Εθνική Φοιτητική Ένωση Ελλάδος (Ε.Φ.Ε.Ε.)

   
   

 Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και Θεσμικό-Νομικό Πλαίσιο

 
Συγγραφέας Εθνική Φοιτητική Ένωση Ελλάδος (Ε.Φ.Ε.Ε.)
 
       
Παρ, 16 Οκτ 2009 5:37 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


slide
Γκουρού
Γκουρού


Nov 04, 2008
772


__ ΕΦΕΕ: ανασυγκρότηση μετά από δεκαετίες αχρησίας;

Παράθεση:
[...]Τέσσερις φοιτητικές παρατάξεις – ΔΑΠ, ΠΑΣΠ, ΠΚΣ και Αριστερή Ενότητα – τάσσονται υπέρ της ανασυγκρότησης της ΕΦΕΕ, η κάθε μία με το δικό της όραμα σχετικά με τη λειτουργία της εν λόγω ένωσης.

Ο γραμματέας της ΔΑΠ ΑΕΙ, Τάσος Παπαδομιχελάκης, εξηγεί στο tvxs ότι «είναι πολύ σημαντικό ότι οι διαδικασίες ήδη δρομολογούνται για τη διενέργεια του συνεδρίου, καθώς την Παρασκευή θα συνεδριάσει η Τεχνική Γραμματεία, με συμμετοχή ενός εκπροσώπου από κάθε παράταξη».

Στη διενέργεια του συνεδρίου αποσκοπεί και η παράταξη της ΠΑΣΠ, καθώς κρίνει ότι η «ανασυγκρότηση της ΕΦΕΕ αποτελεί ζήτημα ύψιστης σημασίας και πάγιο αίτημα της φοιτητικής κοινότητας», όπως δήλωσε στο tvxs ο γραμματέας ΠΑΣΠ ΑΕΙ, Μιχάλης Νικηφόρος.
«Μέσω της ανασυγκρότησης της ΕΦΕΕ οι φοιτητές θα νιώσουν ότι οι φοιτητικές εκλογές και ο φοιτητικός συνδικαλισμός είναι μια ασφαλής και νομότυπη διαδικασία, και όχι ένα παιχνιδάκι», καταλήγει ο ίδιος.

Για την ΠΚΣ η ανασυγκρότηση της ΕΦΕΕ αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την «ανασύνταξη του φοιτητικού κινήματος απέναντι στη θύελλα των αντιλαϊκών μέτρων που έρχονται», όπως αναφέρεται στην εφημερίδα «Ριζοσπάστης», ενώ τονίζεται ότι η προσπάθεια διάλυσης των φοιτητικών συλλόγων και της ΕΦΕΕ αποτελεί κατά μέτωπον επίθεση στη δημόσια δωρεάν παιδεία.

Όπως εξηγεί από την πλευρά του στο tvxs ο εκπρόσωπος της Αριστερής Ενότητας, η ανασυγκρότηση της ΕΦΕΕ θα αποτελέσει ένα θετικό βήμα στη διενέργεια του διαλόγου σε ξεκάθαρες βάσεις και θα γίνει επιτέλους κατανοητό το «ποιος είναι η δεξιά και ποιος η αριστερά στο πανεπιστήμιο».
Ο ίδιος τονίζει ότι «οι φοιτητικές παρατάξεις της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ υποστηρίζουν κάτι διαφορετικό σε κάθε τμήμα, ανάλογα με τους συσχετισμούς δυνάμεων στο συγκεκριμένο ΑΕΙ και το αποτέλεσμα που θέλουν να πετύχουν. Σε κάποια τμήματα λένε ότι είναι ενάντια στα μη κρατικά πανεπιστήμια, και σε άλλα ότι είναι υπέρ, σε ορισμένες σχολές λένε ότι αντιτίθενται στη λίστα συγγραμμάτων και άλλες ότι συμφωνούν. Ένας κεντρικός διάλογος στην ΕΦΕΕ θα ξεκαθαρίσει το τοπίο», καταλήγει.

Για τις ΕΑΑΚ, αντιθέτως, η ανασυγκρότηση της ΕΦΕΕ αποτελεί μια προσπάθεια να «καπελωθεί» το φοιτητικό κίνημα και να μεταφερθεί η πολιτική δυναμική των φοιτητών από τις Γενικές Συνελεύσεις σε έναν ελιτίστικο διάλογο ανάμεσα στην ΕΦΕΕ και στην κυβέρνηση.
«Το βασικό ερώτημα είναι ποια είναι η ΕΦΕΕ που θέλουν να κάνουν», εξηγεί στο tvxs ο Κώστας Τόδουλος, μέλος των ΕΑΑΚ. «Επιδιώκουν να παραμερίσουν τις Γενικές Συνελεύσεις – που ήταν αυτές που κατάφεραν να ανατρέψουν την τροποποίηση του Άρθρου 16 του Συντάγματος και το νόμο πλαίσιο – και να συμμετάσχουν μέσω της ΕΦΕΕ σε έναν εικονικό διάλογο που θα έχει ως μόνο στόχο τη νομιμοποίηση των μέτρων της κυβέρνησης.
Αυτές οι προσπάθειες θα μας βρουν αντίθετους»
, καταλήγει.


     
   
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες (ώρα Ελλάδας)


   


 
Μετάβαση στη:  
 

Σχετικές συζητήσεις - topics

Θεματική Ενότητα Πληροφορίες Δημοσιεύθηκε
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Πληροφορίες - διαμονή - εμπειρίες και...

από kat-kat
Συζήτηση: τμ. Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής Απαντήσεις: 0

Παρ, 12 Ιούλ 2019 12:24 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Πρόταση για την Ένωση Ελληνικών Πανεπ...

από inertia
Συζήτηση: ΠαΔίΠαΦΡα (intra-forum) Απαντήσεις: 0

Πεμ, 21 Ιούλ 2016 3:18 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις "Οίκος ευγηρίας - Η Ευτυχισμένη ...

από maximos
Συζήτηση: [ΛΕΣΒΟΣ] (ΠΑΛΑΙΑ) Θεατρική Ομάδα «Αυλαία» Απαντήσεις: 0

Πεμ, 31 Μάρ 2016 9:47 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Φοιτητική Θεατρική Ομάδα «Φως» - (1η)...

από marios
Συζήτηση: [ΛΕΣΒΟΣ] Θεατρική Ομάδα «Φως» Απαντήσεις: 0

Τετ, 30 Σεπ 2015 11:50 am Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Βίντεο Παράστασης: "Ο Εαυτούλης ...

από inertia
Συζήτηση: ΧΙΟΣ - Φοιτητικές Ομάδες Απαντήσεις: 0

Πεμ, 25 Ιούν 2015 1:42 pm Τελευταίο Μήνυμα


Πρόσφατες συζητήσεις - topics