Καλώς ήρθες στο forum! Για να συμμετάσχεις στις συζητήσεις πρέπει να εγγραφείς στην πύλη. Γίνε μέλος τώρα!
Σχετικά με τον τραγικό θάνατο των 3 υπαλλήλων της Marfin |
|
|
Κοινωνικά θέματα, Πολιτική, Επικαιρότητα |
| Συγγραφέας |
Σχετικά με τον τραγικό θάνατο των 3 υπαλλήλων της Marfin |
| |
|

e3iswsi
Γκουρού

May 07, 2009
1672
Τόπος: βιβλίο μαθηματικών
|
|
Παράθεση:
Καταγγελία εργαζόμενου στη Marfin Bank:
"Νιώθω υποχρέωση απέναντι στους αδικοχαμένους συναδέρφους μου να πω αυτές τις αντικειμενικές αλήθειες. Στέλνω αυτό το μήνυμα σε όλα τα μέσα ενημέρωσης και όλα τα ενημερωτικά sites. Όποιος έχει ακόμα συνείδηση, ας το δημοσιεύσει. Οι υπόλοιποι ας συνεχίσουν να παίζουν το παιχνίδι της κυβέρνησης.
● Η πυροσβεστική υπηρεσία δεν έχει δώσει έγγραφη άδεια για το συγκεκριμένο κτίριο, η συμφωνία ήταν κάτω από το τραπέζι, όπως άλλωστε γίνεται πρακτικά με όλες τις επιχειρήσεις και τις εταιρείες στην Ελλάδα.
● Το συγκεκριμένο κτίριο δε διαθέτει πυρασφάλεια και πυροπροστασία, ούτε μελέτη ούτε εγκατάσταση, δηλαδή ψεκαστήρες οροφής, εξόδους διαφυγής, πυροσβεστικές φωλιές. Μόνο φορητούς πυροσβεστήρες, οι οποίοι φυσικά δε μπορούν να αντιμετωπίσουν μια εκτεταμένη πυρκαγιά σε ένα κτίριο φτιαγμένο με προ πολλού ξεπερασμένες προδιαγραφές ασφαλείας.
● Κανένα κατάστημα της τράπεζας δε διαθέτει προσωπικό εκπαιδευμένο στην αντιμετώπιση πυρκαγιών. Ούτε καν στη χρήση των λιγοστών πυροσβεστήρων. Η διοίκηση προφασίζεται πάντα το κόστος και δεν κάνει ούτε στοιχειώδεις κινήσεις για να προφυλάξει το προσωπικό.
● Ποτέ δεν έχει γίνει άσκηση εκκένωσης οποιουδήποτε κτιρίου από τους εργαζόμενους της τράπεζας ούτε έχει γίνει σεμινάριο από πυροσβέστες, ώστε να δοθούν οδηγίες για τέτοιες καταστάσεις. Οι μόνες ασκήσεις που έχουν γίνει στη Mafrin Bank είναι για σενάρια τρομοκρατικών ενεργειών και διαφυγή των μεγάλων κεφαλιών της τράπεζας από τα γραφεία τους.
● Το συγκεκριμένο κτίριο δεν είχε ειδική πρόβλεψη για φωτιά, παρόλο που λόγω η κατασκευή του είναι πολύ ευαίσθητη κάτω από τέτοιες συνθήκες και παρόλο που ήταν γεμάτο με υλικά από πάνω μέχρι κάτω. Υλικά που παίρνουν φωτιά πολύ εύκολα, όπως χαρτί, πλαστικά, καλώδια, έπιπλα. Το κτίριο αυτό αντικειμενικά είναι ακατάλληλο για χρήση σαν τράπεζα λόγω της κατασκευής του.
● Καμία ομάδα προσωπικού ασφαλείας δεν έχει γνώση πρώτων βοηθειών και πυρόσβεσης, παρόλο που πρακτικά του ανατίθεται με προφορική εντολή κάθε φορά να προστατέψει το κατάστημα. Οι τραπεζικοί υπάλληλοι καλούνται να γίνουν πυροσβέστες και σεκιούριτι ανάλογα με τις επιθυμίες του κάθε κ. Βγενόπουλου.
● Τα στελέχη της τράπεζας απαγόρεψαν κάθετα και κατηγορηματικά στους εργαζόμενους να φύγουν, παρόλο που οι ίδιοι το ζητούσαν επίμονα από νωρίς το πρωί, ενώ επέβαλλαν στους εργαζόμενους να κλειδώσουν τις πόρτες και επιβεβαίωναν συνέχεια τηλεφωνικά το κλείδωμα του κτιρίου. Όποιος φύγει να μην έρθει αύριο για δουλειά, ήταν η μόνιμη απειλή. Τους έκλεισαν ακόμα και την πρόσβαση στο διαδίκτυο για να μην επικοινωνούν με τον έξω κόσμο.
● Εδώ και μέρες επικρατεί πλήρης τρομοκρατία στην τράπεζα σχετικά με τις κινητοποιήσεις, με την προφορική προσφορά "ή δουλεύεις ή απολύεσαι".
● Οι δύο αστυνομικοί της ασφάλειας που δουλεύουν στο συγκεκριμένο κατάστημα για τις ληστείες δεν εμφανίστηκαν σήμερα, παρόλο που τα στελέχη είχαν υποσχεθεί προφορικά ότι θα τους φέρουν εκεί.
Επιτέλους κύριοι, κάντε την αυτοκριτική σας και σταματήστε να περιφέρεστε παριστάνοντας τους σοκαρισμένους. Είστε οι υπεύθυνοι για αυτό που έγινε σήμερα και σε κάποιο ευνομούμενο κράτος (σαν κι αυτά που κατά καιρούς χρησιμοποιείτε σαν παράδειγμα από τηλεοράσεως) θα ήσασταν ήδη κρατούμενοι για τις παραπάνω πράξεις. Με δόλο έχασαν τη ζωή τους οι συνάδελφοί μου σήμερα. Δόλο της τράπεζας και του κ. Βγενόπουλου προσωπικά, που έδωσε εντολή, όποιος δε δουλέψει να μην έρθει αύριο στο γραφείο."
|
|
|
|
|
| |
|

