις - topics