Καλώς ήρθες στο forum! Για να συμμετάσχεις στις συζητήσεις πρέπει να εγγραφείς στην πύλη. Γίνε μέλος τώρα!
Φοιτητικός Ραδιοφωνικός Σταθμός Ξάνθης-εισβολή αστυνομίας?? |
|
|
Κοινωνικά θέματα, Πολιτική, Επικαιρότητα |
| Συγγραφέας |
Φοιτητικός Ραδιοφωνικός Σταθμός Ξάνθης-εισβολή αστυνομίας?? |
| |
|

diti
Μεγάλο μολύβι

Oct 22, 2012
158
|
|
Παράθεση:
Σταμάτησε η λειτουργία του
Ο φοιτητικός ραδιοφωνικός σταθμός UNERGROUND RADIO 100,3, μετά από 7,5 χρόνια λειτουργίας, έχει κλείσει ύστερα από επέμβαση της ασφαλείας. Έχει ΚΑΤΑΣΧΕΘΕΙ ο εξοπλισμός και ο πρώην πρόεδρος βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο ΑΥΤΟΦΟΡΟ. |
γνωρίζει κανείς τίποτα περισσότερο???
πηγή http://www.aragma.gr/arthro/ξάνθη-εισβολή-αστυνομίας-στο-φο...radio-1003
|
|
|
|
| |
|

e3iswsi
Γκουρού

May 07, 2009
1672
Τόπος: βιβλίο μαθηματικών
|
|
Όχι, τίποτα. Κι εγώ από δω το μαθαίνω.
Και δε βλέπω να αναφέρει και κανείς την αιτία. Σίγουρα πάντως δεν είχε στόχο το άσυλο ή τους αγωνιστές που γράφει το blog. Ας μην κοροϊδευόμαστε.
~EDIT~
Στην επίσημη σελίδα του σταθμού γράφει:
Παράθεση:
ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ 7.5 ΕΤΩΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΑΔΟΞΑ ΣΗΜΕΡΑ 8/8/2013!
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΕΣΡ, ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΔΗΓΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ.
___________________________________________________________________
Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός του Πολιτιστικού Συλλόγου Φοιτητών Ξάνθης "Η Γέφυρα".
Εκπέμποντας για πρώτη φόρα (και σταθερά έκτοτε) στους 100.3 FM την Τρίτη 13/12/2005, o Radio Underground δημιουργήθηκε από μια ομάδα φοιτητών που είχε σαν στόχο της την ελεύθερη πνευματική και καλλιτεχνική έκφραση στα ερτζιανά της πόλης της Ξάνθης και οι οποίοι αποτέλεσαν τον πρώτο πυρήνα της Ραδιοφωνικής Ομάδας του Π.Σ.Φ.Ξ. "Η Γέφυρα".
Μετά την περιπλάνηση της σε διάφορους τοπικούς σταθμούς από τη δημιουργία της το 2002, η Ραδιοφωνικό Ομάδα βρήκε το δικό της χώρο στο Κτίριο του Συλλόγου στις Εστίες Κιμμερίων, όπου και δημιουργήθηκε το studio.
Το πρόγραμμα του σταθμού αποτελείται από ζωντανές εκπομπές που προγραμματίζονται κάθε εβδομάδα, καθώς και από playlists που επιμελούνται τα μέλη του σταθμού. Ο σταθμός στηρίζεται για τη λειτουργία του πλήρως στους ραδιοφωνικούς του παραγωγούς και αναβαθμίζεται σταδιακά ώστε να είναι σε θέση να προσφέρει στο κοινό του περισσότερο ποιοτικές συνθήκες ακρόασης.
Παράλληλα είναι γνωστός στο φοιτητικό κόσμο της πόλης για τις παράλληλες δραστηριότητες (parties, συναυλίες, ενημερώσεις κλπ.).
Καθιερωμένη, απαράλλακτη (και το ίδιο εκνευριστική) από την έναρξη λειτουργίας του σταθμού, η εβδομαδιαία συνάντηση των μελών του γίνεται κάθε Τετάρτη στις 3 το μεσημέρι στο studio και είναι ανοικτή σε κάθε φοιτητή που θέλει να βιώσει τη ραδιοφωνική εμπειρία και να γίνει μέλος της μεγάλης παρέας που λέγεται Underground Radio!
Αν είσαι λοιπόν και εσύ ένας από αυτούς, σε περιμένουμε! |
Για να μπλέκεται ΕΣΡ, μάλλον κάτι με τη συχνότητα δεν ήταν νόμιμο.
Δεν κοιτάνε εκεί που όλα λειτουργούν χωρίς άδεια. 
|
|
|
|
| |
|

