Κάνναβη & εξαρτησεις...

Κοινωνικά θέματα, Πολιτική, Επικαιρότητα

αποποινηκοποίηση κάναβης
ναι
73%
 73%  [ 11 ]
όχι
26%
 26%  [ 4 ]
Σύνολο Ψήφων : 15

Συγγραφέας Κάνναβη & εξαρτησεις...

Δευ, 19 Ιαν 2009 8:33 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 

fraoulitsa
Γκουρού
Γκουρού

Aug 22, 2008
1390

On Fire τι να σου πω??? το site γενικα δεν ειναι για καναβοσυζητηση, το χεις παρει λαθος.... η κοσμοθεωρια μου πραγματι δεν εχει θεση, οπως δεν εχει και η λαμπα σου!!! και δεν βαζω καθολου συναισθημα, μα κοινη λογικη! παραλογιζομαστε! υπαρχουν αλλα πιο συμαντικα πραγματα! δεν νομιζεις? ολη μας η ζωη σαν νεολαια, ειναι μια εξαρτηση για να ξεφυγουμε? οποιος ειναι μαγκας το αποδεικνυει στα δυσκολα, δεν φευγει αλλου με την πρωτη ευκαιρια.!!!

Δευ, 19 Ιαν 2009 8:34 pm

panpanos
Μικρό Μολύβι
Μικρό Μολύβι

Jan 18, 2009
26

ο frite΄ειπε
Και τέλος επειδή κάπου είδα να λες στην fraoulitsa να πάει να μορφωθεί.

Πουθενα μα πουθενα δεν ειπα τετοιο πραγμα...τελος

Δευ, 19 Ιαν 2009 8:40 pm

inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος

Dec 14, 2003
5131

Χαίρετε σε όλες κι όλους!

Πρώτα απ'όλα, θα ήθελα να επισημάνω πως σκόπιμα δεν επενέβην στο θέμα, διότι δεν θεωρώ πως έχω μελετήσει κάτι εμπεριστατωμένα προκειμένου να εκφέρω άποψη περί αυτού. Έπειτα, θεωρώ πως είμαστε ώριμοι άνθρωποι και συνομιλητές ώστε να συζητήσουμε με την σοβαρότητα που αρμόζει ίσως (sic) σε ένα χώρο συζητήσεων, μιας φοιτητικής-ακαδημαϊκής κοινότητας. Το λέω αυτό γιατί θεωρώ άπαντες τους συνομιλητές ίσους προς ίσο, και όπως προείπα, ώριμους τόσο ώστε να μην καταλήξουμε σαν τα "παράθυρα" των τηλεοράσεων...

Φοβάμαι πως χάνουμε όμως την μπάλα.

Εξηγούμαι (για να μην παρεξηγούμαι).
Ο χώρος εδώ, λέγεται και αγγλιστί "Forum". Πηγάζει από το λατινικό "forum" (πληθυντικός: "fora"), που προέρχεται από την έννοια της αρχαίας "Αγοράς" στην αρχαία Ελλάδα. Συνεπώς είναι ένας χώρος ελεύθερων συζητήσεων, μεταξύ ομοίων ανθρώπων, χωρίς διακρίσεις ή ανισότητες (το "ίσος προς ίσο" που ανέφερα πιο πάνω).

Μέσα στα πλαίσια λοιπόν της ελευθερίας λόγου κι έκφρασης, σε δημοκρατικά πολιτεύματα και σε θεμιτά πλαίσια (I agree 100% με το σχόλιο του frite για τις κοινωνικές συνθήκες, αν κι αυθαίρετα το χρησιμοποιώ εδώ για να πω κάτι άλλο) και ως ταπεινός κατά τα άλλα παρατηρητής των συζητήσεων, είδα μια έξαρση επιθετικότητας σε μια διαφορετική θέση από κάποιον σε κάποιον άλλο. Και αντιδρώ σε αυτό. Το θέμα έχει σκοπό να αγγίξει ενδεχομένως ένα ευαίσθητο θέμα, και καλά κάνει άλλωστε, είναι ένας προβληματισμός που για να τέθηκε, υφίσταται. Προβληματισμός με ισχυρισμούς υπέρ και κατά του, όπως και κάθε θέση που μπορεί να φέρει κάποιος. Προβληματισμός με επιχειρήματα κι αντεπιχειρήματα. Είτε είναι αληθή, είτε ψευδή, είτε ελλιπή/λανθασμένα είτε έγκυρα/τεκμηριωμένα.

