myAegean-Wiki: μια πηγή πληροφοριών για το Παν. Αιγαίου!!

   
   

 Idea Pool - Ιδέες, Προτάσεις, mini-Projects

 
Συγγραφέας myAegean-Wiki: μια πηγή πληροφοριών για το Παν. Αιγαίου!!
 
       
Σαβ, 15 Οκτ 2005 11:44 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
5131


Παραθέτω μια νέα ιδέα που γεννιέται και θα ζει στη διεύθυνση: http://my.aegean.gr/wiki Smile

Πρόκειται για ένα μεγάλο δυνατό project που ξεκινάμε ως πρωτοβουλία για το Πανεπιστήμιό μας, με στόχο να αποτελέσει μια "Δεξαμενή Πληροφοριών" για τα μαθήματα, τα γνωστικά αντικείμενα και γενικότερα να δραστηριοποιήσει όλα τα μέλη του Πανεπιστημίου μας!

Το wiki είναι ένα είδος ιστοσελίδας, το οποίο ο καθένας μπορεί να τροποποιήσει. Πχ. η μεγαλύτερη εγκυκλοπαίδεια σε ηλεκτρονική μορφή είναι η http://wikipedia.org ακριβώς γιατί ο καθένας μπορεί να προσθέσει ένα άρθρο, να διορθώσει κάποιο άλλο κτλ. Πολλές φορές μπορείς να βρεις άρθρο που να γράφεται σε πραγματικό χρόνο με τα γεγονότα στα οποία αναφέρεται (πχ. σχετικά με τον τυφώνα της Νέας Ορλεάνης).

Ένα wiki για το Πανεπιστήμιό μας θα ήταν μια πολύ καλή ιδέα. Η υλοποίησή της όμως δεν θα είναι και το πιο εύκολο πράγμα: δεν μπορούν να συνεισφέρουν μόνο ένα δύο άτομα και να δουλέψει. Θα πρέπει όλοι να γράψουν κάτι, τουλάχιστον πάνω στα θέματα που τους ενδιαφέρουν πιο πολύ!

     
 
       
Σαβ, 15 Οκτ 2005 11:56 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
5131


(Συνεχίζω για περισσότερες λεπτομέρειες)
Η φιλοσοφία του Wiki, τουλάχιστον όπως την αντιλαμβανόμαστε κι εμείς που τώρα αποκτούμε περισσότερη επαφή μαζί του, έγκειται στην ανοιχτή αυτοδιαχειριζόμενη συμμετοχική ενασχόληση!

Δείτε επίσης στο site της Ελληνικής Wikiπαίδειας:
http://el.wikipedia.org

Μπορούν λοιπόν να γράφονται πληροφορίες για τα μαθήματα, για τις επιστημονικές περιοχές που αγγίζονται και έτσι, σαν ένας δυναμικός χώρος, σαν μια "Εγκυκλοπαίδεια Αναφοράς", θα μπορούν να γράφονται διάφορα θέματα. Μπορεί για παράδειγμα να γράφει ένας καθηγητής για έναν επιστημονικό χώρο, στο οποίο "λήμμα" μπορεί ένας άλλος μπορεί να συμβάλλει και να συνεχίσει ή συμπληρώσει με την δική του συμβολή!

Είναι και ίσως μια πολύ ενδιαφέρουσα ευκαιρία, σε πιο φιλόδοξα σχέδια, να γεννηθούν μέσα από εδώ μια σειρά ενδιαφέροντων και όσο πιο πλήρων σημειώσεων για μαθήματα και αντικείμενα σπουδών! Φανταστείτε μόνο αυτό: μια διατμηματική συνεργασία, με στόχο τη μελλοντική δημιουργία δυνατών εγχειριδίων και up-to-date αναφορών!

Είναι στο χέρι μας και στο πόσο υπεύθυνα μπορούμε να χειριστούμε τις δυνατότητες της νέας τεχνολογίας, για την δημιουργία δυνατών δομών συνεργασίας, έρευνας και πληροφόρησης!!

Και το myAegean, ως ένας δυναμικός θεσμός διατμηματικής συνεργασίας και πολιτισμού για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, είναι πρόθυμο να συμβάλλει και να υποστηρίξει όσο το δυνατόν αυτήν την προσπάθεια!

