Μια γνωριμία με το Πανεπιστήμιο...

   
   

 Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου - Γενικά θέματα

 
Συγγραφέας Μια γνωριμία με το Πανεπιστήμιο...
 
       
Σαβ, 29 Αύγ 2009 12:57 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
5129


Slide, το να μιλάς έτσι απόλυτα και με τέτοιο ύφος είναι άσχημο και κινδυνεύουμε να γεμίσουμε με "άχρηστες" δηλώσεις (όπως συνηθίζεις να λες) και το παρόν topic (για ακόμη μια φορά). Θα σε παρακαλούσα να ρίξεις τους τόνους της "σιγουριάς" σου σε ό,τι λες, αν δεν γνωρίζεις καλά κάποια πράγματα, και -αν μπορείς βέβαια- να έχεις μια σύνεση στην "παντογνωμοσύνη" σου. Δεν οφελεί κανέναν, αλλά δυσχεραίνει την προσπάθεια να βοηθήσουμε, όπως μπορεί ο καθένας (και επαναλαμβάνω: "όπως μπορεί ο καθένας, χωρίς να δέχεται κριτική από άλλον για τη βοήθειά του, αν δεν υπάρχει τόσο 'φοβερός' λόγος").
Σε ευχαριστώ ωστόσο για τις επισημάνσεις σου, θα τις έχω στα υπόψιν. Wink

Είπες μια δήλωση, είπα κι εγώ μια δήλωση, κι ο στόχος είναι να βοηθήσουμε τους νέους, άσχετα αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε σε κάτι. Focus to the right point, plz.

Δεν σου "την είπα" (σε περίπτωση που το παρεξήγησες) για το σχόλιο του forum, απλώς ανέφερα πως υπάρχουν κι άλλες οδοί. Μπορεί να μην είμαι πρωτοετής (δεν νομίζω πως έχει σημασία), αλλά εφόσον ειπώθηκε πως:
Slide έγραψε:
περιλαμβάνει όλες τις επίσημες ανακοινώσεις των φοιτητικών συλλόγων και των ομάδων που δραστηριοποιούνται σε αυτά, λειτουργώντας ως μία αξιόπιστη database για την εικόνα σε κάθε μέρος
το παραπάνω χωρίο μου φάνηκε πολύ "απόλυτο" ως δήλωση. Επειδή το forum.aegean.gr υπάρχει εδώ και κάποιο διάστημα και αποτελεί μια πραγματικά αρκετά καλή προσπάθεια και τρόπος για να βοηθηθεί η ροή των ανακοινώσεων από όλα τα τμήματα, κυρίως για πρακτικούς λόγους, γνωρίζω -πιστεύω- την λογική για την οποία δημιουργήθηκε, καθώς κι έχει τύχει να γνωρίζω και την προ-forum.aegean.gr εποχή, όπως επίσης και παρακολουθώ από γνωστούς και φίλους σε διάφορα τμήματα πως υπάρχουν πολλές διαφοροποιήσεις στην ανάρτηση των ανακοινώσεων ή ακόμη και στην ανάγνωσή τους από φοιτητές, θεωρώ πως δεν πρέπει να στεκόμαστε απόλυτοι για κάτι, ιδίως αν το "προτείνουμε" σε άλλους.

Χαλαρά λοιπόν, απλώς ανέφερα πως υπάρχουν κι άλλοι χώροι ανάρτησης υλικού/ανακοινώσεων. Και συνήθως τις γνωρίζουμε όλοι σιγά σιγά όσο κυλά ο χρόνος φοίτησης, δεν χρειάζεται να τις μάθουν από τώρα οι πρωτοετείς μας, μιας και για τεχνικούς λόγους μπορεί να αλλάξουν οι σελίδες ή οι διαδικασίες ή να αναβαθμιστούν οι πλατφόρμες σε νεότερες εκδόσεις και κάτι να αλλάξει, κ.λ.π. Αυτό μόνο. Δεν έχω κάτι περισσότερο να προσθέσω.

Όσο για τα Links προς σελίδες μαθημάτων στις προσωπικές σελίδες καθηγητών που αναφέρθηκε, όντως αποτελεί επίσης ένα καλό σημείο για να βρει κανείς ανακοινώσεις για μαθήματα... Είναι κάτι το αυτονόητο ίσως, με την τακτική επαφή που (θα) έχει ο καθένας μες στις σπουδές του... Κι επειδή είναι κάτι το ρευστό (αλλάζει ενδεχομένως όπως προανέφερα με βάση τεχνικά η άλλα κριτήρια ανά χρονιά/εξάμηνο), γι'αυτό και δεν μπορούμε εύκολα να ορίσουμε κάποιο "στάνταρ" χώρο ανάρτησης ανακοινώσεων, τοπικών/δημόσιων/εσωτερικών/δια-τμηματικών...

