Καλώς ήρθες στο forum! Για να συμμετάσχεις στις συζητήσεις πρέπει να εγγραφείς στην πύλη. Γίνε μέλος τώρα!
Forums ή Fora. Η ό,τι άλλο ήταν τελοσπάντων το θέμα. |
|
|
Ιστορία, Λογοτεχνία, Γράμματα και Πολιτισμός |
| Συγγραφέας |
Forums ή Fora. Η ό,τι άλλο ήταν τελοσπάντων το θέμα. |
| |
|
|
|
|
|
| |
|

slide
Γκουρού

Nov 04, 2008
772
|
|
Έλεος, ρε άνθρωπε, έχεις σκοπό να διαλύσεις και αυτό το topic, που έχει 17 σελίδες (άρα είναι πιο δύσκολο να συντηρηθεί)?
Άνοιξε ένα άλλο, κάνε copy-paste ό,τι θέλεις να σχολιάσεις και συζητάμε εκεί...
Sorry για την άσχημη εξέλιξη της σχέσης σου, αλλά σε "χύμα-στο-κύμα" διαδικτυακές συζητήσεις πλέον δε συμμετέχω.
Και θα επιθυμούσα -"θα επιθυμούσα", ο εύσχημος τρόπος για να δηλώσεις ευγενικά μία αίτησή σου- λίγο περισσότερο σεβασμό στον χρόνο του άλλου.
Πιο απλά, let's cut the bs.
Έγινε επεξεργασία από τον/την slide στις Δευ, 03 Ιαν 2011 12:25 pm, 1 φορά |
|
|
|
| |
|
|
|
*to be deleted*
Έγινε επεξεργασία από τον/την mystery_orange στις Δευ, 03 Ιαν 2011 11:40 pm, 1 φορά |
|
|
|
| |
|
|
|
mystery_orange έγραψε:
Ααααα τώρα κατάλαβα τι εννοούσες στο άλλο thread. Την είχα δει αυτήν την απάντηση και τότε, απλά δεν απάντησα.Αλλά χατήρια στο myaegean!! δεν χαλάμε ποτέ!!!! Πάμε!!!
slide έγραψε:
Kι εγώ σε κάθε περίπτωση θεωρώ χαζό να επαναφέρεις με διαφορά φάσης ζητήματα που έχουν λήξει |
Μα γιατί? Υπάρχει χρονικό περιθώριο στο οποίο μετά από αυτό δεν μπορείς να "ανασταίνεις" νεκρά threads? Δεν υπάρχει τίποτα το μεπτό σε αυτό και μόνο χαζό δεν είναι. Δεν μπαίνω τόσο συχνά πια και απλά κάθε φορά "σκουπίζω" όλο το forum. Lol...
Αμα δεν θες,δεν απαντάς. Βέβαια θα νιώσω πιο ωραία αν απαντάς γιατί σημαίνει οτι δεν σπατάλησα το χρόνο μου.Μου αρέσει όταν απαντάνε στα threads που κάνω ,σημαίνει οτι εκεί έξω είναι κάποιος που με προσέχει και με αγαπάει . Αλλά ντάξει και να μην απαντήσεις δεν χάθηκε και ο κόσμος.
Κακίες δεν κρατάμε.Αλήθεια.
slide έγραψε:
Υπάρχουν και pm, αν νιώθεις τόση ανάγκη να συνεισφέρεις την άποψή σου μεταχρονολογημένα. |
Σου πέρασε ποτέ από το μυαλό να μην ήθελα να απαντήσω μόνο σε σένα αλλά γενικά στο thread?
slide έγραψε:
Πες μας, λοιπόν, τί πρόκειται να γίνει - για κάθε σχόλιο, και ανεξαρτήτως της ορθότητάς του, θα υποχρεώνομαι να το συζητήσω διεξοδικά και δημοσίως με όλη "την παρέα" του my.? |
