σχετικά με το τμήμα Επιστημών της Θάλασσας..

   
   

 τμ. Επιστημών της Θάλασσας

 
Συγγραφέας σχετικά με το τμήμα Επιστημών της Θάλασσας..
 
       
Δευ, 13 Ιαν 2014 2:42 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


marianna7
Ψαρούκλα
Ψαρούκλα


Jun 21, 2011
1


DimitrisTz έγραψε:
Καλησπερα,
Tι προοσπιτκες εχει η σχολη επιστημων της θαλασσας?? Μεταπτυχιακα και ως τι μπορεις να εργαστεις στο μελλον?


Καλησπέρα Δημήτρη! Αρχικά να σε ευχαριστήσουμε για το ενδιαφέρον που δείχνεις για το Τμήμα μας και το νησί στο οποίο φοιτούμε! Ελπίζω να μπορέσω να σε κατατοπίσω με τις απαντήσεις μου. Αρχικά, το αν η σχολή είναι εύκολα ή δύσκολη, είναι καθαρά υποκειμενικό ζήτημα.
-Η σχολή είναι, σχετικά, απαιτητική κι αυτό προκύπτει καθώς ένας εσωτερικός κανονισμός του τμήματος ορίζει πως αν δεν έχεις περάσει ΟΛΑ τα μαθήματα του 1ου έτους, δεν μπορείς να δηλώσεις-εξεταστείς στα μαθήματα του 3ου έτους. (Αυτό δε σημαίνει πως κάνει τη σχολή δύσκολη!!!) Πιο συγκεκριμένα, όμως, για το πόσο απαιτητικό είναι το Τμήμα, μπορείς να δεις το πρόγραμμα σπουδών στη σελίδα του Τμήματος: www.mar.aegean.gr και να κρίνεις εσύ αν τα μαθήματα τα βρίσκεις ενδιαφέροντα!
-Το νησί της Μυτιλήνης, είναι αρκετά μεγάλο! Σου προσφέρει φοιτητική ζωή, διακοπές και αναψυχή! Η φοιτητική ζωή, καλύπτει τα περισσότερα από τα γούστα σου. Το μόνο που, ίσως, να σε προβληματίσει είναι η απόσταση. Η πρόσβαση γίνεται με καράβι και αεροπλάνο. Τα δρομολόγια των πλοίων δεν είναι και τόσο συχνά, αλλά το ταξίδι είναι ομαλό. Το Πανεπιστήμιο είναι εκτός πόλης, αλλά η πρόσβαση καλύπτεται με λεωφορεία τα οποία είναι ΔΩΡΕΑΝ για τους φοιτητές!!! Το κλίμα είναι θετικό και αρκετά ζεστό. Αλλά αυτό, το προσφέρουν και οι παρέες που θα δημιουργήσεις.
-Όσον αφορά τις προοπτικές του Τμήματος, τα καταχωρημένα επαγγελματικά δικαιώματα είναι αυτά του Περιβαλλοντολόγου και του Ιχθυολόγου!
-Για τα Μεταπτυχιακά, τις συνεργασίες του Τμήματος με άλλες Σχολές, την πρακτική άσκηση και τις δραστηριότητες καλύτερα θα σε ενημερώσει το site του Τμήματος, καθώς και η γραμματεία (Τηλ. 22510 36800)
Αυτό που οφείλω να συμπληρώσω, είναι πως τα εργαστήρια του Τμήματος είναι σύγχρονα, πρωτόγνωρα και απόλυτα ενδιαφέροντα. Η βάση του Τμήματος είναι αρκετά χαμηλή και πρόσβαση έχουν παιδιά από Τεχνολογική και Θετική Κατεύθυνση.
Ελπίζω να σε βοήθησα και να σε κατατόπισα! Καλή επιτυχία στις Πανελλήνιες Εξετάσεις! Και καλώς να σε δεχτούμε στην "οικογένειά" μας!

     
 
       
Δευ, 13 Ιαν 2014 5:27 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


e3iswsi
Γκουρού
Γκουρού


May 07, 2009
1671
Τόπος: βιβλίο μαθηματικών


Γεια σου Δημήτρη.
Για τις προοπτικές για το μέλλον ένα θα σου πω: Ζούμε σε μία χώρα που τα 3/4 της επιφάνειάς της καλύπτονται από θάλασσα.
Δες εδώ: http://my.aegean.gr/web/ftopict-2428.html

     
 
       
Τρι, 11 Ιούλ 2017 3:18 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


justsomeone
Ψαρούκλα
Ψαρούκλα


Jul 11, 2017
1


Καλησπέρα σε όλους σας, φέτος έδωσα πανελλήνιες και είμαι στην συμπλήρωση του μηχανογραφικού θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος από σας ξέρει αν το συγκεκριμένο τμήμα (επιστημών της θάλασσας ) έχει κάποια σχέση με την ζωολογία που είναι ένα πεδίο που πραγματικά με ενδιαφέρει και αν μπορώ να δουλέψω ως ζωολόγος.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

     
 
       
Τρι, 11 Ιούλ 2017 5:43 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
5037


////////// edit-merge //////////

η συζήτηση συγχωνεύτηκε με την ήδη υπαρκτή, στο σωστό χώρο:
http://my.aegean.gr/web/forum-mar.html
(sub-Forum του ομώνυμου Τμήματος)


     
 
       
Τρι, 11 Ιούλ 2017 5:51 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
5037


justsomeone έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους σας, φέτος έδωσα πανελλήνιες και είμαι στην συμπλήρωση του μηχανογραφικού θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος από σας ξέρει αν το συγκεκριμένο τμήμα (επιστημών της θάλασσας ) έχει κάποια σχέση με την ζωολογία που είναι ένα πεδίο που πραγματικά με ενδιαφέρει και αν μπορώ να δουλέψω ως ζωολόγος.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων


Καλησπέρα φίλε / φίλη μας και καλωσόρισες στην κοινότητα!

