"Κολληματάκια" για κάποια/κάποιον...

Ψυχολογία - Ανθρώπινες Σχέσεις

Συγγραφέας "Κολληματάκια" για κάποια/κάποιον...

Παρ, 18 Ιούν 2010 6:55 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 

e3iswsi
Γκουρού
Γκουρού

May 07, 2009
1672
Τόπος: βιβλίο μαθηματικών

να μην κάνεις τίποτα! εφ' όσον έχεις σχέση με άλλη και είναι φίλες, θα σου πει όχι και θα τα χαλάσεις και με τις δύο.

Παρ, 18 Ιούν 2010 9:31 pm

Supersonic
Γκουρού
Γκουρού

Aug 29, 2009
541

tyxaios έγραψε:
Παιδια εγω οπως φαινεται ενας τυχαιος ειμαι και απλα θα ηθελα να μοιραστω ενα προβλημα που εχω... θα ηθελα αν εχει καποιος το χρονο να μου απαντισει... Λοιπον για αρχη ειμαι φοιτητης 5ου ετους σε μια σχολη, στην οποια γνωρισα μια κοπελα που για καποιο λογο μου αρεσε πολυ. Δεν της εχω μιλήσει ποτε για κατι τετοιο καθως ειμαστε φιλοι (σε μια παρεα) απο τοτε που την γνωρισα. Τελοσπαντων περασαν τα χρονια απο το 1ο ετος και παρολο που και τοτε που ειχα σχεση με μια κοπελα οπως και τωρα με αλλη, δεν σταματισα να την σκεφτομαι.Ετυχε για μια περιοδο να μην κανουμε συχνα παρεα. Εκεινη εκανε μακροχρονη σχεση και καθως ειμαστε φιλοι καναμε παρεα σαν ζευγαρια οπου και γνωριστηκαν τα "ταιρια" μας. Για να μην κουραζω εγω μετα απο ολα αυτα τα σκηνικα προσπαθω αρκετα να μην δειξω πως την θελω γιατι παρολο που εχει χωρισει εκεινη εγω εχω σχεση και υποτιθετε οτι ειμαι και "φιλος" με τον πρωην της οπως και εκεινη με την κοπελα μου. Μαλλον ειμαι λιγο διαταραγμενος... Sad κοινως δεν μπορω να κανω τιποτα ,σε 3 μηνες τελειωνω απο τη σχολη και εκεινη δεν θα ξερει ποτε πως νιωθω...

Ελπιζω καποιος να δει το μηνυμα μου σε αυτο το ξεχασμενο απο το θεο φορουμ...

Αρχικά δείξε λίγο σεβασμό στο forum και επιπλέον λίγο σεβασμό στον admin που είναι κατά 99% δική του προσπάθεια η υλοποίηση και η διατήρηση του forum !
Το forum έχει λίγο και καλό κόσμο που είναι αρκετά φιλόξενος και καλοπροαίρετος !
Όλοι ευελπιστούμε να γίνουμε πολλοί !
(Αν κάνω λάθος διορθώστε)
Αν δεν σου αρέσει το forum ας μην γινόσουν μέλος, αλλά επειδή όλοι έχουμε δικαίωμα στο λάθος η πόρτα της εξόδου είναι ανοιχτή !

'Οσο αφορά το πρόβλημά σου, που εσύ το δημιούργησες επειδή δεν είχες τα κότσια και την δύναμη να ακούσεις την καρδιά σου και τα συναισθήματα σου, τα έκανες επιεικώς μαντάρα !
'Επρεπε από την αρχή να εξηγηθείς στην τύπισσα σαν άντρας, είσαι άξιος της μοίρας σου, του φόβου σου και της δειλίας σου.
Τα πράγματα είναι απλά και εμείς τα κάνουμε δύσκολα !
Μπορεί να υπήρχε πιθανότητα ή και ακόμα να έχεις ελάχιστες η κοπέλα να σε γουστάρει
(ίσως γι' αυτό να χώρησε).
Φέρσου επιτέλους σαν άντρας και πήγαινε μίλα της.
Αν σου ρίξει το Χ, τί είχες τί έχασες, τουλάχιστον ξέρεις Wink !
Πρόλαβε όσο είναι ακόμα καιρός , για να μην υποφέρουν αρκετοί.
Δεν είσαι ο μόνος με συναισθήματα, σκέψου και τους άλλους !

Υ.Γ.
Γίνε active member του myaegean!
Βοήθησε και εσύ !

