Μόνο η εισφορά "υπέρ της ΕΡΤ" και οι απολύσεις ενδιαφέρουν τον Κότσιρα;;
Εγώ δε διαφωνώ καθόλου με την εισφορά υπέρ της ΕΡΤ. Γι' αυτό υπάρχουν οι φόροι (από την αρχαιότητα), για κοινωφελείς σκοπούς. Και παραπάνω θα έδινα, αρκεί να ξέρω ότι πιάνουν τόπο και δεν πάνε
σε μαϊμού συμβάσεις ή σε αυξήσεις ήδη αυξημένων μισθών χιλιάδων ευρώ, που η γενιά μας δεν πρόκειται να δει ούτε στα πιο τρελά της όνειρα!!
Όσο για τις απολύσεις, δεν είναι όλοι το ίδιο. Υπήρχαν άξιοι, υπήρχαν και ανάξιοι. Το να τους ομαδοποιούν όλους σαν να έχουν ακριβώς την ίδια αξία και τις ίδιες ανάγκες, είναι εγκληματικό!!
Ή δεν καταλαβαίνουν ότι με αυτόν τον τρόπο παίρνει η μπάλα και τους άξιους, ή αυτό θέλουν και προσπαθούν να κλέψουν λίγη από την αξία τους για να καλύψουν τους ανάξιους.
Αυτή η λογική που επικρατούσε ως τώρα είναι η αιτία που έκλεισε η ΕΡΤ. Αν όλοι αυτοί που βγαίνουν και μιλάνε, διαχωρίζανε επιτέλους τους ανάξιους από τους άξιους, θα είχαν απολυθεί μόνο οι ανάξιοι και οι θέσεις εργασίας των αξίων (και βεβαίως και η ΕΡΤ) θα είχαν σωθεί!!
Κι ούτε μνημόνιο θα είχαμε, ούτε νέα μέτρα.
Έχω κάτι θείους στη ΔΕΗ που επί δεκαετίες "εργαζόντουσαν" ως ασυρματιστές (σήματα μορς στον τηλέγραφο) την εποχή του τηλεφώνου, του FAX και του internet!!!
Με κάτι μισθούς τεράστιους + δωρεάν ρεύμα σε όσους λογαριασμούς είναι στο όνομά τους (όλοι οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ έχουν αυτό το προνόμιο!!) + δωρεάν εξοχικό στον νομό όπου υποτίθεται ότι εργάζονται με όλα τα έξοδα πληρωμένα!!!!!! Τώρα νομίζω ότι έχουν βγει στη σύνταξη (τεράστια πάντα) με επίσης τεράστιο εφάπαξ.
Αν αύριο η κυβέρνηση απολύσει τέτοιους ή αν κόψει μέρος της σύνταξης των θείων μου, τί θα κάνει ο Κότσιρας;; Θα βγει πάλι να τους υποστηρίξει και θα μας ζητάει να τους λυπηθούμε;;;