Καλώς ήρθες στο forum! Για να συμμετάσχεις στις συζητήσεις πρέπει να εγγραφείς στην πύλη. Γίνε μέλος τώρα!
Γυναικεία αξεσουάρ και οι παγίδες που κρύβουν.... εεεε???? |
|
|
Το στέκι της κουβέντας... |
| Συγγραφέας |
Γυναικεία αξεσουάρ και οι παγίδες που κρύβουν.... εεεε???? |
| |
|

Rogue
Μεγάλο μολύβι

Mar 20, 2008
130
|
|
Ναι, καλά διαβάσατε, αναφέρομαι σε αυτό το άρθρο περί γυναικείων αξεσουαρ και λοιπόν πραγμάτων που υπάρχει κοτσαρισμένο στη δεύτερη θέση στη στήλη των άρθων, στη κεντρική σελίδα.
Πριν καν αρχίσω, θελω να πω πως ποτέ κατάλαβα γιατί στο site υπάρχει μια μερίδα άρθρων που κανείς δεν μπορεί να αφήσει σχόλιο λες και προέρχονται απ'τα... επουράνια και θα ήταν αμαρτία και ύβρη, κανείς να τα σχολιάσει. Το συγκεκριμένο αυτό άρθρο, εμφανώς το έχει γράψει γήινος, άντρας και με απόψεις...συγκρατούμαι και δεν σχολιάζω ακόμα. Ο μόνος λόγος λοιπόν για τον οποίο αυτό το άρθρο δεν επιδέχεται σχολίων είναι γιατί... έτσι και υπήρχε ελεύθερος σχολιασμός, θα άκουγε τα καντήλια της ζωής του.
Και αρχίζω. Προφανώς, αυτός που επέλεξε να προβάλει αυτό το ανεκδηίγητο άρθρο στη κεντρική σελίδα του my, το βρήκε πάω στοίχημα, τρίσχαριτωμένο και πολύ γουστόζικο. Αν πλεον, ο απίστευτος σεξισμός και κατινισμός θεωρείται εξυπνάδα και χαριτωμενιά, και μάλιστα από ένα site σαν το my το οποίο αν μη τί άλλο έχει ένα επίπεδο, τότε τί να σας πω...μπράβο σας!
Το ότι ένα άρθρο, το οποίο παρουσιάζει όλες τις γυναίκες ως ηλίθιες υπάρξεις, θύματα της εικόνας τους, οι οποίες όσο και αν προσπαθούν πάντα θα είναι σούργελα γιατί ποτέ δεν θα μοιάσουν στην Σοφία Λόρεν ή στην Αντελίνα Τζολί( καλά..αρχίζω να αμφιβάλλω για το IQ τύπου που το έγραψε αυτό, όπως και γαι τις προθέσεις του), που έχουν το μυαλό τους μόνο στα λούσα, και προσέξτε ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΤΥΠΩΝ ΟΜΟΡΦΙΑΣ- ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΙΘΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΟΥ ΘΕΑΜΑΤΟΣ Η ΟΠΟΙΑ ΠΑΡΑΜΠΙΠΤΟΝΤΩΣ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΝΤΡΕΣ- ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΟΠΟΙΟ ΓΚΟΜΕΝΑΚΙ ΠΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΗΨΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝ ΤΡΕΧΕΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΤΟΥς ΣΑΝ ΣΚΥΛΑΚΙ!- ΚΑΙ ΞΕΚΩΛΑ ΚΑΙ ΡΗΧΕΣ ΔΗΛΑΔΗ, όταν λοιπόν αυτό το άρθρο, περνάει και κοτσάρεται και στη πρώτη σελίδα του my..πραγματικά με αφήνει άναυδη...