Deneb_716
Μεγάλο μολύβι

Nov 06, 2012
70
Τόπος: Ξάνθη
|
|
Ακριβώς όπως τα είπε ο E3iswsi είναι, δεν τίθεται θέμα ασύλου ή κάποιου παραπλήσιου θέματος, απλώς μάλλον λειτουργούσαν χωρίς άδεια, εξ' ου και η παρέμβαση του ΕΣΡ. Πάντως εμείς στους σταθμούς του Β. Αιγαίου δεν έχουμε λόγους να ανησυχούμε.
Και btw, επειδή είμαι απ' την Ξάνθη, οφείλω να πω ότι εγώ αυτόν τον σταθμό πρώτη φορά τον άκουσα από αυτό το post, δλδ ούτε δυνατή παρουσία είχαν, ούτε εκδηλώσεις έκαναν, και απ' ότι έμαθα και από φίλους μου, ούτε πρόγραμμα είχαν εδώ και καιρό, συνεπώς το πιθανότερο σενάριο είναι να αντιμετώπιζαν πρόβλημα με την νομιμότητα της συχνότητας εδώ και καιρό...
|
|
|
|
| |
|
|
|
Δεν είναι και ο,τι καλύτερο να αρχίσουν να εισβάλλουν σε χώρους φοιτητικούς. Οι νόμοι είναι νόμοι αλλά αν εσείς βλέπετε κανένα συμφέρον για την Κοινωνία από αυτήν την κίνηση άλλο τόσο βλέπω κι εγώ.
Και ναι έχουμε πήξει στα κανάλια χωρίς άδειες και να χρωστάνε της Μιχαλούς σε υπαλλήλους και σε φόρους. Αυτό τους μάρανε. Αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που «μαραίνονται» με κάτι άκυρο...
|
|
|
|
| |
|

