Ντροπαλά άτομα

Ψυχολογία - Ανθρώπινες Σχέσεις

Συγγραφέας Ντροπαλά άτομα

Παρ, 25 Αύγ 2006 2:56 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 

AleXor
Ψαρούκλα
Ψαρούκλα

Aug 25, 2006
8
Τόπος: Ρόδος

Ανάμεσά μας, υπάρχουν πάρα πολλά ντροπαλά άτομα. Άτομα που δεν μιλούν πολύ, δεν έχουν παρέες, το πολύ έναν δυο φίλους, δεν είναι κοινωνικά για τον πολύ απλό λόγο ότι ντρέπονται να αναπτύξουν οποιουδήποτε είδους επικοινωνία. Κρύβουν με ένα αδιαπέραστο πέπλο τον εαυτό τους μέσα τους, γιατί νιώθουν ότι όλοι οι άλλοι είναι ανώτεροι από αυτά και δεν τα παίρνει να γνωριστούν με κανένα. Και όπως γνωρίζετε, ο άνθρωπος είναι κοινωνικό όν, άρα άνθρωπος χωρίς κοινωνικότητα, δεν είναι άνθρωπος.

Δεν υπάρχει λόγος στον οποίο οφείλεται η ντροπαλότητα, δεν είναι κόμπλεξ, αλλά ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ με αυτή, και είναι φύσην αδύνατο να πάψει κανείς να είναι ντροπαλός. Όσοι δεν είστε ντροπαλοί, δεν μπορείτε να καταλάβετε πόσο ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ δύσκολο είναι για κάποιον ντροπαλό να αναπτύξει μια οποιαδήποτε κοινωνική σχέση. Εσείς όμως που είστε, το καταλαβαίνετε σίγουρα αυτό.

Όπως προανέφερα, δεν υπάρχει τρόπος να εξαφανίσεις την ντροπαλότητά σου. Όσο περισσότερο προσπαθεί κανείς να το κάνει αυτό, τόσο πιο ντροπαλός γίνεται. Υπάρχει όμως τρόπος να την παρακάμψεις, με θεαματικά αποτελέσματα!

Εγώ προσωπικά ήμουν ένα από αυτά τα ντροπαλά άτομα, και κάποια στιγμή δεν άντεχα άλλο τον ντροπαλό εαυτό μου και άρχισα να ψάχνω λύση. Η λύση ήρθε από το site www.shyandfree.com. Το site αυτό γράφτηκε από άτομο που ήταν ντροπαλό και υποδεικνύει μια διαδικασία παράκαμψης της ντροπαλότητας, την οποία δοκίμασα προσωπικά και πέτυχε! Δεν είναι σε καμία περίπτωση μια κοινή διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν όλοι, κάθε άτομο που ακολουθεί τη διαδικασία αυτή, ακολουθεί τελείως διαφορετικά βήματα από τους υπόλοιπους, ανάλογα με το πόσο και σε ποιούς τομείς είναι ντροπαλός. Είναι πάρα πολύ καλογραμμένο και αναλυτικό, θα σας καλύψει απόλυτα, μελετήστε το και σίγουρα θα αλλάξει την ντροπαλή ζωή σας, όπως άλλαξε τη δική μου Very Happy

Πραγματικά παιδιά, αξίζει τον κόπο, πιστέψτε με και δεν θα χάσετε.

Παρ, 25 Αύγ 2006 1:14 pm

inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος

Dec 14, 2003
5131

Καλωσόρισες φίλε AleXor στην κοινότητα και με το δεξί που λέμε, τα πράτω σου posts! Σε ευχαριστούμε που μοιράστηκες κάτι τέτοιο με όλους!