Άμα το βλεπεις σαν υποχρέωση, μην το κάνεις. Δεν έχει νόημα. Πάρε για παράδειγμα αυτό το thread. Επέλεξα να μην απαντήσω!Στην αρχή τουλάχιστον. Τώρα με έπεισες και απάντησα. Είχατε δεν είχατε με καταφέρατε πάλι. Αντε...
Παράθεση:
υγ. Προφανώς η λέξη forum εκτός Ελλάδας ούτε έγινε γνωστή ούτε περιορίζεται στο Internet γι' αυτό και δεν ισχύει το επιχείρημα ότι μπορεί να θεωρηθεί δόκιμη η λάθος κατάληξη του πληθυντικού της λόγω χρήσης της.
Είναι απλώς ένα ακόμα γλωσσικό λάθος που ευνοείται από τη βιασύνη και την απροσεξία που συνήθως συνοδεύει τον γραπτό λόγο στο Internet, όπως ακριβώς διαιωνίζεται μέσω των ΜΜΕ και η λάθος κατάληξη στη λέξη χοληστερίνη στα ελληνικά. |
Σωστά, μόνο η χρήση στο internet ίσως δεν θα μπορεί να θεωρηθεί ικανή για να το κάνει "δόκιμο", όμως όπως σου είπα υπάρχει και η αιτιολογία( η οποία αγνοήθηκε χμ χμ) οτι ο πληθυντικός στα αγγλικά γίνεται με της πρόσθεση ενός "-s" στο τέλο των ουσιαστικών και με την "μακρό χρήση" η λέξη "εξαγγλικίστηκε" (κάτι μου λέει οτι μόλις διέπραξα γραμματικό φόνο αλλα το νόημα το πιάσατε).
Οι κανόνες της γλώσσας αλλάζουν με τα χρόνια, όπως και η ίδια η γλώσσα.Δεν είσαι λάθος να πεις το "fora" καθώς από εκεί προήλθε ,αλλά το να πεις οτι είναι λάθος η χρήση μιας λέξης βάσει μιας γραμματικής 2.000 ετών,είναι .
Είναι σα διορθώνω την γραμματική της Νέας Ελληνικής με αυτήν της Αρχαίας.
Ας πούμε η γενική του "η θάλασσα" στην νέα ελληνική είναι "της θάλασσας". Ομως στην αρχαία ελληνική είναι "της θαλάσσης".Κανένα από τα 2 δεν είναι λάθος .Για αυτό και στο δημοτικό όταν μας βάζαν να τα κλείνουμε λέγαμε "της θάλασσας ή της θαλάσσης γιατί είναι αρχαιόκλιτο" και η δασκάλα μας έλεγε μπραβο. Είναι και τα 2 σωστά.
Μια γλώσσα δυστυχώς δεν είναι μαθηματικά μπορεί και 2 διαφορετικά πράγματα να είναι σωστά. Το να πεις όμως οτι είναι ΜΟΝΟ "της θαλάσσης" είναι λάθος.
Παράθεση:
Παρεμπιπτόντως, για να μη νομίζεις ότι κάνω διακρίσεις εις βάρος κάποιου χρήστη, η σωστή ορθογραφία μίας άλλης λέξης είναι πτυχίο.  |
Ναι κάνω αρκετά ορθογραφικά πολλές φορές και αυτό είναι κακό. Αυτό ήταν στην παιδική μου ηλικία πηγή για πολλές στεναχώριες ,κύρια αιτία των οποίων ήταν η μητέρα μου. Ασε μη μου τα θυμίζεις.
Συν οτι σε αυτό το thread την τελευταία φορά που έγραψα είναι "η κοπέλα μου " και τώρα είναι "η πρώην". Α ρε slide, τι μας κάνεις , α ρε slide!!! |
Οριιιιιστε ευχαριστημένη τώρα?!!?
Ρε γιάννη σβήσε τα άλλα 2 ποστς από την άλλη μεριά.
|
|
|
|
| |
|

