Παράσταση Θεατρικής Ομάδας με τίτλο "Ο Πουπουλένιος"

   
   

 [ΡΟΔΟΣ] Θεατρική Ομάδα

 
Συγγραφέας Παράσταση Θεατρικής Ομάδας με τίτλο "Ο Πουπουλένιος"
 
       
Τετ, 09 Οκτ 2013 11:20 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


Panos-Panagos
Ψαρούκλα
Ψαρούκλα


Oct 10, 2013
3


Παράσταση Θεατρικής Ομάδας Σχολής Ανθρωπιστικών ΕπιστημώνΗ Θεατρική Ομάδα των φοιτητών της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Ρόδο σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Ομάδα παρουσιάζουν τη Δευτέρα 4, Τρίτη 5, Τετάρτη 6 και Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013 στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου το έργο του Martin Mc Donagh με τίτλο: "Ο Πουπουλένιος" (The Pillowman).

Ώρα έναρξης: 21:00 *

[ * το έργο απευθύνεται σε κοινό άνω των 15 ετών ]

     
 
       
Πεμ, 17 Οκτ 2013 7:00 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


Panos-Panagos
Ψαρούκλα
Ψαρούκλα


Oct 10, 2013
3


Η Θεατρική Ομάδα των φοιτητών της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Ρόδο σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Ομάδα παρουσιάζουν τη Δευτέρα 4, Τρίτη 5, Τετάρτη 6 και Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013 στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου το έργο του Martin Mc Donagh με τίτλο: "Ο Πουπουλένιος" (The Pillowman).Σε μετάφραση της κα Χριστίνας Μπάμπου Παγκουρέλη που την ευχαριστούμε θερμά για την ευγενική παραχώρηση των πνευματικών δικαιωμάτων του έργου.

Ώρα έναρξης: 21:00 *

[ * το έργο απευθύνεται σε κοινό άνω των 15 ετών ]

Για κρατήσεις θέσεων-πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο: 6949251367Λίγα λόγια για το έργο και τον συγγραφέα

Ο Μάρτιν Μακ Ντόνα (Martin McDonagh), επιτυχημένος θεατρικός συγγραφέας, σεναριογράφος και σκηνοθέτης κινηματογράφου ιρλανδικής καταγωγής, θεωρείται ένα από τα πιο πολύπλευρα ταλέντα της Μεγάλης Βρετανίας. Έχει καταξιωθεί ως σημαντικός θεατρικός συγγραφέας από νεαρή ηλικία και ενώ τα πολυβραβευμένα θεατρικά του κάνουν μεγάλη επιτυχία τόσο στη Μεγάλη Βρετανία όσο και στο εξωτερικό, η πρωτόλεια σκηνοθετική απόπειρα στον κινηματογράφο, η μικρού μήκους ταινία "Six shooter" έχει ήδη βραβευθεί με όσκαρ. Αν και ο συγγραφέας εστιάζει μέσα από τον παραμορφωτικό φακό του κωμικού παραλογισμού στη βία, την καταπίεση και τον θάνατο, το έργο « Ο Πουπουλένιος » μιλά κυρίως για την ανθρώπινη λαχτάρα του «μια φορά κι έναν καιρό», για την ανάγκη του ανθρώπου να πει και να ακούσει ιστορίες για να αισθανθεί κοντά σε κάποιον, να πιαστεί από κάτι που έχει αρχή, μέση και τέλος για να καταφέρει να αντιμετωπίσει το χάος της πραγματικότητας. Ο Πουπουλένιος είναι ένα άγριο και τρομακτικό παραμύθι όπως και τα παιδικά παραμύθια όπου το παιδάκι βάζει από τον φόβο τις φωνές, ξέροντας όμως ότι θα γευτεί γρήγορα την ασφάλεια μιας αγκαλιάς που θα το καθησυχάσει. Και αυτή την αγκαλιά ξέρει να την προσφέρει ο ΜακΝτόνα.

Ένα ανακριτικό γραφείο και ένα κελί είναι οι χώροι όπου εκτυλίσσεται η ιστορία του Πουπουλένιου. Αλλά οι ιστορίες του έργου του ΜακΝτόνα μας ταξιδεύουν στο δωμάτιο ενός κοριτσιού που φτιάχνει μηλοανθρωπάκια, στο Χάμελιν του μαγεμένου αυλού, στο δασάκι όπου «καλλιεργήθηκε» ένας συγγραφέας, στη δύσκολη δουλειά του Πουπουλένιου και τις αυτοκτονίες μικρών παιδιών, στο θαύμα του μικρού πράσινου γουρουνιού, στα βασανιστήρια της μικρής Ιησούς και στην Κίνα με τις μακριές σιδηροδρομικές γραμμές.