egw
Ψαρούκλα

Mar 06, 2010
6
|
|
synfono pws ftaiei o k. bgenopoulos k t elliniko kratos,opos episeis k i elliniki nootropia. aytos o an8ropos den 8 eprepe n perimenei 3 8anatous gia n milisei opos k to ktirio borei n mi eixe metra prostasia gia fotia alla epeiseis den eixe k paketarismenes molotof mesa apo kapou eir8an. oti ftaiei kapoios de simainei pos de ftaine k oloi oi alloi loipon!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
| |
|
|
|
Ενδιαφέρουσα η παράθεση του e3iswsi, καλό θα ήταν βέβαια να αναφερθεί και κάποια πηγή.
Σχετικά με το όλο ζήτημα στην παρούσα φάση θα ήθελα μοναχά να θέσω δύο ερωτήματα, πολύ βασικά κατά τη γνώμη μου, για να κατανοήσουμε τι έγινε.
1)Τι ποσοστό εργαζομένων έκαναν απεργία επί του συνόλου των εργαζομένων τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα
2)Τι ποσοστό κτιρίων στο κέντρο της Αθήνας έχει τις απαραίτητες σύγχρονες προδιαγραφές για πυρασφάλεια;
|
|
|
|
| |
|

icsd08063
Γκουρού

Jul 02, 2008
604
Τόπος: Ν.Μουδανιά,Χαλκιδική
|
|
Επειδή δεν θέλω να μακροσκελίσω και να κινδυνέψω να επαναλάβω γραμμές που έχουν γραφτεί πολλάκις τις τελευταίες ώρες, νομίζω ότι το θέμα είναι η ίδια η ελληνική κοινωνία. Παίρνοντας αφορμή από ένα post ενός αναγνώστη σε ένα forum, σας παραθέτω το link μίας ταινίας που - χωρίς να την έχω δει εξ'ολοκλήρου - θαρρώ πως παρουσιάζει ενδιαφέροντα στοιχεία που "κολλούν" στην όλη αυτή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από χθες. Γιατί είναι λάθος να νομίζουμε ότι το χθεσινό περιστατικό είναι μεμονωμένο.
Zeitgeist Addendum
|
|
|
|
| |
|