Δεν επεμβαίνω για να πω την γνώμη μου ούτε για να κρίνω τα επιχειρήματα των μεν ή των δε (αν και νομίζω πως δεν υπάρχει άσπρο-μαύρο, βλέπω από τις κουβέντες των παιδιών όλων πως υπάρχουν διαφόρων και ποικίλων τύπων θέσεις). Επεμβαίνω για να υπενθυμίσω (τονίζω, για να υπενθυμίσω) πως είμαστε ίσοι εδώ και οφείλουμε να συνομιλούμε με σεβασμό στην προσωπικότητα του άλλου. Προσωπικότητα που μπορεί να είναι εντελώς διαφορετική ή αρκετά όμοια. Αν κάποιος δεν σέβεται αυτή τη βασική αρχή, τότε έχει αρκετές επιλογές: (α) να αποδεχθεί όμοια "απάντηση" από τον θιγόμενο ή/και άλλους (β) να μετριάσει τους τόνους και να συζητήσει σε θεμιτά πλαίσια ή (γ) να αποχωρήσει από την κουβέντα, προς αναζήτηση "ομοίων" του κάπου αλλού, με τους οποίους θα μπορεί να συζητά χωρίς πρόβλημα.

Όταν επιτέλους καταλάβουμε πως μιλούμε στον άλλο σαν να μιλάμε στον εαυτό μας, τότε θα μπορέσουμε να καταλάβουμε πως ό,τι δεν θέλουμε οι άλλοι να κάνουν σε μας, να μην το κάνουμε κι εμείς σε άλλους.

Τώρα, φίλτατε panpanos (αφορά στον καθένα, απλώς παίρνω αφορμή-παράδειγμα): Είσαι ευπρόσδεκτος εδώ εφόσον κατανοήσεις την βασική αρχή μας. Το forum όπως είπα εδώ είναι χώρος συζητήσεων. Εσύ αυτή τη στιγμή γράφεις σε μια συγκεκριμένη "Θεματική Συζήτηση" ("topic"). Αυτό είναι ένα από τα χιλιάδες που μπορούν να ανοίξουν. Το "forum" είναι ποικίλης ύλης, κι άρα μεταξύ αυτών των χιλιάδων topics μέσα του, υπάρχει και το παρόν topic. Θεωρώ πως τα έχεις ήδη βρει/ψάξει/καταλάβει αυτά, απλώς τα αναφέρω, λόγου χάριν. Wink

Επιπροσθέτως, στους "Κανονισμούς" σαφώς και δεν αναφέρεται κάτι για την κάνναβη, αλίμονο αν θα έπρεπε να βάλουμε κανονιστικές ρυθμίσεις και λεξιλόγιο! Οι Κανονισμοί δεν έγιναν για να επιβάλλουν ούτε να απαγορεύσουν, αλλά για να τους έχουμε ως μια κοινή συνισταμένη, προκειμένου να έχουμε όμοιο πλαίσιο αναφοράς όλοι, κατά συνέπεια, για να μπορεί να σταθεί κουβέντα. Και μέσα στους κανονισμούς αναφέρεται ρητά πως προσβολή στην γνώμη και την προσωπικότητα του άλλου, as well as (sic) η επιδίωξη προπαγάνδας για οποιονδήποτε σκοπό, είναι κατακριτέα, το λιγότερο που μπορώ να πω. Εφόσον αποφασίζεις να συμμετέχεις στην όποια κουβέντα-συζήτηση, προϋποθέτει πως έχεις αποδεχθεί το παραπάνω πλαίσιο λειτουργίας. Αν όχι, τότε ενδέχεται να υποστείς συνέπειες από τους υπόλοιπους που το τηρούν ή προσπαθούν να το τηρούν, και είσαι πλήρως "exposed" σε κάτι τέτοιο, γιατί είναι επιλογή σου, όπως και του καθενός μας.

