Καλώς ήρθες στο forum! Για να συμμετάσχεις στις συζητήσεις πρέπει να εγγραφείς στην πύλη. Γίνε μέλος τώρα!
17 Νοέμβρη 1973, Συλληφθέντες, Τραυματισμένοι, Νεκροι |
|
|
Κοινωνικά θέματα, Πολιτική, Επικαιρότητα |
| Συγγραφέας |
17 Νοέμβρη 1973, Συλληφθέντες, Τραυματισμένοι, Νεκροι |
| |
|

manosg
Ψαρούκλα

Apr 28, 2009
3
|
|
O orismos tou oti na nai. Fisika kai itan fasistiko to kathestos. Plaka mas kanete tora? Oute kan prepei na to sizitame ayto. Me tin koini logiki na to deite einai emfanes an einai fasistiko i oxi ena kathestos. O antrhopos pou ekane to arxiko post den ksero tous logous kai ti prospathei na perasei os minima. Oti den skotothike kosmos? Oi goneis mou itan mesa sto politexneio kai pragmati oi perissoteroi skotothikan ekso apo to politexneio. Aytoi pou itan stin porta pou epese skotothikan kai arketoi traymatistikan. Apo oti mou exoun pei varagan ston aera gia ekfovismo giati an varagan sto psaxno den tha eixe meinei kolimpithroksilo ekei mesa. Apo tin alli ipirkse kinigi pollon aristeron metaksi ayton kai tou patera mou o opoios anagastike na kriftei. Kapoious allous tous epiasan kai tous vasanisan. Gnorizo episis kosmo pou exei vasanistei me falaga, klt ktl. To reyma pou dimiourgithike kai to arnitiko klima pou iseprakse to kathestos sigoura voithise gia to ksiloma tou argotera.
|
|
|
|
| |
|

distefo
Μεγάλο μολύβι

Sep 01, 2008
98
|
|
Ayto den shmainei oti einai fasistiko kathestws. Den lew oti den skotwse, den lew oti den kynhghse. Apla lew oti den einai fasistiko dioti fasismos einai kati poly sygekrimeno. To exw eksighsei 2 fores, pane sta post mou kai tha to deis.
|
|
|
|
| |
|

melaki
Έμπειρος

Aug 24, 2008
289
Τόπος: corfu
|
|
mono pou emeis pisteuoume to fusiologiko kosmo-istorikous kai oxi enan pou irthe apo tn planiti xounta!!!!!!kai oti kathesai kai les pws oti pisteuoume dn einai fasismos dn simainei oti exeis dikio!!!!!kai egw mporw n lew oti eimai o superman alla dn eimai!!!!!!ti epeidi t pisteuw egw?????eleos!!!!!!!o manosq exei apoluto dikio!!!!!!!esy eleges oti dn skotwthikan paidia sto polutexneio mesa!!!!k oti autoi pou itan stin porta efugan!!!!!vlepeis?????dn ksereis kai polla!!!!!!!!!tha sikwthoun t paidia pou pethanan k tha se kinigane!!!!!
|
|
|
|
| |
|

