Διακοπή - Αναβολή φοίτησης

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου - Γενικά θέματα

Συγγραφέας Διακοπή - Αναβολή φοίτησης

Τετ, 23 Σεπ 2020 10:18 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 

Malou
Ψαρούκλα
Ψαρούκλα

Sep 23, 2020
1

Καλημέρα!!
Μήπως μπορείτε να μου πείτε,
πότε πρέπει να κάνω αίτηση για διακοπή φοίτησης???

[τμ. Γεωγραφίας]

Πεμ, 24 Σεπ 2020 6:45 pm

Arvacon
Ψαρούκλα
Ψαρούκλα

Sep 14, 2020
4
Τόπος: Αμαλιάδα

Καλησπερα.

Επειδη με ενδιαφερει κ εμενα το θεμα, απ οτι μου ειπαν απ τη γραμματεια του ΜΠΕΣ που επικοινώνησα αυτες τις μερες, αιτηση αναστολης φοιτησης κανεις στην αρχη του εξαμηνου, μεσα στις πρωτες 15 μερες, αφου εχει ολοκληρωθει η εγγραφη σου στο τμημα.

Μαλιστα οταν ρωτησα αν χρειαζεται καποια αιτηση να στειλω, μου ειπαν οτι αρκει και ενα απλο email προς τη γραμματεια που θα αναφερει το ποσα εξαμηνα θες να μπεις σε αναστολη.

Εχω στειλει κ αλλο email, ωστε να μου διευκρινησουν μηπως και πρεπει να στειλω υπογεγραμμενη αιτηση, διοτι στο site της σχολης μηχανικων οικονομιας διοικησης του ιδιου πανεπιστημιου, λεει πως πρεπει να κατεβασεις μια φορμα και να την επικυρωσεις κιολας στο ΚΕΠ για το γνησιο υπογραφης (αν και η αναρτηση ειναι του 2018), οποτε περιμενω απαντηση.

http://www.fme.aegean.gr/el/news/04102018/ypovoli-aitiseon-gia-diakopi-anastoli-foitisis-0

Τρι, 29 Σεπ 2020 5:05 pm

inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος

Dec 14, 2003
5131

Καλωσορίσατε παιδιά, στην κοινότητα και πύλη, και ευχόμαστε καλές σπουδές και καλή σταδιοδρομία!

Εύγε για την άμεση απόκριση, η κίνηση-πρωτοβουλία από Arvacon ήταν εντυπωσιακά ωφέλιμη, ευχαριστούμε που το μοιράστηκες! Big Ups

Πρακτικά, για άμεσα θέματα που αφορούν τις σπουδές, ο κύριος υπεύθυνος είναι η Γραμματεία κάθε τμήματος. Είμαστε όλες-όλοι στο ίδιο ίδρυμα, που σημαίνει πως κάποιες διαδικασίες παραμένουν κοινές, αλλά κάθε Τμήμα μπορεί να έχει διαφορετικό χειρισμό π.χ. ως προς τις αιτήσεις, ή ως προς τις ημερομηνίες (για παράδειγμα, τμήματα 4ούς προγράμματος σπουδών έχουν διαφορετικό -ενδεχομένως- κυκλο ημερομηνιών για εξεταστική κλπ, από τμήματα 5ούς προγράμματος). Αλλά ό,τι κι αν πούμε ο καθένας-καθεμιά εκ των εμπειριών μας, οι τεχνικές λεπτομέρειες και έγκυρες πληροφορίες μπορεί να διαφέρουν από τμήμα σε τμήμα ή ακόμη και από έτος σε έτος.

Οι ημερομηνίες εγγραφών για νέους φοιτητές/-τριες είναι γενικά κοινές, για όλους, και μπορείτε να βρείτε εδώ, μερικές πληροφορίες, καθώς και επισυνάψεις θα βρείτε εδώ:
Παράθεση:
(από τον επίσημο ιστότοπο του Πανεπιστημίου Αιγαίου)

πληροφορίες εισακτέων - πρωτοετών » - Ενημερωθείτε έγκυρα!

