Καλώς ήρθες στο forum! Για να συμμετάσχεις στις συζητήσεις πρέπει να εγγραφείς στην πύλη. Γίνε μέλος τώρα!
εχετε ακουσει για τον κοινο τον νου ??? |
|
|
Κοινωνικά θέματα, Πολιτική, Επικαιρότητα |
| Συγγραφέας |
εχετε ακουσει για τον κοινο τον νου ??? |
| |
|

about
Μικρό Μολύβι

Feb 17, 2009
10
|
|
-
- εχετε ακουσει τελευταια για την κοινονοηση , την νοηση την κοινη δηλαδη μεταξυ μας . . . ?
- εχετε ακουσει για τον νου τον κοινο για τα κοινα . . . το πνευμα του ανθρωπου για τα του ανθρωπου δηλαδη Εκεινο . . . ?
- εγω λεω πως μας χρειαζεται και λεω και πως μας λειπει . . .
- τι συνεπαγεται του κοινου του νου σε μας τους καταγησιους . . .
- δωστε μου καποιες αποψεις σας . . .
- δειξτε μου ΚΑΤΙ επ' αυτου για να δω και 'γω λιγακι ο ερμος . . .
- οι παγοι πηραν απο καιρο να λοιωνουνε και η υπεροψια και η υπερβολη μας θα μας τελειωσουνε νωριτερα . . .
- πεστε μου ΚΑΤΙ για την συνεχεια μας στο Μετα απο το Τωρα μας . . .
- πεστε μου αν αξιζει να αρχισουμε να λογαριαζουμε για μας και για την συνεχεια μας Εμεις . . .
- καλη να ειναι η μερα για ολους . . .
-
|
|
|
|
| |
|

dissenter
Γκουρού

Dec 31, 2008
1071
Τόπος: Θεσσαλονίκη
|
|
|
|
| |
|

about
Μικρό Μολύβι

Feb 17, 2009
10
|
|
-
- για το Ιδιο , το Κοινο μεταξυ μας , οπως ''η αναγκη μας για να συννενοουμαστε για τις αναγκες μας'' λεω εμπειρε φιλε . . .
- καλημερα σου . . .
- για την αποκατασταση της νοημοσυνης μας και της λογικης μας για μας και μεταξυ μας . . .
- για την νοηση την κοινη για την πραγματικοτητα μας . . .
- για την αναγκη να καταλαβαινουμε Ιδια , τα Ιδια για μας ... εστω και απο αναγκη . . .
- για το αν εχουμε νου κοινο ή κοινο πνευμα ή αντιληψη κοινη τελος παντων , για τα οσα κανουμε εμεις σε μας και τα οσα μας γινονται . . .
- δεν υπαρχει κανενας λογος και καμια αναγκη για να επικαλεσθουμε την κοινονοηση μεταξυ μας δηλαδη . . . ?
- καλα ειμαστε δηλαδη Τωρα και καλα και καλυτερα θα ειμαστε και Μετα και Επειτα . . . ?
- πες μου εμπειρε φιλε . . .
- καλημερα . . .
|
|
|
|
| |
|
|
|
Φίλε about κι εγώ με τη σειρά μου δεν κατανοώ τι ακριβώς θέλει να πει ο ποιητής...
Αλλά μου φαίνεται σαν ποίηση η όλη φάση
Δεν ξέρω πιστεύω οτι μπορούμε να κάνουμε ένα μεγάλο ποίημα ξεκινώντας από τα λόγια του about...Πραγματικά πιστεύω μπορεί να βγεί κάτι καλό...
Λοιπόν αρχίζω,
Φίλε...εμείς οι δυό έχουμε ένα κοινό φίλε... (και για τραγουδάκι μου κάνει  )
|
|
|
|
| |
|

dissenter
Γκουρού

Dec 31, 2008
1071
Τόπος: Θεσσαλονίκη
|
|
Αγαπητέ about,
Κατ' αρχάς καλησπέρα σου. Πραγματικά δεν έβγαλα κανένα απολύτως νόημα από το (λογικά, όπως είπε και ο Argonaut) ποιήμα σου. Μπορεί να είναι ένα αριστούργημα στην πραγματικότητα αλλά δυστυχώς εγώ δεν έχω την δυνατότητα να το κατανοήσω και να το θαυμάσω, οπότε θα προσπαθήσω να μείνω "στα νερά μου" και ελπίζω να εξελιχθεί σε κάτι πολύ καλό. Και πάλι καλησπέρα σου.
|
|
|
|
| |
|

