Καλώς ήρθες στο forum! Για να συμμετάσχεις στις συζητήσεις πρέπει να εγγραφείς στην πύλη. Γίνε μέλος τώρα!
Οικογενειακές καταστάσεις |
|
|
Ψυχολογία - Ανθρώπινες Σχέσεις |
| Συγγραφέας |
Οικογενειακές καταστάσεις |
| |
|

irida
Γκουρού

Sep 16, 2010
455
|
|
Δεν ξέρω για εσάς αλλά επειδή εγώ έχω αρκετά αδέρφια νιώθω βαριά όταν μαθαίνω ένα άσχημο νέο που τους αφορά και επίσης νιώθω πως εγώ παίρνω όλο το βάρος μέσα μου...
Ακούω απόψεις..
|
|
|
|
| |
|
|
|
|
|
| |
|

irida
Γκουρού

Sep 16, 2010
455
|
|
Όχι,είμαι η τρίτη στη σειρά.Αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση.Πάντα πίστευα πως ως τρίτο παιδί είμαι στη μέση και επηρεάζομαι από όλους.
|
|
|
|
| |
|

e3iswsi
Γκουρού

May 07, 2009
1672
Τόπος: βιβλίο μαθηματικών
|
|
αν είσαι η πιο μικρή, λογικό
( ξέχασες να βάλεις το  )
|
|
|
|
| |
|
|
|
Όταν λες "αρκετα" τι εννοεις?!
|
|
|
|
| |
|
|
|
λογικο ειναι να σε επηρρεαζει οτι εχουν τα αδερφια σου και οι γονεις σου, ειδιαιτερα αν οι οικογενειακοι σας δεσμοι ειναι εντονοι και πυκνοι...(ωχ μιλαω κοινωνιολογικα).
αλιμονο αν δεν σε ενδιαφερε! η οικογενεια ειναι απο τις πιο σημαντικες αξιες για εναν νεο, ειναι αυτη που αναλαμβανει την ανατροφη του και την επιμορφωση του, αυτη τον κοινωνικοποιει στα πρωτα του βηματα, μας δινει αξιες, προτυπα και κανονες συμπεριφορας. τα αδερφια μας ειναι φιλοι, οικογενεια, στηριγμα!
και οι δεσμοι αιματος δεν σπανε ποτε. παντα ανατρεχεις σε αυτους οταν υπαρχει προβλημα!
αν ειστε πολλα αδερφια οπως λες, τοτε ειναι ακομη πιο στενες οι σχεσεις σας γιατι ειστε σαν μια παρεα φιλων και η ηλικιακη σας διαφορα σας βοηθα να καταλαβετε πολυπλευρα ο ενας τον αλλο και να μαθετε ο ενας απο τον αλλο!
εχουν κανενα προβλημα τα αδερφια σου που σε απασχολει?
|
|
|
|
| |
|

irida
Γκουρού

Sep 16, 2010
455
|
|
e3iswsi έγραψε:
αν είσαι η πιο μικρή, λογικό
( ξέχασες να βάλεις το ) |
Είμαι η τρίτη,θα το βάλω μην ανησυχείς
[quote=''pocahontas'']
Όταν λες "αρκετα" τι εννοεις?![/quote]
Συνολικά είμαστε έξι αδέρφια.
[quote''fraoulitsa'']εχουν κανενα προβλημα τα αδερφια σου που σε απασχολει?[/quote]
Τα αδέρφια μου,όπως και όλοι οι άνθρωποι θα έχουν πάντα προβλήματα.Το θέμα είναι εγώ να μην τα παίρνω τόσο επάνω μου λες και τη δύσκολη κατάσταση την περνάω προσωπικά.Κι όμως όπως είπες και πιο πριν είμαστε πολύ δεμένοι ακριβώς επειδή είμαστε πολλά άτομα και όποιος δεν έχει μεγαλώσει έτσι δεν μπορεί να εκφέρει πιστεύω άποψη.

|
|
|
|
| |
|

e3iswsi
Γκουρού

May 07, 2009
1672
Τόπος: βιβλίο μαθηματικών
|
|
Πιο πολύ σου συμβαίνει με τα μεγαλύτερα ή με τα μικρότερα;
Βέβαια δε σημαίνει πάντα ότι το πλήθος και το δέσιμο είναι ποσά ανάλογα (ωχ μιλάω μαθηματικά  ). Μπορεί να συναντήσεις περιπτώσεις που συμβαίνει το αντίθετο...
Πολλά αδερφάκια πάντως. Σπάνιο. Ζητούσατε όλοι με τη σειρά ένα μικρότερο αδερφάκι;
|
|
|
|
| |
|

irida
Γκουρού

Sep 16, 2010
455
|
|
Η αλήθεια είναι ότι μου συμβαίνει με όλα το ίδιο,οποιοδήποτε από τα αδέρφια μου εάν έχει κάποιο πρόβλημα θα ανησυχήσω ανάλογα με το πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα και όχι βάζοντας ως κριτήριο την ηλικία τους.Και έχω συναντήσει κι εγώ αδέρφια που δε νοιάζονται το ένα για το άλλο καθόλου,δε θα μπορούσα να φανταστώ ότι έχουμε μια τέτοια σχέση γιατί οι καταστάσεις που έχουμε ζήσει σαν οικογένεια μας έχουν δέσει απίστευτα.Παράδειγμα;Δίνουμε χρήματα ο ένας στον άλλο σε περίπτωση ανάγκης.Βοηθάμε δηλαδή ο ένας τον άλλο.Ποιο πολύ είμαι δεμένη με τα αδέρφια μου παρά με τους γονείς μου,ποτέ δεν έχω ζητήσει από τους γονείς μου τίποτα σε αντίθεση με τα αδέρφια μου.
|
|
|
|
| |
|
|
|
Iris,Ι think I see your point..
Επειδή είμαι και εγώ το μεγαλύτερο απο άλλα τέσσερα αδερφάκια(με την τρίτη και μεσαία μοναχοκόρη,οιμέ!  )επιτρέψτε μου να πω την εξής άποψη.Σε μια μεγάλη οικογένεια τα μέλη,ειδικά οι μικρότεροι,χρειάζονται την βοηθειά μας και την υποστηριξή που μόνο η οικειότητα της οικογένειας προσφέρει.Όταν περνας μια δυσκολη φάση της ζωής,γενικά, είναι σημαντικό να υπάρχουν άνθρωποι κοντά σε εσένα να ακούσουν το ζήτημα που σε απασχολεί και να μιλήσουν μαζί σου.Αυτό φάνταζε για μενα αυτονόητο καποτε, μα μόνο όταν είδα κάποια πράγματα ,ή μάλλον βιώσα κάποιες καταστάσεις μόνος ,μπορεσα να διαπιστώσω πραγματικά πόσο σπουδαίο είναι.Εν κατακλείδι ,για να μην μακρυγορώ, το ότι 'πονάμε'(με μια ευρεία έννοια της λεξης θα λεγα) κάποιους άνθρωπους τόσο,
δείχνει πόσο πολύ δεμένοι είμαστε μαζί τους ,πως τους έχουμε ανάγκη και αντίστροφα.Αυτό σε αμοιβαίο επίπεδο δημιουργεί μια πραγματική οικογένεια..
|
|
|
|
Πρόσφατες συζητήσεις - topics
|
| | |