Κάνουμε λοιπόν ένα ανοιχτό κάλεσμα ενδιαφέροντος και συμμετοχής!
Απαντήστε στη Συζήτηση, για να δούμε πώς μπορούμε να το οργανώσουμε καλύτερα!

     
 
       
Δευ, 17 Οκτ 2005 7:47 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


Oldman
Ψαρούκλα
Ψαρούκλα


Oct 17, 2005
3


Παρακολουθώ σιωπηρός μέχρι τώρα την πρωτοβουλία σας. Τώρα αρχίζω να αισθάνομαι υπερήφανος που μοιράζομαι μαζί σας το αισιόδοξο μύνημα της δημιουργικής επικοινωνίας. Είναι το θεμελιακό χαρακτηριστικό της όποιας ακαδημαϊκής κοινότητας και είναι μεγάλο κρίμα που η γραφειοκρατικοποίηση σε συνδυασμό με την συντεχνιοποίηση των πανεπιστημίων μας το έχει θέσει χρόνια τώρα στο περιθώριο. Πρωτοβουλίες σαν τις δικές σας δικαιώνουν την ... φιλοσοφική αισιοδοξία μου που με πείθει πάντα ότι μια καλλίτερη μέρα είναι βέβαιο οτι θα αντείλει!
Για να γνωριστούμε, απλώς σας ενημερώνω οτι είμαι ο πρώτος Πρόεδρος της πρώτης Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου μας - δηλαδή ο άνθρωπος που μαζί με μερικούς άλλους εξ ίσου αισιόδξους πήραμε ένα χαρτί (το ιδρυτικό Προεδρικό Διάταγμα) και το μετατρέψαμε σε Πανεπιστήμιο μέσα στα πρώτο πέντε χρόνια της θητείας μας. Είναι, λοιπόν, φυσικό να αισθάνομαι βαθειά συνεδεμένος με την κοινότητά μου, ώστε και τώρα που έχω συνταξιοδοτηθεί και οι συνάδελφοί μου μου έκαναν την τιμή να με αναγορεύσουν σε Ομότιμο Καθηγητής (του Τμήματος Περιβάλλοντος), δεν λέω να ξεκολήσω από τόν χώρο που έχει γίνει πιά το πνευματικό και ζωικό hapitat moy.
Τώρα, επί του προκειμένου: Η ιδέα σας για το WIKI είναι θαυμάσια και ελπίζω να μπορέσω να συμμετάσχω με παραδεκτά γόνιμο τρόπο. Θεωρώ, οτι μια ανοιχτή συζήτηση που θα αναδείξει θέματα που σχετίζονται με την καθημερινότητα της κοινότητάς μας, όσο και κυρίως θέματα που θα βοηθήσουν στην αυτογνωσία της ταυτότητάς μας και στην αυτοεκτίμησή μας αποτελούν πρώτης τάξη ευκαιρίες για να ξεπεράσουμε τον εξανδραποδισμό της προσωπικότητάς μας που έχει επιβληθεί από την βίαιη αλλοτρίωσή μας από το δημιουργικό έργο μας (που επιβάλλεται με την καθημερινή πίεση που μας ασκείται να αντιπαρατιθέμεθα αντί να συν-αγωνιζόμαστε με την Alta Mater μας. Φαντάζομαι οτι πάνω στο κεφαλαιώδες αυτό θέμα θα έχουμε πολλά να πούμε.
Για να γίνω πιό πρακτικός - ξεπερνώντας τον ενθουσιασμό του νεοείσαχτου - προτείνω να ξεκινήσουμε μια κουβέντα πάνω στο ερώτημα: Πώς θα θέλαμε να είναι η πανεπιστημιακή ζωή μας. Πιστεύω οτι με την ανίχνευση των φαντασιώσεών μας θα μπορέσουμε βαθμιαία να χτίσουμε μια κατανόηση της κατάστασης και των πραγματικών προοπτικών της. Είναι μια αρχή που από παθητικούς δέκτες της μιζέριας μας δίνει το δικαίωμα πρώτα στο όνειρο και στην ουτοπία και κατόπι στη δράση που είναι η πεμπτουσία της κοινωνικής υπόστασής μας.
Περιμένω με ενδιαφέρον τη συνέχεια.[/b]

     
 
       
Τετ, 19 Οκτ 2005 3:05 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
5131


Σας ευχαριστούμε θερμά για το ενδιαφέρον και τη συμβολή σας!