about
Μικρό Μολύβι

Feb 17, 2009
10
|
|
Argonaut έγραψε:
Φίλε about κι εγώ με τη σειρά μου δεν κατανοώ τι ακριβώς θέλει να πει ο ποιητής...
Αλλά μου φαίνεται σαν ποίηση η όλη φάση
Δεν ξέρω πιστεύω οτι μπορούμε να κάνουμε ένα μεγάλο ποίημα ξεκινώντας από τα λόγια του about...Πραγματικά πιστεύω μπορεί να βγεί κάτι καλό...
Λοιπόν αρχίζω,
Φίλε...εμείς οι δυό έχουμε ένα κοινό φίλε... (και για τραγουδάκι μου κάνει ; |
- καλησπερα . . .
- για να δουμε τι δεν κατανοεις . . . ! ! !
- για να δουμε ρε συ αργοναυτη φιλε . . . .
- για να δουμε λιγο αγαθα και παλικαρισια παλικαρισια μαζι μαζι , αν μπορουμε και αν ειναι καλο για μας , να εχουμε τον Ιδιο νου για μας . . .
- για να δουμε μαζι το απο μενα σημερα και 'γω αυριο το απο εσενα . . . . . .
- σημερα . . . ας λεω εγω . . . πως η Τωρα κατασταση καταγης , η κατασταση της εποχης μας φιλε αργοναυτη , ειναι για αλλη μια φορα δυσκολη ... δυσκολη πολυ μαλιστα . . . τοσο που για να περαστει , θα πρεπει '' ο ενας να νοιαζεται και για τον αλλον οπως νοιαζεται και για τον εαυτο του '' . . .
- θα πρεπει να αρχισουμε ''να νοιαζομαστε το ολονων μας , οσο και το δικο μας'' δηλαδη . . .
- θα πρεπει και να νοιαστουμε και για την συνεχεια , την Μετα απο Αυτα και Εκεινα . . .
- να παμε ως την ακρια ακρη του ειναι μας δηλαδη καποιοι απο μας για μας . . .
- τι δεν κατανοεις αληθεια . . .
- ΜΙΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΑΡΧΙΣΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΣΥΝΕΧΙΖΩ . . .
- ΕΓΩ ΑΡΧΙΣΑ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΝΟΗΣΗΣ ΣΕ ΜΑΣ . . .
- ΕΓΩ ΛΕΩ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙΝΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΑΣ . . .
- ΕΓΩ ΦΤΑΙΩ ΓΙ' ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΩ . . .
- ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Ο ΤΟΣΟ ΜΗ ΗΣΥΧΟΣ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΕΙΣΑΣΤΕ [ εδω στην μικρη παρεα ] ΟΙ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΕΝΟΙ . . .
- ΑΡΑΓΕ . . .
- ωρα καλη , καλησπερα . . . απο μενα για σενα και για τον dsisenter φιλο , για αυτα που αρχισαμε και λεμε εδω . . . http://www.noisa.gr/musicdb/pesmou.mp3
|
|
|
|
| |
|

about
Μικρό Μολύβι

Feb 17, 2009
10
|
|
dissenter έγραψε:
Κατ' αρχάς καλησπέρα σου. |
- καλησπερα και σε σενα . . . καλησπερα . . .
- κι' εγω το ευχομαι αληθεια αληθεια dissenter φιλε . . .
- κι' εγω το ευχομαι το καλο που μπορει να βγει απο νοιζομενους νου κοινου ανθρωπους . . .
- πρωτα ο νους μας απο τον θεο μας και μετα και και ο θεος του νου μας . . .
- με την δυσλεξια μου τα' χω . . .
- και συ ομως μπορεις ''να βαλεις ενα χερακι'' . . .
- μπορεις να με βοηθησεις για να γινω λιγο πιο κοινοκατανοητος . . .
- ντρεπεσαι να με ρωτησεις , αν εννοω Αυτο ή αν εννοω Εκεινο . . . ?
- οπως και να 'χει , ο λογος για τον νου τον κοινο και για την κοινονοηση αρχισε . . .
- και αρχισε θαρρω ακριβως στον καιρο του . . . στον καιρο της αναγκης μας για κοινοαντιληψη και για κοινονοηση . . .
- δυσκολο ειναι το ξερω . . .
- ξερω ομως πως το καλο καλο μας . . . θα βγει . . .
- εγω ανοιξα αυτο το θεμα . . .
|
|
|
|
| |
|