Τέλος, οφείλω να ζητήσω για ακόμη μια φορά με όσο υπομονή, ευγένεια και καλοσύνη προς κάθε πλευρά μπορώ να έχω, να χαμηλώσουν οι τόνοι, αν θέλουν όλοι να παραμείνει σε ένα καλό επίπεδο η κουβέντα. Επίσης, να παραθέσω για ακόμη μια φορά:
Παράθεση:
"Και μέσα στους κανονισμούς αναφέρεται ρητά πως προσβολή στην γνώμη και την προσωπικότητα του άλλου, as well as (sic) η επιδίωξη προπαγάνδας για οποιονδήποτε σκοπό, είναι κατακριτέα, το λιγότερο που μπορώ να πω."

Όποιος δεν το σέβεται, δεν μπορεί να ανήκει εδώ. Θεωρώ και ελπίζω η παρέμβαση αυτή να μην χρειαστεί να επαναληφθεί και πως έγινε κατανοητή! Αυτά... Last warning... (για να μην παρεξηγούμαστε)
Cheers! Smile

Δευ, 19 Ιαν 2009 10:06 pm

panpanos
Μικρό Μολύβι
Μικρό Μολύβι

Jan 18, 2009
26

Να ειστε καλα ολοι σας ...απότι καταλαβα πρεπι να την κανω απο δω...δικτακτοριες και παρατηρησεις δεν δεχομαι ..ουτε θελω να ακουω δακρυβρεκτες ιστοριες για αρωστους συγγενεις ....μεσα σε φορθμ υποτιθετε για κανναβη ...αμαν ,,,επιτα το νετ ειναι ατελειωτο.....
Συνεχιστε λοιπον μεστην ασχετοσυνη σας να μιλατε για την κανναβη που αναθεμα εαν ξετετε και τι χρωμα εχει...
Τωρα τι δουλια εχω εγω εδω......περαστικος ημουν μπηκα ειδα και με εφτασε αυτο που ειδα ....ΑΡΚΕΤΑ....γιαυτο και δεν θα γινουμε ποτε ΟΛΑΝΔΙΑ να εχετε χρηστες ετσι οπως εσεις τους θελετε..
Παρεπιμπτοντως εχω φορουν και επιτρεπω να πουν την γνωμη τους και οι αγνωστοι ....ενω εδω ειστε επιπεδου.....αστα να πανε αντε γιααααααααααααααααααααααα........[img]
[/youtube]

Δευ, 19 Ιαν 2009 11:46 pm

Dali_Doc
Γκουρού
Γκουρού

Mar 31, 2006
913

Δεν ξέρω πραγματικά αν έχει νόημα να απαντώ στη συζήτηση μετά την τροπή που πήρε. Ήμουν έτοιμος να ποστάρω τη δική μου επιλογή επιστημονικών άρθρων με τον προσωπικό σχολιασμό και άποψη. Αυτό πιστεύω οτι είναι το raison d'etre το δικό μου σε ο,τι αφορά αυτό το topic. Αλλά κάποιες στιγμές αισθάνομαι την ανάγκη να εκφραστώ για κάποια που βλέπω να γράφονται. Ίσως γιατί θέλω να δω αν αυτά που σκέφτομαι έχουν αποδέκτη, ίσως είτε γιατί θέλω να δω τι αντίκρυσμα έχουν τα λεγόμενά μου σε έναν κύκλο ατόμων, ένα σύνολο του οποίου με ενδιαφέρει η άποψη...