Θα κάνω μια συνέχεια κι εγώ, από την πλευρά μου... Η ιδέα του myAegean, όπως διαφαίνεται και μέσα από τα διάφορα κείμενα που έχουμε αναρτήσει κατά καιρούς, ξεκίνησε εντελώς αυθόρμητα, με στόχο να δημιουργηθεί μια κοινότητα, ένας τόπος επικοινωνίας, ώστε όλοι οι άνθρωποι αυτοί που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, να νιώθουν εδώ μια γωνιά ενημέρωσης κι επικοινωνίας. Ένα μέρος, το οποίο ο καθένας να νιώθει δικό του και μέσω αυτού να βρίσκεται με άλλους, να προβληματίζεται, να γνωρίζει! Οι φιλοδοξίες μας ήταν μεγάλες, έτσι που αρκετοί το θεώρησαν "χαζομάρα" ή "χωρίς νόημα κίνηση" και μείναμε λιγότεροι που να το συνεχίσουμε, για να υλοποιηθεί! Κάποιοι όμως πιστέψαμε πολύ σε αυτό, αφιερώνοντας ένα πολύ μεγάλο μέρος της καθημερινότητας και του εαυτού μας μέσα στα 3 τελευταία χρόνια, ώστε να πάρει η ιδέα αυτή σάρκα και οστά! Με μεράκι, ευσυνειδησία, αίσθημα ανιδιοτελούς προσφοράς, περίσσεια ψυχικής δύναμης και με τα λιγοστά μέσα που μπορούσαμε από τη θέση μας να έχουμε, "καταφέραμε κάτι", τουλάχιστον έτσι πιστεύουμε...

Ως τόλμημα βέβαια ήταν και είναι ιδιαίτερα πολύπλοκο και με συνεχείς "υφάλους" στην πορεία, αλλά δεν σταματάμε να ελπίζουμε!

Επιθυμώντας έντονα να καταφέρουμε και να υλοποιήσουμε όσο πιο ισχυρούς διαύλους επικοινωνίας μεταξύ των τμημάτων, αλλά και να ενισχύσουμε και τη συμμετοχή των μελών του ιδρύματος και πέραν των φοιτητών, γεννήθηκε το ίδιο αυθόρμητα και η ιδέα του WIKI!
Αυτή την περίοδο, προσπαθούμε, παράλληλα βέβαια με το φόρτο των μαθημάτων, να δοκιμάσουμε και να μάθουμε το τεχνικό μέρος και το πώς λειτουργεί το σύστημα του WIKI... Άμεσα μόλις τα καταφέρουμε θα το κοινοποιήσουμε, για άμεση χρήση και διάθεση! Προσδοκούμε μέσα στις επόμενες ημέρες!!

Όσον αφορά στο θέμα του πώς θα θέλαμε να είναι η Πανεπιστημιακή Ζωή μας, θα ανοίξω ευθύς ένα θέμα στην κατηγορία "Προβληματισμοί..." ώστε να ξεκινήσουν κι άλλοι να γράφουν!

Αναμένω να γράψει και κανείς από τους υπόλοιπους φίλους/ φίλες που συμμετέχουν πιο ενεργά και μοιράζονται μαζί μου την ίδια χαρά, συγκίνηση και περηφάνεια για αυτό το "my", τα 2 αυτά γράμματα που πασχίζουν να γίνουν μέρος της καθημερινότητας του Αιγαίου!...

Είναι τιμή μας μεγάλη που σας έχουμε κοντά μας και ελπίζουμε να διατηρήσουμε μια ενεργή επικοινωνία και συμμετοχή!
Κι ας γίνει η Συζήτηση αυτή από εδώ και πέρα μια πιο ενεργή κίνηση ενδιαφέροντος και προτάσεων για την εξέλιξη του My+Wiki!...

