Καλώς ήρθες στο forum! Για να συμμετάσχεις στις συζητήσεις πρέπει να εγγραφείς στην πύλη. Γίνε μέλος τώρα!
Ανεμογεννήτριες κάθετου άξονα |
|
|
Επιστήμη, Τεχνολογία |
| Συγγραφέας |
Ανεμογεννήτριες κάθετου άξονα |
| |
|

seismic
Έμπειρος

Jan 06, 2010
377
Τόπος: ΙΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
|
|
Ανεμογεννήτριες κάθετου άξονα
Ενδιαφέρομαι να κατασκευάσω μόνος μου μία ανεμογεννήτρια κάθετου άξονα, η οποία να μπορεί να λειτουργεί μία ηλεκτρομηχανή χωρίς αυτή να πάθει ζημιά.
Δεν με πειράζουν οι στροφές της ηλεκτρομηχανής αν άλλοτε είναι πολλές η λίγες.
Χρειάζονται μπαταρίες, ή μπορεί να συνδεθεί με την γεννήτρια απευθείας?
Τι πρέπει να ξέρω και να προσέξω για να λειτουργεί?
Θέλω την βοήθειά σας.
Ευχαριστώ
|
|
|
|
| |
|
|
|
seismic έγραψε:
Ανεμογεννήτριες κάθετου άξονα
Ενδιαφέρομαι να κατασκευάσω μόνος μου μία ανεμογεννήτρια κάθετου άξονα, η οποία να μπορεί να λειτουργεί μία ηλεκτρομηχανή χωρίς αυτή να πάθει ζημιά.
Δεν με πειράζουν οι στροφές της ηλεκτρομηχανής αν άλλοτε είναι πολλές η λίγες.
Χρειάζονται μπαταρίες, ή μπορεί να συνδεθεί με την γεννήτρια απευθείας?
Τι πρέπει να ξέρω και να προσέξω για να λειτουργεί?
Θέλω την βοήθειά σας.
Ευχαριστώ |
Ανεμογεννήτρια κάθετου (κατακόρυφου) άξονα ακούω και το ενδιαφέρον μου αρχίζει πάλι να αναζωπυρώνεται! Παρακάτω θα παραθέσω ένα άρθρο που έχω γράψει στο blog μου για τις κατακόρυφες ανεμογεννήτριες. Έξυπνη επένδυση seismic. Καλή δουλειά αυτή σου η αναζήτηση...
www.stonkamva.blogspot.com έγραψε:
Ανεμογεννήτρια Τουρμπίνα
Η τεχνολογία ανεμογεννητριών άλλαξε και έφερε μαζί της τις νέες ανεμογεννήτριες με σχήμα τουρμπίνας.
Αυτές οι ανεμογεννήτριες είναι πολύ εύκολες στην κατασκευή και στην τοποθέτηση και παράγουν πολύ ενέργεια!
Μπορούν να παράγουν ηλεκτρισμό ακόμα και με μικρότερη ταχύτητα περιστροφής, σε σύγκριση με τις κλασσικές ανεμογεννήτριες.
Παρακάτω παρατίθεται ένα σχεδιάγραμμα συσχέτισης ταχύτητας ανέμου με ισχύ:
Αυτή η νέα ανεμογεννήτρια έχει αρκετά πλεονεκτήματα:
Απλή σχεδίαση και εύκολη κατασκευή
Μπορεί να εγκατασταθεί σε οροφές κτηρίων
Λειτουργεί απολύτως χωρίς δονήσεις
Αντέχει σε ανέμους έως 200 km/h
Ελάχιστη συντήρηση
Υψηλή απόδοση
Αρχίζει να λειτουργεί με ανέμους ταχύτητας 6.5 km/h
Η εγκατάστασή της ολοκληρώνεται σε μία ημέρα
Έχει διάρκεια ζωής 30 έτη
Σχετικά Βίντεο: ΕΔΩ και ΕΔΩ
Διάφοροι τύποι γεννητριών
 |
Μπορείς να ψάξεις πληροφορίες μέσω των βίντεο που έχω στο άρθρο και κάθε βίντεο θα σε οδηγήσει σε άλλα τόσα, που στην τελική θα καταλήξεις στο βίντεο με την κατασκευή μιας ανεμογεννήτριας τουρμπίνα! Διαφορετικά, μπορείς να ψάξεις στο Scholar Google και να βρεις σχετικά επιστημονικά άρθρα.
|
|
|
|
| |
|