Σαβ, 19 Ιούν 2010 2:43 am

inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος

Dec 14, 2003
5131

Supersonic έγραψε:

Αρχικά δείξε λίγο σεβασμό στο forum και επιπλέον λίγο σεβασμό στον admin που είναι κατά 99% δική του προσπάθεια η υλοποίηση και η διατήρηση του forum !
Το forum έχει λίγο και καλό κόσμο που είναι αρκετά φιλόξενος και καλοπροαίρετος !
Όλοι ευελπιστούμε να γίνουμε πολλοί !
(Αν κάνω λάθος διορθώστε)
Αν δεν σου αρέσει το forum ας μην γινόσουν μέλος, αλλά επειδή όλοι έχουμε δικαίωμα στο λάθος η πόρτα της εξόδου είναι ανοιχτή !
Καλέ, δεν δαγκώνουμε, χαλαρά. Δεν νομίζω πως η πρόθεση του νέου φίλου μας tyxaios ήταν να προσβάλλει το forum και τα μέλη ή τους υπευθύνους του. Από τη στιγμή άλλωστε που μπαίνει και παίρνει πρωτοβουλία να γράψει σε αυτό και να ζητήσει μια γνώμη από όσους μπορούν, νομίζω είναι ένα καλό δείγμα σεβασμού, τουλάχιστον αυτό θέλω να πιστεύω πως ισχύει. Καλοπροαίρετα πάντοτε, προσδοκούμε κι ελπίζουμε σε ό,τι καλύτερο!
{και κλείνω εδώ τη μικρή παρενθεσούλα}
______

tyxaios έγραψε:
Παιδια εγω οπως φαινεται ενας τυχαιος ειμαι και απλα θα ηθελα να μοιραστω ενα προβλημα που εχω... θα ηθελα αν εχει καποιος το χρονο να μου απαντισει... Λοιπον για αρχη ειμαι φοιτητης 5ου ετους σε μια σχολη, στην οποια γνωρισα μια κοπελα που για καποιο λογο μου αρεσε πολυ. Δεν της εχω μιλήσει ποτε για κατι τετοιο καθως ειμαστε φιλοι (σε μια παρεα) απο τοτε που την γνωρισα. Τελοσπαντων περασαν τα χρονια απο το 1ο ετος και παρολο που και τοτε που ειχα σχεση με μια κοπελα οπως και τωρα με αλλη, δεν σταματισα να την σκεφτομαι.Ετυχε για μια περιοδο να μην κανουμε συχνα παρεα. Εκεινη εκανε μακροχρονη σχεση και καθως ειμαστε φιλοι καναμε παρεα σαν ζευγαρια οπου και γνωριστηκαν τα "ταιρια" μας. Για να μην κουραζω εγω μετα απο ολα αυτα τα σκηνικα προσπαθω αρκετα να μην δειξω πως την θελω γιατι παρολο που εχει χωρισει εκεινη εγω εχω σχεση και υποτιθετε οτι ειμαι και "φιλος" με τον πρωην της οπως και εκεινη με την κοπελα μου. Μαλλον ειμαι λιγο διαταραγμενος... Sad κοινως δεν μπορω να κανω τιποτα ,σε 3 μηνες τελειωνω απο τη σχολη και εκεινη δεν θα ξερει ποτε πως νιωθω...

Ελπιζω καποιος να δει το μηνυμα μου σε αυτο το ξεχασμενο απο το θεο φορουμ...

Σχετικά με το θέμα σου, αγαπητέ tyxaios, μιας και απάντησα στο topic, θα προσπαθήσω όσο πιο ελαφρά μα με σοβαρότητα να τοποθετηθώ μέσες-άκρες, και να σου πω πως δεν είναι (μάλλον) η περίπτωση που μας περιγράφεις πολύ σπάνια, κι τολμώ να στο μεταφέρω από παρόμοιες συζητήσεις που κάνω κατά καιρούς με φίλους και γνωστούς. Δυστυχώς ή ευτυχώς, όλοι μας περνάμε ως άνθρωποι μες στο διάβα της ζωής από πλήθος συναισθηματικών φορτίσεων και ανάμεικτων συναισθημάτων. Κι αν κατάλαβα καλά νιώθεις για την κοπέλα αυτή κάτι σαν "απωθημένο", σωστα;

Μην ξεχνάς πως όλοι μας ως άνθρωποι έχουμε πλήθος εκφάνσεων και τα "θέλω"(επιθυμίες, ενστικτώδεις ορμές ή σκέψεις) μας δεν συμβαδίζουν πάντοτε με τα "πρέπει" (θέματα προσωπικής ηθικής ή κοινωνικών προσταγών που ακολουθούμε με τον ένα ή άλλο τρόπο) και τις "πράξεις" (τι πραγματικά κάνουμε, είτε από συναίσθηση/συνειδητή επιλογή, είτε λόγω συνθηκών που οδηγούν σε κάτι ή κάποιες πράξεις).. Συνήθως εκτιμώ πως προσπαθούμε να βαδίζουμε κάνοντας μια εκτίμηση-'χρυσή τομή' με όλα αυτά... Κρίνοντας προσωπικά ό,τι θεωρούμε καλύτερο βέβαια, κάθε στιγμή..

All I mean: προσπάθησε να ζυγίσεις όσο μπορείς ωριμότερα το πώς νιώθεις και πώς είσαι αυτή τη στιγμή. Μην πιέζεσαι συναισθηματικά για το ότι μπορεί να μην της είπες της κοπέλας κάτι. Μπορεί να περιπλέξεις τα πράγματα, ιδίως μιας και είστε φίλοι-φίλων και κάνετε παρέα. Με την κοπέλα σου δεν σκέφτεσαι πως μπορεί π.χ. να την πληγώσεις; Και σίγουρα θαρρώ θα πληγωθείς κι εσύ με τον ένα ή άλλο τρόπο. Κι η άλλη κοπέλα, θαρρώ πως λόγω φιλίας και γενικότερης παρέας πολύ δύσκολα θα κάνει κάποιο βήμα. Εκτός κι αν σου έχει δείξει φανερά δείγματα. Αν και πάλι φοβάμαι πως ίσως δεν έχουν καλές τροπές.

