Καλώς ήρθες στο forum! Για να συμμετάσχεις στις συζητήσεις πρέπει να εγγραφείς στην πύλη. Γίνε μέλος τώρα!
Tech-zone: Νέα από τον χώρο της τεχνολογίας |
|
|
Επιστήμη, Τεχνολογία |
| Συγγραφέας |
Tech-zone: Νέα από τον χώρο της τεχνολογίας |
| |
|

icsd08063
Γκουρού

Jul 02, 2008
604
Τόπος: Ν.Μουδανιά,Χαλκιδική
|
|
To "123456" είναι το πιο δημοφιλές password σύμφωνα με έρευνα της Impreva
Παράθεση:
To "123456" είναι το πιο δημοφιλές password σύμφωνα με μελέτη που έγινε σε δείγμα 32 εκατομμυρίων λογαριασμών, σύμφωνα με ανακοίνωση της RockYou. Η ανακοίνωση βασίζεται σε έρευνα της Impeva η οποία ανάλυσε συμπεριφορές χρηστών όταν επιλέγουν password.
H έρευνα εντόπισε ως επι το πλείστον μικρού μήκους passwords, έλλειψη εναλλαγής κεφαλαίων και πεζών χαρακτήρων και κοινές λέξεις τις οποίες μία οποιαδήποτε εφαρμογή παραβίασης κωδικού (brute forcing/password recovery application) που σέβεται τον εαυτό της θα μπορούσε να εντοπίσει μέσα σε λίγα λεπτά.
Τα βασικά συμπεράσματα της έρευνας είναι:
Με μόλις 110 προσπάθειες ανά δευτερόλεπτο, κάποιος hacker μπορεί να αποκτήσει
πρόσβαση σε έναν λογαριασμό.
Το 30% των χρηστών επιλέγουν password με λιγότερους από 6 χαρακτήρες.
Το 60% των χρηστών επιλέγουν passwords από ένα περιορισμένο σύνολο
αλφαριθμητικών χαρακτήρων.
Σχεδόν το 50% των χρηστών ως passwords επιλέγουν ονόματα, συνθηματικές
λέξεις, κοινές λέξεις ή κάτι προφανές όπως συνεχόμενα ψηφία κ.α. Το πλέον
σύνηθες είναι το "123456".
Τα υπόλοιπα δημοφιλή και προφανή passwords είναι τα εξής:
Ωστόσο όπως εύστοχα σημειώνει ο αρθρογράφος του ZDNet.com, η ύπαρξη ενός ισχυρού password αντί ενός αδύναμου, μικρό ρόλο παίζει στην περίπτωση που ο χρήστης χρησιμοποιεί έναν υπολογιστή που έχει εκτεθεί σε ιούς. |
Πηγή: ZDNet.com
|
|
|
|
| |
|

e3iswsi
Γκουρού

May 07, 2009
1672
Τόπος: βιβλίο μαθηματικών
|
|
αυτό το τελευταίο με τους ιούς θα ήθελα να το συζητήσουμε. οπωσδήποτε δεν είναι για όλους τους ιούς αλλά για τους σχετικούς με κωδικούς. ή μήπως όχι;
|
|
|
|
| |
|

