Να επιλέξω το Τ.Π.Τ.Ε;

   
   

 τμ. Πολιτισμικής Τεχνολογίας & Επικοινωνίας

 
Συγγραφέας Να επιλέξω το Τ.Π.Τ.Ε;
 
       
Δευ, 15 Σεπ 2014 4:43 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


antony97
Ψαρούκλα
Ψαρούκλα


Sep 15, 2014
2


Καλησπέρα σας!
Πηγαίνω 3η λυκείου και έχω αρχίσει να ψάχνομαι για το τι με ενδιαφέρει να σπουδάσω.
Για αρκετό καιρό και μέχρι πριν βδομάδες, έλεγα ότι θα πάω ψυχολογία (Ρέθυμνο) αλλά βλέποντάς το ρεαλιστικά, μάλλον δεν θα το καταφέρω. Οπότε σκέφτηκα Κοινωνιολογία. Το έψαξα όμως και δεν μου τραβάει τόσο το ενδιαφέρον.
Ψάχνοντας ξαφνικά έπεσα στο Τμήμα πολ. Τεχν. & επικ.... Το έψαξα αρκετά και είδα ότι περιέχει ότι ακριβώς μ'αρέσει! (νόμιζα ότι δεν υπήρχε κανένα τέτοιο πανεπιστήμιο από 1ο πεδίο) Το πάθος μου είναι η τεχνολογία και θα ήθελα πολύ να ασχοληθώ με κάτι που έχει κάποια σχέση με αυτή. Επίσης αγαπώ τη φωτογραφία και πιστεύω ότι θα μ'άρεσε να ασχοληθώ και με την σκηνοθεσία/επεξεργασία εικόνας.
Θα ήθελα κάποιος όμως να μου πει αν όντως και κατά πόσο ασχολείται το τμήμα με την τεχνολογία και τι ακριβώς μπορείς να καταφέρεις από εκεί. (πχ διάβασα ότι μπορείς να δουλέψεις ως πληροφορικός στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αληθεύει; ) Και γενικά τι μπορείς να κάνεις μέσα από αυτό το τμήμα;

Το ξέρω σας μπέρδεψα, αλλά έτσι ακριβώς μπερδεμένος είμαι και εγώ. Confused

     
 
       
Τετ, 17 Σεπ 2014 4:37 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


mr_kokos
Ψαρούκλα
Ψαρούκλα


Sep 21, 2013
2


Καλησπέρα.
Απ' οτι κατάλαβα σου αρέσει ο κλάδος των νέων τεχνολογιών και των μέσων. Αυτό το τμήμα ανήκει σε αυτόν τον τομέα και πιστεύω θα σου αρέσει αρκετά. Το γεγονός οτι είναι το μόνο τμήμα που συνδυάζει πολλά μέσα μαζί, σου προσφέρει μοναδικότητα, πολύπλευρες γνώσεις και ένα δυνατό όπλο για την αγορά εργασίας. Για να γίνω πιο σαφής δεν μαθαίνεις απλά κώδικες ή video editing ή γραφιστική ή web design ή μουσειολογία ή επεξεργασία εικόνας αλλά έναν συνδυασμό των παραπάνω και είναι στη δική σου κρίση που τελικώς θέλεις να ενταχθείς με την δυνατότητα που σου προσφέρει το τμήμα να επιλέγεις εσύ ο ίδιος μετά από κάποια εξάμηνα το πρόγραμμα σπουδών σου. Προσωπικά για μένα είναι από τα καλύτερα τμήματα γιατί γνωρίζω πως να αξιοποιήσω το πτυχίο μου.
Όσο για την δευτεροβάθμια, εντάσσεται στα επαγγελματικά μας δικαιώματα αλλά ξέχνα το δημόσιο για τα επόμενα 5-10 χρόνια. (και αν θες γνώμη, είναι κρίμα να βγαίνεις από ένα τόσο δημιουργικό τμήμα και να χαραμίζεσαι σε ένα γραφείο.)
Ελπίζω να κάλυψα κάποιες απορίες σου.
Καλή επιτυχία σε ο,τι κάνεις!

     
 
       
Πεμ, 20 Νοέ 2014 2:09 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


antony97
Ψαρούκλα
Ψαρούκλα


Sep 15, 2014
2


Ευχαριστώ για την απάντηση.Νομίζω ότι όντως ταιριάζει στα ενδιαφέροντά μου το συγκεκριμένο τμήμα! Αν μέχρι το καλοκαίρι δεν βρω κάτι άλλο, μάλλον εκεί θα καταλήξω Smile

     
   
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες (ώρα Ελλάδας)


   


 
Μετάβαση στη:  
 Πρόσφατες συζητήσεις - topics