Στέκομαι σε δύο σημεία και απευθύνομαι στην κρίση όλων. Το ένα είναι η λέξη Δικτατορία. Βλέπω συχνά τη χρήση της και την "κατάχρησή" της σε σημείο παραφθοράς της έννοιάς της...
Προσωπικά πιστεύω πως δεν περιορίστηκε κανείς και ποτέ σε αυτό το φόρουμ. Πάντα προστατεύεται το δικαίωμα του καθενός να εκφράζεται ελεύθερα, αλλά κάποιες στιγμές οι κανόνες παραβιάζονται σε βαθμό που να καταπιέζεται το δικαίωμα το αισθητικό των περισσοτέρων μας για ένα φόρουμ ενδιαφέρον, με ισορροπημένο διάλογο, με σεβασμό στην άποψη του άλλου και σεβασμό σε κανονισμούς μπροστά στους οποίους είμαστε όλοι ίσοι. Νομίζω πως επαναλαμβάνομαι όμως, γιατί παρόμοιες συζητήσεις έχουμε κάνει για παρόμοιες περιστάσεις στο παρελθόν. Η επανάληψη γίνεται όμως γιατί υπάρχουν νέα άτομα για χάρη των οποίων ξανα εκθέτω τις απόψεις μου.

Το δεύτερο ζήτημα είναι το "Δε θα γίνουμε ποτέ Ολλανδία". Το θέμα είναι από μόνο του κενό. Και θα καταλάβετε αμέσως τι εννοώ με την επόμενη δήλωση: H Oλλανδία δε θα γίνει ποτέ Ελλάδα! Το οποίο είναι εξίσου κενό αλλά σκεφτείτε μια Ολλανδία με ήλιο, καθαρές παραλίες, οικογένειες δεμένες, χαμηλά ποσοστά αυτοκτονίας και αυξημένο προσδόκιμο επιβίωσης...κανένα άλλο σχόλιο...

Προς Panpanos: Aν πιστεύεις οτι μπορείς να προσφέρεις κάτι στο διάλογο πέρα από αναζήτηση των πόσων lumen χρειάζεσαι για ένα grow lamp ή το πόσο οπισθοδρομικοί είναι οι άλλοι σε σχέση με εσένα που εμμέσως αυτοανακηρύσσεσαι cool και μόρτης τότε σε προκαλώ να συμμετέχεις με έγκυρα και σοβαρά επιχειρήματα, πραγματικά έχουμε ανάγκη και τη διαφορετική άποψη που μπορεί να προσφέρεις. Σε κάθε περίπτωση όμως σε παρακαλώ, μην εγκαταλείπεις το διάλογο παρορμητικά....

Τρι, 20 Ιαν 2009 7:41 am

King_Of_Cats
Γκουρού
Γκουρού

May 01, 2007
503
Τόπος: Larnaca, Cyprus

Dali δεν υπαρχει κανενας λογος να συγκρατεις αυτα που εχεις να πεις. Εκφρασου ελευθερα.

Ο πανπανος προφανως δεν εχει καταλαβει οτι αυτη η κοινοτητα δεν ειναι μονο για κανναβουρι.
Επισης δεν εχει καταλαβει πως λειτουργει ο διαλογος η ακομη δεν ειμαι σιγουρος πως ειναι νηφαλιος οταν εκφραζεται.
Απο τα λεγομενα και τον τροπο εκφρασης του ειναι προφανες πως προκειται για μεγαλο "πρεζονι" και σε καμια περιπτωση δεν μπορει να εχει την εντυπωση πως σε αυτο το φορουμ θα μιλαει μονος του και εμεις θα τον ακολουθουμε.
Απλα τα πραγματα.
Ειτε μιλας κοσμια και δημοκρατικα και σεβεσαι τους συν-φορουμιτες σου, ειτε εξερχεσαι...

Τρι, 20 Ιαν 2009 10:47 am

Cubilone
Έμπειρος
Έμπειρος

Jan 17, 2008
304

"Σε forum για Κάνναβη"... Παίζει και ο panpanos να ήταν και joke account. Mad

Απο όλα τα ατελείωτα multiple post που έκανε θα κρατήσω κάτι που λέει σε κάποια φάση ενδιαφέρον.