inertia
Ανεμοδαρμένος

Dec 14, 2003
5131
|
|
#################################################
Μια θερμή παράκληση προς όλους μα όλους, PLZ!
ΟΧΙ greeklish! Μας βγαίνουν τα μάτια  κ είναι κ αντι-παραγωγικό!
Εκτός αν θέλετε να γράφετε μόνοι σας. Αλλά γι'αυτό υπάρχουν τα ΠΜ!
[ ευχαριστώ ]
#################################################
|
|
|
|
| |
|
|
|
Γεια σε όλους. Το ξέρω ότι θα γίνω λίγο "σπαστικός", αλλά θα ήθελα να κάνω μια θερμή παράκληση σε όποιον μπορεί να γράφει με ελληνικούς χαρακτήρες και όχι greeklish. Κι αυτό προς οπτικό "σεβασμό" σε όσους διαβάζουν ελληνικά και γενικά σε όλο το Forum που είναι κυρίως σε μορφή ελληνικών. Στο κάτω κάτω ελληνικά μιλάμε εδω ας τα γράφουμε με το αλφάβητό τους
Τώρα έχω να επισημάνω....
@Distefo
Ζήτησα σε προηγούμενο post τεκμήρια για όσα έχεις αναφέρεις εξ'αρχής και τόνισα ότι κάποιος είχε γράψει παρόμοιο θέμα με πανομοιότυπες πληροφορίες. Αναφέρομαι και στην υπόθεση της Ηλενιας που προσωπικά μου φάινεται ως ιστορία "σπασμένο τηλέφωνο" ανάμεσα σε κάποιους που υποστηρίζουν μία συγκεκριμένη άποψη. Θα είσαι εσύ αυτός που θα μου λύσει την απορία; Το θεωρώ σημαντικό αν θες να θεωρηθεί-από εμένα τουλάχιστον-αυτό το thread παραγωγικό. Αλλιώς θα αναμασούν κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια μερικοί χωρίς νόημα...
@Melaki
Melaki έγραψε:
mono pou emeis pisteuoume to fusiologiko kosmo-istorikous kai oxi enan pou irthe apo tn planiti xounta!!!!!! |
Καταλαβαίνω πως κάποια στοιχεία στο λόγο του Distefo σε εκνευρίζουν. Όμως οι χαρακτηρισμοί επί προσωπικού δε βοηθούν σε κάτι. Εσύ τι πιστεύεις; Ο Distefo έχει ήδη προειδοποιηθεί για κάποια απειλή που εκτόξευσε αρχικά, πλέον δε φαίνεται να έχει την ίδια διάθεση. Θα παρακαλούσα λοιπόν, αν μπορούσες να το κρατούσες σε λιγότερο προσωπικό επίπεδο. αν βλέπεις πως δεν μπορείς, τότε να ξέρεις πως απλά θα ανακυκλώνεις μια διαφωνία χωρίς ουσία. Επέλεξες να ανοίξεις διάλογο με το συγκεκριμένο άτομο, θα ήθελες να συνεχιστεί με μια μορφή διαμάχης out of context; Αν Ναι τότε δε φέρω άλλη αντίρρηση...
|
|
|
|
| |
|

distefo
Μεγάλο μολύβι

Sep 01, 2008
98
|
|
Σε ευχαριστώ που μου έκανες αυτή την ερώτηση. Λοιπόν, όλοι ξέρουν για την Ηλένια. Την έψαχνε το αγόρι της στις εφημερίδες λέγοντας "που είναι η Ηλένιά μου".
Και η φωτογραφία που δημοσιεύθη για την κοπέλα ήτο η παρακάτω:
Το όνομα του αγοριού ήταν Γιάννης Ηλιόπουλος της Ηλεκτρονικής Σχολής. Ο οποίος έφη:
«Ήμασταν μαζί με την Ηλένια μέσα στο Πολυτεχνείο. Μετά την εισβολή, βγήκαμε δίπλα δίπλα οπό την έξοδο της Στουρνάρη. Ένας οπλισμένος τη σημάδεψε εν ψυχρώ και οι σφαίρες τη βρήκαν στην πλάτη. Ακούμπησε πάνω μου βγάζοντας αίμα από το στόμα κι έπειτα έπεσε. Με συλλάβανε και στην Ασφάλεια μου πήραν το πουλόβερ μου που ήταν κόκκινο από το αίμα της. Δεν τους μίλησα καθόλου για την Ηλένια, για να την προφυλάξω, αν ζούσε… Όταν με άφησαν, το Φλεβάρη του ‘74, πήγα στο Χαλάνδρι όπου έμενε με την οικογένεια της. Μα οι γονείς της με τον μικρότερο αδερφό της είχαν εξαφανιστεί και στο σπίτι έμεναν άγνωστοι. Όσο κι αν ρώτησα δεν ήξεραν τίποτα. Ούτε κι από το σχολείο της. το Κολέγιο Αγ. Παρασκευής, έβγαλα άκρη. Ίσως οι γονείς της φοβήθηκαν για το δεύτερο παιδί τους κι εξαφανίστηκαν. Όλα αυτά δεν τα κατέθεσα στον κ. Τσεβά. γιατί φοβόμουν.» Προσέξτε, ΔΕΝ τα κατέθεσε αυτά διότι λέει ότι φοβόταν. ΔΕΝ είπε τίποτα στην αστυνομία δια την προφύλαξη της κοπέλας. Οι γονείς της πλεον ΔΕΝ ήταν σπίτι και έμεναν κάποιοι άγνωστοι. ΟΥΤΕ απο το Κολέγιο της Αγ.Παρασκευής έβγαλε άκρη. Δηλαδή κανένας δεν ήξερε για αυτή και οι γονείς της είχαν φύγει απροειδοποίητα. Όλα αυτα δεν είναι λίγο ύποπτα;
Σε λίγο όμως αποκαλύφθηκε πως το σκίτσο της «δολοφονημένης» Ηλένιας, ήταν παρμένο από διαφήμιση σαμπουάν της αγγλικής εταιρίας «BREK» και είχε δημοσιευθεί σε πολλά περιοδικά και στην αγγλική έκδοση του τριμηνιαίου «VOGUE».
Το σκίτσο της διαφημίσεως , είναι «παστέλ», το φιλοτέχνησε ο Άγγλος ζωγράφος Νίκολας Ήγκον και ως μοντέλο πόζαρε η Νεοζηλανδή Νάνσυ Κρίντλαντ, γνωστό και πανάκριβο φωτομοντέλο της εποχής, που από ηλικίας 4 χρονών ζούσε στο Λονδίνο.
Μετά τη διαπίστωση της απάτης, πανικόβλητοι οι διοργανωτές του πανηγυριού έσπευσαν να παραπέμψουν σε δίκη τον Ηλιόπουλο, που από το όνομα του φαίνεται «γέννησε» την Ηλένια, ο οποίος καταδικάστηκε άρον- άρον στις 18.02.75 σε φυλάκιση οκτώ μηνών. Τονίζω ότι καταδικάστηκε στις 18.02. 1975, Μετά την μεταπολίτευση! Παραθέτω και ολόκληρη την φωτογραφία:
|
|
|
|
| |
|