Πρωτίστως, θα ήταν χρήσημο να ρίξεις ίσως μια ματιά στις επίσημες πληροφορίες του ιδρύματος και το site του τμήματος. Εκεί από το Πρόγραμμα Σπουδών θα πάρεις μια ιδέα ήδη.

Ρίξε ένα βλέφαρο (και περισσότερα!) στις εξής σελίδες:


Επίσης, παράθεση από την κεντρική ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου: http://www.aegean.gr/departments/τμήμα-επιστημών-της-θάλασσας

Παράθεση:
ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ
ΣΧΟΛΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΛΕΣΒΟΣ

Το Τμήμα Επιστημών Θάλασσας διεξάγει έρευνα και προσφέρει σπουδές στις φυσικές, χημικές, βιολογικές και γεωλογικές διεργασίες του θαλάσσιου περιβάλλοντος (Ωκεανογραφία), την Αλιεία και τις Υδατοκαλλιέργειες, καθώς και την Διαχείριση των Θαλάσσιων Οικοσυστημάτων και Πόρων, αξιοποιώντας σύγχρονες τεχνολογίες (π.χ. Τηλεπισκόπηση, GIS, Υδροακουστική Τεχνολογία, Μοντέλα) για την εκπαίδευση στις Θαλάσσιες και Παράκτιες Εφαρμογές.

Το Τμήμα Επιστημών της Θάλασσας είναι το μοναδικό πανεπιστημιακό τμήμα της χώρας που προσφέρει προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών στην Ωκεανογραφία, τις Θαλάσσιες Βιοεπιστήμες και τη Διαχείριση του Παράκτιου Περιβάλλοντος, εκτελώντας διεθνούς επιπέδου εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο σε συνεργασία με κορυφαία ερευνητικά Ινστιτούτα και Πανεπιστήμια. Η ίδια η φύση των αλληλεπιδράσεων μεταξύ των διαφόρων αβιοτικών και βιοτικών συνιστωσών στο θαλάσσιο περιβάλλον υπαγορεύει ένα πρόγραμμα σπουδών με ισχυρότατο εργαστηριακό χαρακτήρα και μεγάλο εύρος αντικειμένων και κατευθύνσεων, εκτεινόμενων από την Ωκεανογραφία έως τις Υδατοκαλλιέργειες και τις Υποθαλάσσιες Εφαρμογές, και από τη μελέτη των Ασθενειών Ιχθύων έως τη διερεύνηση της Κλιματικής Αλλαγής, και απαιτεί μια συνθετική ερευνητική και εκπαιδευτική προσέγγιση. Η παρεχόμενη εκπαίδευση συμπεριλαμβάνει την απόκτηση δεξιοτήτων πολύτιμων στην αγορά εργασίας, όπως χρήση σύγχρονων εργαστηριακών και υπολογιστικών μεθόδων και οργάνων.

Με κατοχυρωμένες τις επαγγελματικές διεξόδους του Ιχθυολόγου και Περιβαλλοντολόγου, το Τμήμα προσφέρει ένα ισχυρό πτυχίο τόσο στο δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα.


     
   
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες (ώρα Ελλάδας) 
Μετάβαση στη:  
 

Σχετικές συζητήσεις - topics

Θεματική Ενότητα Πληροφορίες Δημοσιεύθηκε
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Ρόδος: 18-21/10/2018 Διεθνές Αρχαιολο...

Συζήτηση: Ημερίδες - Συνέδρια - Ακαδημαϊκές Εκδηλώσεις Απαντήσεις: 0

Παρ, 12 Οκτ 2018 3:28 am Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Απορίες για το νησί και για το τμήμα ...

από FannieB
Συζήτηση: τμ. Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων & Συστημάτων Απαντήσεις: 1

Τρι, 10 Απρ 2018 11:27 am Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Animations - GIF κινούμενες εικόνες/σ...

από inertia
Συζήτηση: Art Pad - Δημιουργίες για το MyAegean Απαντήσεις: 0

Τρι, 27 Μάρ 2018 1:52 am Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις τΟΔΙΤ: πρωτοετείς στο νέο τμήμα του Π...

από inertia
Συζήτηση: τμ. Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού Απαντήσεις: 0

Σαβ, 01 Ιούλ 2017 6:18 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις ΧΙΟΣ: Ιδρύεται στο Πανεπιστήμιο Αιγαί...

από inertia
Συζήτηση: Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου - Γενικά θέματα Απαντήσεις: 1

Σαβ, 11 Φεβ 2017 4:20 pm Τελευταίο Μήνυμα


Πρόσφατες συζητήσεις - topics