about
Μικρό Μολύβι

Feb 17, 2009
10
|
|
-
- ενταξει μα ενταξει . . .
- θα προσπαθησω να συμμαζεψω λιγο τα της δυσλεκτικοτητας μου [τι να κανουμε] . . .
- θα προσπαθησω να καθαρολογαριασω στην απλη και κοινοκατανοητη γλωσσα , για τον κοινο για ολους νου . . .
- θα με εκθεσω [δεν γινεται αλλοιως] , για να γινω αντιληπτος λογαριαζοντας σας και λεγοντας σας ως αναλογος σας και με πολυ καλη διαθεση , πως . . . δεν ειμαι μονος ο μονος . . .
- πως και 'γώ και 'κεινος και αλλος , σηκωσαμε και την οργη και το μαχαιρι και στον πονηρο και στον κακο για την κακία τους και την πονηρια τους στα των αλλων και υστερα τα ριξαμε μαζι στον καμο και στον αφημο . . .
- και 'κεινος και 'γω και αλλος , ανεβηκαμε απο καταγης στις κορυφες των εποχων της αλαζονιας και της αδυναμιας της σαρκας και της λογικης μας για να ξερουμε για 'μας Ενα απο ολα . . .
- για να ξερουμε πως ουτε εκεινος ειναι χωρις εμενα και ουτε κι' εγω χωρις εκεινον . . .
- και εκεινος και εγω μας συνεχιζουμε και πηγαινουμε για να πηγαινουμε . . .
- κι' εγω και 'κεινος εχουμε καταλαβει νου κοινου , οσα και οποια εχουμε καταλαβει για μας .
- εγω ειμαι βεβαια λιγο αλλος ... λιγο αναποδος απο μας ... δεν πειραζει ομως αυτο . . .
- εγω δεν διδασκω αει διδασκομενος , οπως θα επρεπε να διδασκουν οι διδασκοντες .
- εγω θελω και διδασκω , εχοντας διδαχθει την διδαχη για να διδασκω μονο . . .
- Αυτο ειναι το αναποδο μου σαν δασκαλος οπως με λεν' και ο αναλογος μου ειναι και ο δασκαλος μου και η διδαχη μου . . .
- εγω παλικαρια στον μεταξυ μας εξηγημο , δινω απο οτι μου δωθηκε και εχω στην ψυχη μου
- δινω τα της ψυχης μου και την ψυχη μου μαζι απο την ψυχη μου δηλαδη . . .
- εγω βεβαια ειμαι και θα ειμαι φτωχος , απο ολα τα αλλα . . . ας ειναι . . . το της αναγκης για κοινονοηση καταγης δεν το σταματαει ουτε η φτωχεια ουτε και ολα τα αλλα . . .
- κουραγιο και σε σας δηλαδη και κουραγιο και σε μενα . . .
- ωρα καλη . . .
- για τον κοινο στους ανθρωπους νου λογαριαζω , και δεν γκρινιαζω και δεν παραπονουμαι ...
|
|
|
|
| |
|

about
Μικρό Μολύβι

Feb 17, 2009
10
|
|
-
- αν υπαρχει χρονος μπροστα για ολους μας , ειναι για να μοιραστουμε αυτα και εκεινα που καταλαβαμε και καταλαβαινουμε και να κανουμε και να καμνουμε εκεινα και αυτα που θα μοιραστουμε και θα μοιραζομαστε . . .
- ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ .
- ΤΙ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝΕ ΤΙ , Τωρα . . .
-
|
|
|
|
Πρόσφατες συζητήσεις - topics
|
| | |