seismic
Έμπειρος

Jan 06, 2010
377
Τόπος: ΙΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
|
|
Φίλε Constanteins ευχαριστώ και πάλη για την ενημέρωση και την απάντηση.
Αυτό που προσπαθώ είναι να ανακαλύψω κάτι νέο, πάνω στις ανεμογεννήτριες κάθετου άξονα, διότι έχουν πάρα πολλά πλεονεκτήματα εν σχέση με τις ανεμογεννήτριες του οριζοντίου άξονα.
Ανάλογα με τον τύπο ανεμογεννήτριας κάθετου άξονα, έχουμε πολύ μεγαλύτερη ευκολία κατασκευής σε σχέση με την κατασκευη ανεμογεννήτριας οριζόντιου άξονα.
Κυρίως όσον αφορά την ευκολότερη κατασκευή των πτερυγίων και την έλλειψη της ανάγκης, για μηχανισμό φρεναρίσματος της ανεμογεννήτριας σε υψηλές ταχύτητες ανέμου.
Οι ανεμογεννήτριες καθετου αξονα δεν χρειάζεται να προσανατολίζονται κάθε φορά ως προς την κατεύθυνση του ανέμου. Λόγω κατασκευής "πιάνουν" τον αέρα από όλες τις κατευθύνσεις. Αυτό τις κάνει καταλληλότερες σε τοποθεσίες όπου ο αέρας δεν είναι σταθερός ή όπου περιβάλλονται από κάποια μικρά εμπόδια.
Το κόστος κατασκευής τους είναι χαμηλότερο από το κόστος κατασκευης μιας ανεμογεννητριας οριζοντιου αξονα λόγω απλούστερου σχεδιασμού.
Είναι ασφαλέστερες διότι δεν υπάρχει ο κίνδυνος να σπάσει κάποιο πτερύγιο, ούτε κινούνται με την μεγάλη ταχύτητα στροφών που κινούνται οι ανεμογεννήτριες οριζόντιου άξονα.
Αντίθετα, τα μειονεκτήματα μιας ανεμογεννήτριας κάθετου άξονα είναι κυρίως τα εξής:
Το πρώτο και σημαντικότερο μειονέκτημα είναι ότι οι ανεμογεννήτριες κάθετου άξονα έχουν πολύ χαμηλή απόδοση. Αυτό ισχύει σε μεγάλο βαθμό για τον τύπο "savonius" όπου δεν ξεπερνούν το 15%, αλλά και στους άλλους τύπους σε μικρότερο βαθμό (μια καλή μικρή ανεμογεννήτρια οριζόντιου άξονα έχει μέση απόδοση 30%-40%).
Από το προηγούμενο προκύπτει ότι για να έχει μια ανεμογεννήτρια κάθετου άξονα την ίδια περίπου παραγωγή με μια οριζόντιου άξονα, θα πρέπει η κάθετου άξονα να έχει μέχρι και τριπλάσια επιφάνεια επαφής με τον αέρα. Αυτό συνεπάγεται μεγάλο όγκο και βάρος της κατασκευής.
Λόγω χαμηλότερων στροφών περιστροφής ανά λεπτό, χρειάζονται πιο ισχυρούς ανέμους για να ξεκινήσουν την φόρτιση των συσσωρευτών.
Για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των ανεμογεννητριών οριζόντιου άξονα δεν χρειάζεται να επεκταθώ, αφού προκύπτουν από τα παραπάνω:
Τα πλεονεκτήματα του ενός τύπου είναι τα μειονεκτήματα του άλλου και αντίστροφα.
Αν μπορέσουμε να πολλαπλασιάσουμε την απόδοση της ανεμογεννήτριας του κάθετου άξονα, αυτό θα είναι εφεύρεση μεγάλη.
Αν μάλιστα καταργήσουμε και τις μπαταρίες, τότε έχουμε λύσει το ενεργειακό.
Κάτι σοβαρό έχω σκεφτεί και πειραματίζομαι.
|
|
|
|
| |
|
|
|
Αυτές οι ανεμογεννήτριες δεν έχουν ανάγκη. Και με άνεμο 2km/h παράγουν 12 βολτ. Ανάλογα πόσα πινεια είναι εγκατεστημένα σε σειρά, και πόσα αμπέρ δίνουν, μπορούμε μετά να αυξήσουμε την τάση από τα 12 στα 220. Με σταθεροποιητές, θα κρατήσουμε το σύστημα σε ηρεμία, για να μην καούν τα συστήματα που θα συνδεθούν, και έτσι έχουμε και λέμε
220volt x 0.5amp = 110Watt
Έτσι, πιστεύω μπορούμε να φορτώσουμε 2μπαταρίες x 2σειρές των 2volt (μπαταρίες ασβεστίου) με μεγάλη χωρητικότητα σε amphours και μετά θα αποδώσουμε την ενέργεια σε λάμπες οικονομίας 20watt έκαστη...
αυτό είναι ένα σενάριο...υπάρχουν άπειρα σενάρια να σκεφτούμε...
|
|
|
|
Πρόσφατες συζητήσεις - topics
|
| | |