Ο να-μη-πω-τί-τώρα ας πούμε συγγραφέας του άρθρου, βγάζει την ουρίτσα του έξω λέγοντας πως -ποτε- εκείνος ή κανένας άντας δεν ζήτησε από καμιά γυναίκα να φοράει 12ποντα, ή να παστώνεται μέχρι ασβεστωποίησης, ή να είναι ντυμένη σύμφωνα με την τελευταλία μόδα... ΚΑΛΑ ΠΟΙΟΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ? Φυσικά, και το ότι πλεον οι άντρες είναι εξ'ίσου θύματα της εικόνας τους όσο οι γυναίκες αυτό- εννοείται- πως δεν αναφέρεται πουθενά. Το ότι πλεον ακούς από άντρες να ξοδεύουν 2ωρα και 3ωρα μπροστά στον καθρέφτη πριν βγούνε, όοοοχι, αυτό δεν το λέμε. Γιατί άλλωστε? Θα χαλούσε όλη αυτή η αηδιαστική σούπα που έχει κατωρθώσει να μαγειρέψει, με πολύ κόπο και φαντασία δεν αμφιβάλλω, ο συγγραφέας.
Και τέλος. Ναι, ξέκωλα και ηλίθιες υπάρξεις υπάρχουν. ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΦΥΛΑ. Το ότι υπάρουν όμως και άτομα τα οποία επιλέγουν να κάνουν κάτι ποιό χρήσιμο στη ζωή τους από το να κοιτιούνται όλη μέρα στο καθρέφτη ή να κάνουν τη κάρτα τους να χτυπάει κόκκινο από την υπερκατανάλωση η΄να κοιτάζουν αν οι ροζ φουντίτσες του και γω δεν ξέρω τί είναι ασορτί με το άλφα ή βήτα ηλίθιο αξεσουαρ, αυτό βολικότατα δεν αναφέρεται πουθενά!!! Εννοείται! Άλλωστε δεν είναι αυτό το νόημα! Σωστά???
Πολύ γουστόζικο λοιπόν το αρθράκι. Ανρωτιέμαι, αν καθόμουνα και έγραφα εγώ ένα άρθρο που να λέει πως όλοι οι άντρες το μόνο που κάνουν είναι να σκέφτονται όλη μέρα το ποδόσφαιρο και το σεξ, ονειρεύονται το πιο σουπεράτο αυτοκίνητο γιατί έτσι πιστεύουν πως θα ρίξουν τις γκόμενες ενώ στην πραγματικότητα το χρειάζονται γιατί υποσυνείδητα δεν τους φτάνει αυτό που έχουν ανάμεσα στα πόδια τους, ξοδεύουν ένα τόνο ζελέ για να κάνουν τα μαλλιά τους μια αηδία, έχουν σαν ίνδαλμά τους τον Σβατζενέγκερ γιατί το μόνο άλλο που σκέφτονται εκτός από το ποδόσφαιρο και το σεξ είναι πως θα φτιάξουν μυς για να ρίξουν ακόμα περισσότερες γκόμενες, και τέλος είναι διατεθιμένοι να πατήσουν επί πτωμάτων για να βγάλουν περισσότερα χρήματα απ'οτι ο διπλανός τους, αν ακόμα το άρθρο θα είχε παραμείνει ασχολίαστο...
Λοιπόν, αρνούμαι να κάτσω να ξοδέψω άλλη φαιά ουσία σε αυτό το έκτρωμα, και ξανάμπράβο και χίλια συγχαρητήρια σε όποιον το διάλεξε για το site αλλά και σε όποιον το επικρότησε, φωναχτά ή σιωπηρά. Να χαίρεστε και τη... πολύ ενδιαφέρουσα συνεργασία σας....
|
|
|
|
| |
|
|
|
Αν και το άρθρο είναι όντως κατινίστικο, σωβινιστικό και σίγουρα αυτός που το έγραψε πιστεύει ότι έκανε πλάκα (αν και απο το ύφος του και την... λεπτομέρεια που τα ξέρει όλα αυτά, θα έλεγα ότι δεν ακούγεται όσο, αχέμ, άντρας όσο θα ήθελε), τελικά δεν νομίζω ότι το ίδιο το άρθρο είναι τόσο τραγικό. Απλά προβάλλει μερικά χιλιοπαιγμένα και χιλιοειπωμένα στερεότυπα σε ύφος Σούπερ Κατερίνας.
Σίγουρα αυτό δεν είναι ποιότητα. Αλλά δεν είναι και το τέλος του κόσμου... Όντως υπάρχουν οι γυναίκες που περιγράφει το άρθρο αλλά και οι άντρες που περιγράφεις εσύ. Κοινώς, τα πρόβατα δεν τα διαχωρίζει φύλο.
|
|
|
|
| |
|

