Καλώς ήρθες στο forum! Για να συμμετάσχεις στις συζητήσεις πρέπει να εγγραφείς στην πύλη. Γίνε μέλος τώρα!
Για ΔΥΝΑΤΟΥΣ λύτες [ΛΥΘΗΚΕ] |
|
|
Γρίφοι - Παιχνίδια |
| Συγγραφέας |
Για ΔΥΝΑΤΟΥΣ λύτες [ΛΥΘΗΚΕ] |
| |
|
![]()
Walaam
Μικρό Μολύβι

Sep 26, 2006
11
|
|
Πήγα σε ένα πάρτυ με μια φίλη μου όπου ήμασταν συνολικά 5 ζευγάρια. Μερικοί από εμάς χαιρέτησαν κάποιους άλλους. Εννοείται ότι κανείς δε χαιρέτησε τον εαυτό του, ούτε τον/την σύντροφό του/της. Από περιέργεια ρώτησα τον καθένα πόσους χαιρέτησε, και πήρα 9 διαφορετικές απαντήσεις!
Πόσους χαιρέτησε η φίλη μου;
|
|
|
|
| |
|

artemis
Μικρό Μολύβι

May 04, 2004
12
|
|
Αν πούμε ότι καθένας χαιρέτησε ίσο αριθμό ατόμων τότε 4 άτομα (εκτός από τον ίδιο που ρώτησε) χαιρέτησαν άλλα 9, και για να μάθουμε πόσους χαιρέτησε το ένα απο τα τέσσερα (η φίλη) θα πρέπει να διαιρέσουμε το 9/4... σωστά?  Μαλλον όχι μιας και δεν βγαίνει ακέραιος αριθμός  Κάτι ξέχασα?
|
|
|
|
| |
|

artemis
Μικρό Μολύβι

May 04, 2004
12
|
|
Μάλλον φταίει η ώρα...  όπως διαπίστωσα πρόκειται για πέντε ζευγάρια και όχι άτομα! Οπότε αναθεωρώντας, έχουμε 9 άτομα εκ των οποίων ένα είναι η φίλη του...  άρα ο καθένας χαιρέτησε ένα άτομο?
|
|
|
|
| |
|
![]()
Walaam
Μικρό Μολύβι

Sep 26, 2006
11
|
|
Τα υπόλοιπα άτομα εκτός από εμένα ήταν 9. Πήρα 9 διαφορετικές απαντήσεις. Ποιες μπορεί να ήταν οι απαντήσεις που πήρα;
|
|
|
|
| |
|
|
|
|
|
| |
|
![]()
Walaam
Μικρό Μολύβι

Sep 26, 2006
11
|
|
Πράγματι, οι απαντήσεις που πήρα ήταν : 0,1,2,...8. Δε χαιρέτησα όλους όσους ρώτησα, οπότε δε πρέπει να υποθέσεις ότι χαιρέτησα 8. Ρώτησα όλους (και τη φιλενάδα μου), αλλά δε τους χαιρέτησα όλους.
Τώρα που έχουμε ένα δεδομένο (ποιες ήταν οι απαντήσεις), πάμε για τη δεύτερη υπόδειξη: Κάποιος από αυτούς που ρώτησα μου είπε ότι χαιρέτησε 8. Δηλαδή όλους, εκτός από τον/την σύντροφό του. Πόσους χαιρέτησε η σύντροφός του;
|
|
|
|
| |
|
|
|
Μηπως επειδη ο συζυγος μπηκε στο κοπο και τους χαιρετησε ολους η συζυγος τους εγραψε κανονικα στα.......παλια της παπουτσια??  .Συζυγος=0
Πολυ μπακαλε απαντηση αλλα απο κατι τετοια να περιμενεις
Aααα και που σαι απαντα γρηγορα
|
|
|
|
| |
|
![]()
Walaam
Μικρό Μολύβι

Sep 26, 2006
11
|
|
Σύζυγος = 0 αλλά για τον παρακάτω λόγο: Αν κάποιος χαιρέτησε 8, δηλαδή όλους εκτός από τον εαυτό του και τη σύζυγο, αυτοί οι 8 θα έχουν χαιρετήσει τουλάχιστον έναν ο καθένας. Οπότε μένει μόνο η σύζυγός του να μην έχει χαιρετήσει κανέναν.
(Τελικά ταιριαστό ζευγάρι πράγματι.)
Οπότε από τους 9 που ρώτησα, οι δύο είναι ένα ζευγάρι που έδωσαν τις απαντήσεις 8 και 0. Μετά;
|
|
|
|
| |
|
|
|
Λοιπον εχουμε και λεμε αυτος που χαιρετισε 7 ατομα χαιρετησε απαντες εκτος τις προηγουμενης συμπαθητικης κυριας(RAWR 0).Και επειδη η δικια σου εχει στανταρ εναν χαιρετισμο απο τον κυριο τον 8 θα αποκτισει και αλλον ενα απο τον κυριο/κυρια τον 7 και θα εχει στο ιστορικο της 2 χαιρετισμους.Παρακατω τωρα.Η φιλεναδα σου θα εχει 2-6 χαιρετισμους.Αυτος/η με τους 6 θα εχει χαιρετησει ολους εκτος απο την κυρια των 0 και τον/την κυρια/ο των 1.Αρα +1 στι φιλη σου και το περιθωρειο στενευει στο 3-5.Ουφφ πολλη ζεστη καθως πλησιαζουμε στο τερμα.Κατα τον ιδιο τροπο ο κυριοσ/κυρια των 5 τηα δωσει +1 στη φιλη σου και αισειως θα φτασει στους 4 χαιρετισμους Η οποια πιστευω πως ειναι η απαντηση στον ωραιο σου γριφο.Τι λες?
Απαντα αμεσως καιγομαι!(την απαντηση την σκεφτηκα που αλλου.....στην τουαλετα ;P ;P ;P)Σορρυ για το αισχος
|
|
|
|
| |
|
![]()
Walaam
Μικρό Μολύβι

Sep 26, 2006
11
|
|
Μπράβο!
Τώρα μπορείς να μου πεις γιατί συνήθως την απάντηση τη βρίσκουν πιο εύκολα τα κορίτσια; Καλά, δεν έχω κάνει στατιστική με δείγμα 1000 ατόμων, αλλά μου έχουν απαντήσει σωστά 3 κορίτσια και χωρίς πολλή βοήθεια.
|
|
|
|
Σχετικές συζητήσεις - topics
Πρόσφατες συζητήσεις - topics
|
| | |