     
 
       
Τετ, 19 Οκτ 2005 7:29 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


Oldman
Ψαρούκλα
Ψαρούκλα


Oct 17, 2005
3


Λοιπόν,
Μετά τα καλά λόγια αναγνώρισης μας, ας στρωθούμε στη δουλειά, αφού η πράξη διαμορφώνει και τις σχέσεις αλλά και εμάς τους ίδιους σε ότι αφορά την πολυδιάστατη ταυτότητά μας.
Επειδή κάθε καινοτομία κινδυνεύει πολύ γρήγορα να γίνει βραχνάς για τους καινοτόμους που την τολμούν, και επειδή από την άλλη η καινοτομία (ιδίως όταν είναι τόσο καλή και σκόπιμη όπως η προκείμενη) πρέπει να δισφαλίσει την βιωσιμότητά της και την διαιώνισή της μέχρι τόν χρονικό ορίζοντα που θα γίνει .... παράδοση και θα πάψει να είναι καινοτομία (αυτή είναι η μοίρα κάθε καινοτόμου πρωτοβουλίας).... για όλα αυτά, λοιπόν, ας μου επιτρέψετε να δώσω μερικές ιδέες βγαλμένες από αντίστοιχες εμπειρίες:
1ο Εξασφαλίστε την συνέχεια, ανοίγοντας την πόρτα για νεώτερους συνερνγάτες. Ιδίως αν η πλειοψηφία της ομάδας σας είναι φοιτητές, πρέπει να θυμάστε πάντα οτι η θητεία σας -με την ιδιότητά σας αυτή - στο Πανεπιστήμιο είναι κατ' ανάγκη περιορισμένη. Γιαυτό η συνεχής ανανέωση της ομάδας πρωτοβουλίας είναι ζήτημα "ζωής ή θανάτου"
2ο Ζυμώστε στο νού σας την ιδέα οτι ένα αναγκαίο συμπλήρωμα της ανανέωσης στην οποία αναφέρθηκα παραπάνω, είναι η συνέχεια της δουλειάς σας μέσα από την οργάνωσή σας σε φορέα Αποφοίτων του Πανεπιστημίου. Σε όλο τον κόσμο οι Σύλλογοι Αποφοίτων αποτελούν ισχυρούς συμμάχους των Πανεπιστημίων τους και ζωτικούς ομφάλιους ρόλους που τα συνδέεουν με την κοινωνική πραγματικότητα.
3ο Σκεφτείται πράγματα που μπορούμε 'να κάνουμε όλοι μαζί' ή ' ορισμένοι που θέλουν και μπορούν' Οι δεσμοί πράξης είναι οι πιό δυνατοί που μπορεί να υπάρξουν και οπωσδήποτε ισχυρότεροι από τους δεσμούς λόγου. Αν μου επιτρέπεται η ελευθεριότητα, καλή είναι ερωτική εξομολόγηση, αλλά χωρίς φιλί δεν επισφσραγίζεται η σχέση!!
3ο Ας κουβεντιάζουμε με σκοπό να δρούμε για τα καθημερινά, αλλά με μιά διαφορά: Τα καθημερινά μάλλον πρέπει να τα βλέπουμε μέσα από το πρίσμα κάποιων 'μεγάλων ιδεών'. Η πραγματικότητα είναι πεζή και αυτή που είναι. Το νόημα το παίρνει μέσα από τα μάτια -τα πραγματικά και της ψυχής μας - και κυρίως μέσα από τις απαντήσεις που δίνουμε στο συνεχές ερώτημα "τι να κάνουμε και γιατί;"
4ο Μη σας απογοητεύει το αργό ξεκίνημα και η μοναξιά της αρχής. Όμως πρέπει να μας προβληματίζουν και τα δύο γιατί αυτό είναι το πρόβλημα: Πώς θα γίνουμε περισσότεροι και πώς θα επιταχύνουμε τον ρυθμό της δράσης για να φέρουμε πιό κοντά τα αποτελέσματα που προσδοκούμε.