Η "ασφάλεια" όμως που ίσως να νιώθεις τώρα, επειδή η άλλη κοπέλα τώρα είναι "ελεύθερη", μπορεί να είναι ασθενής. Πρώτον: γιατί δεν είναι ίσως "γενναίο" να στραφείς σε εκείνη από τη στιγμή που δεν της έδειξες τα αισθήματά σου στο σωστό timing. Δεύτερον: Αν έχει "κλειδώσει" (target:lock) κατά μια έννοια η εικόνα της για το πώς βλέπει-αντιλαμβάνεται το άμεσο περιβάλλον, φιλικό, συναδερφικό κλπ, θα είναι αρκετά δύσκολο να ξεπεράσεις το "φιλικό" επίπεδο και να της δημιουργήσεις έλξη. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε και για φίλες, που εκεί -νομίζω- οι γυναίκες, όπως κι οι άντρες θαρρώ, είναι των άκρων: ή θα τιμήσουν τη φιλία, ή αλλιώς δεν ήταν ποτέ φιλία...

Ωστόσο το να καταπνίγεις συναισθήματα ή σκέψεις σου, χωρίς με κάποιο τρόπο να "ξαλαφρώσεις", σίγουρα δεν είναι υγιές, πρωτίστως για σένα.. Δες όλα αυτά μα άκου την ψυχή σου κ δες τι τελικά μπορεί να σε κάνει να νιώσεις καλύτερα. Ακόμη κι αν πας και της μιλήσεις, προσπάθησε να της περιγράψεις ίσως και να της ανοιχτείς με ειλικρίνεια, για να της ξεκαθαρίσεις τι αισθάνεσαι.. Η ειλικρίνεια, μπορεί να πονά πολύ ορισμένες φορές, μα μας κάνει όλους δυνατότερους στιγμή με τη στιγμή νομίζω. Και σε Long-term φάση.

just my 2^10 cents... σίγουρα είναι μια από τις πολλές γνώμες-απόψεις που μπορώ να σου μεταφέρω, μα τα βάζω τα παραπάνω στο "σακούλι" των σκέψεων, μπας και βοηθούν. Ελπίζω να μην σου δημιουργώ αίσθημα απογοήτευσης...

Υ.Γ: Καλωσόρισες στην παρέα κι ελπίζουμε να σε βλέπουμε συχνά. Μια συντροφιά είμαστε όλοι, άλλωστε, κι σίγουρα όλοι έχουμε πολλά να λέμε και σκέψεις να μοιραζόμαστε! Smile

Σαβ, 03 Ιούλ 2010 2:27 pm

panourios
Ψαρούκλα
Ψαρούκλα

Jul 03, 2010
2

h apopsi mou einai na min kaneis kamia kinish giati efoson mou les oti kaneis parea me to prwhn agorh ths <<filhs>>sou tha einai megalh blakeia na prodwseis mia filia milaw ek peiras giati to exw pathei me exoun prodwsei kai pistepse me den tha htheles na hsoun sthn thesh mou...efoson den ekanes thn kinish tote na ths milhseis gia ta sunaisthimata sou tora einai arga..!

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες (ώρα Ελλάδας)

Μετάβαση στη:  

Σχετικές συζητήσεις - topics

Θεματική Ενότητα Πληροφορίες Δημοσιεύθηκε
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Π.Μ.Σ. στην "Ιστορία, Ηθική και ...

από Bio-Tech
Συζήτηση: Μεταπτυχιακές και Διδακτορικές σπουδές Απαντήσεις: 0

Τετ, 24 Μάϊ 2023 6:18 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Έρευνα αγοραστικής συμπεριφοράς καταν...

από sofia28
Συζήτηση: Ερωτηματολόγια-Questionnaires - Επιστημονική έρευνα Απαντήσεις: 0

Τετ, 05 Απρ 2023 7:18 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Προβολή Ταινίας "Bohemian Rhapso...

από EvaDr
Συζήτηση: [ΡΟΔΟΣ] Κινηματογραφική Ομάδα Απαντήσεις: 0

Τρι, 21 Μάρ 2023 4:53 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Κινηματογραφικές Cine-Ματιές - Προβολ...

Συζήτηση: [ΛΕΣΒΟΣ] Κινηματογραφικές «Cine-Ματιές» Απαντήσεις: 0

Κυρ, 19 Μάρ 2023 5:34 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Κινηματογραφικές Cine-Ματιές - Προβολ...

Συζήτηση: [ΛΕΣΒΟΣ] Κινηματογραφικές «Cine-Ματιές» Απαντήσεις: 0

Τρι, 14 Μάρ 2023 12:24 pm Τελευταίο Μήνυμα

Πρόσφατες συζητήσεις - topics