melaki
Έμπειρος

Aug 24, 2008
289
|
|
Πρώτα απο όλα οκ διορθώνω το θέμα με τα ελληνικά,και sorry παιδιά,και κυρίως inertia!!!!!!!!Παιδιά εκνευρίζομαι αφάνταστα όχι με τις απόψεις του που έχει δικαίωμα να τις έχει,αλλά γιατί με το έτσι θέλω η πρέπει να συμφωνούμε μαζί του ή να"σιωπούμε"όπως ο ίδιος λέει!!!!!!!!!!!!Αυτό με βγάζει εκτός ορίων!!!!!!
|
|
|
|
| |
|

distefo
Μεγάλο μολύβι

Sep 01, 2008
98
|
|
Αλλάζεις τα λόγια μου. Δεν είπα να συμφωνείτε μαζί μου. Είπα ότι θέλώ να απαντάτε με στοιχεία. Για την Ηλένια κανένα σχόλιο;
|
|
|
|
| |
|

melaki
Έμπειρος

Aug 24, 2008
289
|
|
Μα έδωσα στοιχεία απλά εσύ δεν τα δέχτηκες!!!!Όπως δεν βλέπω να δίνεις και εσύ στοιχεία που μποπώ να τα θεωρήσω αξιόπιστα πλην αυτό με την Ηλένια....
|
|
|
|
| |
|
|
|
Νομίζω πως δεν έγινα κατανοητός. Όταν αναφερόμουν σε τεκμήρια και στοιχεία εννοούσα παραθέσεις κειμένων από έγκυρες πηγές όπως αξιόπιστες εφημερίδες της εποχής(εγχωρίων και ξένων), αντίγραφα πορισμάτων ή έστω βιβλία κοινώς αποδεκτά. Το καλύτερο θα ήταν να υπάρχουν στοιχεία από επιστημονικά περιοδικά, επιθεωρήσεις και ακόμα καλύτερα μελέτες, δημοσιεύσεις και βιβλία συγγραφέων και συντακτών εκτός Ελλάδος. Όσα πιο πολλά τόσο καλύτερα και όσο γίνεται από διαφορετικές "πλευρές" και θεωρήσεις.
Απευθύνομαι σε όλους και προς όλες τις μεριές. Αν θέλετε αυτό το thread να γίνει ενδιαφέρον και να ξεφύγουμε από τη λογική της ανακύκλωσης από χρονιά σε χρονιά προσπαθήστε με όλα τα μέσα να το κάνετε πιο εμπεριστατωμένο. Έχω την πεποίθηση πως θέλετε να το κάνετε αυτό πρώτα για τους εαυτούς σας και μετά για την κοινότητα
|
|
|
|
Σχετικές συζητήσεις - topics
Πρόσφατες συζητήσεις - topics
|
| | |