inertia
Ανεμοδαρμένος

Dec 14, 2003
5131
|
|
Μια επιπλέον ενημέρωση γύρω από το θέμα:
Παράθεση:
Ξάνθη: Αθώος ο συλληφθέντας του Radio Underground, εκκρεμεί το θέμα
Ο παραλογισμός της ελληνικής ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας έρχεται αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη, στα δικαστήρια της Ξάνθης. Ο δικαστικός φάκελος έχει ανοίξει για το Radio Underground, τον φοιτητικό σταθμό της πόλης, που μπλοκαρισμένος στη γραφειοκρατία και την ασαφή νομοθεσία, λειτουργεί εδώ και χρόνια σε μια «άτυπη» παρανομία. Ο σταθμός δέχτηκε επέμβαση της αστυνομίας πριν από ένα μήνα, με την αιτιολογία ότι δεν διέθετε διέθετε άδεια, ωστόσο οι εξελίξεις φαίνονται θετικές. Σε συνεδρίαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ξάνθης, κρίθηκε αθώος ο φοιτητής που βρέθηκε κατηγορούμενος για τη λειτουργία του ραδιοφωνικού φοιτητικού σταθμού. Ο φοιτητής είχε κληθεί από τις αρχές να ανοίξει το ραδιοφωνικό σταθμό, επειδή κατείχε τα κλειδιά και όταν εμφανίστηκε συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου, με την κατηγορία της λειτουργίας ραδιοφωνικού σταθμού χωρίς άδεια εκπομπής. Τα μηχανήματα δεν επιστρέφονται προς το παρόν, καθώς έχει ανοιχτεί δικογραφία για τον πρόεδρο του Συλλόγου, ωστόσο οι φοιτητές επισημαίνουν ότι έχουν κάνει εδώ και χρόνια όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες, αλλά και ότι εντάσσεται σε μια γενικότερη επίθεση κατά των φοιτητών.
Όπως δημοσιεύει ο διαδικτυακός τόπος thraki today, ο νεαρός φοιτητής δικάστηκε σήμερα το πρωί με τους δύο συνηγόρους υπεράσπισής του να επισημαίνουν πως πρόκειται για ένα πολιτιστικό ραδιοφωνικό σταθμό και όχι εμπορικό, ο οποίος εξέπεμπε μέσα από τον χώρο του Πανεπιστημίου στην Ξάνθη και λειτουργούσε υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου των Φοιτητών "Γέφυρα".
Τι κατατέθηκε στο δικαστήριο
Από την πλευρά του ο υπάλληλος της Ε.Ε.Τ.Τ. που διενήργησε το έλεγχο στις 8 Αυγούστου και επιβεβαίωσε την παράνομη λειτουργία του σταθμού καταθέτοντας στη δικαστήριο ανέφερε πως σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στις 8 Αυγούστου βρέθηκε ότι ο σταθμός λειτουργούσε μέσα σε μια αίθουσα εκδηλώσεων, μάλλον του Πολιτιστικού Συλλόγου και ο κατηγορούμενος προσφέρθηκε να ανοίξει την πόρτα. Μετά τη σύλληψη του κατηγορουμένου ο εξοπλισμός του ραδιοφωνικού σταθμού κατασχέθηκε.
«Με κάλεσε η Ασφάλεια να πάω να ανοίξω τον χώρο για έναν έλεγχο που ήθελαν να κάνουν και επειδή εγώ είχα τα κλειδιά πήγα» ανέφερε κατά την απολογία του ο κατηγορούμενος τονίζοντας πως τα κλειδιά βρίσκονταν στην κατοχή του επειδή ήταν από τα λίγα μέλη του Συλλόγου που κατάγονται από την Ξάνθη και ο έλεγχος έγινε σε περίοδο διακοπών. «Είχα τα κλειδιά γιατί ο πρόεδρος απουσίαζε λόγο διακοπών και εγώ είμαι από τους λίγους που κατάγονται από την Ξάνθη» είπε ο φοιτητής, όταν η έδρα τον ρώτησε αν θα ξαναρχίσει να λειτουργεί ο ραδιοφωνικός σταθμός μετά από μια ενδεχόμενη επιστροφή του κατασχεθέντος εξοπλισμού ο ίδιος επισήμανε πως «όχι, πρώτα θα προχωρούσαμε τις διαδικασίες για την αδειοδότηση του σταθμού».
Ως μάρτυρας υπεράσπισης του κατηγορουμένου κατέθεσε πρώην πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου, ο οποίος ισχυρίστηκε πως οι ενέργειες για τη λειτουργία του σταθμού ξεκίνησαν από το 1999 και εκ τότε έγιναν επανειλημμένες προσπάθειες προς την Πρυτανεία ώστε να εκδοθεί άδεια λειτουργίας του σταθμού. Ο ίδιος μάλιστα στάθηκε στην πολιτιστική δράση του Συλλόγου Γέφυρα, τονίζοντας πως «εάν δεν υπήρχε ο Σύλλογος η ζωή των φοιτητών θα ήταν τελείως διαφορετική». Η αίθουσα του δικαστηρίου κατακλύστηκε από φοιτητές του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου που έσπευσαν να συμπαρασταθούν στον κατηγορούμενο, ενώ αισθητή ήταν η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στον χώρο. Η Εισαγγελέας της έδρας, πρότεινε την αθώωση του νεαρού φοιτητή, πρόταση που έγινε αποδεκτή από την έδρα. Ωστόσο όπως σημείωσε η ίδια έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του νυν προέδρου του Συλλόγου, ενώ το Δικαστήριο απέφυγε να εκδώσει απόφαση για την τύχη των κατασχεθέντων ακριβώς λόγω αυτού.