Φιλικά.

     
 
       
Σαβ, 29 Αύγ 2009 7:48 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


slide
Γκουρού
Γκουρού


Nov 04, 2008
772


inertia έγραψε:
Δεν σου "την είπα" (σε περίπτωση που το παρεξήγησες) για το σχόλιο του forum, απλώς ανέφερα πως υπάρχουν κι άλλες οδοί.

[...]

Χαλαρά λοιπόν, απλώς ανέφερα πως υπάρχουν κι άλλοι χώροι ανάρτησης υλικού/ανακοινώσεων.
Και συνήθως τις γνωρίζουμε όλοι σιγά σιγά όσο κυλά ο χρόνος φοίτησης, δεν χρειάζεται να τις μάθουν από τώρα οι πρωτοετείς μας, μιας και για τεχνικούς λόγους μπορεί να αλλάξουν οι σελίδες ή οι διαδικασίες ή να αναβαθμιστούν οι πλατφόρμες σε νεότερες εκδόσεις και κάτι να αλλάξει, κ.λ.π.

Αυτό μόνο. Δεν έχω κάτι περισσότερο να προσθέσω.

Όσο για τα Links προς σελίδες μαθημάτων στις προσωπικές σελίδες καθηγητών που αναφέρθηκε, όντως αποτελεί επίσης ένα καλό σημείο για να βρει κανείς ανακοινώσεις για μαθήματα...
Είναι κάτι το αυτονόητο ίσως, με την τακτική επαφή που (θα) έχει ο καθένας μες στις σπουδές του...
Κι επειδή είναι κάτι το ρευστό (αλλάζει ενδεχομένως όπως προανέφερα με βάση τεχνικά η άλλα κριτήρια ανά χρονιά/εξάμηνο), γι'αυτό και δεν μπορούμε εύκολα να ορίσουμε κάποιο "στάνταρ" χώρο ανάρτησης ανακοινώσεων, τοπικών/δημόσιων/εσωτερικών/δια-τμηματικών...

Δε σε καταλαβαίνω και πράγματι εδώ θεωρώ ότι -για άλλη μία φορά- με θίγεις προσωπικά.

Ποιες είναι αυτοι οι "άλλες οδοί", οι οποίες είναι επίσημες σελίδες του πανεπιστημίου και φιλοξενούν πληροφορίες από τα μέλη του?
Ποιες πλατφόρμες συλλογικής ενημέρωσης υπάρχουν πέραν του forum?
Το αν αυτό το επίσημο forum δε λειτουργεί αποτελεσματικά -είτε λόγω αδιαφορίας των φοιτητών είτε λόγω ελλιπούς σχεδιασμού- είναι άλλο θέμα.

Αν δεν έχεις κάτι να απαντήσεις σχετικά με αυτά, θα σε παρακαλούσα να σταματήσεις την επίθεση.

Για να γίνω πιο ξεκάθαρος, το παρακάτω απόσπασμα..
inertia έγραψε:
Slide, το να μιλάς έτσι απόλυτα και με τέτοιο ύφος είναι άσχημο και κινδυνεύουμε να γεμίσουμε με "άχρηστες" δηλώσεις (όπως συνηθίζεις να λες) και το παρόν topic (για ακόμη μια φορά).
Θα σε παρακαλούσα να ρίξεις τους τόνους της "σιγουριάς" σου σε ό,τι λες, αν δεν γνωρίζεις καλά κάποια πράγματα, και -αν μπορείς βέβαια- να έχεις μια σύνεση στην "παντογνωμοσύνη" σου.
[...]

..είναι το κυριότερο που κρίνω ως αναίτια επιθετικό, διόλου χαλαρό και ελαφρώς ειρωνικό και εξυπνακίστικο.

Είμαι απολύτως ξεκάθαρος στις πληροφορίες που διοχετεύω και δε συνηθίζω να μιλάω με αοριστολογίες - αν αυτό το κρίνεις ως "παντογνωμοσύνη" και "υπερβολική σιγουριά", είναι δικό σου ζήτημα.

Αν επιμένεις να περάσουμε σε προσωπική κριτική -όπως προφανώς δε χάνεις ευκαιρία να κάνεις σ' εμένα- θα ήθελα να σε ρωτήσω αν θεωρείς "to the point" να προτείνεις σε έναν νέο φοιτητή να προσθέσει τη Myaegean toolbar στον browser του.

Αν ναι, τότε πράγματι μετανιώνω που ανακίνησα αυτό το θέμα για τη συλλογική βοήθεια των πρωτοετών.

