Αναστολή λειτουργίας Π. Αιγαίου 22-23 Φεβρ. 2011 - Σ. Τύπου

   
   

 Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου - Γενικά θέματα

 
Συγγραφέας Αναστολή λειτουργίας Π. Αιγαίου 22-23 Φεβρ. 2011 - Σ. Τύπου
 
       
Τετ, 23 Φεβ 2011 8:57 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
5104


Παράθεση:
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χθες, Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 12:00 το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε στη Μυτιλήνη, έδρα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, η προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου των Πρυτανικών Αρχών του Ιδρύματος. Η συνέντευξη δόθηκε στο πλαίσιο της απόφασης της Συγκλήτου περί διήμερης αναστολής λειτουργίας του Ιδρύματος, στις 22 και 23 Φεβρουαρίου 2011.

Οι Πρυτανικές Αρχές αναφέρθηκαν στους λόγους που οδήγησαν το Ίδρυμα στη συγκεκριμένη απόφαση, εστιάζοντας στο γεγονός ότι, η μείωση των πιστώσεων για συμβάσεις διδασκόντων του Π.Δ. 407/80 και μάλιστα στο μέσον του ακαδημαϊκού έτους, αποτελεί σοβαρότατο πλήγμα στην ακαδημαϊκή λειτουργία όλων των Τμημάτων του Ιδρύματος. Σημειώνεται ότι η μείωση αυτή έγινε κατά παρέκκλιση του τετραετούς προγραμματισμού που συνυπέγραψαν Κυβέρνηση και Α.Ε.Ι. Πάγια θέση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αιγαίου αποτελεί η σταδιακή μείωση του αριθμού συμβασιούχων διδασκόντων με ισόποση όμως αύξηση του αριθμού των μελών ΔΕΠ, ΕΕΔΙΠ και ΕΤΕΠ ώστε να μην διαταραχθεί ή μειωθεί ποιοτικά η εκπαιδευτική διαδικασία. Η μονομερής, από πλευράς Υπουργείου, αθέτηση του τετραετούς προγραμματισμού με τη μείωση των κονδυλίων που προορίζονται για τους συμβασιούχους διδάσκοντες, θέτει τα πανεπιστήμια και ιδιαιτέρως το Πανεπιστήμιο Αιγαίου σε δυσχερή θέση καθώς το Υπουργείο αποφάσισε μία οριζόντια μείωση αγνοώντας τις ιδιαιτερότητές του.

Η οριζόντια περικοπή των προϋπολογισμών για όλα τα Ιδρύματα της χώρας, την ίδια στιγμή που καθυστερούν οι διορισμοί εκπαιδευτικού προσωπικού, είναι άδικη δεδομένου ότι το Πανεπιστήμιο Αιγαίου:

  • δεν διαθέτει επαρκή αριθμό μελών ΔΕΠ όπως άλλα πανεπιστήμια και βασίζει το εκπαιδευτικό του έργο και στους συμβασιούχους διδάσκοντες,
  • δεν διαθέτει επαρκείς υποδομές για να στεγάσει όλες τις λειτουργίες του αλλά ούτε αποθεματικά ή περιουσία για να συμπληρώσει τη χρηματοδότησή του,
  • είναι υποστελεχωμένο ως προς το διοικητικό και τεχνικό του προσωπικό,
  • οι ιδιαιτερότητές του ως πολυνησιωτικού πανεπιστημίου (χαμηλός βαθμός εντοπιότητας φοιτητών, υψηλά έξοδα μετακίνησης κλπ.) αυξάνουν τις δυσκολίες και το κόστος της φοίτησης και μειώνουν την ελκυστικότητα του Ιδρύματος και επομένως το Πανεπιστήμιο Αιγαίου έχει ανάγκη ενίσχυσης της φοιτητικής μέριμνας.


Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου έχει αποδείξει εμπράκτως ότι κατανοεί τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και για το λόγο αυτό έχει λάβει σειρά αποφάσεων με σκοπό τη μείωση των λειτουργικών του δαπανών. Σε καμία όμως περίπτωση η μείωση αυτή δεν μπορεί να γίνει εις βάρος της πολιτικής ποιότητας σπουδών του Ιδρύματος.

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου βρίσκεται στην πρωτοπορία της ακαδημαϊκής ζωής της χώρας και αυτό θα συνεχίσει να συμβαίνει. Το ελληνικό δημόσιο Πανεπιστήμιο αμφισβητείται αν και για χρόνια επιδεικνύει σημαντικότατο εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο. Πρέπει στην παρούσα συγκυρία να υποστηρίξει τη λειτουργία και το ρόλο του.