Αλληλέγγυος ο Σϋλλογος Φοιτητών Πολυτεχνικής Σχολής
Οι φοιτητές που συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί της Παρασκευής στον χώρο των Δικαστηρίων διένειμαν ψήφισμα του Συλλόγου Φοιτητών Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης στο οποίο αναφέρονταν πως «την Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013 άντρες της ασφάλειας με την ΕΕΤΤ εισβάλουν στο κτίριο που στεγάζεται ο ραδιοφωνικός σταθμός Underground στις εστίες Κιμμερίων και καταπατώντας το πανεπιστημιακό άσυλο κατάσχουν τον εξοπλισμό του σταθμού, συλλαμβάνουν έναν συμφοιτητή μας ως υπεύθυνο του ραδιοφωνικού σταθμού και τον οδηγούν στην Εισαγγελία, κατηγορούμενο για παράνομη εκπομπή.
Ο φοιτητικός ραδιοφωνικός σταθμός ουδεμία σχέση έχει με τα ΜΜΕ, που ανήκουν σε πολυεθνικές, μονοπώλια και βιομηχάνους, άρα εκφράζουν και την εφαρμοζόμενη πολιτική που εξυπηρετεί τα συμφέροντα τους (ΕΕ, μονοπώλια, κεφάλαιο).
Η χρονική στιγμή δεν είναι τυχαία μες το κατακαλόκαιρο, που λείπουν οι φοιτητές. Η επίθεση αυτή έρχεται να προστεθεί στην ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε τόσο οι φοιτητές (Σχέδιο Αθηνά, νόμος πλαίσιο, υποχρηματοδότηση) όσο και τα φτωχά λαϊκά στρώματα (εργασία, υγεία).
Καμία δίωξη στον συμφοιτητή μας, κάτω τα χέρια από το άσυλο».
Όταν το σύστημα εθελοτυφλεί
Πρέπει να αναφερθεί ότι από το μαζικό κλείσιμο ραδιοσταθμών στις 8 Αυγούστου στην Ξάνθη γλύτωσαν συγκεκριμένοι ιδιωτικοί εμπορικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί, οι οποίοι είχαν «όλως τυχαίως» διακόψει τη λειτουργία τους κατά τη διάρκεια της επιχείρησης - ωστόσο επανήλθαν αμέσως μετά και συνεχίζουν να λειτουργούν μέχρι σήμερα. Θα ήταν ενδιαφέρον να είχαμε μια απάντηση από τον εκπρόσωπο της Ε.Ε.Τ.Τ για το συγκεκριμένο τυχαίο φαινόμενο.
Από την πλευρά μας οφείλουμε να σημειώσουμε ότι ο ραδιοφωνικός σταθμός Radio Underground αποτελεί έναν από τους αδικημένους της πόλης, καθώς δικαιωματικά αξίζει μια θέση στα ερτζιανά της πόλης: αποτελεί ένα από τα ραδιόφωνα με τη μεγαλύτερη συμμετοχή πίσω από τα μικρόφωνα και με σημαντική σύνδεση με τους φοιτητές, την πιο δραστήρια κοινωνική ομάδα της πόλης. Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι η λειτουργία του σταθμού έχει τύχει της ανοχής των αρχών δεκάδες φορές στο παρελθόν, καθώς έλεγχοι πραγματοποιούνται ήδη από το 2004, οπότε και ο σταθμός λειτουργεί συνεχώς. Έτσι, τίθεται το ερώτημα για το τι ακριβώς έχει αλλάξει στη συγκεκριμένη συγκυρία, ώστε να επιβάλεται το βίαιο κλείσιμο ενός ραδιοφωνικού σταθμού, ο οποίος μη ελεγχόμενος από ιδιωτικά συμφέρονται, διατίθενται για την ελεύθερη έκφραση των νέων
|
___
Μερικές εξτρά πληροφορίες που υπάρχουν είναι πως παρά την αθώωση, υπάρχουν κάποιες "στάνταρ ποινές", που θέλουν να ορίσουν στους φοιτητές και εμπλεκόμενους, και ακούγεται πως θέλουν να τους κυνηγήσουν και ως φυλάκιση. Το σίγουρο είναι πως κάποιοι -στα ξαφνικά? τυχαία? ή όχι?- σπεύδουν σε ένα ανελέητο "κυνήγι μαγισσών". Ας ελπίσουμε να έχει μια θετική έκβαση για τα παιδιά, γιατί στο κάτω-κάτω, πρόκειται για εθελοντικές λογικά προσπάθειες, φοιτητικές και που βασίζονται σε πειραματισμούς και μή κερδοσκοπικά κριτήρια. Εκτός και αν θέλουν να "βγάλουν από τη μύγα ξύγκι" που λένε.
Χτυπούν μήπως όμως μονάχα εκεί που "βολεύει" ή εκεί που έχουν την υποτιθέμενη σιγουριά πως "μπορούν"? Ενώ άλλοι όντως παράτυποι και παράνομοι σταθμοί μεγάλου βεληνεκούς, δεν αγγίζονται καν, γιατί υπάρχει εκπληκτικό σύστημα διαπλοκής από πίσω...? 
Έγινε επεξεργασία από τον/την inertia στις Κυρ, 27 Δεκ 2015 11:25 am, 1 φορά |
|
|
|
| |
|