icsd08063
Γκουρού

Jul 02, 2008
604
Τόπος: Ν.Μουδανιά,Χαλκιδική
|
|
H Apple παρουσίασε το νέο tablet pc με την ονομασία iPad
Παράθεση:
Δίνοντας ένα τέλος στις ατελείωτες διαδόσεις των προηγούμενων ημερών η Apple παρουσίασε σήμερα το tablet pc με την ονομασία iPad. Η παρουσίαση έγινε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας Steve Jobs στο Σαν Φρανσίσκο σήμερα το απόγευμα. To κόστος της νέας συσκευής κυμαίνεται από 499 έως 829 δολάρια στις H.Π.Α.
Πρόκειται για μία συσκευή με οθόνη 9.7 ιντσών LED-backlit με ανάλυση 1024x768 και λειτουργίες αφής, επεξεργαστή 1GHz Apple A4 (πρόκειται για επεξεργαστή της Apple), αποθηκευτικό χώρο 16 έως 64GB SSD, ενώ ζυγίζει μόλις 0.7kg και έχει πάχος 1.25cm. Yποστηρίζει σύνδεση σε 802.11n Wi-Fi και Bluetooth και διαθέτει επιταχυνσιόμετρο και πυξίδα. Έχει επίσης δυνατότητα σύνδεσης σε δίκτυο 3G/UMTS/HSDPA/GSM/EDGE και -περιέργως- θα είναι ξεκλείδωτη για την χρήση σε οποιοδήποτε δίκτυο επιθυμεί ο κάτοχος της. Το iPad θα δέχεται micro SΙΜ κάρτες. Σύμφωνα με το engadget το iPad, βαδίζοντας στα χνάρια του iPhone δεν θα υποστηρίζει multitask.
Η έκδοση στα 16GB SSD με Wi-Fi συνδεσιμότητα στοιχίζει 499 δολάρια ενώ η έκδοση των 64GB SSD με 3G συνδεσιμότητα φτάνει στα 829 δολάρια. Σύμφωνα με τον St. Jobs οι τιμές για τον υπόλοιπο κόσμο θα ανακοινωθούν περί τον Ιούνιο ή Ιούλιο.
Aναλυτικά οι τιμές για τις διάφορες εκδόσεις του iPad στις Η.Π.Α. είναι:
Σύνδεση/Μνήμη: 16GB 32GB 64GB
Wi-Fi: $499 $599 $699
Wi-Fi + 3G: $629 $729 $829
Η κυκλοφορία των Wi-Fi μοντέλων θα αρχίσει σε 60 μέρες ενώ των 3G μοντέλων σε 90 μέρες.
O St. Jobs περιέγραψε τα tablet pc ως μία τρίτη κατηγορία συσκευών ανάμεσα στους φορητούς υπολογιστές και τα κινητά τηλέφωνα λέγοντας χαρακτηριστικά στους παρευρισκόμενους πως με το iPad μπορείς "να έχεις όλο το web στα χέρια σου" . Το iPad μοιάζει εξωτερικά με το iPhone και σου επιτρέπει να δεις ταινίες, να παίξεις παιχνίδια ή να περιηγηθείς στο διαδίκτυο.
"Να τι κάνει αυτήν την συσκευή καταπληκτική: πρόκειται για την καλύτερη εμπειρία
περιήγησης στο διαδίκτυο που είχατε ποτέ", είπε χαρακτηριστικά.
Ακόμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως e-book και να διαβάσει ο χρήστης το βιβλίο ή το περιοδικό του. H Αpple έχει έρθει σε συμφωνία με εκδοτικού οίκους όπως οι Penguin, Macmillian και Harper Collins προκειμένου οι χρήστες του iPad να κατεβάζουν βιβλία κατευθείαν από ένα νέο iBook Store.
Η συσκευή μπορεί να συνδυαστεί με φυσικό πληκτρολόγιο για πιο άνετη χρήση.
Έχει ενσωματωμένο το λογισμικό iTunes και όλες οι εφαρμογές από το App Store που προορίζονται για το iPhone μπορούν να λειτουργήσουν στο iPad μεγεθύνοντας τες επί 2. Επιπλέον οι χρήστες iPhone και iPad θα μπορούν να συγχρονίζουν (μέσω USB) τις εφαρμογές που έχουν κατεβάσει στις δύο συσκευές.
Κάποιοι από το κοινό απεύθυναν στον St. Jobs την ερώτηση για το κατά πόσον είναι αναγκαία μία νέα κατηγορία συσκευών ανάμεσα στους φορητούς υπολογιστές και τα κινητά τηλέφωνα, από την στιγμή που υπάρχουν τα netbook. Mάλιστα ο εκπρόσωπος της CCSInsight δήλωσε πως είναι σκεπτικός για την επιτυχία του iPad αφού "ένα μεγαλύτερο iPod Touch δύσκολα θα τραβούσε το ενδιαφέρον αν δεν ήταν προϊόν της Apple".
Ο St. Jobs απάντησε κατακρίνοντας τα netbooks και χαρακτηρίζοντας ως "απλώς φθηνότερα laptops". Kαι συνέχισε:
"Τα netbooks δεν είναι καλύτερα σε κάποιον τομέα. Είναι πιο αργά και έχουν χαμηλής ποιότητα εικόνα", δήλωσε προς το κοινό.
Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε μια νέα εφαρμογή της εφημερίδας New York Times ειδικά για το iPad, η οποία επιτρέπει την ηλεκτρονική ανάγνωση της εφημερίδας στο γνώριμο στυλ της αλλά με επιπλέον λειτουργίες όπως η παρακολούθηση βίντεο.
Να και κάποια σχετικά video:
Raw Video: Apple Debuts Tablet-style IPad
Official Apple iPad Demo
|
Πηγή: adslgr.com
edit: Τα σχόλια πάντως για το iPad πάντως ποικίλουν...
|
|
|
|
| |
|
|
|
Δεν ξέρω για το iPad αλλά το iphone είναι και από τα πιό φοβερά gadgets ειδικά όταν το κάνεις jailbreak.
Θα το χαρακτήριζα το κινητό των μηχανικών υπολογιστών  .
Έχει άπειρες δυνατότητες όσο αφορά το software.Από hardware πιστεύω ότι μία καμερούλα μπροστά για βιντεοκλίση θα ήταν όλα τα λεφτά !!!!!
|
|
|
|
| |
|