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου ζητά από τις τοπικές κοινωνίες να συνεργαστούν με τη διοίκηση, το προσωπικό και τους φοιτητές του Ιδρύματος για να στηρίξουν και να βελτιώσουν το δικό τους Πανεπιστήμιο και τις διαβεβαιώνει ότι η ποιότητα του ερευνητικού και του εκπαιδευτικού του έργου είναι αυτά που εγγυώνται και την επιβίωση του αλλά και την μελλοντική του ανάπτυξη.

Μυτιλήνη, 23 Φεβρουαρίου 2011
Από την Πρυτανεία του Ιδρύματος___

Παράθεση:
Βιντεοσκοπημένη συνέντευξη τύπου Πρυτανικών Αρχών:

22-2-2011
Οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στο πλαίσιο της διήμερης αναστολής λειτουργίας του Ιδρύματος που αποφάσισε η Σύγκλητος στις 22 και 23 Φεβρουαρίου, παραχωρήσαν Συνέντευξη Τύπου, στην Αίθουσα της Συγκλήτου, στο Λόφο Πανεπιστημίου, στη Μυτιλήνη.


     
 
       
Πεμ, 24 Φεβ 2011 6:20 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


sgep
Γκουρού
Γκουρού


Feb 06, 2011
1400


Ο ίδιος χρήστης έχει ανεβάσει και την πορεία, στο 4:40 έχει και στιγμιότυπα από τα επεισόδια μπροστά από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής:24.02.2011 έγραψε:
Αγαπητοί συνάδελφοι,

Μετά τα χθεσινά γεγονότα (απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ κατά συμμεχόντων στην πορεία της Μυτιλήνης), οι συνδικαλιστικοί φορείς του Πανεπιστημίου Αιγαίου και οι φοιτητικοί σύλλογοι των Τμημάτων της Πανεπιστημιακής Μυτιλήνης, εξέδωσαν από κοινού το Δελτίο Τύπου που σας αποστέλλουμε.

__ Δελτίο Τύπου

Οι συνδικαλιστικοί φορείς του Πανεπιστημίου Αιγαίου και οι φοιτητικοί σύλλογοι των Τμημάτων της Μυτιλήνης συμμετείχαν στη χθεσινή ειρηνική–μαζική πορεία που έγινε στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας, έχοντας συναποφασίσει και με αυτή τη δράση τους να δηλώσουν –μεταξύ των άλλων– την πλήρη αντίθεσή τους στις «Καλλικρατικού» τύπου μεταρρυθμίσεις που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας, με μοναδικό γνώμονα την κατάργηση της δημόσιας-δωρεάν παιδείας, την μετατροπή των Ανώτατων Ιδρυμάτων σε επιχειρήσεις με manager και εξωτερική-ιδιωτική χρηματοδότηση και την επιστημονική αποδυνάμωση των πτυχίων.

Χωρίς να προκληθεί απολύτως κανένα επεισόδιο –άλλωστε, δεν ήταν αυτός ο σκοπός των συμμετεχόντων στην πορεία– αυτή έφτασε στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου.

Την ώρα που στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα βρίσκονταν εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών φορέων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, και αυτός δήλωνε ενδιαφέρον για τα θέματα του Ιδρύματος, έξω από το κτήριο, οι δυνάμεις των ΜΑΤ, χωρίς να προκληθούν, χτυπούσαν απεργούς και φοιτητές, δείχνοντας για μια ακόμη φορά το πρόσωπο της εξουσίας.

Μας προξενεί εντύπωση :

• Ο αριθμός των ΜΑΤ που είχαν παραταχθεί τόσο μπροστά από το κτήριο της Γενικής Γραμματείας όσο και στους παρακείμενους δρόμους, δημιουργώντας κλοιό γύρω από τους συμμετέχοντες στην πορεία

• Η μανία, με την οποία χτυπούσαν το πλήθος οι δυνάμεις καταστολής, κάνοντας παράλληλα εκτεταμένη χρήση χημικών και δακρυγόνων, τη στιγμή που σε γειτονικό χώρο υπάρχει Δημοτικό Σχολείο, προσπαθώντας να καταστείλουν την ελεύθερη φωνή των εργαζομένων και των φοιτητών

Με βάση τα παραπάνω :

Καταδικάζουμε απερίφραστα την αναίτια και προσχεδιασμένη επίθεση των ΜΑΤ στους συμμετέχοντες στην πορεία, στο χώρο έξω από το κτήριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου που οδήγησε σε τραυματισμούς

Δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας σε όσους τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων φοιτητές και υπάλληλοι του Ιδρύματός μας

Καλούμε τον Εισαγγελέα να παρέμβει, προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες σε όσους τους αναλογούν (Πολιτική Ηγεσία, Αστυνομία)

Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ, υπερασπίζοντας το δικαίωμα που έχει κάθε άνθρωπος στη μόρφωση, την εργασία, την υγεία, μα κυρίως στο δικαίωμα ελεύθερα να στοχάζεται και να εκφράζει την άποψή του….