King_Of_Cats
Γκουρού

May 01, 2007
503
Τόπος: Larnaca, Cyprus
|
|
Epic quote
Cubilone έγραψε:
Tα πρόβατα δεν τα διαχωρίζει φύλο. |
Θα συμφωνησω με τους προλαλησαντες.
Ρε παιδια, τωρα το ειδα. Τι κανει αυτο το αρθρο μεσα στο ΜΥ???
Α, Rogue, οι περισσοτεροι αρσενικοι εχουν τα αθληματα και τα αμαξια ως hobby η ακομη και για επαγγελματικη απασχοληση... Δεν ειμαι σιγουρος. Αλλα τουλαχιστο ενα μεγαλο 99,99999% ετσι ειναι. Δηλαδη τουλαχιστο εγω ασχολουμαι σχολαστικα με το αμαξι και το ποδηλατο μου επειδη απλα ειναι το hobby μου. Δεν με γεμιζει καπου αλλου
Απλα αν ειναι δυνατο θα θελαμε και ζηταμε απο τους moderators να αντικατασταθει το εν λογω αρθρο με κατι πιο ποιοτικο το οποιο να αντιπρωσοπευει την σοβαρη εικονα της διαδικτυακης μας κοινοτητας.
|
|
|
|
| |
|
|
|
King_Of_Cats έγραψε:
Απλα αν ειναι δυνατο θα θελαμε και ζηταμε απο τους moderators να αντικατασταθει το εν λογω αρθρο με κατι πιο ποιοτικο το οποιο να αντιπρωσοπευει την σοβαρη εικονα της διαδικτυακης μας κοινοτητας. |
Αυτό το τελευταίο προσπαθώ να καταλάβω με τι ύφος το λες... 
|
|
|
|
| |
|

King_Of_Cats
Γκουρού

May 01, 2007
503
Τόπος: Larnaca, Cyprus
|
|
E, ειμαστε και λιγακι σοβαροι...
Aπλα ας μπει κατι αλλο εκει περα.
Αυτο m8...
|
|
|
|
| |
|
|
|
Δε νομίζω ότι είναι τόσο τραγικό πια το άρθρο ή τόσο σεξιστικά αυτά που γράφει. Απλά περιγράφει κάποιες καταστάσεις υπερβάλλοντας και με μπόλικη δόση χιούμορ. Έτσι τουλάχιστον το αντιλήφθηκα εγώ...
Και είμαι σίγουρη πως έτσι το είδε και αυτός που επέλεξε να το προβάλλει στην αρχική σελίδα του My...
Δε νομίζω πως σε όλα γύρω μας πρέπει να βρίσκουμε πάντα κάτι το τραγικό... Πολλές φορές ένα άρθρο με δόσεις χιούμορ (ακόμη και υπερβολικό, γιατί όχι), είναι απλά ένα άρθρο με δόσεις χιούμορ.
|
|
|
|
| |
|

slide
Γκουρού

Nov 04, 2008
772
|
|
Προσωπικά, περισσότερο από τις όποιες σεξιστικές προεκτάσεις, με ενοχλεί το αποτυχημένο χιούμορ και ο δήθεν κοινωνικός σχολιασμός.
Αλήθεια, παρόλο που θεωρώ υπερβολική αντίδραση τον χαρακτηρισμό προσβλητικό, υπάρχει κάποιος που έστω να χαμογέλασε με αυτό?
Το κύριο θέμα δεν είναι τί και αν φαίνεται στην πρώτη σελίδα αλλά και η συνολική ποιότητα ενός e-magasine - με το να καταχωνιάζονται ατυχή κείμενα δε λύνεται τίποτα.
Το γεγονός πως πρόκειται για στατικό γραπτό λόγο, χωρίς δυνατότητα σχολιασμού από άλλους χρήστες, επιδεινώνει την κατάσταση.
|
|
|
|
| |
|