Τώρα, ας ρίξω άλλη μια ιδέα: Το WIKI ας ξεκινήσει με μια φιλότιμη αναζήτηση που θα οδηγήσει σε τεκμηριωμένη περιγραφή της 'ιδανικής τάξης' που θα θέλαμε. Κατά την γνώμη μου, ο τρόπος με τον οποίο γίνονται κατά κανόνας (ευτυχώς υπάρχουν και φωτεινές εξαιρέσεις) τα μαθήματα αποελεί τήν τελική συνέπεια και ως εκ τούτου το διαγνωστικό συμπτωμα, του τρόπου που είναι οργανωμένο και λειτουργεί το Πανεπιστήμιο. Επομένως, μιλώντας με τεκμηριωμένο λόγο και με ορίζοντα την παγκόσμια επί του θέματος εμπειρία (καλή και κακή) αναπόφευκτα θα πάμε με λογική επαγωγή στο "ζήτημα του πανεπιστημίου'. Και όλ' αυτά όχι για να γκρινιάξουμε ή να συμβάλουμε με περισσότερες φωνές σε αδιαφανείς διεκδικητικές πλατφόρμες, αλλά για να ωριμάσουμε οι ίδιοι ώστε να ξέρουμε τι θέλουμε και γιατί. Τα άλλα έρχονται από μόνο τους.
Αυτά για την ώρα και εδώ είμαστε πάλι. Άν έχετε κάτι στο όποίου πιστεύεται οτι θα μπορούσα να βοηθήσω πρακτικά, μη διστάσετε να μου το πείτε.

     
 
       
Τρι, 25 Οκτ 2005 11:19 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
5131


Ζητώ συγνώμη για την καθυστέρηση μια απάντησης, αλλά το καθημερινό μας πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα φορτωμένο!

Προχωρώ στο θέμα λοιπόν!
Οldman έγραψε:
1ο Εξασφαλίστε την συνέχεια, ανοίγοντας την πόρτα για νεώτερους συνερνγάτες. Ιδίως αν η πλειοψηφία της ομάδας σας είναι φοιτητές, πρέπει να θυμάστε πάντα οτι η θητεία σας -με την ιδιότητά σας αυτή - στο Πανεπιστήμιο είναι κατ' ανάγκη περιορισμένη. Γιαυτό η συνεχής ανανέωση της ομάδας πρωτοβουλίας είναι ζήτημα "ζωής ή θανάτου"

Από την πρώτη στιγμή όταν ξεκινήσαμε την ιδέα μας η βιωσιμότητα και το μέλλον της πρωτοβουλίας υπήρχε ως ανησυχία! Κάνουμε συνεχώς εκκλήσεις για υποστήριξη και προσπαθούμε πλέον να βρούμε τους συνεχιστές μας, ωστόσο, ιδίως στη Σύρο, τα πράγματα δεν είναι ιδιαίτερα ευνοϊκά, δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής υπεύθυνο ενδιαφέρον και ωριμότητα... Πάντα ελπίζουμε στις νεότερες χρονιές, για να προσπαθήσουν για το καλύτερο!

Οldman έγραψε:
2ο Ζυμώστε στο νού σας την ιδέα οτι ένα αναγκαίο συμπλήρωμα της ανανέωσης στην οποία αναφέρθηκα παραπάνω, είναι η συνέχεια της δουλειάς σας μέσα από την οργάνωσή σας σε φορέα Αποφοίτων του Πανεπιστημίου. Σε όλο τον κόσμο οι Σύλλογοι Αποφοίτων αποτελούν ισχυρούς συμμάχους των Πανεπιστημίων τους και ζωτικούς ομφάλιους ρόλους που τα συνδέεουν με την κοινωνική πραγματικότητα.

Δεν το είχαμε σκεφτεί αυτό, αλλά το βρίσκουμε ιδιαίτερα ενδιαφέρον, με τον τρόπο με τον οποίο το αναφέρετε!

Oldman έγραψε:
4ο Μη σας απογοητεύει το αργό ξεκίνημα και η μοναξιά της αρχής. Όμως πρέπει να μας προβληματίζουν και τα δύο γιατί αυτό είναι το πρόβλημα: Πώς θα γίνουμε περισσότεροι και πώς θα επιταχύνουμε τον ρυθμό της δράσης για να φέρουμε πιό κοντά τα αποτελέσματα που προσδοκούμε.