_ Σύλλογος ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου

_ Σύλλογος ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου - Παράρτημα Μυτιλήνης

_ Κίνηση διδασκόντων με ΠΔ 407/80 Πανεπιστημίου Αιγαίου

_ Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αιγαίου

_ Σύλλογος ΕΕΔΙΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου

_ Σύλλογος ΕΤΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου

_ Σύλλογος Συμβασιούχων Υπαλλήλων Πανεπιστημίου Αιγαίου

_ Φοιτητικοί Σύλλογοι Τμημάτων Πανεπιστημιακής Μονάδας Μυτιλήνης( ...πού βρέθηκαν τόσα ΜΑΤ στη Λέσβο??? )

     
 
       
Πεμ, 24 Φεβ 2011 6:48 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
5104


....Από μερικές πρόσφατες μαρτυρίες μάθαμε για πραγματικά σκληρή βία, με δακρυγόνα, χτυπήματα χωρίς να δοθούν αφορμές..

Άνθρωποι με κακώσεις και στο κεφάλι, ενώ δακρυγόνα όχι απλώς να ρίχνονται, αλλά να πετυχαίνουν σε σημεία σώματος τους ίδιους τους παρευρισκόμενους...

more:
     
 
       
Παρ, 25 Φεβ 2011 10:03 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


fraoulitsa
Γκουρού
Γκουρού


Aug 22, 2008
1390


παιδιά ειδα αυτό το βίντεο και τρελάθηκα! τι άσκηση βίας είναι αυτή απο τα ΜΑΤ! Είναι ντροπή όλο αυτό, σε ανθρώπους που δεν τους απειλούν, που δεν τους έδωσαν αφορμή να τους ρίχνουν δακρυγόνα και μάλιστα δίπλα σε ένα νηπιαγωγείο!!!!!
δείτε στιγμές απίστευτου κάλους!     
 
       
Παρ, 25 Φεβ 2011 11:37 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
5104


fraoulitsa, το έχεις δει φαντάζομαι πως υπάρχει συζήτηση και εδώ:
http://my.aegean.gr/web/ftopict-1827.html#22612
έτσι;

(εναλλακτικά θα ενοποιηθούν τα topics, μα να κοιτάτε και στο search για πιθανές ήδη υπάρχουσες συζητήσεις πριν ανοιχτεί κάποιο νέο θέμα!!)

     
 
       
Παρ, 25 Φεβ 2011 1:02 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


fraoulitsa
Γκουρού
Γκουρού


Aug 22, 2008
1390


ωχ σορρυ!

     
   
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες (ώρα Ελλάδας)


   


 
Μετάβαση στη:  
 

Σχετικές συζητήσεις - topics

Θεματική Ενότητα Πληροφορίες Δημοσιεύθηκε
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Αναστολή εκπαιδευτικής λειτουργίας γι...

Συζήτηση: Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου - Γενικά θέματα Απαντήσεις: 0

Τρι, 10 Μάρ 2020 10:31 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Προβολές 2018-2019 Κινηματογραφικής Λ...

Συζήτηση: ΣΥΡΟΣ Απαντήσεις: 10

Τρι, 13 Νοέ 2018 12:45 pm Τελευταίο Μήνυμα
Αυτή η Θ.Ενότητα έχει κλειδώσει, δεν μπορείτε να απαντήσετε ή να επεξεργασθείτε συζήτηση σ' αυτή [ Ανακοίνωση ] Οριστικοποίηση για την Ίδρυση Πολυτεχ...

από inertia
Συζήτηση: ΣΥΡΟΣ - Πανεπιστημιακά Φοιτητικά Απαντήσεις: 0

Τετ, 11 Απρ 2018 1:35 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Συναντήσεις (2017-18) Χριστουγεννιάτι...

από inertia
Συζήτηση: Συναντήσεις Κοινότητας MyAegean Απαντήσεις: 5

Τρι, 12 Δεκ 2017 1:49 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Προβολές 2017-2018 Κινηματογραφικής Λ...

από inertia
Συζήτηση: ΣΥΡΟΣ Απαντήσεις: 1

Τετ, 11 Οκτ 2017 12:31 pm Τελευταίο Μήνυμα


Πρόσφατες συζητήσεις - topics