icsd08063
Γκουρού

Jul 02, 2008
604
Τόπος: Ν.Μουδανιά,Χαλκιδική
|
|
Ανθρακας στα άκρα
Τσιπ από γραφένιο υπόσχονται ταχύτητα 100 GHz
Παράθεση:
Το γραφένιο, συγγενής του γραφίτη, είναι μονοατομικά φύλλα άνθρακα
Ουάσινγκτον
Η τεχνολογία των ημιαγωγών από πυρίτιο πλησιάζει τα θεωρητικά της όρια, ωστόσο η ΙΒΜ ελπίζει να συνεχίσει να επιταχύνει τους επεξεργαστές αξιοποιώντας το γραφένιο, μια εξωτική μορφή του άνθρακα. Τα τρανζίστορ που παρουσίασε μπορούν θεωρητικά να πετύχουν ταχύτητες της τάξης των 100 GHz.
Το γραφένιο αποτελείται από φύλλα άνθρακα με πάχος όσο ένα άτομο. Θεωρείται ιδανικό για χρήση σε ηλεκτρονικά κυκλώματα, δεδομένου ότι οι ηλεκτρικές του ιδιότητες μπορούν να αλλάζουν από την αγώγιμη, στην ημιαγώγιμη ή σε μονωτική κατάσταση.
Ερευνητές της IBM αναφέρουν τώρα στο περιοδικό Science ότι χρησιμοποίησαν το γραφένιο για τη δημιουργία «διόδων επίδρασης πεδίου» (FET), ένα είδος τρανζίστορ, με συχνότητες λειτουργίας που έφτασαν τα 30 GHz και θα μπορούσαν να αυξηθούν περαιτέρω στα 100 GHz.
Για τη δημιουργία των πειραματικών τρανζίστορ η ερευνητική ομάδα εφάρμοσε μια θερμική τεχνική για το σχηματισμό στρωμάτων γραφένιου πάνω σε πυρίτιο. Κατασκεύασαν έτσι μια πλάκα πυριτίου, όμοια με αυτές στις οποίες δημιουργούνται τα συμβατικά τσιπ, καλυμμένη όμως με FET γραφένιου.
Η πειραματική διάταξη απέχει πάντως πολύ από το να είναι έτοιμη για εμπορική αξιοποίηση. Η συχνότητα των 30 GHz βρίσκεται κοντά στο όριο του πυρίτιου για συσκευές αυτού του μεγέθους, ενώ η κινητικότητα των ηλεκτρονίων στα τρανζίστορ FET είναι πολύ μικρότερη από των συμβατικών ηλεκτρονικών κυκλωμάτων.
Η εταιρεία ελπίζει τώρα να τελειοποιήσει τη θερμική διαδικασία της σύνθεσης γραφένιου αλλά και να αυξήσει περισσότερο τη συχνότητα λειτουργίας.
Newsroom ΔΟΛ
|
Πηγή: in.gr
|
|
|
|
| |
|