Το έργο ξεκινά με τον Κατούριαν, έναν συγγραφέα που «ανακρίνεται από ένα δικτατορικό καθεστώς για το μακάβριο περιεχόμενο των διηγημάτων του και τις ομοιότητες που έχουν με έναν αριθμό παιδικών φόνων που γίνονται στην πόλη του». Η βία, σωματική και ψυχική, και οι καταπιεστικοί μηχανισμοί από το κλασικό ζευγάρι του καλού/κακού μπάτσου δίνουν τον τόνο σε μια σκοτεινή σκηνή που φωτίζεται από τις ανατροπές παράδοξων ιστοριών και κωμικών παρεξηγήσεων. Στο τέλος της πράξης, όμως, ο κόσμος του φανταστικού και του πραγματικού ταυτίζονται, όταν μαθαίνουμε ότι τα σκοτωμένα παιδιά των ιστοριών αντιστοιχούν στα αληθινά πτώματα τριών παιδιών!

     
 
       
Τετ, 23 Οκτ 2013 10:53 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
5118


Καλή επιτυχία παίδες! Smile

Και το τρίπτυχο επίσης:
Παράθεση:


     
 
       
Πεμ, 24 Οκτ 2013 8:49 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


mario_eco
Μεγάλο μολύβι
Μεγάλο μολύβι


Sep 26, 2011
109


Υπέροχο το τρίπτυχο. Μακάρι να μπορούσαμε να το εκτυπώσουμε..

     
 
       
Πεμ, 24 Οκτ 2013 11:18 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
5118


mario_eco έγραψε:
Υπέροχο το τρίπτυχο. Μακάρι να μπορούσαμε να το εκτυπώσουμε..

ωχ γιατί καλέ;
έγινε και με τόσο κόπο... (πήρε πάνω από 8ωρο να στηθεί μαζί με εξτρά συνεννοήσεις κλπ, δηλαδή τζάμπα όλος αυτός ο κόπος και ώρες;;??)... κρίμα είναι..

Έστω σε μερικά λίγα "συλλεκτικά" αντίτυπα, θα ήταν καλό.. Γιατί και η ιδέα να είναι το τρίπτυχο από την μια όψη και η αφίσα από την πίσω όψη, ήταν θαρρώ πολύ όμορφη!

     
 
       
Τρι, 12 Νοέ 2013 5:45 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
5118


Κοσμήτορας Σ.Α.Ε. μέσω ανάρτησης στο https://forum.aegean.gr/viewtopic.php?f=72&t=13748 στις 07 Νοέμ 2008 10:51 έγραψε:

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΗΤΟΡΑ ΤΗΣ ΣΑΕ
ΣΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ


Την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013 ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις του θεατρικού έργου «Ο Πουπουλένιος» του Martin McDonagh από τη Θεατρική Ομάδα της ΣΑΕ του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Ρόδο.

Επί τέσσερις συνεχείς βραδιές οι φοιτητές μας, ερασιτέχνες μεν αλλά με αξιοσημείωτη επαγγελματική αφοσίωση, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να ερμηνεύσουν ένα πολύ απαιτητικό, σύνθετο και ενίοτε σκληρό έργο. Η επιλογή και μόνο του έργου χρειαζόταν μεγάλη τόλμη, όχι τόσο λόγω της σκοτεινής πλοκής του όσο λόγω του κόπου και της μαεστρίας που χρειαζόταν για να ισορροπήσουν οι ηθοποιοί και να μη διολισθήσουν σε ‘καρικατούρες’. Επιπλέον, συνειδητά ή όχι, οι φοιτητές μας με την επιλογή του έργου ενεπλάκησαν σε μία διαδικασία πολλών ιστοριών και αφηγήσεων που ήταν εγκιβωτισμένες η μία μέσα στην άλλη και που έδιναν την ευκαιρία να αναδειχθούν οι πολλοί και διαφοροποιημένοι «Εαυτοί» των προσώπων.