Εκεί θα βρείτε πιθανότατα και στοιχεία επικοινωνίας με τις Γραμματείες των αντίστοιχων τμημάτων, για να ρωτήσετε απευθείας.

Idea #hint Βοηθητικό:

Με την Εγγραφή σας στο Πανεπιστήμιο, αποκτάτε προσωπικό Λογαριασμό-Προφίλ (πανεπιστημιακό λογαριασμό, email που βασίζεται στον αριθμό μητρώου σας κλπ), και αυτό είναι προσωπικό εργαλείο «ταυτοπροσωπίας».

Μέσω αυτού του Λογαριασμού-Προφίλ έχετε πρόσβαση σε ηλεκτρονικές υπηρεσίες και προνόμια φοίτησης. Ακριβώς επειδή ο Λογαριασμός αυτός δρα ως στοιχείο επαλήθευσης, δηλαδή «ταυτοπροσωπιας», είναι πρακτικό για τα αιτήματά σας προς Γραμματεία ή άλλες υπηρεσίες (π.χ. σίτιση-στέγαση).

Ο πιο πρακτικός λόγος που π.χ. ζήτησαν η Γραμματεία στο άλλο τμήμα και είπαν πως «αρκεί να στείλει email με το αίτημα», είναι διότι, αφού γίνει η Εγγραφή, το αίτημα έχει ισχύ (έγκυρο) μόνο, μέσω του πανεπιστημιακού αυτού Λογαριασμού-Προφίλ.

Δηλαδή, άσχετα, εξωπανεπιστημιακά emails δεν γίνονται αποδεκτά. Για αυτό και πάντα-μα-πάντα, να προσέχετε, να παρακολουθείτε και να χειρίζεστε τα επίσημα, ορθά, επαρκή εργαλεία που προσφέρονται από το ίδιο το ίδρυμα, για τη διεκπεραίωση ενεργειών που αφορούν σε σπουδές-φοίτηση.

Καλή δύναμη και καλή συνέχεια! Cool

Τρι, 29 Σεπ 2020 7:15 pm

Arvacon
Ψαρούκλα
Ψαρούκλα

Sep 14, 2020
4

Καλησπέρα και ευχαριστούμε για το θερμό καλωσόρισμα.
Καλως σας βρήκαμε.

Προσωπικά δεν έχω λάβει κάποιο προσωπικό λογαριασμό προφίλ ή email ακόμα από τη γραμματεία. Αυτά τα στοιχεία πρόσβασης θα πρεπε να τα λάβω κατευθείαν μετά την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης εγγραφής ή πρέπει να περάσει πρώτα υπο έλεγχο και κάποιες μέρες αργότερα επικοινωνεί η γραμματεία μαζί σου και σου τα στέλνει;

Σχετικά με την απάντηση που περίμενα απ τη γραμματεία για τη μετεγγραφή, δεν απάντησαν στο ερώτημα μου, απλά μου είπαν να τους καλέσω για περισσότερες πληροφορίες, όμως δεν κατάφερα να βγάλω γραμμή. Μετά από ανταλλαγή κ αλλού email, μου πρότειναν να τους στείλω το τηλέφωνο μου να με καλέσουν αυτοί, γιατί γίνεται χαμός λέει από τηλεφωνήματα αυτές τις μέρες, οπότε λογικά θα χω νέα αύριο.

Αγαπητέ/ή inertia, εσύ σε ποιο τμήμα σπουδάζεις;
Παρατηρώ πως το forum του ΜΠΕΣ μοιάζει να είναι σε εγκατάλειψη απ το 2010-11 και μετά, δε βλέπω νέες πληροφορίες για το τμήμα και αυτό με απογοητευει λιγάκι. Αναρωτιέμαι, πως γίνεται σε μια σχολή πληροφορικής, οι φοιτητές του να μην ασχολούνται με το φόρουμ του τμήματος;
Υπάρχει μήπως κάποιο άλλο φόρουμ που είναι κεκλεισμένωντων θυρών για τους φοιτητές ή αυτό είναι το επίσημο φόρουμ τους;

Τρι, 29 Σεπ 2020 8:08 pm

inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος

Dec 14, 2003
5131

Καλησπέρα και πάλι!

