Καλώς ήρθες στο forum! Για να συμμετάσχεις στις συζητήσεις πρέπει να εγγραφείς στην πύλη. Γίνε μέλος τώρα!
Επαγγελματική Κατοχύρωση Κοινωνιολόγων - Δικαιώματα |
|
|
τμ. Κοινωνιολογίας |
| Συγγραφέας |
Επαγγελματική Κατοχύρωση Κοινωνιολόγων - Δικαιώματα |
| |
|
|
|
όπως πολλοί γνωρίζετε είμαι κοινωνιολόγος, επι πτυχίο και βλέπω ότι πολλοί συνάδελφοι μου δεν γνωρίζουν τα επαγγελματικά μας δικαιώματα το ΦΕΚ, δηλαδη που τα κατοχυρώνει θεσμικά. θεωρώ λοιπό χρήσιμο να τα κοινοποιήσω για να το έχουν όλοι και να το μελετήσουν για να ξέρουν τα δικαιώματα που απορρέουν απο τις σπουδές μας.
επίσης κάτι που μας επισήμανε ο καθηγητής του πανεπιστημίου μας κ.Ευστράτιος Παπάνης, οι κοινωνιολόγοι, μπορούμε να ασκήσουμε συμβουλευτική.
http://www.soc.uoc.gr/social/survey/koinon-fantas.pdf
|
|
|
|
| |
|

e3iswsi
Γκουρού

May 07, 2009
1672
Τόπος: βιβλίο μαθηματικών
|
|
καλά θα κάνετε να ασκήσετε γιατί οι ψυχολόγοι που ως τώρα κάνουν αυτή τη δουλειά, μου φαίνεται πως σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό τους έχουν ψυχολογικά προβλήματα και δε συμβουλεύουν σωστά.
|
|
|
|
| |
|
|
|
Έχουμε δικαίωμα να κάνουμε συμβουλευτική, αλλά και δεν μας ζητάνε όποτε με το έτσι θέλω δεν γίνεται και δεν έχουμε πάρει και την κατάλληλη εκπαίδευση!
Όσο για αυτό που λες "εξίσωση", άστα ξέρω κοινωνιολόγο που τελείωσε τη σχολή πήγε παιδοψυχολογία.....αντικρουόμενες επιστήμες.....έχει ξεχάσει την κοινωνιολογία κι αμα ρίξεις μια ματία στο FB, πρέπει το άτομο να έχει όντως ψυχολογικά!
Άσχετο, αλλά ένας ψυχολόγος και μάλιστα παιδο-ψυχολόγος, πόσο καλά είναι όταν έχει 300 φωτογραφίες με την πάρτη του να στήνεται σαν γκομενίτσα τύπου μοντέλου παντού μόνος του και σε φωτογραφίες που εσκεμένα αποπνέουν ερωτισμό?! Πόσο υγιής είναι όταν ξεφτιλίζει το θέμα της παράνομης διακίνησης ανθρώπων με σκοπο την σεξουαλική εκμετάλλευση και αποκαλεί αυτά τα άτομα "πελατάκια"?! Δεν ξέρω αλλά προσωπικά θεωρώ ότι τον όποιον ασκεί συμβουλευτική θα πρέπει και κάποιος να τον εξετάζει! Ένα-δύο πτυχία δεν αποτελεί τίποτα για την προσωπικότητα ενός ανθρώπου και τις ικανότητές του.
Παρεπιπτόντως έχει κανα 2 χρόνια αν δεν κάνω λάθος που ανακοινώθηκαν τα επαγγελματικά μας δικαιώματα κι επίσης ο Παπάνης είναι ψυχολόγος.
|
|
|
|
| |
|
|
|
Ναι ο Παππανης είναι ψυχολογος, αλλα μας μιλησε για το πτυχειο κοινωνιολογιας και εχει δικιο το εψαξα και ενημερωθηκα.
επίσης έχει δικιο, αλλά οχι δεσμευτικα σε μικροεπιπεδο, αλλα και σε μακρο, κατεχουμε γνωση των δομων και των θεσμων και μπορουμε να συμβουλεψουμε ατομα και ομαδες σε πολλαπλά επιπεδα π.χ. για επαγγελματικη αποκατασταση!
να φανταστεις εγω μαλλον θα κανω πρακτικη μεσα στις φυλακες σε συμβουλευτικη κρατουμενων, σαν προκαταρτηση! δεν ειναι παραλογο λοιπον! επισης εχουμε γνωσεις ψυχολογιας συν τις αλλες και ειμαστε πιστευω και πιο καταλληλοι απο ψυχολογους, διοτι η γνωση μας ειναι πολυπλευρη!
οσο για την κοπελα που αναφερεις, αυτη ειμαι σχεδον βεβαιη οτι δεν ειναι εκει με την αξια της! βλεπω πολλα ατομα και ξερω, που δεν σκαμπαζουν γρη και ομως παιρνουν βαθμους και ειμαι σιγουρη καπου θα χωθουν! ετσι ειναι δυστυχως η ζωη δεν ειναι η αντικειμενικη αξια, αλλα αλλα πραγματα... ομως και αυτο δεν ειναι δεσμευτικο ετσι! αμα ξερεις κατι δεν χανεσαι! πεισμα θελει!
επισης Pocahontas μου, μπορει να ιδρυσουμε ομαδα αποφοιτων κοινωνιολογων γι αυτο stay tuned, που λεει και ο αγαπημενος Ιnertia!![/img]
|
|
|
|
Σχετικές συζητήσεις - topics
Πρόσφατες συζητήσεις - topics
|
| | |