Με την επιλογή του έργου και με τον τρόπο που το παρουσίασαν, δείχνουν από τώρα την ευαισθησία τους απέναντι στα πράγματα που μας εκπαιδεύουν καθημερινά (ανάμεσα τους πρωτεύοντα ρόλο παίζουν οι ιστορίες, οι αφηγήσεις, τα παραμύθια που ακούσαμε ως παιδιά και αυτές που λέμε / διαβάζουμε στα παιδιά μας). Ως κοινωνικά δραστήριες προσωπικότητες δηλώνουν ότι βλέπουν, κρίνουν, δεν σιωπούν, αλλά πράττουν. Ως φοιτητές που αγαπούν να κάνουν θέατρο μοιράζονται μαζί μας τα προϊόντα της συλλογικής δράσης και ευθύνης τους.

Εκ μέρους της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών συγχαίρω όλους τους συντελεστές αυτής της παράστασης και συγκεκριμένα τους: Παναγιώτη Κεραμιδά, Μάριο Φεσόπουλο, Στέφανο Μπάστα, Κοσμά Γκάνια, Αναστασία Κωνσταντινίδου, Αποστολία Ντισλή, Μαρία Κοπαλίδου, Αγγελική Ριγανά, Αθανασία Γιάντσιου, Αγάπη Παπανίδου, Άννα Μαρία Χατζή, Αγάπη Παπανίδου, Ιωάννη Αποστολόπουλο, Μαρία Αποστολοπούλου, Ελένη Αγναντοπούλου.

Ευχαριστούμε τον Πολιτιστικό Οργανισμό Δήμου Ροδίων (Δ.Ο.Π.Α.Ρ) για την παραχώρηση του θεάτρου, καθώς και τις Πολιτιστικές Ομάδες της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών (Π.Ο.Σ.Α.Ε) για την συμπαράστασή τους.

Τους συγχαίρουμε όλους για το αποτέλεσμα, τους ευχαριστούμε για το καλό θέατρο και τους ευχόμαστε να παραμείνουν ενεργοί, τολμηροί και αλληλέγγυοι μεταξύ τους.


Εκ μέρους της ΣΑΕ
του Πανεπιστημίου ΑΙΓΑΙΟΥ

ο Κοσμήτορας
Καθηγητής Βρατσάλης Κώστας


Μπράβο σε όλες & όλους! Smile

     
 
       
Τετ, 21 Μάϊ 2014 11:12 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


tzou
Μικρό Μολύβι
Μικρό Μολύβι


Feb 08, 2013
42


Το βίντεο της παράστασης έτοιμο! Καλή προβολή! Smile

Σημ: θα βρείτε το αρχείο της παράστασης και στο χώρο του Ψηφιακού Αποθετηρίου της κοινότητας: http://pithos.myaegean.gr/Videos/Culture/Parastaseis/

     
   
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες (ώρα Ελλάδας)


   


 
Μετάβαση στη:  
 

Σχετικές συζητήσεις - topics

Θεματική Ενότητα Πληροφορίες Δημοσιεύθηκε
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις 20-21/11/2020 - Επιστημονική συνάντησ...

Συζήτηση: Ημερίδες - Συνέδρια - Ακαδημαϊκές Εκδηλώσεις Απαντήσεις: 0

Τρι, 17 Νοέ 2020 5:48 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις ΚΑΒΑΛΑ: 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πολιτι...

από Syn_Athena
Συζήτηση: Ημερίδες - Συνέδρια - Ακαδημαϊκές Εκδηλώσεις Απαντήσεις: 1

Κυρ, 26 Απρ 2020 1:44 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Προβολή της ταινίας "Lost in Tra...

από Cinefilm2
Συζήτηση: [ΡΟΔΟΣ] Κινηματογραφική Ομάδα Απαντήσεις: 0

Δευ, 09 Μάρ 2020 5:33 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Προβολή της ταινίας "Detroit"

από Deltatron
Συζήτηση: [ΡΟΔΟΣ] Κινηματογραφική Ομάδα Απαντήσεις: 0

Τετ, 04 Μάρ 2020 3:41 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Προβολή της ταινίας "Point Break...

από Deltatron
Συζήτηση: [ΡΟΔΟΣ] Κινηματογραφική Ομάδα Απαντήσεις: 0

Δευ, 02 Μάρ 2020 5:12 pm Τελευταίο Μήνυμα


Πρόσφατες συζητήσεις - topics