Έριξα από περιέργεια μια γρήγορη ματιά στο σύνδεσμό σου.. Στην ουσία αν κατάλαβα καλά, δεν αναφέρεται σε "παράκαμψη" ακριβώς του να είσαι ντροπαλός! Με τεχνικές σαν σε ψυχανάλυση, στην ουσία σε φέρνει ώστε το "ειμαι ντροπαλός" να πάρει χροιά αυτοπεποίθησης, δηλαδή, "ναι, είμαι ντροπαλός, έχω μια ιδιαιτερότητα που δε με διαχωρίζει από το σύνολο, με διακρίνει και χάρη σε αυτήν μπορώ να ψάξω κάτι περισσότερο, να βρω κάτι διαφορετικό απ'ό,τι οι υπόλοιποι"... Διοόρθωσέ με σε παρακαλώ αν δεν το κατάλαβα σωστά..

Έχει πιστεύω πάντως αρκετό ενδιαφέρον, αν κ δεν μου αρέσει -προσωπικά μιλώντας- να διαχωρίζουμε και να κατατάσσουμε σε ταμπέλες τους ανθρώπους.. Αλλά είναι ίσως πιο βολικό για την κοινωνία μας..

keep communicating! Wink

Παρ, 25 Αύγ 2006 6:32 pm

AleXor
Ψαρούκλα
Ψαρούκλα

Aug 25, 2006
8
Τόπος: Ρόδος

Σ' ευχαριστώ για το καλωσόρισμα και το ενδιαφέρον σου για το θέμα. Very Happy Συγχαρητήρια για την καλή δουλειά, και ελπίζω περισσότεροι φοιτητές να
εκτιμήσουν την προσπάθεια αυτή.

Όταν αναφέρθηκα σε παράκαμψη, το είπα με την έννοια ότι το άρθρο παραδέχεται ότι είσαι ντροπαλός, και σου δείχνει τρόπους να εξωτερικεύσεις άλλες πλευρές του εαυτού σου, γιατί η ντροπαλότητα είναι το εμπόδιο που δεν αφήνει τον πραγματικό σου εαυτό να εκφραστεί. Δεν είναι κακό να είσαι ντροπαλός, απλά είναι ένα ισχυρό είδος αυτοπροστασίας, αλλά υπερβολικής. Επίσης, δεν προσπαθεί να σε κάνει να βρείς κάτι διαφορετικό από τους άλλους, αλλά σε προωθεί να βρεις τους άλλους, να επικοινωνήσεις με τους άλλους, όπως οι άλλοι επικοινωνούν μεταξύ τους! Γιατι όταν είσαι ντροπαλός, είσαι και αισθάνεσαι μόνος σου. Σε καμία περίπτωση δεν προσπαθεί να σε ξεχωρίσει από τους υπόλοιπους ανθρώπους, το αντίθετο μάλιστα. Προσπαθεί να εντάξει τον πραγματικό εαυτό σου που κρύβεται πίσω από την ντροπαλότητα στην κοινωνία.

Όσον αφορά τις ταμπέλες, ο όρος αυτός χρησιμοποιείται στον ορισμό της ντροπαλότητας του site, και χρησιμοποιείται μόνο και μόνο για να καταλάβει ο ντροπαλός που διαβάζει το site τι εστί ντροπαλότητα. Αν διαβάσεις καλύτερα το σημείο αυτό, θα δείς ότι στον τελικό ορισμό δεν υπάρχει πουθενά η λέξη ταμπέλα, ούτε και στο υπόλοιπο site, οπότε μην το παρεξηγήσεις, χρησιμοποιείται μόνο για λόγους κατανόησης. Smile Τέλος μην ξεχνάς ότι το site απευθύνεται σε ντροπαλούς ανθρώπους, εννοόντας ότι ένας μή ντροπαλός διαβάζοντας αυτό το site, μπορεί να μην κατανοήσει πολλά πράγματα, αυτό λέει και ο author μέσα στο άρθρο.

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες (ώρα Ελλάδας)

Μετάβαση στη:  

Πρόσφατες συζητήσεις - topics