Συμφωνούμε πιστεύω απόλυτα με αυτά που αναφέρετε, και από την αρχή όταν ξεκινήσαμε και συνεχώς σκεφτόμαστε παράλληλα πολλά πράγματα!
Η "μοναξιά της αρχής" όπως λέτε μας κάνει συνεχώς να αναζητούμε προτάσεις και να παρακινούμε όλο και περισσότερους να συμμετέχουν και να συμβάλλουν ενεργά! Συνεχώς αναμένουμε ιδέες και προτάσεις, αλλά και ουσιαστικές συμμετοχές!

Oldman έγραψε:
Τώρα, ας ρίξω άλλη μια ιδέα: Το WIKI ας ξεκινήσει με μια φιλότιμη αναζήτηση που θα οδηγήσει σε τεκμηριωμένη περιγραφή της 'ιδανικής τάξης' που θα θέλαμε. Κατά την γνώμη μου, ο τρόπος με τον οποίο γίνονται κατά κανόνας (ευτυχώς υπάρχουν και φωτεινές εξαιρέσεις) τα μαθήματα αποελεί τήν τελική συνέπεια και ως εκ τούτου το διαγνωστικό συμπτωμα, του τρόπου που είναι οργανωμένο και λειτουργεί το Πανεπιστήμιο. Επομένως, μιλώντας με τεκμηριωμένο λόγο και με ορίζοντα την παγκόσμια επί του θέματος εμπειρία (καλή και κακή) αναπόφευκτα θα πάμε με λογική επαγωγή στο "ζήτημα του πανεπιστημίου'. Και όλ' αυτά όχι για να γκρινιάξουμε ή να συμβάλουμε με περισσότερες φωνές σε αδιαφανείς διεκδικητικές πλατφόρμες, αλλά για να ωριμάσουμε οι ίδιοι ώστε να ξέρουμε τι θέλουμε και γιατί. Τα άλλα έρχονται από μόνο τους.
Αυτά για την ώρα και εδώ είμαστε πάλι. Άν έχετε κάτι στο όποίου πιστεύεται οτι θα μπορούσα να βοηθήσω πρακτικά, μη διστάσετε να μου το πείτε.


To WIKI είναι σχεδόν έτοιμο να "ανεβεί" στον αέρα του διαδικτύου, και αυτό που προσδοκούμε είναι η άμεση αξιοποίησή του και εμπλουτισμό του με περιεχόμενο, ώστε να παρακινηθούν και νέα μέλη να συνεχίσουν και να συμμετέχουν! Από εδώ αναμένουμε κι άλλες συζητήσεις, και τη συμμετοχή όχι μόνο από φοιτητές, αλλά και από το υπόλοιπο προσωπικό του Πανεπιστημίου μας! Μας προβληματίζει η "δυσπιστία" από πολλούς να συμμετέχουν πιο ενεργά, αλλά ελπίζουμε πάντα. (αυτό μας κρατά ενεργούς έως τώρα!)

     
 
       
Σαβ, 05 Νοέ 2005 4:11 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
5131


To myAEGEAN-WIKI είναι πλέον μια πραγματικότητα!

Μέσα από τη διευθυνση http://my.aegean.gr/wiki μπορεί κανείς πλέον να βρεθεί σε ένα άλλο φρέσκο εργαλείο επικοινωνίας, ενημέρωσης και άμεσης συμμετοχικής δημιουργικότητας!!Πάμε λοιπόν για μια νέα εποχή!!
Αναμένουμε τις συμμετοχές και την υπεύθυνη ενασχόληση από όλους! Smile Oha!Έγινε επεξεργασία από τον/την inertia στις Σαβ, 06 Οκτ 2007 5:20 am, 1 φορά
     
 
       
Κυρ, 13 Νοέ 2005 3:43 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
5131


To WIKI αναπτύσσεται σιγά σιγά..


Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αρκετή κίνηση στο χώρο του wiki, αν και έχουμε ρίξει ένα μεγάλο βάρος της προσπάθειάς μας εκεί, σε αυτήν την περίοδο. Προσπαθούμε συνεχώς να διαμορφώσουμε και να εμπλουτίσουμε το περιεχόμενο με σελίδες τεκμηρίωσης και υποστήριξης, ώστε να κάνουμε πιο εύχρηστο και απλό για το χρήστη-επισκέπτη-συνάκτη να κινηθεί.