e3iswsi
Γκουρού

May 07, 2009
1672
Τόπος: βιβλίο μαθηματικών
|
|
Εγώ πάλι, φοβάμαι πως θα μακροσκελίσω.
Δυστυχώς δεν είναι καθόλου μεμονωμένο. Φαίνεται πως αυτή την εποχή είναι της μόδας η βία.
Προσωπικά είμαι φανατικά εναντίον κάθε είδους τυφλής βίας. Και επειδή ο τυφλός δεν έχει σχεδόν ποτέ επίγνωση της τύφλας του, είμαι εναντίον κάθε βίας: Είτε είναι κρατική (π.χ. αστυνομική αυθαιρεσία) είτε είναι ιδιωτική (π.χ. τρομοκράτες).
Ναι, τους είπα ιδιώτες. Δεν είναι επαναστάτες όπως θέλουν να ονομάζουν τους εαυτούς τους. Είναι μικρές ομάδες ατόμων που αποφασίζουν αυθαίρετα μόνοι τους ποιές κοινωνικές ομάδες πρέπει να επιβιώσουν και ποιές όχι, σύμφωνα με κάποια χαρακτηριστικά.
Αυτό είναι ναζισμός, όχι επανάσταση.
Δηλώσεις του τύπου " Ας καούν, υπάλληλοι τράπεζας είναι" ή " Ας πεθάνουν, μπάτσοι είναι" δεν διαφέρουν σε τίποτα από άλλες όπως " Ας πεθάνουν, Εβραίοι είναι" ή " Ας πνιγούν, μετανάστες είναι. 2 στόματα λιγότερα". Τουλάχιστον εγώ δεν βλέπω την παραμικρή διαφορά, και τις βρίσκω εξ' ίσου αηδιαστικές και απάνθρωπες.
Εκτός από τις συγγενείς ιδεολογίες, ο καθένας μας έχει ίδιες πιθανότητες να πέσει θύμα βίας και από κρατικούς φορείς, και από ιδιώτες. Το βλέπουμε άλλωστε.
------------------------------------------------------------
Επί του θέματος τώρα:
Σαφώς και δεν μπορούμε να είμαστε 100% βέβαιοι για τη γνησιότητα της καταγγελίας, όμως από τη μία κυκλοφορεί από χθες σε πολλά sites, από την άλλη μπορούμε με τη βοήθειά της να κάνουμε κάποιες σκέψεις...
Ας ξεκινήσουμε από τα επιβεβαιωμένα και γνωστά:
Ο Βγενόπουλος μετά τα γεγονότα, βγήκε και δήλωσε τα εξής:
Παράθεση:
«Στην οικογένεια της MARFIN θρηνούμε σήμερα για την δολοφονία τριών νεαρών συναδέλφων μας.
Εκφράζουμε την οργή μας κατά της πολιτείας που εγνώριζε ότι μόνο από τύχη δεν είχαν συμβεί μέχρι σήμερα τέτοια τραγικά περιστατικά.
Εκφράζουμε ακόμα την οργή μας για τα ξύλινα πολιτικά λόγια και τις αντιδικίες σκοπιμότητας ορισμένων πολιτικών στη Βουλή την ώρα που οι σοροί των συναδέλφων μας δεν είχαν αποσυρθεί από το κατάστημά μας που επολιορκείτο ακόμα από τους διαδηλωτές ή και αναρχικούς.
Οι αυτουργοί μακάρι να συλληφθούν και να τιμωρηθούν. Την μεγαλύτερη ευθύνη όμως έχουν οι ηθικοί αυτουργοί που δυστυχώς δεν θα τιμωρηθούν ποτέ» |
Προβληματισμός: Ο Βγενόπουλος χαζός δεν είναι. Τουλάχιστον είναι πιο έξυπνος από τους πολιτικούς. Γιατί άραγε αυτός δεν εγνώριζε αυτό για το οποίο κατηγορεί την πολιτεία ότι εγνώριζε; Δεν εγνώριζε ότι αφήνοντας ανοιχτή μια τράπεζα στη Σταδίου εν μέσω πορείας, χωρίς προσωπικό ασφαλείας, θα γινόταν στόχος;
|
|
|
|
| |
|

inertia
Ανεμοδαρμένος

Dec 14, 2003
5131
|
|
...Ο σχεδιαστής Χαρης Ροδης προσπαθώντας να δώσει ίσως, μια "κραυγή" αγωνίας μέσω της δημιουργικής οδού, φιλοτέχνησε 5 αφίσες με κεντρικό τίτλο: "5 ΛΟΓΟΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ" ιντριγκάροντας το συναίσθημα και την ιστορική μας "κληρονομιά", όπως εκφυλισμένη την αντιλαμβάνεται, παραφράζοντας έννοιες κι αξίες που φαίνονται διαχρονικές...
Παραθέτω απλώς τις 5 αφίσες του δημιουργού, με τίτλο του project: "Shame"
|
|
|
|
| |
|
|
|
Πραγματικά ντρέπομαι που είμαι Έλληνας ώρες ώρες...Που να δείτε το τί λένε οι ξένοι για μας...είμαστε τα "απόβλητα των Βαλκανίων"...ακούτε?....ακούω να λες !!!!!
|
|
|
|
| |
|

inertia
Ανεμοδαρμένος

Dec 14, 2003
5131
|
|