Online Αποθετήριο υλικού μεγάλου όγκου (π.χ. βίντεο) της κοινότητας - Pithos.Myaegean.gr

   
   

 Idea Pool - Ιδέες, Προτάσεις, mini-Projects

 
Συγγραφέας Online Αποθετήριο υλικού μεγάλου όγκου (π.χ. βίντεο) της κοινότητας - Pithos.Myaegean.gr
 
       
Τετ, 22 Οκτ 2014 12:31 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
5131


Χαίρετε σε όλες & όλους!

Εδώ και αρκετό καιρό θα έχετε προσέξει αρκετοί πως γίνεται μια ενοποιημένη προσπάθεια διαμόρφωσης δομών ελεύθερης πρόσβασης για υποστήριξη και αρχείο υλικού.
Βασικοί στόχοι των δομών αυτών είναι η πρόθεση για ανεξάρτητους (χωρίς την ανάγκη να βασιζόμαστε σε τρίτες εμπορικές υπηρεσίες-λύσεις) ανοιχτούς χώρους πρόσβασης και διατήρησης των αρχείων.

Γίνεται εφικτό ένα πάγιο αίτημα που υπήρχε μες στους κόλπους της κοινότητας & πρωτοβουλίας και με πολλές πρόσφατες εξελίξεις και αναβαθμίσεις σε επίπεδο hardware/software που πραγματοποιήθηκαν και πραγματοποιούνται και που μας κάνουν να βλέπουμε ακόμη πιο αισιόδοξα την εξέλιξη της ιδέας αυτής.


Στον χώρο της ΦωτοGallery γνωρίζουμε ήδη πως από τη χρονιά 2007 διατηρούμε ένα πολύ πλούσιο αρχείο φωτογραφιών, που συνάμα τροφοδοτεί και υποστηρίζει φοιτητικές δράσεις & εκδηλώσεις του ιδρύματος με ειδικά άλμπουμς όπως αυτά των φοιτητικών ομάδων, ή της Πολιτιστικής Εβδομάδας ή άλλα π.χ. Ορκομωσίες ως λευκώματα διαχρονικής αξίας. Οι δομές αυτές εξελίσσονται και ανα-τακτοποιούνται εδώ και λίγο καιρό.

Στο νεοσύστατο επίσης χώρο με το κωδικό όνομα "Πίθος" (προσοχή: μην μπερδευτείτε με την ομώνυμη υπηρεσία του ΕΔΕΤ) θα βρείτε χώρους όπου ανεβαίνουν αρχεία μεγάλου όγκου συνήθως, δίχως να επιβαρύνονται άλλες δομές της πύλης.

Οι χώροι αυτοί περιλαμβάνουν ήδη αρκετά αρχεία όπως υψηλής ανάλυσης βίντεο από θεατρικές παραστάσεις, συνθέσεις εκδηλώσεων ή υλικό από φεστιβάλς, είτε ομιλίες.
Το ανέβασμα-συλλογή υλικού γίνεται μέσω προ-συνεννόησης και με συντονισμό μεταξύ των άμεσα εμπλεκόμενων πλευρών-ανθρώπων ή ομάδων/συλλογικοτήτων που επιθυμούν κάτι τέτοιο.
Η κίνηση γίνεται με μή-κερδοσκοπικά κριτήρια και με εθελοντική εργασία των ενδιαφερόμενων, σε μια αμεσοσυμμετοχική λογική δράσης, προφανώς σεβόμενη τη θεμελιώδη φιλοσοφία της πρωτοβουλίας MyAegean.



TL;DR

Ο νεοσύστατος χώρος του Αποθετηρίου Υλικού "ΠΙΘΟΣ": http://pithos.myaegean.gr/ της κοινότητας MyAegean είναι ανοιχτός δίχως περιορισμούς.
Το υλικό διατίθεται για απευθείας download και δρα σαν μια "βιβλιοθήκη" ή όπως λέει κι η λέξη, "αποθετήριο" υλικού. Στόχος είναι αυτό που λέμε και preservation & archiving υλικού ομάδων, δράσεων, εκδηλώσεων, ανεξάρτητη από τρίτους φορείς ή εμπορικές υπηρεσίες.



Οπωσδήποτε μπορεί να διαμορφωθεί ακόμη καλύτερα όσο προχωρά ο καιρός, αλλά αποτελεί μια άμεσης χρήσης λειτουργική δομή που προσφέρεται εδώ και καιρό πιλοτικά, για όλους.