Έχει ξεκινήσει να αναπτύσσεται ένα λήμμα-άρθρο για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου (http://my.aegean.gr/wiki/index.php/Πανεπιστήμιο_Αιγαίου) το οποίο συνεχώς χτίζεται, ώστε να αποτελέσει ένα λήμμα-αναφορά στο ίδρυμά μας.
Συνδεόμενο με το παραπάνω άρθρο-λήμμα επίσης, μια ενδιαφέρουσα αναφορά στον μεγάλο Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή (http://my.aegean.gr/wiki/index.php/Κωνσταντίνος_Καραθεοδωρή).

Μπορεί κανείς άμεσα να γράψει σελίδες-άρθρα.
Η δομή του wiki στηρίζεται σε 4 άξονες:
  • Σελίδα Άρθρου

  • Συζήτηση γύρω από τη σελίδα και πληροφορίες γι'αυτήν

  • Επεξεργασία και τροποποίηση του περιεχομένου της σελίδας

  • Ιστορικό αλλαγών της σελίδας, με κράτηση αρχείου από τις διαδοχικές εκδόσεις της


Με χαρά προσέξαμε τη συμμετοχή στην προσπάθειά μας από ένα από τους διαχειριστές της Ελληνικής Wikipedia! θεωρούμε τιμή μας που έχουμε κοντά μας τον χρήστη kalogeropoulos και για το ενδιαφέρον του να μας βοηθήσει στο σχηματισμό και οργάνωση του περιεχομένου του myAEGEAN WIKI!!
Σιγά σιγά θα ξεκινήσουμε τη δημιουργία wikiΠυλών, ομαδοποιημένων θεματικών υπο-κατηγοριών δηλαδή στο σύστημα, με στόχο την τοποθέτηση άρθρων-λημμάτων σχετικών με τα γνωστικά αντικείμενα των τμημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ώστε φοιτητές, καθηγητές κι άλλο προσωπικό να βρίσκουν εδώ πλούσιο υλικό!
Για τη εκδήλωση ενδιαφέροντος τη δημιουργία Πύλης Πληροφοριών, σχετική με το γνωστικό αντικείμενο κάποιου τμήματος πατήστε "Επεξεργασία" στη σελίδα: http://my.aegean.gr/wiki/index.php/myAegean_Wiki:Ο_ιστοχώρος_της_κοινότητας και προσθέστε στο σχετικό σημείο τη συμβολή σας!

Εμείς προσπαθούμε και χτίζουμε όμως τις υπηρεσίες, πρέπει να υπάρξουν ωστόσο χρήστες που θα εμπλουτίσουν με περιεχόμενο, καθώς δεν έχουμε πολλές δυνατότητες να το κάνουμε οι ίδιοι! Αλλιώς δεν θα ήταν και κάτι συμμετοχικό/ κοινοτικό!

Πρέπει όμως από κοινού να συμβάλλουμε όλοι μας! Πρέπει να "σπρώξουμε" και να κινητοποιήσουμε τον ακαδημαϊκό κόσμο του Παν. Αιγαίου για αυτό το εγχείρημα!
Ας μη μένουμε αδρανείς!
Έγινε επεξεργασία από τον/την inertia στις Σαβ, 06 Οκτ 2007 5:21 am, 2 φορές συνολικά
     
 
       
Κυρ, 02 Απρ 2006 3:05 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
5131


Λόγω συνεχόμενων ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ στο σύστημα του myAegean Wiki μέσα στις 3 προηγούμενες ημέρες, και λόγω έλλειψης ισχυρού ενδιαφέροντος και υποστήριξης, υπάρχει δυσκολία στη φροντίδα του.

