Προβολές 2017-2018 Κινηματογραφικής Λέσχης Βιβλιοθήκης Παν. Αιγαίου (Σύρος)

   
   

 ΣΥΡΟΣ

 
Συγγραφέας Προβολές 2017-2018 Κινηματογραφικής Λέσχης Βιβλιοθήκης Παν. Αιγαίου (Σύρος)
   
Τετ, 11 Οκτ 2017 2:31 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
4892


Στο παράρτημα της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην Ερμούπολη, πραγματοποιούνται συνήθως εβδομαδιαίες προβολές, κάθε Τετάρτη, με πρωτοβουλία ανθρώπων του ιδρύματος. Μια φιλόδοξη και ενδιαφέρουσα ιδέα που γεννήθηκε το φθινόπωρο του 2007 και έγινε "θεσμός" ως και σήμερα!

Από όσο μαθαίνουμε, ενδεχομένως να υπάρξουν περιστασιακές προβολές ή πιο αραιές εκδηλώσεις μες στην τρέχουσα χρονιά (δηλαδή, όχι σε συχνότητα εβδομαδιαία απαραίτητα).


άποψη του χώρου της Βιβλιοθήκης, στο πρώην Βιομηχανικό Μουσείο Ερμούπολης (Κορνηλάκειο κτίριο)


Διαβάστε ένα άρθρο-συνέντευξη με την κα. Αλίκη Τσουκαλά, όπου μας αναφέρει για τη Βιβλιοθήκη και την Κινηματογραφική Λέσχη του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Σύρο!!

Σύνδεσμος: http://my.aegean.gr/web/article2676.html


____________________________________


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Ε Ι Σ :

     
   
Τρι, 07 Νοέ 2017 10:15 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


WaitrJessie
Μικρό Μολύβι
Μικρό Μολύβι


Sep 26, 2016
25


Παράθεση:
Φίλες και φίλοι σινεφίλ γειά σας,

Την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου στις 19.30 θα προβάλουμε την ταινία "Invisible" του Δημήτρη Αθανίτη. Η ταινία έχει πάρει το Μεγάλο Βραβείο στη Figueira Film Art και άλλα 14 διεθνή Βραβεία ενώ έχει μέχρι στιγμής παρουσιαστεί σε πάνω από 35 φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο και έχει προβληθεί σε 25 ελληνικές πόλεις.

Στην προβολή θα παραστεί και ο σκηνοθέτης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΞΤΕ!
Η προβολή και η συζήτηση θα γίνει την ίδια μέρα και ώρα αλλά στο ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ του Πανεπιστημίου και ΟΧΙ στη Βιβλιοθήκη.
Ευχαριστώ




Λίγα λόγια για την ταινία από τον ίδιο:

"Το θέμα της ταινίας είναι ουσιαστικά το κινούμενο έδαφος κάτω από τα πόδια μιας ολόκληρης κοινωνίας, που ξαφνικά ανακαλύπτει ότι δεν υπάρχει τίποτα δεδομένο.

Ο ήρωας, ένας χαμηλόμισθος εργαζόμενος, όταν απολυθεί θα βρεθεί στο κενό. Εχοντας ένα στενό κοινωνικό περιβάλλον, αποκομμένος από οικογένεια, συνειδητοποιεί ότι δεν έχει από πουθενά να πιαστεί. Καθώς χάνει τη δουλειά του, χάνει και τη σύνδεση με την κοινωνία.

Νιώθοντας ότι καταδικάζεται σε εξαφάνιση, ο ήρωας αντιδρά άμεσα και φορτισμένα, δεν μπορεί να σκεφτεί. Αισθάνεται απόλυτα ταπεινωμένος, αφού του αρνούνται μια εξήγηση, η μια δεύτερη ευκαιρία και ταυτόχρονα ότι είναι θύμα μιας απόλυτης αδικίας. Αισθάνεται ότι δεν υπάρχει γι' αυτούς, όπως δεν υπάρχει πια και για τη γυναίκα του. Αισθάνεται αόρατος.

Ο Αρης αντιδρά στον παραλογισμό και στην ταπείνωση που ζει, με τον δικό του ναίφ τρόπο. Αποφασίζει να εκδικηθεί το πρόσωπο που θεωρεί υπεύθυνο. Με το όπλο, θέλει να απονείμει δικαιοσύνη και να δώσει στον εαυτό του, τη δυνατότητα να δικάσει τον ένοχο και να τον τιμωρήσει.

Απέναντι σ`αυτή την εμμονή που τυφλώνει τον Αρη και τον οδηγεί στα άκρα, ο γιος του είναι η μόνη αντίρροπη δύναμη, η μόνη πραγματική σχέση του με τον κόσμο.

