Η σήψη στα ΑΕΙ

   
   

 Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και Θεσμικό-Νομικό Πλαίσιο

 

Συμφωνείτε μαζί του? (επιλέξτε αφού διαβάσετε όλο το κείμενο)
Ναι
100%
 100%  [ 3 ]
Όχι
0%
 0%  [ 0 ]
Σύνολο Ψήφων : 3

Συγγραφέας Η σήψη στα ΑΕΙ
 
       
Παρ, 02 Μάρ 2012 3:08 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


Constanteins...
Γκουρού
Γκουρού


Feb 09, 2009
671
Τόπος: Volos, Magnesia


Ένα κείμενο από καθηγητή του τμήματός μου, έπεσε στην αντίληψή μου και θα ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας. Το όνομα του καθηγητή δεν θα το δημοσιεύσω γιατί δεν ξέρω αν θα ήθελε να δημοσιευτεί πέρα από την πανεπιστημιακή κοινότητα, οπότε συγχωρέστε με για την έλλειψη.

2/3/2012|Καθηγητής τμήματος Περιβάλλοντος έγραψε:
Αγαπητά μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας,

Επειδή ακούγονται πολλά απαράδεκτα πράγματα και μάλιστα από ανθρώπους που έφθασαν στα ανώτατα κλιμάκια της ακαδημαϊκής διοίκησης τα οποία επαναλαμβάνουν με ισχυρή σοβαροφάνεια θα πρέπει να αντιληφθούμε όλοι ότι η σημερινή κρίση που περνά η Ελλάδα οφείλεται ακριβώς σε αυτόν τον λόγο. Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ότι σταμάτησε να παράγει και όχι μόνον αυτό, οι άνθρωποι που παράγουν στην Ελλάδα εμποδίζονται στην προσπάθεια τους λοιδορούνται, αδρανοποιούνται και περιθωριοποιούνται από ένα κατεστημένο που με δόλια μέσα ασκεί εξουσία.

Το κατεστημένο λοιπόν αυτό εδώ στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου για να δικαιολογήσει τα εμπόδια που φέρνει σε αυτούς που παράγουν έργο (καταλήψεις, παρεμπόδιση του ύψιστου λειτουργήματος της δημοκρατίας που είναι οι εκλογές, εκπαίδευση και συντήρηση τραμπούκων, κλπ.) μας λέγει το εξής απαράδεκτο «με αυτό τον τρόπο προστατεύει το σύνταγμα, και με αυτόν τον τρόπο θα έρθουν καλύτερες μέρες». Η επικράτηση αυτής της λογικής σε Πανεπιστημιακό χώρο δείχνει πόσο έχει προχωρήσει η σήψη της κοινωνίας που βιώνουμε και όταν η σήψη υπάρχει μέσα στα ΑΕΙ μεταδίδεται σε ολόκληρο τον κοινωνικό ιστό.

Στον Πανεπιστημιακό χώρο δεν φταίνε όμως μόνο οι συντεχνίες που θρασύτατα με επαναλαμβανόμενες ανακοινώσεις προσπαθούν να επιβάλλουν την απαράδεκτη αυτή λογική, φταίνε και οι υπόλοιποι που τους ανέχονται. Η θρασύτητα τους έχει φθάσει στο επίσης απαράδεκτο σημείο να ενοχοποιούν κρεμώντας το ταμπελάκι του «προγραμματάκια» σε αυτούς που εκπονούν ερευνητικά προγράμματα, αυτό από μόνο του δείχνει και το βάθος της σήψης που επικρατεί στα ΑΕΙ.

Δυστυχώς για το ίδρυμα μας η υπάρχουσα ακαδημαϊκή διοίκηση από τους προέδρους Τμημάτων, κοσμήτορες μέχρι τις πρυτανικές αρχές, δεν έχει κάνει καμία απολύτως προσπάθεια για να βελτιώσει την απαράδεκτη αυτή κατάσταση, θα έλεγε μάλιστα κανείς ότι με τις ενέργειες της συντηρεί τη σήψη που υπάρχει.

Η πορεία για να φύγουμε από την κρίση που μαστίζει τον τόπο είναι μονόδρομος και θα πρέπει με κάθε τρόπο να στηριχθούν οι άνθρωποι που παράγουν έργο και να τιμωρηθούν αυτοί που με οποιοδήποτε τρόπο φέρνουν εμπόδια στο έργο αυτό, θα πρέπει επίσης το κοινωνικό σύνολο σε καμία περίπτωση να μην επιτρέπει στους κηφήνες να αναρριχώνται σε πόστα εξουσίας.

Χαιρετισμούς


     
 
       
Παρ, 02 Μάρ 2012 5:10 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


e3iswsi
Γκουρού
Γκουρού


May 07, 2009
1672
Τόπος: βιβλίο μαθηματικών


και βέβαια συμφωνούμε

     
   
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες (ώρα Ελλάδας)


   


 
Μετάβαση στη:  
 Πρόσφατες συζητήσεις - topics