Συζήτηση για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

   
   

 Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου - Γενικά θέματα

 
Συγγραφέας Συζήτηση για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου
 
       
Σαβ, 23 Φεβ 2013 9:05 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


sgep
Γκουρού
Γκουρού


Feb 06, 2011
1400


Ομόφωνη απόφαση Συγκλήτου αναφορικά με «Σχέδιο Αθηνά» (22.02.2013)


     
 
       
Παρ, 01 Μάρ 2013 11:37 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


sgep
Γκουρού
Γκουρού


Feb 06, 2011
1400


Δελτίο ενημέρωσης πρυτανικής αρχής
αναφορικά με συζητήσεις για το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ»


Spoiler:
Μυτιλήνη 01/03/2013, η πρυτανική αρχή του παν.Αιγαίου έγραψε:
Εσωτερική Ενημέρωση Πρυτανικής Αρχής - 01.03.2013

Aγαπητοί/ές συνάδελφοι,

Το τελευταίο χρονικό διάστημα αποτελεί μια περίοδο ιδιαίτερα έντονη και κρίσιμη σχετικά με σημαντικές τροποποιήσεις που προκαλεί το Σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου (ιδιαίτερα δε αυτές τις μέρες εν όψει της παρουσίασης των τελικών αποφάσεων του ΥΠΑΙΘΠΑ στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου υπάρχει και το ενδεχόμενο να είναι διαφορετικές από τις αρχικές).

Σχετικά με το περιεχόμενο μηνυμάτων που ορισμένοι συνάδελφοι, κυρίως από τη Σάμο, στέλνουν τόσο στο Aegean_Faculty όσο και προσωπικά σε μέλη της Συγκλήτου (που έχουν αυξημένη ευθύνη ως προς τις προτάσεις του Υπουργείου Παιδείας, για τα Τμήματα ή την Σχολή στην οποία ανήκουν), αναφορικά με το Σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» ή τις ενέργειες της Πρυτανικής Αρχής, επισημαίνουμε (όπως και κατά τη συνεδρίαση της Συγκλήτου της 21ης/2/2013), εμφατικά τα ακόλουθα:
  1. Η Πρυτανική Αρχή του Πανεπιστημίου Αιγαίου ενημέρωσε διεξοδικά για όλες τις συζητήσεις στο Υπουργείο σχετικά με το Σχέδιο «ΑΘΗΝΑ», τόσο τους Κοσμήτορες και τους Προέδρους των Τμημάτων (αρχές Ιανουαρίου) όσο και πρόσφατα τα μέλη της Συγκλήτου. Το ίδιο δε έγινε και με όποιο συνάδελφο ζήτησε ενημέρωση.

  2. Η Πρυτανική Αρχή, όπως έχει επισημάνει γραπτά και προφορικά στο Υπουργείο Παιδείας, θεωρεί αναγκαία και επιτακτική τη διατήρηση και ενίσχυση της σημερινής ακαδημαϊκής συγκρότησης και δομής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, όπως έχει καθοριστεί από αυτό σύμφωνα με ομόφωνες αποφάσεις Συγκλήτου (Θέσεις Πρυτανικής Αρχής 10/12/2012, συνάντηση Πρυτανικής Αρχής με τον Υπουργό 28/12/2012, Δελτίο Τύπου 7/2/2013)

  3. Ο Πρύτανης έχει εκφράσει αναλυτικά τις απόψεις και θέσεις του (ο μόνος Πρύτανης από όσο γνωρίζουμε) σε άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών της 16ης/11/2012 με τίτλο: «Ανοιχτή επιστολή στο Υπουργείο Παιδείας», οι θέσεις του οποίου δυστυχώς επιβεβαιώνονται, και δυστυχώς επιβεβαιώνονται ιδιαίτερα ως προς το σκέλος της επίδρασης του σχεδίου «ΑΘΗΝΑ» κυρίως στα Πανεπιστήμια της Περιφέρειας αντί των κεντρικών Πανεπιστημίων. Αναφορικά με το δημοσίευμα στο Έθνος (13/2/2013), ο Πρύτανης κλήθηκε από τον συντάκτη να αναφερθεί, στα συγκεκριμένα ακραία παραδείγματα, όπως είχαν χαρακτηριστεί από τον ίδιο, σε αφιέρωμα σχετικό με το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ».

  4. Είναι απόλυτα αναληθής, αλλά και ηθικά απαράδεκτη η ¨τοποθέτηση¨ ορισμένων συναδέλφων ότι η Πρυτανική Αρχή προκρίνει ορισμένα μόνο πεδία διαφωνιών με τις προτάσεις του Υπουργείου Παιδείας και ότι διαπραγματεύεται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο επιμέρους επιλογές ή εναλλακτικές επιλογές.

  5. Χρειάζεται να γίνει σαφές ότι οι προτάσεις του Υπουργείου δεν αφορούν συγχώνευση δύο (2) Τμημάτων, αλλά στην πράξη αφορούν : (α) Κατάργηση τριών (3) Τμημάτων, (β) Ακύρωση μιας Σχολής (Πολυτεχνική) και τροποποίηση ονόματος άλλων δύο.