slide
Γκουρού

Nov 04, 2008
772
|
|
mystery_orange έγραψε:
Ας απαντούσες μωρέ και ας το βάζε μετά ο inertia κάπου αλλου! Του το λέω κιόλας.
Αντε καλά θα το πάω εγώ αλλού.
Γκρινιάρα... |
Ναι, ρε παιδιά, πώς δεν το σκέφτηκα - απλούστατο.
Ας περιμένουμε τον omnipotent admin για να γίνει split το θέμα, γιατί εμείς ΒΑΡΙΟΜΑΣΤΕ να φερθούμε λογικά...
Kαι μετά απορείτε γιατί εκνευρίζομαι...
Στο ξαναγράφω, άλλη μία φορά: λίγο περισσότερο σεβασμό.
(σε εμένα τουλάχιστον, με τον inertia βρείτε τα μόνοι σας )
|
|
|
|
| |
|
|
|
Σεβασμός ξε-σεβασμός βλέπω και εσύ το thread το συνεχίζεις μια χαρά!
Είδες άμα θες να έχεις την τελευταία λέξη για πότε τα ξεχνάς όλα τα άλλα περί threads?
Υ.Γ: Το γκρίζο στα αλήθεια κουράζει. Αλλαξε το.
|
|
|
|
| |
|
|
|
slide έγραψε:
Έλεος, ρε άνθρωπε, έχεις σκοπό να διαλύσεις και αυτό το topic, που έχει 17 σελίδες (άρα είναι πιο δύσκολο να συντηρηθεί)?
Άνοιξε ένα άλλο, κάνε copy-paste ό,τι θέλεις να σχολιάσεις και συζητάμε εκεί...
Sorry για την άσχημη εξέλιξη της σχέσης σου, αλλά σε "χύμα-στο-κύμα" διαδικτυακές συζητήσεις πλέον δε συμμετέχω.
Και θα επιθυμούσα -"θα επιθυμούσα", ο εύσχημος τρόπος για να δηλώσεις ευγενικά μία αίτησή σου- λίγο περισσότερο σεβασμό στον χρόνο του άλλου.
Πιο απλά, let's cut the bs. |
Πολύ όμορφα πράγματα! Γουστάρω μπάχαλο!!
Δεν κατάλαβα Slide ποιο είναι το issue που έχει με την κατάσταση "χύμα-στο-κύμα";; Μάθε να κάνεις surf και μετά τα λέμε! Surf forever ρε!
|
|
|
|
| |
|

e3iswsi
Γκουρού

May 07, 2009
1672
Τόπος: βιβλίο μαθηματικών
|
|
mystery_orange έγραψε:
Μια γλώσσα δυστυχώς δεν είναι μαθηματικά μπορεί και 2 διαφορετικά πράγματα να είναι σωστά. |
Και στα μαθηματικά γίνεται αυτό!
Πάρε για παράδειγμα την εξίσωση αx²+βx+γ=0
Αν β²−4αγ>0 τότε δύο διαφορετικές λύσεις είναι σωστές 
|
|
|
|
| |
|
|
|
Και όμως αυτό είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα! παρόλλο που είναι 2 διαφορετικές λύσεις x1 διάφορο του x2 είναι και τα 2 σωστά!Οπως με το forums-fora.
Αντε πες τώρα κάτι εσύ.Σειρά σου.
Α σκέφτηκα εγώ. Είδες εκείνο για τον οργανισμό που χρησιμοποεί αρσενικό αντί για φώσφορο στο DNA του? Κατα 98% τελοσπάντων.
|
|
|
|
| |
|

