Θα σας πω τις ρυθμίσεις που έχω κάνει εγώ και δουλεύει άψογα:
[ τελευταία ανανέωση : 13 Μαρτίου 2013 ]
Αρχικά ακολουθούμε τις
οδηγίες για τη δημιουργία σύνδεσης VPN ανάλογα με το λειτουργικό μας σύστημα.
Στη συνέχεια χρησιμοποιούμε από τις
οδηγίες τηλ.πρόσβασης dial-up το τελευταίο κεφάλαιο, με τίτλο
"Οδηγίες για την Δυνατότητα Πρόσβασης στους Υπολογιστές του Πανεπιστημίου" και εφαρμόζουμε όσα γράφει στη σύνεση VPN μου μόλις φτιάξαμε. Τα προηγούμενα 14 βήματα δε μας ενδιαφέρουν.
Αναλυτικά:
Από τον Πίνακα Ελέγχου (Control Panel) ανοίξτε τις Συνδέσεις Δικτύου (Network Connections).
Εναλλακτικά, μπορείτε να βρείτε τη σύνδεσή σας από το μενού Έναρξη (Start menu) -> Σύνδεση σε (Connect to)
Πατήστε δεξί κλικ στο εικονίδιο της σύνδεσής σας και επιλέξτε Ιδιότητες (Properties).
Πατήστε στην καρτέλα Δίκτυο (Networking), επιλέξτε Internet Protocol (TCP/IP) και Ιδιότητες (Properties).
Πατήστε Για προχωρημένους (Advanced).
Πατήστε στην καρτέλα WINS και το κουμπί Προσθήκη (Add).
Σε αυτό το σημείο δίνουμε τη διεύθυνση IP ενός από τους servers του πανεπιστημίου.
π.χ. του Geo-server: 195.251.137.1
Για τη Λέσβο τουλάχιστον λειτουργεί.
Για τα άλλα νησιά φαντάζομαι λειτουργεί επίσης. Αλλά προτείνω καλύτερα να χρησιμοποιήσετε έναν server από το νησί σας. Παρακαλώ δοκιμάστε και ενημερώστε μας.
Μετά μπορείτε πολύ εύκολα να προσθέσετε και το Ζ μέσα στο My Computer αν ανοίξετε το My Computer και πατήσετε Εργαλεία (Tools) -> Αντιστοίχιση δίσκου δικτύου (Map Network Drive) και συμπληρώσετε τη διαδρομή.
Αν δε γνωρίζετε τη διαδρομή, θα έχετε προσέξει ότι στο πανεπιστήμιο, το Ζ έχει ένα μακρινάρι για όνομα μέσα στο My Computer.
Στη γεωγραφία π.χ. είναι
geo##### in '\\geo-server\users' (Ζ: )
Η διαδρομή είναι λοιπόν
\\geo-server\users\geo#####