e3iswsi
Γκουρού

May 07, 2009
1672
Τόπος: βιβλίο μαθηματικών
|
|
Καλά, το ψήφισμα του συλλόγου είναι για γέλια. Οι συγγραφείς του είναι τελείως στον κόσμο τους.
Τα υπόλοιπα όμως είναι πολύ σημαντικά.
- Από που κι ως που συλλαμβάνουν κάποιον μόνο και μόνο επειδή τους πήγε τα κλειδιά που αυτοί ζήτησαν;; Αν δηλαδή τους τα πήγαινε η καθαρίστρια, θα συλλαμβάνανε την καθαρίστρια;;
- Σίγουρα είναι παράνομο να λειτουργεί ένας σταθμός χωρίς άδεια, αλλά από τη στιγμή που ΚΑΝΕΝΑΣ δεν έχει άδεια, άμα θέλουν να βάλουν μια τάξη γιατί δεν προσπαθούν πρώτα να απλοποιήσουν τις διαδικασίες αδειοδότησης;; Κι άμα θέλουν τόσο πολύ να κάνουν κατασχέσεις, από πού κι ως πού αρχίζουν με τον φοιτητικό, μη κερδοσκοπικό της πόλης και αφήνουν τους εμπορικούς;; Δεν καταλαβαίνουν πόσο πολύ εκτίθεται;;
- Η Ε.Ε.Τ.Τ πραγματικά πρέπει να λογοδοτήσει γιατί κάνει διακρίσεις. Και πρέπει να κατηγορηθεί ανοιχτά και επίμονα για αυτό και με μεγάλη ένταση, έως ότου δοθεί μια πειστική απάντηση.
Και δεν έχει καμία σχέση με το σχέδιο "Αθηνά" αυτό.
Αν ο φοιτητικός σύλλογος αντί να τονίσει την ουσία επιμένει να είναι στον κόσμο του και να λέει αστειότητες, κανείς δεν πρόκειται να τους πάρει στα σοβαρά και το πρόβλημα ΔΕΝ θα φανεί. Οι υπεύθυνοι της Ε.Ε.Τ.Τ δεν θα τιμωρηθούν και οι εμπορικοί σταθμοί θα εξακολουθήσουν να βρίσκονται στο απυρόβλητο!!
|
|
|
|
Σχετικές συζητήσεις - topics
Πρόσφατες συζητήσεις - topics
|
| | |