Τα ρούχα απο κάνναβη είναι όντως πολύ ανθεκτικά. Μία εικασία είναι ότι έχει απαγορευτεί η χρήση της για να μην εξαφανιστεί απο προσώπου γης το βαμβάκι.

Τρι, 20 Ιαν 2009 2:26 pm

panpanos
Μικρό Μολύβι
Μικρό Μολύβι

Jan 18, 2009
26

Dali_Doc....εισαι σωστος..δεν μπορω να πω κατι αλλο.
Ειμαι αγανακτησμενος γιατι αυτη η νοοτροποπια ειναι που μας εχει φτασει στον πατο εδω στην Ελλαδα και οταν ελεγα οτι δεν θα γινουμε Ολανδια δεν ενοουσα ουτε το κλιμα της ουτε την ηλιοφανια της ...ο νοων νοητο οκ..??

Τωρα για τον μιστερ King_Of_Cats ..εισαι μαλλον απο αυτους που λενε κρεμαστε τα πρεζονια ,ειμαι σιγουρος ,επιτα τα λεγομενα σου σε εκθετουν μιστερ και εαν ειμουν και πρεζονι θα τολεγα οκ..? λες να φοβομουν μην με κανεις νταντα..αχαα.
Οσο για σενα .Cubilone σορυ δεν ηξερα οτι εχεις συμφεροντα απο το βαμβακι....., μα σοβαρα πραματα ειναι αυτα...? τελικα εσυ εισαι
joke account.Και πως μου δωθηκε η εντυπωση οτι το κοματι αυτο του φορουμ ανφερεται στην κανναβι πως..?
Παντως πιστευω οτι η αντιπαραθεση ειναι θετικη εκτος και εαν εχουμε να κανουμε με φανατικους και θρησκοληπτους.. mpekrides

Σαβ, 24 Ιαν 2009 7:13 pm

mystery_orange
Γκουρού
Γκουρού

Apr 25, 2006
609

Απο οτι κατάλαβα από αυτά που διάβασα δεν ξέρουμε ακριβώς το σύνολο των επιδράσεων του χόρτου.Ντάξει δε ξέρω αν κάνει και τόοοοοοσο κακό αλλά δεν είναι οτι κάνει και κανα ιδιαίτερο καλό.

Ναι οκ γλιτώνει από το Αλτσχάιμερ αλλά τι στο καλό ΟΛΟΙ αλτσχάιμερ θα πάθουμε?Δεν είναι οτι περίεχει βιταμίνη C.

Panpanos είσαι πεύκο.Δεν είναι οτι διαφωνώ με αυτά που λες.Να σου που και του στραβού το δίκιο συμφωνώ πάνω κάτω και σε βρίσκω πολύ έπος.

Αλλά είσαι πεύκο.

Κυρ, 25 Ιαν 2009 9:29 am

panpanos
Μικρό Μολύβι
Μικρό Μολύβι

Jan 18, 2009
26

mystery_orangeδεν πολυκαταλαβενω τι ενοεις με το πευκο ,αλλα νασε καλα που με βρισκεις επος.....δεν ξερω εαν φταιει ο τροπος που τα γραφω και τα λεω αλλα βαρεθηκα πια να το παμε γυρω γυρω και στο ζουμι να μην μπαινουμε......ισως να πειραζει και η ευθυτητα μερικες φορες.....δεχομαι κριτικες καλες και κακιες,φιλε mystery_orange
Ειμαι υπερ της αποποινηκοποιησης της κανναβης διοτι εαν αποποινηκοποιηθει θα φυγει επιτελους απο τα χερια των εμπορων ηρωινης και βαλε.....
Οι δε χρησεις του ειναι ατελειωτες μπορει να γινει και εναλακτικη καλλιεργια μια και πασχουμε οικονομικα και επιτελους δεν θα φευγει τοσο Ελληνικο χρημα στην Αλβανια ..
Και επιδη το εχω μελετησει το θεμα ξερω καλα τις επιδρασεις της κανναβης
Xeirokrotima

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες (ώρα Ελλάδας)

Μετάβαση στη:  

Πρόσφατες συζητήσεις - topics