Rogue
Μεγάλο μολύβι

Mar 20, 2008
130
|
|
Slide ερχεσαι στα λόγια μου. Γιατί τα κεντρικά άρθρα να μην μπορούν να σχολιαστούν? Αυτό ποτέ δεν το κατάλαβα και από την αρχή μου είχε κάνει περίεργη- με αρνητικό τρόπο- εντύπωση.
Τώρα xaderfi, δεν το θεωρώ σωστό να υπερασπίζεσαι μια ξεφωνημένα ατυχή επιλογή άρθρου επειδή τυχαίνει να είσαι στην ομάδα που επιλέγει αυτά τα άρθρα κα να γνωρίζεις επίσης προσωπικά και τα υπόλοιπα μέλη. Όταν γίνεται μιά μπαρούφα, όποιες προσωπικές σχέσεις δεν πρέπει να μπαίνουν στη μέση γιατί τότε χαιρετίσματα στο site.
Πώς είναι δυνατόν να μου λες πως το άρθρο δεν είναι και τόσο σεξιστικό? Μπορώ να σου παραθέσω όσα αποσπάσματα θες καθαρού σεξισμού. Και σόρρυ, εγώ αυτό δεν το θεωρώ χιούμορ.
Αλλά πάει στα κομμάτια. Ο κάθε μ****** μπορεί να γράφει ότι μ**** θέλει, ποσώς με νοιάζει. Όταν όμως ένα site σαν το Μy ποστάρει αυτές τις μ****, εγώ θεωρώ πως δεν κάνει απλά "χιούμορ" όσο χοντροκομμένο κι αν είναι αυτό, αλλά πως τις επικροτεί. Ο χαρακτήρας ενός site καθορίζεται από το περιεχόμενο των άρθρων του. Αν θέλετε να κάνετε το Μy cosmopolitan 'η Σούπερ Κατερίνα, κάντε το. Θα έχετε όμως και ανάλογο κοινό. Αν θέλετε κατιναριό, ποστάρετε τέτοια άρθρα. Αν θέλετε και κατιναριό και ότι άλλο κυκλοφορεί, από κόσμο προσέξτε τί διαλέγετε να προβάλετε από δω και μπρος.
ΥΓ. Πόσο υποκριτικό είναι να μπορεί οποιοσδήποτε να πει εδω μέσα πως οι γυναίκες είναι ξέκωλα αλλά κανείς να μην μπορεί να γράψει τη λέξη Σ Ε Ξ γιατί υπάρχει αυτόματη λογοκρισία !!!! ΕΛΕΟΣ! Στο δημοτικό είμαστε??? Και καλά η λέξη μ****** και τα συναφή..που κι εκεί δεν το καταλάβαίνω. Κάποιος μπορεί να είναι 'άκρως υβριστικός και χωρίς τη χρήση των γνωστών χαρακτηρισμών. Αλλα η λέξη Σ Ε Ξ τί σκ**ά έχει και λογοκρίνεται??? Πείτε μου ένα λόγο, εκτός κι αν έχουεμ γυρίσει στο Μεσαίωνα και δεν το έχω καταλάβει. Άκου σεχ...
|
|
|
|
| |
|

inertia
Ανεμοδαρμένος

Dec 14, 2003
5131
|
|
Rogue έγραψε:
Τώρα xaderfi, δεν το θεωρώ σωστό να υπερασπίζεσαι μια ξεφωνημένα ατυχή επιλογή άρθρου επειδή τυχαίνει να είσαι στην ομάδα που επιλέγει αυτά τα άρθρα κα να γνωρίζεις επίσης προσωπικά και τα υπόλοιπα μέλη. Όταν γίνεται μιά μπαρούφα, όποιες προσωπικές σχέσεις δεν πρέπει να μπαίνουν στη μέση γιατί τότε χαιρετίσματα στο site. |
Rogue θα συμφωνήσω και με το χωρίο αυτό αλλά και με όσα έχουν προ-αναφερθεί. Το άρθρο που περάστηκε ήταν δική μου σύσταση-εισήγηση και περάστηκε. Δεν χρειάζεται να υποστηρίζει κανείς κανένα, ούτε να κρυβόμαστε πίσω από τις πράξεις μας.
Για την "ποιότητα" του άρθρου, δεν έχω κάποιο σχόλιο να κάνω, δεν θα πάρω θέση καμιά.
Όσο για τη "χρησιμότητα" του άρθρου, στο γεγονός στο οποίο αυτό δημιούργησε θετικά ή αρνητικά σχόλια, με όποιον τρόπο κι αν αυτά ειπώθηκαν, τη θεωρώ σημαντική. Ακόμη κι αν "πείραξε" κάποιους ή κέντρισε "χορδές" και υπήρξε/υπάρχει αυτή η ζύμωση απόψεων, εμένα (προσωπικά) μου αρκεί... Το αν αυτό κάποιους τους δυσαρεστεί, δεν μπορεί να αλλάξει, έτσι προέκυψε... Συγνώμη αν φαίνομαι απότομος, αλλά το άρθρο δεν παύει να είναι άποψη κάποιου. Συνεπώς αν κάποιος άλλος θέλει επίσης να γράψει κάτι ή έχει να την αντικρούσει, είναι ελεύθερος να το κάνει.
*Αυτό επίσης το λέω επειδή υπάρχει και η υποσημείωση στις σελίδες:
Παράθεση:
Τα σχόλια και τα άρθρα αντιπροσωπεύουν τα πρόσωπα που τα γράφουν και μόνο. Η διαχειριστική ομάδα δεν φέρει ευθύνη για αυτά. |
Δεν νομίζω πως είναι καλό να "χρεώνουμε" στην ομάδα επιμέλειας των άρθρων (ή σε όποιους μεμονωμένα αναλαμβάνουν να επιμελούνται το κάθε τυχόν άρθρο) την άποψη του αρχικού συγγραφέα. Καλώς ή κακώς, συμφωνούμε ή όχι, είναι κάτι που είχε κάποιος να πει, και δημοσιεύθηκε.
Λυπάμαι που το πήρατε με τόσο μένος το συγκεκριμένο δημοσίευμα. Κι εγώ μπορεί να μη συμφωνώ με αυτό, αλλά από εκεί κι έπειτα μπορεί κάποιος αν θέλει να προτείνει στο email της ομάδας ή του περιοδικού μια συγκεκριμένη πρόταση για το πώς έχει την "εικόνα" στο νου του για τα άρθρα του περιοδικού.
"Έξω απ'το χορό" εύκολα (κατα)κρίνουμε... sorry αν γίνομαι εριστικός, μιλώ γενικά, δεν έχω καμιά πρόθεση να προσβάλλω κανένα.
Rogue έγραψε:
Γιατί τα κεντρικά άρθρα να μην μπορούν να σχολιαστούν? Αυτό ποτέ δεν το κατάλαβα και από την αρχή μου είχε κάνει περίεργη- με αρνητικό τρόπο- εντύπωση. |
Απορίας άξιον επίσης είναι, όταν υπάρχουν 3 (!) πεδία για να κάνει κάποιος σχόλιο σε ένα άρθρο να λέγεται πως δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού! Συγνώμη αν δεν "βολεύει" (κάποιους|τους περισσότερους|όλους) αυτή η διάταξη, αλλά τπτ δεν είναι "τελεσίδικο"... That's the best we can do for now [=at this point of time].
Aν περνά τόσο "απαρατήρητο", τότε δώστε/στείλτε μας μια εικόνα/δείγμα/mockup του πώς θα θέλατε/άρεσε να γίνει. (Αλλά σημείωση: δεν είμαστε "τζίνι" για να γίνουν όλα όπως ο καθένας το επιθυμεί, προσπαθούμε κάθε μέρα να το βελτιώνουμε, με βάση τους πόρους που έχουμε, αυτό είναι το μόνο σίγουρο)...
With all the love + respect 2 all. Δεν έχω κάτι περισσότερο εγώ προσωπικά να προσθέσω εδώ.
Φιλικά.
|
|
|
|
| |
|

