Επιτροπή καταγραφής προβλημάτων ιδρύματος

   
   

 Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου - Γενικά θέματα

 
Συγγραφέας Επιτροπή καταγραφής προβλημάτων ιδρύματος
 
       
Τρι, 03 Ιαν 2012 3:55 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


sgep
Γκουρού
Γκουρού


Feb 06, 2011
1400


Πώς ορίζεται όμως αυτή η περίφημη πλειοψηφία;

Σκέψου: όταν κάθε χρόνο απονέμονται περίπου 50 πτυχία και κάθε χρόνο ψηφίζουν περίπου 150 φοιτητές με ποια λογική η "πλειοψηφική" απόφαση απαιτεί 200+ ψήφους, για παράδειγμα;

Στις εθνικές εκλογές κάτι τέτοιο δεν ισχύει, ούτε φυσικά και σε κανέναν άλλο σύλλογο. Από ένα σημείο είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει υπονόμευση οποιασδήποτε διαδικασίας με την οποία εκφράζονται άμεσα οι φοιτητές.

Ναι, το πτυχίο είναι ένας στόχος. Αλλά υπάρχουν επιπλέον ευθύνες, για τους πολίτες και τα ενεργά μέλη της οικονομίας και της κοινωνίας.

Δε θα αγνοούμε το κάθετι που συμβαίνει στο πανεπιστήμιο ή την ευρύτερη κοινωνία προκειμένου εμείς να πάρουμε πιο άνετα πτυχίο, με όποιο μέσο.

Δηλαδή όταν στις εξετάσεις η αίθουσα στο "σχολείο" στάζει (true story-"κύριε, στάζει στο γραπτό μου") και στη διδασκαλία οι καθηγητές ψάχνουν μαρκαδόρους/σπόγγο (true story-πολλοί κουβαλούν τους δικούς τους) το να επιλέξω απλώς να το αγνοήσω και να επικεντρωθώ στη δημόσια διαμαρτυρία για το πυρηνικό εργοστάσιο στην Τουρκία είναι για εμένα το άκρως σουρεαλιστικό.

Και αυτά είναι τα σχετικά απλά προβλήματα, υπάρχουν και άλλα.

Αν προσωπικό περιμένει 1.5 χρόνο να διοριστεί;
Αν η βιβλιοθήκη και τα εργαστήρια και τα προγράμματα σπουδών υπολειτουργούν λόγω έλλειψης ανθρώπων και εξοπλισμού και κτηριακής υποδομής;
Αν η εστία εδώ και 5 χρόνια "παραδίδεται" και είναι φανερό ότι υπό τις τωρινές συνθήκες το πανεπιστήμιο δε θα έχει τους πόρους να τη λειτουργήσει;
Όταν είναι φανερό ότι υπάρχει κατασπατάληση πόρων και απόλυτη έλλειψη στοιχειώδους συνεργασίας σε όλο το ίδρυμα;

Για όλα αυτά, πρέπει τουλάχιστον να γίνεται συζήτηση.

H καταγραφή των προβλημάτων σε έναν οργανισμό δεν μπορεί να είναι ένα "πυροτέχνημα" εντυπώσεων για να γκρινιάξουμε για το "κακό κράτος", και βολικά αναθέτουμε το έργο σε μία αυτοσχέδια "επιτροπή" (στην ουσία στους κοσμήτορες). Προϋποθέτει να υπάρχει ανοιχτή ενημέρωση για τους διάφορους επιμέρους στόχους (εκπαιδευτικούς, ερευνητικούς, κοινωνικούς) που είχαν τεθεί όλα αυτά τα χρόνια από το πανεπιστήμιο και τα διάφορα προβλήματα που παρουσιάστηκαν κατά την επιλογή τους και την προσπάθεια επίτευξής τους.

Για να μη ξεφεύγουμε, παιδιά αποφοίτησαν μία χαρά στην ώρα τους, και με καλό βαθμό και προχώρησαν έπειτα σε μεταπτυχιακά/δουλειές, συμμετέχοντας κατά τη διάρκεια των βασικών σπουδών τους στις Γενικές Συνελεύσεις, χωρίς να βλέπουν όλα τα θέματα που συζητώνται εκεί (γενικά ή πιο ειδικά) "χάσιμο χρόνου".

Για τις συνθήκες, στη Μυτιλήνη μπορεί όντως να υπάρχει πρόβλημα αλλά στη Σάμο δεν υπάρχει, σε κανένα τμήμα. Αλλά και εδώ, τα ίδια πανω-κατω θα ακούσεις. Για αυτό σου λέω ότι κάποιοι απλώς επιλέγουν να αδιαφορούν.

Πάντως, η πρόταση μου για την καταγραφή ισχύει και προσωπικά θα το προχωρήσω. Δεν ξέρω αν μπορώ να σκεφτώ κάτι καλύτερο μέχρι την επόμενη Σύγκλητο...

     
 
       
Τρι, 07 Φεβ 2012 4:41 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


sgep
Γκουρού
Γκουρού


Feb 06, 2011
1400


Απλούστευση και ηλεκτρονικοποίηση διοικητικών διαδικασιών
του Πανεπιστημίου Αιγαίου


«Σχεδιασμός και ανάπτυξη λογισμικού για την υποστήριξη της διαδικασίας συλλογής στοιχείων και καταγραφή απόψεων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας για τη λήψη αποφάσεων των πρυτανικών αρχών, της συγκλήτου και λοιπών οργάνων, για ζητήματα που απασχολούν το Πανεπιστήμιο Αιγαίου»

Έγκριση διενέργειας διαγωνισμού .

Περίληψη διακήρυξης πρόχειρου διαγωνισμού επιλογής αναδόχου υλοποίησης έργου

Εγκρίσεις συμβάσεων: 1 / 2 / 3* edit: Επισκόπηση Πανεπιστημίου Αιγαίου
http://www3.aegean.gr/aegean/greek/news/2011-12/general/ΕΚΘ...[1][1].pdf
(Έκθεση για Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων - Δεκέμβριος 2011)

     
   
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες (ώρα Ελλάδας) 
Μετάβαση στη:  
 

Σχετικές συζητήσεις - topics

Θεματική Ενότητα Πληροφορίες Δημοσιεύθηκε
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Αναφορά προβλημάτων (γενικά)

από diti
Συζήτηση: [ΛΕΣΒΟΣ] «Lofos Radio» (ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ) Απαντήσεις: 3

Παρ, 14 Ιούν 2013 4:00 am Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Traineeships Office - Πρακτική Άσκηση...

από sgep
Συζήτηση: Ημερίδες - Συνέδρια - Ακαδημαϊκές Εκδηλώσεις Απαντήσεις: 0

Πεμ, 24 Ιαν 2013 1:20 pm Τελευταίο Μήνυμα


Πρόσφατες συζητήσεις - topics