* Με λύπη ανακοινώνεται πως απενεργοποιήθηκε σε πρώτη φάση το wiki και δεν είναι διαθέσιμο στο διαδίκτυο. Για όποιον ενδιαφέρεται να μάθει περισσότερα, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας προσωπικά, με οποιονδήποτε τρόπο. Οι επιθέσεις γίνονταν στο περιεχόμενο, όπου διάφοροι επισκέπτες έκαναν edit τη σελίδα τοποθετώντας κρυφά links με διευθύνσεις παράνομου περιεχομένου είτε σχετικές με on-line φάρμακα και ναρκωτικά. ΔΕΝ μπορούσαμε να το αφήνουμε να συνεχίζει κάτι τέτοιο! Πάνω από 30 σελίδες αλλάχθηκαν μέσα σε 3 ημέρες στις 24, 25 και 26 Μαρτίου!

* Παράλληλα, απενεργοποιήθηκαν οι υπηρεσίες ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ BACKUP στη συγκεκριμένη βάση δεδομένων που χρησιμοποιούσε το wiki.
Τελευταία Backups έχουν κρατηθεί στους δύο δίσκους στις 2006-03-25, 16:15:00 και 2006-03-26, 14:15:00 αντίστοιχα.

* Πλέον, στο σύνδεσμο http://my.aegean.gr/wiki υπάρχει μια απλή σελίδα με μήνυμα περί της απενεργοποίησης των υπηρεσιών του wiki.


Ελπίζουμε να πάνε όλα καλά και γενικότερα να μην αναγκαστούμε να απενεργοποιήσουμε εντελώς το Wiki. Είναι πραγματικά κρίμα που κανείς δεν ενδιαφέρθηκε μέχρι στιγμής να ασχοληθεί έστω λίγο με την παρακολούθηση της υπηρεσίας, παρόλο που σαν ιδέα είχε κάποιο ενδιαφέρον και θα μπορούσε να αποτελέσει ένα ακόμη σημείο ανάδειξης και προώθησης και του ίδιου του Πανεπιστημίου μας.
Κι έτσι έγινε λεία ασυνείδητων που εσκεμμένα καταχράστηκαν τις λειτουργίες για κακόβουλους στόχους και σκοπούς.εκ της ομάδας ανάπτυξης,
από εσωτερική ενημέρωση Κυριακής, 26 Μαρτίου 2006

     
 
       
Δευ, 03 Απρ 2006 1:21 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


Dali_Doc
Γκουρού
Γκουρού


Mar 31, 2006
913


Ευχομαι ο,τι καλυτερο για το Wiki, και ελπιζω καποια στιγμη να επανελθει ακμαιοτατο, γιατι πιστευω οτι ειναι μια πρωτοποριακη κινηση...

     
   
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες (ώρα Ελλάδας)


   


 
Μετάβαση στη:  
 

Σχετικές συζητήσεις - topics

Θεματική Ενότητα Πληροφορίες Δημοσιεύθηκε
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Σύλλογος ΔΕΠ Π. Αιγαίου: Εκδήλωση Τιμ...

Συζήτηση: Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου - Γενικά θέματα Απαντήσεις: 0

Κυρ, 20 Νοέ 2022 6:26 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις [ Σημείωση ] Ανοιχτές Προβολές με στήριξη πύλης &q...

από inertia
Συζήτηση: [ΛΕΣΒΟΣ] Κινηματογραφικές «Cine-Ματιές» Απαντήσεις: 1

Τρι, 25 Οκτ 2022 1:13 am Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις 17/4/2021 - (online) «Ελληνική οικογέ...

Συζήτηση: Ημερίδες - Συνέδρια - Ακαδημαϊκές Εκδηλώσεις Απαντήσεις: 0

Παρ, 16 Απρ 2021 2:25 am Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις 17-18/4/2021 - 5ος Διαγωνισμός Ρομποτ...

Συζήτηση: Ημερίδες - Συνέδρια - Ακαδημαϊκές Εκδηλώσεις Απαντήσεις: 0

Πεμ, 15 Απρ 2021 10:54 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις [ Σημείωση ] Ίδρυση Συλλόγου Αποφοίτων Πανεπιστημί...

από inertia
Συζήτηση: Απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Αιγαίου Απαντήσεις: 0

Παρ, 19 Φεβ 2021 11:59 am Τελευταίο Μήνυμα


Πρόσφατες συζητήσεις - topics