Η ταινία βάζει την πρόκληση να μιλήσεις μέσα από έναν ήρωα που ξεπερνά τα όρια, για μια κατάσταση που ξεπερνά το προσωπικό.

Δημήτρης Αθανίτης"


Μπορείτε να δείτε συνημμένο ένα βιογραφικό σημείωμα του σκηνοθέτη.



    Δημήτρης Αθανίτης
    σκηνοθέτης

    Ο Δημήτρης Αθανίτης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπουδασε σινεμά και αρχιτεκτονική. Μέλος της Ευρωπαικής και της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Η πρώτη ταινία του «Αντίο Βερολίνο» (1994) κέρδισε το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής και Μνεία των κριτικών στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, ενώ η δεύτερη ταινία του «Καμιά Συμπάθεια Για Τον Διάβολο» (1997) ήταν υποψήφια για τον Χρυσό Αλέξανδρο και κέρδισε το Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας με τη Λένα Κιτσοπούλου. Η ταινία του «2000+1 Στιγμές» (2001) επιλέχτηκε από τον αυστραλό κριτικό Bill Mousoulis ανάμεσα στις 10 καλύτερες ταινίες στον κόσμο για το 2001 στο Senses of Cinema. Οι «Τρεις Μέρες Ευτυχίας» (2012) κέρδισαν 4 Βραβεία και είχαν 4 κύριες Υποψηφιότητες στα Βραβεία της Ακαδημίας Κινηματογράφου. Η τελευταία ταινία του «Invisible» (2015) κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο στη Figueira Film Art και άλλα 11 διεθνή Βραβεία ενώ έχει μέχρι στιγμής παρουσιαστεί σε πάνω απο 20 φεστιβάλς σε όλο τον κόσμο.

    Φιλμογραφία

    2016 Invisible
    2012 Τρεις Μέρες Ευτυχίας
    2012 Πόλη Κρυμμένη (μμ-εγκατάσταση)
    2009 Μαντόνα καλεί Φασμπίντερ (μμ)
    2005 Η Πόλη των Θαυμάτων
    2000 2000+1 Στιγμές
    1999 Ονειρο Καλοκαιρινής Νύχτας
    1997 Καμμιά Συμπάθεια για τον Διάβολο
    1996 Vox (τηλεταινία)
    1994 Αντίο Βερολίνο
    1994 Κύριος Χ (μμ)
    1993 Φιλοσοφία (μμ)




Σας περιμένουμε!
Από τη Βιβλιοθήκη


____________________________________


άποψη του χώρου της Βιβλιοθήκης, στο πρώην Βιομηχανικό Μουσείο Ερμούπολης (Κορνηλάκειο κτίριο)


Arrow Αφιέρωμα - άρθρο-συνέντευξη με την κα. Αλίκη Τσουκαλά, για τη Βιβλιοθήκη και την Κινηματογραφική Λέσχη του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Σύρο


     
   
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες (ώρα Ελλάδας)


   


 
Μετάβαση στη:  
 

Σχετικές συζητήσεις - topics

Θεματική Ενότητα Πληροφορίες Δημοσιεύθηκε
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις [ Ανακοίνωση ] Προγράμματα Α.Π.Ο.Σ.Α.Ε. - Χειμερινό ...

Δημόσια συζήτηση: ΡΟΔΟΣ - Φοιτητικές Ομάδες Απαντήσεις: 0

Πεμ, 05 Οκτ 2017 11:35 am Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις ΚΑΒΑΛΑ: Πανελλήνιο Συνέδριο Επιστημολ...

από Syn_Athena
Δημόσια συζήτηση: Ημερίδες - Συνέδρια - Ακαδημαϊκές Εκδηλώσεις Απαντήσεις: 1

Σαβ, 29 Ιούλ 2017 11:43 am Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις ΑΘΗΝΑ: Open Science Fair: 6-8 Σεπτεμβ...

Δημόσια συζήτηση: Ημερίδες - Συνέδρια - Ακαδημαϊκές Εκδηλώσεις Απαντήσεις: 0

Δευ, 24 Ιούλ 2017 10:41 am Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις τΟΔΙΤ: πρωτοετείς στο νέο τμήμα του Π...

από inertia
Δημόσια συζήτηση: τμ. Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού Απαντήσεις: 0

Σαβ, 01 Ιούλ 2017 8:18 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Προβολή ταινίας- Alice (Σάββατο 20/5/...

από haritos
Δημόσια συζήτηση: [ΡΟΔΟΣ] Κινηματογραφική Ομάδα Απαντήσεις: 0

Πεμ, 18 Μάϊ 2017 6:51 pm Τελευταίο Μήνυμα


Πρόσφατες συζητήσεις - topics