icsd08063
Γκουρού

Jul 02, 2008
604
Τόπος: Ν.Μουδανιά,Χαλκιδική
|
|
Ελπίζοντας σε καλύτερες μέρες
Σε δύο εταιρείες χωρίζεται το 2011 η Motorola
Παράθεση:
Από το περίπτερο της Motorola στη μεγάλη έκθεση CES του Λας Βέγκας τον Ιανουάριο
Νέα Υόρκη
Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής κινητών τηλεφώνων των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι του χρόνου θα χωριστεί σε δύο εταιρείες, μία που θα εστιαστεί στα κινητά και την οικιακή ψυχαγωγία, και μία που αναλαμβάνει τα εταιρικά προϊόντα και υπηρεσίες.
Από τη διάσπαση της Motorola το πρώτο τρίμηνο του 2011 θα σχηματιστούν δύο εταιρείες περίπου ίσου μεγέθους -με ετήσια έσοδα γύρω στα 11 δισ. δολάρια έκαστη. Και οι δύο θα είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο και θα διατηρήσουν το εμπορικό σήμα Motorola.
H Motorola, με έδρα το Σάουμπουργκ του Ίλινοϊ, παρουσίασε το δημοφιλές κινητό Razr το 2005, απέτυχε όμως να επαναλάβει την επιτυχία και είδε τις επιδόσεις της να βυθίζονται προς όφελος άλλων κατασκευαστών όπως η Apple με το iPhone και η RIM με τα Blackberry.
Τα δύο νεώτερα μοντέλα της, το Cliq και το Droid, βασίστηκαν στο λειτουργικό σύστημα Android της Google και γνώρισαν καλή υποδοχή από την αγορά με δύο εκατομμύρια πωλήσεις το τελευταίο τρίμηνο του 2009. Το μοντέλο Devour, επίσης με Android είναι ένα από τα 20 νέα smartphone που σχεδιάζει να λανσάρει φέτος η Motorola.
Η νέα εταιρεία που θα αναλάβει τα κινητά τηλέφωνα αναλαμβάνει και το τμήμα που αναπτύσσει τηλεοπτικούς αποκωδικοποιητές και άλλες συσκευές οικιακής ψυχαγωγίας.
Στην άλλη εταιρεία ανατίθεται ό,τι μένει από τη σημερινή Μotorola, δηλαδή τα τμήματα που αφορούν τα εταιρικά δίκτυα, την κατασκευή σταθμών βάσης κινητής τηλεφωνίας, και τις κινητές συσκευές για βιομηχανική χρήση, όπως συσκευές επικοινωνίας και φορητούς σαρωτές.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press
|
Πηγή: in.gr
|
|
|
|
| |
|

