Καλησπέρα , είμαι η Σέβη , μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της AIESEC Πανεπιστημίου Αιγαίου .
Συμμετέχω και έχω συμμετάσχει και εγώ σε 2 από τα προγράμματα της AIESEC.
Τα προγράμματα είναι 4 , το να είσαι μέλος σε μία ομάδα , το να ηγείσαι μια ομάδας , το να κάνεις την πρακτική σου σε μια επιχείρηση στο εξωτερικό ή το να μπείς σε ένα εθελοντικό πρόγραμμα στο εξωτερικό. Οπότε, εγώ μπορώ μέχρι τώρα να σου πω την εμπειρία μου σχετικά με τα 2 πρώτα όπου και συμμετέχω σαν μέλος του διοικητικού Συμβουλίου.
Το να είμαι μέλος σε μια ομάδα που έχει ένα κοινό στόχο και το να συνεργάζομαι με άλλους 4 τόσο διαφορετικούς ανθρώπους είναι πολύ δύσκολο και συναρπαστικό! Καθ' όλη τη διαδικασία της "δουλειάς" μέχρι τώρα κατάλαβα πόσο σημαντικό είναι να ακούω τους ανθρώπους γύρω μου. Ακούγεται πολύ εύκολο και λογικό αλλά δεν είναι. όταν έχεις δουλέψει πού πάνω σε κάτι δεν είναι εύκολο να δεχτείς να σου πει ένας φίλος σου ότι αυτό το κάνεις λάθος και δε θα λειτουργήσει ή ότι αυτό δε του αρέσει. Εγώ δε το δεχόμουν καθόλου και αυτό ήταν ενάντια σε ότι έκανα. Πιο πρακτικά να καταλάβεις και στη ζωή μου εκτός AIESEC με βοήθησε πολύ, ειδικά όταν είχαμε 4 άτομα στο Πανεπιστήμιο να δουλέψουμε πάνω σε εργασία ! Άντε να βγάλεις άκρη! όταν ξέρεις όμως πόσο σημαντικό είναι να είσαι οργανωτικός , συνεπείς , μεθοδικός , να έχεις στρατηγική σκέψη , ξέρεις αμέσως πώς να κινηθείς και να βοηθήσεις και τους Υπόλοιπους στην ομάδα, ήξερα πόσο σημαντικό είναι να μου πουν οι άλλοι την άποψή τους για το δικό μου κομμάτι γιατί ήξερα ότι έτσι θα το κάνω καλύτερο! Πόσο μάλιστα όταν όλα αυτά τα έχεις κάνει από πριν πράξη!
Από την άλλη , το να ηγείσαι σε μια ομάδα είναι εξίσου μια διαφορετική εμπειρία! Σε αυτό το πρόγραμμα ήμουν υπεύθυνη να καθοδηγήσω 5 ανθρώπους που δεν ήξερα ούτε τα ονόματα τους στην αρχή! Στόχος μου ήταν να τους κάνω να δουλέψουν μαζί να συνεργαστούν να ξεπεράσουν διαφωνίες και όλοι μαζί να αλλάξουν , να γίνουν καλύτεροι σε αυτά που δεν ήταν ( αγγλικά - ομαδικότητα - κοινωνικότητα - υπευθυνότητα – το να είναι πιο οργανωτικοί ) και να αναπτύξουν τα δυνατά τους σημεία ( επικοινωνία - διορατικότητα κτλ ) !
Αυτή είναι η δική μου εμπειρία μέχρι τώρα στην AIESEC!
Οφείλω να πω ότι κάθε άνθρωπος έχει και βιώνει διαφορετικά κάθε εμπειρία σε έναν οργανισμό και ότι είναι στα χέρια μας πώς θα αξιοποιήσουμε κάθε εμπειρία !
Υπάρχουν πολλά παιδιά που μπορούν να σου πουν τη δική τους ιστορία . Τώρα μια κοπέλα από Μυτιλήνη είναι στην Kίνα ! Αν ενδιαφέρεσαι για περισσότερα , θα την ενημερώσω να σας στείλει!
Επίσης , στη Χίο έχουμε παιδιά που έχουν έρθει από Ιταλία , Ιαπωνία, Κίνα και Τουρκία!
Παιδιά γενικά ότι άλλο θέλετε ρωτήστε !
Και όποτε θέλετε μπορείτε να έρθετε και στο γραφείο μας , που είναι Μιχαλων 8 στο Πανεπιστήμιο Διοίκησης της Χίου , στο υπόγειο !v
σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες που μου έδωσες. Πλέον θα ήθελα κι άλλες! Επειδή με ενδιαφέρει ιδιαίτερα να συμμετάσχω σε κάποιο από τα προγράμματα της AIESEC δημιούργησα αυτό το θέμα ώστε να μπορώ εγώ και οι υπόλοιποι χρήστες να συγκεντρώσουμε όσες περισσότερες πληροφορίες γίνεται πάνω στις λεπτομέρειες και στις διαδικασίες που θα συναντήσουμε!
Ανάλογα με το πρόγραμμα ή τα προγράμμτα που θέλεις να συμμετέχεις μπορώ να σου δώσω και παραπάνω πληροφορίες!
Για Παράδειγμα , τα μέλη και οι ηγέτες των ομάδων μας είναι στη Χίο. Ο λόγος είναι πως όταν είσαι με μια ομάδα είναι καλύτερα να δουλεύεις με κάποιον από κοντά γιατί έτσι και τον γνωρίζεις καλύτερα. Παρόλα αυτά , αν υπάρξουν άτομα από άλλα νησιά που ενδιαφέρονται να είναι μέλη σε κάποια από τις ομάδες μας γιατί όχι να κάνουμε μια συζήτηση μέσα από το skype ώστε να μάθει περισσότερο για το τί κάνουν οι ομάδες και πώς θα μπορούσε εκείνος να συμμετέχει!
Μπορείς να μου πεις τυχόν συγκεκριμένες απορίες εδώ ή να επικοινωνήσεις μαζί μου στο email μου : sevi.gouzou ΣΤΟ aiesec ΤΕΛΕΙΑ net
Αντίστοιχα για τα προγράμματα πρακτικής άσκησης χρειάζεται να απαυθυνθείτε στον Υπεύθυνο Εξερχόμενων Ανταλλαγών , Απόστολο Μισαϊλίδη ( aiesec ΣΤΟ ba.aegean ΤΕΛΕΙΑ gr ) ο οποίος θα σας δώσει περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικασία πρακτικής στο εξωτερικό ή εθελοντικής άσκησης.
Για παράδειγμα ανάλογα με το έτος σπουδών σας , τις γλώσσες που ξέρετε αλλά και το επίπεδο τους, τυχον προϋπηρεσία μπορεί να σας πει και αναλογες ευκαιρίες που υπάρχουν σε συγκεκριμένες χώρες με τις οποίες συνεργαζόμαστε όπως αντίστοιχα να σας ενημερώσει για το τι χαρτιά χρειάζεται να μας δώσετε , να περάσετε από συνεύντευξη και να σας δώσει όλες τισ πληροφορίες που θα χρειαστείτε σε μια ξένη χώρα ( που θα μείνετε , πως θα ξέρετε πού να πάτε κτλ )