Rogue
Μεγάλο μολύβι

Mar 20, 2008
130
|
|
Wow!!! Inertia πραγματικα δεν το είχα δει αυτό!!! 3 χώροι για σχόλια! Δεν το είχα προσέξει ποτέ μου! Και μάλιστα ήθελα να ξανασχολιάσω άρθρο, όπως προείπα, και πάλι δεν το είχα δει αυτό. Η πλάκα είναι πως ούτε ο cubilone το είχε δει ποτέ, ούτε ο slide απ'ότι φαίνεται το πρόσεξε. Έχουμε μάλλον όλοι μας συνηθίσει ο χώρος των σχολίων να είναι ακριβως από κάτω από το δημοσίευμα, για'υτό και κανείς δεν το είχε προσέξει. Θα μπορούσε ίσως να γίνει κάτι γι'αυτό?
Επίσης... αυτό περί ευθύνης ομάδας είναι λιγάκι κουλό από τη στιγμή που ακόμα κι αν η ομάδα δεν γράφει τα άρθρα, αυτή είναι που τα διαλέγει! Δηλαδή, αν ας πούμε ήμουν εγώ στην ομάδα, και επέλεγα να δημοσιεύσω ένα άρθρο που υποσήριζε πως η γενοκτονία των Εβραίων ήταν καλό πράμα και ο Χιτλερ ήταν ένας καλός άνθρωπος- σόρυ για το ακραίο παράδειγμα απλά θέλω να καταλάβετε πού το πάω- εσείς δεν θα είχατε όλο το δικαίωμα να μου πείτε δυο-και όχι μόνο- κουβέντες? Τότε αν σας έλεγα πως, εγω? εγώ δεν φέρω καμία ευθύνη για το τί λέει το άρθρο- ναι, αλλά , κύριος, εσύ επέλεξες να το αναρτίσεις, άρα κάτι σημαίνει αυτό!
Οπότε, ναι, και φυσικά χρεώνω την άποψη του συγγραφέα στην ομάδα, διότι αυτή επιλέγει να προβάλει αυτή την άποψη ή όχι!
|
|
|
|
Πρόσφατες συζητήσεις - topics
|
| | |