icsd08063
Γκουρού

Jul 02, 2008
604
Τόπος: Ν.Μουδανιά,Χαλκιδική
|
|
Χειρισμός του κινητού σας τηλεφώνου με κινήσεις ματιών
Παράθεση:
Μια εντυπωσιακή τεχνολογία δημιούργησε η NTT DoCoMo, ο τηλεπικοινωνιακός γίγαντας της Ιαπωνίας, μετατρέποντας σε εντολές κάθε κίνηση των ματιών μας με τη προϋπόθεση να φοράμε μόνο κάποια ειδικά ακουστικά.
Όπως μπορείτε να δείτε και στο εντυπωσιακό βίντεο, οποιαδήποτε κίνηση των ματιών γίνεται σε κάποια από τις τέσσερις κατευθύνσεις (αριστερά, δεξιά, πάνω, κάτω), το σύστημα τις αναγνωρίζει άμεσα και μπορεί να προχωρήσει σε κάποια ενέργεια. Τα ειδικά ακουστικά είναι εξοπλισμένα με ηλεκτρόδια και είναι σε θέση να εντοπίσουν τα ηλεκτρικά σήματα που όπως φαίνεται μπορούν να στέλνουν τα μάτια μας. Ακόμα πιο εντυπωσιακό όπως θα δείτε είναι ότι δουλεύει ακόμα και με κλειστά μάτια !!
Η NTT DoCoMo αποφάσισε ως πρώτη χρήση της τεχνολογίας να αντιστοιχίσει κάθε κίνηση των ματιών, σε εντολή του media player ενός κινητού τηλεφώνου. Έτσι γίνεται δυνατή η αυξομείωση του ήχου, παύσης της μουσικής, εκκίνηση αναπαραγωγής και μετάβαση στο επόμενο τραγούδι απλά με τέσσερις αντίστοιχες κινήσεις των ματιών σας.
Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες στον σύνδεσμο που ακολουθεί. |
Πηγή: insomnia.gr
|
|
|
|
| |
|

icsd08063
Γκουρού

Jul 02, 2008
604
Τόπος: Ν.Μουδανιά,Χαλκιδική
|
|
Δικαίωμα να αγοράζει και να πουλά ηλεκτρική ενέργεια αποκτά η Google
Παράθεση:
Αδεια από τις ρυθμιστικές αρχές
Ουάσινγκτον
Οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές έδωσαν στη Google την άδεια να αγοράζει και να πουλά ηλεκτρικό ρεύμα, μια κίνηση που θα τη διευκολύνει την εταιρεία να αξιοποιεί ανανεώσιμες πηγές για την τροφοδοσία των ενεργοβόρων κέντρων δεδομένων της.
Η Ομοσπονδιακή Ρυθμιστική Επιτροπή Ενέργειας των ΗΠΑ (FERC) παραχώρησε στη θυγατρική Google Energy το δικαίωμα αγοράς και μεταπώλησης, διευκρίνισε όμως ότι η εταιρεία δεν έχει δικές της εγκαταστάσεις παραγωγής ή μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος.
Η Google χρειαζόταν την άδεια απλώς για να «περιορίσει και να διαχειριστεί το κόστος της ενέργειας» για τις επιχειρήσεις της, δήλωσε εκπρόσωπός της στο Reuters.
Ανάλογες άδειες έχουν εξάλλου δοθεί και σε άλλες ενεργοβόρες εταιρείες, όπως η αλυσίδα πολυκαταστημάτων WalMart.
Σύμφωνα πάντως με το CNet, η Google δεν αποκλείεται τελικά να εισέλθει στην ίδια την αγορά ενέργειας. Το 2007, η εταιρεία είχε ανακοινώσει πρόγραμμα εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων, με στόχο να μειώσει δραστικά το κόστος της ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. Ένα χρόνο αργότερα, δημοσιοποίησε υπολογισμούς που έδειχναν ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να καλύπτουν το 100% των αναγκών τους σε ηλεκτρικό ρεύμα από ανανεώσιμες πηγές.
Ακόμα κι αν τελικά δεν επεκταθεί στην αγορά ενέργειας, η Google θα περιορίσει τουλάχιστον τα λειτουργικά της έξοδα, από τα οποία το μεγαλύτερο μέρος αντιστοιχεί στο λογαριασμό του ηλεκτρικού.
Σύμφωνα με τη FERC, τα κέντρα δεδομένων που χρησιμοποιεί η βιομηχανία της πληροφορικής και του Διαδικτύου είναι τόσο ενεργοβόρα ώστε οι ΗΠΑ πρέπει να κατασκευάζουν δύο μεγάλα εργοστάσια ηλεκτρικής ενέργειας κάθε χρόνο, προκειμένου να καλύψουν την αυξανόμενη ζήτηση.
Newsroom ΔΟΛ |
Πηγή: in.gr
|
|
|
|
| |
|

