απορίες για part-time εργασία..

   
   

 Εργασιακά - Επαγγελματικά Θέματα

 
Συγγραφέας απορίες για part-time εργασία..
 
       
Τετ, 15 Απρ 2015 3:02 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


nelly94
Ψαρούκλα
Ψαρούκλα


Apr 15, 2015
1


Γεια σε όλους και χρόνια πολλά για τις μέρες Smile Είμαι νέο μέλος ελπίζω να μη γράφω σε λάθος θέμα και δημιουργώ πρόβλημα... Shocked

Είμαι φοιτήτρια Θετικών επιστημών 3ο έτος και χρειάζομαι εργασία. Λόγω του φόρτου της σχολής δε μπορώ να δουλέψω full time. Sad Το να κάνω ιδιαίτερα σε παιδιά δημοτικού πάνω στο αντικείμενο σπουδών μου επιτρέπεται?

     
 
       
Παρ, 17 Απρ 2015 9:40 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
5000


nelly94 έγραψε:
Γεια σε όλους και χρόνια πολλά για τις μέρες Smile Είμαι νέο μέλος ελπίζω να μη γράφω σε λάθος θέμα και δημιουργώ πρόβλημα... Shocked

Είμαι φοιτήτρια Θετικών επιστημών 3ο έτος και χρειάζομαι εργασία. Λόγω του φόρτου της σχολής δε μπορώ να δουλέψω full time. Sad Το να κάνω ιδιαίτερα σε παιδιά δημοτικού πάνω στο αντικείμενο σπουδών μου επιτρέπεται?

nelly94 καλωσόρισες στην κοινότητα και καλή διαμονή στην όλη παρέα μας!
Cool

Σχετικά με το ερώτημά σου καθαρά χάριν συζήτησης, δεν είναι ίσως εύκολο να απαντήσει κανείς το τί "επιτρέπεται" και τί όχι, μιας και κάποια ζητήματα είναι υποκειμενικά και θέμα προσωπικών επιλογών κατά βάση.

Μιας και οι σπουδές σου είναι και πρέπει να είναι θαρρώ σε πρώτη προτεραιότητα, προσπάθησε να είσαι κατά το δυνατόν συνεπής σε αυτές ώστε να έχεις τα απαραίτητα εφόδια και μετά την αποφοίτησή σου.

Για ενασχόληση part-time ιδίως αν είναι στο αντικείμενο σπουδών σου, μπορεί να σου προσφέρει ίσως μια εμπειρία ή να "τεστάρεις" τον εαυτό σου εφόσον νιώθεις άνετη-σίγουρη σε συνθήκες που είναι πιο ρεαλιστικές και πέραν από την "ασφάλεια" του εκπαιδευτικού/ακαδημαϊκού χώρου.

Θα πρέπει να δεις τί δικαιώματα/υποχρεώσεις έχεις ως Επιστήμονας και ως "εκπρόσωπος" των γνωστικών πεδίων που σπουδάζεις και εν συνεχεία δικαιωματικά με την έλευση του πτυχίου σου θα κληθείς με πληρότητα να εφαρμόζεις.
Πολλές φορές η part-time απασχόληση και ιδίως σε κατ'οίκον ιδιαίτερα μαθήματα καταλήγει να είναι "μαύρη", δηλαδή αδήλωτη εργασιακή απασχόληση, χωρίς να σημαίνει πως αυτό είναι κάτι το άμεμπτο. Πολλοί όμως το κάνουν σαν ένα "χαρτζηλίκι". Εξαρτάται όμως από εσένα, το πλαίσιο ιδιοσυγκρασίας σου ή το ως πού κρίνεις πως μπορείς να κινηθείς. Γενικά η "αδήλωτη εργασία" ως πλαίσιο σχέσεων σε μια κοινωνία, είναι άσχημο φαινόμενο, καθώς δημιουργεί μή ισορροπημένες σχέσεις ή δεν εξασφαλίζει τυχόν προνόμια ή παροχές πρόνοιας (π.χ. ασφάλιση υγείας ή άλλα). Μπορεί ως ένα βαθμό όμως να αποτελεί αποδεκτή σε μικρά πλαίσια πρακτική (με συνεννόηση από κοινού εργαζόμενου και εργοδότη) και να βοηθήσει στο χτίσιμο μιας φήμης ή πλαίσιο συστάσεων αναλόγως βέβαια και την περίπτωση ή το γνωστικό αντικείμενο.

Αν πιστεύεις πως σε βοηθά έστω λίγο η σκέψη μου, έχει καλώς, ελπίζω να μην κατάλαβα λάθος.
Πάντα να έχεις στο νου σου το πλαίσιο αξιοπρέπειας της επιστήμης σου, και να μην αφήνεις να υποτιμούνται οι γνώσεις σου ή να δουλέψεις "τζάμπα", καθώς η απλήρωτη εργασιακή απασχόληση είναι το πρώτο βήμα για ένα εκφυλισμό τόσο των γνώσεων όσο και (κατ'επέκταση) των κόπων του καθενός μας και των δομικών στοιχείων μιας εύρωστης κοινωνίας τόσο σε βραχυπρόθεσμο όσο και σε μακροπρόθεσμο πλαίσιο...

just my two cents!
Και πάλι welcome στην παρέα! Big Ups

     
   
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες (ώρα Ελλάδας)


   


 
Μετάβαση στη:  
 

Σχετικές συζητήσεις - topics

Θεματική Ενότητα Πληροφορίες Δημοσιεύθηκε
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Απορίες για το νησί και για το τμήμα ...

από FannieB
Συζήτηση: τμ. Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων & Συστημάτων Απαντήσεις: 1

Τρι, 10 Απρ 2018 11:27 am Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Time Management

από diti
Συζήτηση: HowTo, Tutorials, Οδηγίες, Συμβουλές Απαντήσεις: 1

Δευ, 22 Φεβ 2016 11:26 am Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Χριστουγεννιάτικο πάρτι 2014 Part 2

από Lambros92
Συζήτηση: [ΛΕΣΒΟΣ] «Lofos Radio» (ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ) Απαντήσεις: 60

Τετ, 03 Δεκ 2014 10:21 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Ερωτηματολόγιο για Διπλωματική Εργασί...

Συζήτηση: Ερωτηματολόγια-Questionnaires - Επιστημονική έρευνα Απαντήσεις: 0

Σαβ, 15 Νοέ 2014 3:52 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Απορίες για τη ζωή στη Σύρο

Συζήτηση: ΣΥΡΟΣ - Πανεπιστημιακά Φοιτητικά Απαντήσεις: 3

Τρι, 01 Ιούλ 2014 3:19 pm Τελευταίο Μήνυμα


Πρόσφατες συζητήσεις - topics