Προτάσεις, ιδέες και άλλες σκέψεις προς την βελτίωση των δράσεων & υπηρεσιών είναι πάντα καλοδεχούμενες και -φυσικά- όποιοι θέλουν μπορούν να βοηθήσουν άμεσα! Cool



Έγινε επεξεργασία από τον/την inertia στις Τρι, 15 Μάϊ 2018 9:35 pm, 1 φορά
     
 
       
Πεμ, 23 Οκτ 2014 1:58 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


e3iswsi
Γκουρού
Γκουρού


May 07, 2009
1672
Τόπος: βιβλίο μαθηματικών


Μόνο που αυτή τη στιγμή είναι πολύ πρόχειρα τοποθετημένα τα αρχεία εκεί μέσα. Χρειάζεται μια καλύτερη/σαφέστερη αρχειοθέτηση.

inertia έγραψε:
TL;DR

Τι σημαίνει αυτό; Δεν το καταλαβαίνω. Μου φαίνεται κινέζικο.

     
 
       
Πεμ, 23 Οκτ 2014 3:01 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
5131


e3iswsi έγραψε:
Μόνο που αυτή τη στιγμή είναι πολύ πρόχειρα τοποθετημένα τα αρχεία εκεί μέσα. Χρειάζεται μια καλύτερη/σαφέστερη αρχειοθέτηση.

inertia έγραψε:
TL;DR

Τι σημαίνει αυτό; Δεν το καταλαβαίνω. Μου φαίνεται κινέζικο.



TL;DR = "Too long; didn't read"

    = αργκό γλωσσική συντομογραφία που υποδηλώνει συνήθως πως το κείμενο που προηγείται είναι μακροσκελές (κι άρα είναι σαν να σκέφτεται ο αναγνωστης: "τεράστιο, δεν το διάβασα") ενώ το κείμενο ακριβώς μετά από αυτήν την δήλωση, είναι αυτό που λέμε "το ρεζουμέ", η πιο ουσιαστική πληροφορία, σε σύνοψη.
    Arrow http://www.urbandictionary.com/define.php?term=tl%3Bdr


Αυτά! Cool

     
 
       
Πεμ, 23 Οκτ 2014 8:33 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


e3iswsi
Γκουρού
Γκουρού


May 07, 2009
1672
Τόπος: βιβλίο μαθηματικών


ωραία! μαθαίνουμε και inertiaκά! Razz

     
 
       
Παρ, 15 Μάϊ 2015 2:21 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
5131


προστέθηκε και μια ειδική περιγραφική σελίδα: http://pithos.myaegean.gr/about

Cool

     
   
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες (ώρα Ελλάδας)


   


 
Μετάβαση στη:  
 

Σχετικές συζητήσεις - topics

Θεματική Ενότητα Πληροφορίες Δημοσιεύθηκε
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις ΙΑΤΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ | Νέο πρόγρ...

από Bio-Tech
Συζήτηση: Εργασιακά - Επαγγελματικά Θέματα Απαντήσεις: 0

Τετ, 09 Νοέ 2022 6:55 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις [ Σημείωση ] Ανοιχτές Προβολές με στήριξη πύλης &q...

από inertia
Συζήτηση: [ΛΕΣΒΟΣ] Κινηματογραφικές «Cine-Ματιές» - MyAegean Απαντήσεις: 1

Τρι, 25 Οκτ 2022 1:13 am Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις 23-26/9/2021 (online) - 33ο Συνέδριο...

Συζήτηση: Ημερίδες - Συνέδρια - Ακαδημαϊκές Εκδηλώσεις Απαντήσεις: 0

Παρ, 09 Ιούλ 2021 8:47 am Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις 17/4/2021 - (online) «Ελληνική οικογέ...

Συζήτηση: Ημερίδες - Συνέδρια - Ακαδημαϊκές Εκδηλώσεις Απαντήσεις: 0

Παρ, 16 Απρ 2021 2:25 am Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις ΧΧ/ΥΥ/ΖΖΖΖ- (online) ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑΑΑ...

Συζήτηση: Δημοσιογραφική - Συντακτική Ομάδα Απαντήσεις: 0

Πεμ, 15 Απρ 2021 11:10 pm Τελευταίο Μήνυμα


Πρόσφατες συζητήσεις - topics