icsd08063
Γκουρού

Jul 02, 2008
604
Τόπος: Ν.Μουδανιά,Χαλκιδική
|
|
The Bloom Box : Η εναλλακτική πηγή ενέργειας ;
Παράθεση:
Αυτή τη Τετάρτη θα έχουμε τα αποκαλυπτήρια του Bloom Box, μιας νέα τεχνολογίας η οποία υπόσχεται να αποτελέσει το ιερό δισκοπότηρο των εναλλακτικών πηγών ενέργειας. Η κατασκευάστρια εταιρία, Bloom Technology που ήδη μετρά 8 χρόνια λειτουργίας, αναπτύσσει τη συγκεκριμένη τεχνολογία κάτω από άκρα μυστικότητα αν και ήδη έχει χρηματοδοτηθεί από VC's με περισσότερα από 400 εκατομμύρια δολάρια.
Το Bloom Box στηρίζεται στη τεχνολογία των fuel cells έχει μικρό μέγεθος και είναι σε θέση να τροφοδοτεί με ενέργεια ένα σπίτι στην Ευρώπη ενώ χρειάζονται δύο για κάθε σπίτι στην Αμερική. Η "μαγεία" όμως συμβαίνει στη κεντρική μονάδα που συνδέεται κάθε Bloom Box η οποία από τη μία πλευρά εισάγει οξυγόνο και από την άλλη εξάγει ενέργεια. Κάθε τέτοια μονάδα μπορεί να ηλεκτροδοτείται με φυσικό αέριο ή ηλιακή ενέργεια κάτι που σημαίνει ελάχιστους έως μηδενικούς ρύπους.
Αν βλέπετε με σκεπτικισμό τις ανακοινώσεις της Bloom Technology, ίσως η πληροφορία ότι ήδη τα Bloom Boxes βρίσκονται εγκατεστημένα σε εταιρεία κολοσσούς της Αμερικής, να σας κάνει λιγότερο επιφυλακτικούς. Στις εταιρείες αυτές περιλαμβάνονται το eBay, η Walmart, η Fedex ενώ η πρώτη εταιρεία που εγκατέστησε πριν 18 μήνες τα Bloom Boxes σε ένα από τα datacenter της είναι η Google. Ο πρόεδρος του eBay μάλιστα δηλώνει ότι κατά τους 9 μήνες λειτουργίας τους, έχουν ήδη εξοικονομήσει ποσό άνω των 100.000.
Το κόστος μια μονάδας υπολογίζεται στα 700.000 δολάρια ενώ ο ιδρυτής της εταιρείας, K.R. Sridhar πιστεύει ότι τα επόμενα 5-10 χρόνια θα πέσει στα 3.000 δολάρια. Περισσότερα μπορείτε να δείτε στο ρεπορτάζ της εκπομπής 60 λεπτά του CBS στην οποία γίνεται η πρώτη παρουσίαση του Bloom Box. |
Πηγή: insomnia.gr
Το επίσημο site της εταιρείας εδώ.
Video με την παρουσίαση του Bloom Box εδώ (είναι εντυπωσιακό και συνιστώ να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να το δείτε).
|
|
|
|
| |
|
|
|
Αν είναι φιλική προς το περιβάλλον και αρκετή για την κάλυψη των αναγκών μας τότε εύπρόσδεκτη !!!!!
|
|
|
|
Σχετικές συζητήσεις - topics
Πρόσφατες συζητήσεις - topics
|
| | |