Το ζήτημα δεν είναι να προβληθεί το myAegean σε κάθε θέμα και με κάθε πιθανό τρόπο - διόρθωσε με αν βγάζω λάθος συμπεράσματα βάσει των πληροφοριών που διαβάζω σε σχεδόν όλες τις δημοσιεύσεις σου.
Το myAegean θα έπρεπε να είναι ένα site "από φοιτητές για φοιτητές" (κυρίως αν και όχι δεσμευτικά), όχι ένα "brand name" μίας "κλειστής" ομάδας που προωθείται μέσω των φοιτητών.
Άλλο είναι να αγαπάμε ένα δημιούργημά μας και άλλο να τυφλωνόμαστε από αυτό.

Επομένως, επίτρεψέ μου να αμφιβάλλω για την ποιότητα της βοήθειας και το πνεύμα στο οποίο την προσφέρεις, έστω και χωρίς να το συνειδητοποιείς - κι αν θέλεις, το συζητάμε αυτό το σημείο σε άλλο thread, για να μην αφήνω αιχμές χωρίς αιτιολόγηση. Neutral

Τέλος, αν συνεχίζεις να έχεις προσωπικά θέματα μαζί μου θα μπορούσες τουλάχιστον να περιμένεις τον κατάλληλο χρόνο και τόπο για να τα θίξεις.

Έλεος, πλέον. Neutral

     
 
       
Σαβ, 29 Αύγ 2009 8:17 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
5129


OK.. δικαίωμά σου να αμφιβάλλεις με το οτιδήποτε, δικαίωμά σου να με παρεξηγείς... δεν έκανα κανενός είδους "εξυπνακίστηκης" δήλωσης. Αν έτσι φάνηκε, τότε ζητώ συγνώμη. Αλλά από εκεί κι έπειτα, αν έχεις κάτι με κάποιον, πες το σε εκείνον προσωπικά. Αν έχεις πρόβλημα με το My υπάρχουν αντίστοιχα threads να προτείνεις αλλαγές ή επισημάνσεις. Άσε την προσπάθεια εκτός "βολών" σε παρακαλώ θερμά, αν έχεις με εμένα κάποια παρεξήγηση.

Τη δήλωση περί "κλειστής" ομάδας την αφήνω ασχολίαστη. Όσοι ξέρουν την προσπάθεια και γνωρίζουν το My και όλους τους ανθρώπους που έχουν λίγο ή περισσότερο συμμετέχει φαντάζομαι χαμογελούν με το "επιχείρημα"... Αν θέλαμε να "προβληθούμε" θα κάναμε πολύ διαφορετικά και πιο εύκολα πράγματα. Εγώ θα προτιμήσω να μη γελάσω, γιατί σέβομαι την άποψή σου, όποια κι αν είναι αυτή.


In-topic: Είπα απλώς πως είναι πολλά πράγματα απ'όπου μπορεί κάποιος να δει ανακοινώσεις ή να μάθει νέα για ορισμένα θέματα. Και για να μην κάποιος νομίσει τυχόν εσφαλμένα και κοιτά μόνο στο forum.aegean.gr και αγνοήσει άλλες οδούς, απλώς το επισήμανα, κοινώς: "να έχετε μάτια κι αυτιά ανοιχτά σε κάθε πηγή πληροφόρησης" ήταν η συμβουλή μου.
Από εκεί κι έπειτα, ίσως το ύφος μου να φάνηκε άσχημο. Ειλικρινά ΔΕΝ είχα πρόθεση να πω κάτι, απλώς ήθελα να συμπληρώσω το συγκεκριμένο θέμα. Και δεν επιθυμώ να λάβει άλλη έκταση, δεν έχω λόγο να τσακωθώ μαζί σου ούτε με οποιονδήποτε άλλο.

Φιλικά.

     
 
       
Σαβ, 29 Αύγ 2009 10:13 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


Cubilone
Έμπειρος
Έμπειρος


Jan 17, 2008
304


Πιο χρήσιμο απο το forum πιστεύω πως είναι το site κάθε τμήματος. Ακόμα και του ΤΠΤΕ, για το οποίο συγκεκριμένα ξέρω, το οποίο αν και έχει αρχαίες ανακοινώσεις και απο το 2007, οπότε και αναβαθμίστηκε, δεν έχει αλλάξει ουσιαστικά, έχει όλες τις απαραίτητες ανακοινώσεις ή πληροφορίες που μπορεί να χρειαστεί κάποιος νεοφερμένος.

Όντως όμως, ένα οποιοδήποτε πανεπιστημιακό site του εξωτερικού και να πάρεις, φαίνεται η διαφορά...

Η αποκεντροποίηση του Πανεπιστημίου Αιγαίου φαίνεται ακόμα και στα site των τμημάτων. Συγκρίνετε το κεντρικό www.aegean.gr με το http://www.ct.aegean.gr/ με το... http://www.soc.aegean.gr/ Τα λόγια είναι περιττά!