  6. Τόσο η Πολυτεχνική Σχολή όσο και το Τ.Ο.ΔΙ.Τ., υπενθυμίζουμε ότι έχουν εγκριθεί από το ΣΑΠΕ ενώ για το Τ.Ο.ΔΙ.Τ υπάρχει τόσο ΦΕΚ ίδρυσης, όσο και αριθμός μηχανογραφικού δελτίου από το 2009 (άρα δεν πρόκειται για νέο Τμήμα) και αποτελούν πάγια αιτήματα στο Στρατηγικό Σχεδιασμό του Ιδρύματος (ειδικά δε για το Τ.Ο.ΔΙ.Τ αυτό ισχύει από ιδρυτικό ΦΕΚ της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης το 1986).

  7. Ακόμη και μέσα σε αυτή την ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση, κάποιοι συνάδελφοι επιλέγουν, εκ νέου, την καταστροφική εσωστρέφεια αντί να στρέφονται ενάντια του Υπουργείου, όπως θα όφειλαν, το οποίο φαίνεται να αποδέχεται πιέσεις κεντρικών Πανεπιστημίων ενάντια σε Τμήματά μας ανταγωνιστικά των δικών τους. Η στάση αυτή είναι τουλάχιστον αντιακαδημαϊκή, και αντιπαλεύει ευθέως την ανάγκη έμπρακτης συμβολής στην υπεράσπιση των θέσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

  8. Επιπρόσθετα, έχουμε επανειλημμένα επισημάνει την επείγουσα ανάγκη δημοσίευσης άρθρων, από μέλη της Πανεπιστημίου μας, σε εθνικού επιπέδου εφημερίδες, που να υποστηρίζουν τη διατήρηση και ενίσχυση των Τμημάτων και Σχολών μας. Λίγοι συνάδελφοι έχουν συμβάλει σε αυτό, παρά το γεγονός ότι όσα έχουν ήδη δημοσιευτεί είχαν θετική επίδραση.

Σε αυτήν την περίοδο, αυτό που έχει σημασία είναι να επιδιώκουμε ενωμένοι και αποτελεσματικά την υπεράσπιση του ενιαίου χαρακτήρα ΟΛΩΝ ανεξαιρέτως των εδρών, των Σχολών και των Τμημάτων του Πανεπιστημίου μας, κάτι για το οποίο η Πρυτανική Αρχή εργάζεται συστηματικά από την αρχή της θητείας της, σε συνθήκες εξαιρετικά δυσμενείς, όπως όλοι γνωρίζουμε.

Μυτιλήνη 01/03/2013

Η Πρυτανική Αρχή του Πανεπιστημίου Αιγαίου


(*) Δημοσίευμα εφημερίδας: «Στο προσκήνιο ξανά τα σχέδια για νέα Αρχιτεκτονική»
& απάντηση ΠρύτανηΕμφατικά:

Όχι άλλο κάρβουνο (όπως όλοι γνωρίζουμε) Happy

Spoiler:


     
 
       
Τρι, 04 Ιούν 2013 3:26 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


sgep
Γκουρού
Γκουρού


Feb 06, 2011
1400


Κάποιες ειδήσεις της προηγούμενης εβδομάδας.

Τα ζητήματα είναι κυρίως οικονομικά (διορισμοί και πιστώσεις διδασκόντων, κρατική επιχορήγηση κτλ.), τα υπόλοιπα λίγη σημασία έχουν τουλάχιστον για την επόμενη πενταετία.

     
   
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες (ώρα Ελλάδας) 
Μετάβαση στη:  
 

Σχετικές συζητήσεις - topics

Θεματική Ενότητα Πληροφορίες Δημοσιεύθηκε
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Σύλλογος ΔΕΠ Π. Αιγαίου: Εκδήλωση Τιμ...

Συζήτηση: Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου - Γενικά θέματα Απαντήσεις: 0

Κυρ, 20 Νοέ 2022 6:26 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις 17/4/2021 - (online) «Ελληνική οικογέ...

Συζήτηση: Ημερίδες - Συνέδρια - Ακαδημαϊκές Εκδηλώσεις Απαντήσεις: 0

Παρ, 16 Απρ 2021 2:25 am Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις 17-18/4/2021 - 5ος Διαγωνισμός Ρομποτ...

Συζήτηση: Ημερίδες - Συνέδρια - Ακαδημαϊκές Εκδηλώσεις Απαντήσεις: 0

Πεμ, 15 Απρ 2021 10:54 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις [ Σημείωση ] Ίδρυση Συλλόγου Αποφοίτων Πανεπιστημί...

από inertia
Συζήτηση: Απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Αιγαίου Απαντήσεις: 0

Παρ, 19 Φεβ 2021 11:59 am Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις ΛΕΣΒΟΣ: Ημερίδα «Η Οπτική του Φύλου σ...

Συζήτηση: Ημερίδες - Συνέδρια - Ακαδημαϊκές Εκδηλώσεις Απαντήσεις: 0

Παρ, 10 Μάϊ 2019 4:48 pm Τελευταίο Μήνυμα


Πρόσφατες συζητήσεις - topics