e3iswsi
Γκουρού

May 07, 2009
1672
Τόπος: βιβλίο μαθηματικών
|
|
Το άκουσα και δε με εξέπληξε καθόλου. Ο φώσφορος και το αρσενικό βρίσκονται στην ίδια ομάδα του περιοδικού πίνακα και άρα έχουν την ίδια ηλεκτρονιακή δομή, άρα και ίδιες χημικές ιδιότητες.
Θα μπορούσε κάλλιστα, ομοίως να είναι αντί για άζωτο φώσφορος, αντί για άνθρακας πυρίτιο, αντί για οξυγόνο θείο, αντί για φθόριο χλώριο κ.ο.κ.
Θα μπορούσαν π.χ. να δημιουργήσουν έναν οργανισμό που αναπνέει θείο (σε υψηλές θερμοκρασίες όμως γιατί το θείο είναι στερεό). Στους πιο απομακρυσμένους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος που οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές, οι λίμνες είναι από μεθάνιο ενώ το νερό είναι ένα στερεό υλικό. Αλλά εκεί πάμε σε φυσικές ιδιότητες που δεν έχουν καμία σχέση με την περίπτωσή μας.
Το παν λοιπόν είναι οι χημικές ιδιότητες που καθορίζονται από την ηλεκτρονιακή δομή. Από κει και πέρα όταν μας δείχνουν σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας (βλ. Οι Αρειανοί επιτίθενται) ότι οι εξωγήινοι αναπνέουν διοξείδιο του αζώτου, είναι σαν να σου πουν εσένα π.χ. ότι είναι κάτι τύποι που διαλογίζονται ομαδικώς στα σπίτια και μετά κάνουν σεξ επί 8 ώρες τη μία φορά.
Εγώ ξέρω ότι πριν 1600 χρόνια υπήρχαν μόνο τα λατινικά και τα γερμανικά. Τα αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά κλπ έγιναν αργότερα μετά από μετατροπές των προϋπαρχόντων. Τα λατινικά είναι πάντα της μόδας καθώς είναι άλλη η χάρη του αυθεντικού.
Εφ' όσον όμως, καλώς ή κακώς, τελικώς επικράτησε και ο όρος "forums", ε δε θα πεθάνουμε κιόλας. Θα ζήσουμε με αυτό και άμα λάχει το χρησιμοποιούμε κιόλας για να μην πάει χαμένο.
Δε θα καθόμαστε τώρα να διυλίζουμε τον κώνωπα σαν τους παπάδες που τους πειράζει το μπικίνι αλλά δεν τους πειράζει καθόλου ο ρατσισμός και η μισαλλοδοξία.
Αυτοί πάλι αναρωτιούνται γιατί άραγε δεν πηγαίνει πια ο κόσμος στην εκκλησία και σκέφτονται μερικοί να αλλάξουν τη θεία λειτουργία στη νέα ελληνική μήπως αυτό φταίει και έτσι προσελκύσουν περισσότερους πελάτες.
Δεν κοιτάνε τον Άνθιμο και τους ομοίους του. Δεν κοιτάνε τις ψαλμωδίες που, όπως έλεγε και ο Εμανουήλ Ροΐδης, οι ορθόδοξοι ψάλτες ψέλνουν σαν νυσταγμένοι έτσι ώστε να μην ξέρει κανείς αν το προηγούμενο βράδυ κοιμήθηκαν ή αν ξενύχτησαν και όντως κουτουλάν από τη νύστα.
Ενώ οι καθολικοί με τις χορωδίες τους, με τις μουσικές τους, χαίρεσαι να τους ακούς. Είναι σαν μια δωρεάν συναυλία στο μέγαρο μουσικής.
Αργότερα, όταν πήρα Γ' λυκείου, ένας συμμαθητής μου εθίστηκε στο LineAge και έκλεινε 24ωρα στο NetCafe. Εκεί γνώρισε έναν άλλο εθισμένο παίκτη ο οποίος το Σάββατο το βράδυ εργαζόταν ως μπάρμαν σε ένα κλαμπ και την Κυριακή το πρωί ως ψάλτης σε μια εκκλησία.
Όμως γιατί τα θυμήθηκα τώρα εγώ όλα αυτά; Τέλος πάντων, για τα ορθογραφικά σου συνιστώ firefox με ορθογραφικό έλεγχο. Δεν τις ξέρει όλες τις λέξεις αλλά δεν πειράζει.
|
|
|
|
Σχετικές συζητήσεις - topics
Πρόσφατες συζητήσεις - topics
|
| | |