     
 
       
Παρ, 17 Σεπ 2010 3:13 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


irida
Γκουρού
Γκουρού


Sep 16, 2010
455


inertia έγραψε:
...μάλιστα, γρήγορη κι άμεση πρόσβαση στις παραπάνω υπηρεσίες προσφέρεται και στην ειδικά διαμορφωμένη (για "Αιγαιόπουλα", κι όχι μόνο) toolbar για τον browser σας (Internet Explorer / Firefox / Safari): Smile
Παράθεση:
myaegean.ourtoolbar.com


## to be continued! ##Την κατεβασα τη γραμμη εργαλειων αν και το ραδιοφωνο δε με ευχαριστησε καθολου κι επειδη ασχολουμαι με αυτο στενοχωρηθηκα αρκετα που δεν εχουμε εξελιχθει σε αυτον τον τομεα οσο θα ηθελα.

     
 
       
Παρ, 17 Σεπ 2010 3:43 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
5129


irida έγραψε:
Την κατεβασα τη γραμμη εργαλειων αν και το ραδιοφωνο δε με ευχαριστησε καθολου κι επειδη ασχολουμαι με αυτο στενοχωρηθηκα αρκετα που δεν εχουμε εξελιχθει σε αυτον τον τομεα οσο θα ηθελα.

irida σ'ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον!

Σου απαντώ άμεσα καλύτερα στο http://my.aegean.gr/web/ftopict-293.html#7309 topic, ώστε να πέσουν κι άλλες ιδέες! Η toolbar κυρίως προσπαθεί να βοηθήσει επικουρικά "μαζεύοντας" κάποια κομβικά στοιχεία από πηγές-υπηρεσίες, μα υπάρχουν πολλές παράλληλες ιδέες!

Τώρα που ξεκινά η νέα χρονιά, είναι καλό να "αναθερμάνουμε" κάποια θέματα! Σίγουρα η γνώση κι η "ματιά" του καθενός, μπορεί να βοηθήσει να κάνουμε κάτι πολύ καλό!!! Υπάρχει κι η http://my.aegean.gr/web/radio.html η οποία θέλει κι άλλο βέβαια ...σουλούπωμα! Smile


Για το θέμα αυτό, ας συνεχίσουμε στο πιο σχετικό topic: http://my.aegean.gr/web/ftopict-293.html#7309 καλύτερα! --stay tuned!!!! Roll Eyes

     
 
       
Πεμ, 11 Σεπ 2014 1:07 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


anthii
Ψαρούκλα
Ψαρούκλα


Sep 11, 2014
2
Τόπος: πειραιας-ζακυνθος


καλησπερα.ειμαι νεα στο πανεπιστημιο και ακομα δεν εχω ερθει στη μυτιληνη.ηθελα να μαθω εαν οι εστιες ειναι σε καλη κατασταση και επισης αν εχει μεταφορικα μεσα ωστε να ειναι ευκολη η μετακινηση στη μυτιληνη και στο ξενια? Smile

     
 
       
Πεμ, 11 Σεπ 2014 1:42 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


e3iswsi
Γκουρού
Γκουρού


May 07, 2009
1672
Τόπος: βιβλίο μαθηματικών


Ανθή, δες αυτό: http://my.aegean.gr/web/ftopict-1318.html

     
   
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες (ώρα Ελλάδας) 
Μετάβαση στη:  
 

Σχετικές συζητήσεις - topics

Θεματική Ενότητα Πληροφορίες Δημοσιεύθηκε
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Γνωριμία

από Sissi
Συζήτηση: τμ. Μεσογειακών Σπουδών Απαντήσεις: 0

Σαβ, 06 Νοέ 2021 6:04 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις ΛΕΣΒΟΣ: Ημερίδα «Η Οπτική του Φύλου σ...

Συζήτηση: Ημερίδες - Συνέδρια - Ακαδημαϊκές Εκδηλώσεις Απαντήσεις: 0

Παρ, 10 Μάϊ 2019 4:48 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο 27-30/8/2019:...

από Nikolina
Συζήτηση: Ημερίδες - Συνέδρια - Ακαδημαϊκές Εκδηλώσεις Απαντήσεις: 0

Κυρ, 14 Απρ 2019 11:54 am Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Γνωριμία με τον Ισραηλινό Κινηματογρά...

Συζήτηση: [ΡΟΔΟΣ] Κινηματογραφική Ομάδα Απαντήσεις: 0

Τετ, 08 Μάρ 2017 11:06 am Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις ΧΙΟΣ: Ιδρύεται στο Πανεπιστήμιο Αιγαί...

από inertia
Συζήτηση: Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου - Γενικά θέματα Απαντήσεις: 1

Σαβ, 11 Φεβ 2017 4:20 pm Τελευταίο Μήνυμα


Πρόσφατες συζητήσεις - topics