Τα δημόσια forums/fora που υπάρχουν διαθέσιμα στην κοινότητα εδώ είναι αυτά όπως τα συναντάτε, ωστόσο πολύς κόσμος έχουμε προσέξει να προτιμά προσωπικές επικοινωνίες, με αποτέλεσμα να στερείται πληροφόρησης κόσμος που να ήθελε να προσφέρει ή να μάθει πράγματα. Αν για παράδειγμα κάποιος απαντήσει σε κάποιον μέσω προσωπικού μηνύματος, αυτή η ροή πληροφόρησης χάνεται, ενώ κάποιο ερώτημα (καλή ώρα!) μπορεί να σταθεί βοηθητικό σε αρκετό κόσμο, και η δημόσια συζήτηση είναι σίγουρα πιο προσφιλής. Για παράδειγμα, έρχονται πολλά όμοια και επαναλαμβανόμενα ερωτήματα τύπου «πότε ξεκινά το εξάμηνο;», ή «πότε ξεκινούν οι εγγραφές;» και η πληροφορία αυτή υπάρχει ήδη στον επίσημο ιστότοπο του ιδρύματος ή στο Ακαδημαϊκό Ημερολόγιο, που τηρείται από όλα τα τμήματα σε ενιαίο πλαίσιο.

Η θέση της κοινότητας εδώ ως σύνολο, είναι πως προσφέρονται χώροι επικοινωνίας και διαμοιρασμού εμπειριών, και αυτά είναι εθελοντικά και στην ευχέρεια του καθένα-καθεμιάς να τα παρακολουθεί, να συνεισφέρει και να εμπλουτίζει. Δυστυχώς ή ευτυχώς, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω, με την έννοια πως έγκειται καθαρά στην προσωπική ιδιοσυγκρασία και εθελοντική βούληση καθενός και καθεμιάς. Να'σαι καλά που σε προβληματίζει, είναι χρήσιμο feedback!

Cool

Στο «εντός θέματος» πλαίσιο (για να μην ξεχαστούμε!),
οι κωδικοί και λογαριασμοί φοιτητών, δημιουργούνται και ολοκληρώνονται συνήθως μετά το πέρας των εγγραφών και κατά τις πρώτες ημέρες του νέου εξαμήνου.

Όπως καταλαβαίνετε παιδιά, οι συνθήκες είναι τρομερά ιδιαίτερες και φέτος λόγω COVID-19. Για παράδειγμα, ορισμένα τμήματα θα περάσουν απευθείας σε «εξ'αποστάσεως» μαθήματα μέσω ειδικών τηλεπλατφορμών, και αυτό έχει επιπλέον φόρτο κι επιβάρυνση σε πάρα μα πάρα πολλές δομές, για όλα τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, παρόλο που στην τριτοβάθμια εκπαίδευση υπήρχαν ήδη εδώ και χρόνια εύρωστες υποδομές και εργαλεία.

Λίγο υπομονή!
Παράθεση:
(από τον επίσημο ιστότοπο του Πανεπιστημίου Αιγαίου)

πληροφορίες εισακτέων - πρωτοετών » - Ενημερωθείτε έγκυρα!

Στον παραπάνω σύνδεσμο (προηγούμενο post) θα βρείτε όλες τις βασικές επίσημες πληροφορίες. Αν προσέξετε, υπάρχουν ημερομηνίες για προθεσμίες κλπ για όλους για να δοθεί ευελιξία. Ακόμη είναι νωρίς, όλα θα γίνουν όμως!

Κατά καιρούς κρατάμε και μεταφέρουμε μερικές (επίσημες πάντοτε) ανακοινώσεις του ιδρύματος και εδώ στις γενικές συζητήσεις. Ελπίζουμε να σταθεί βοηθητικό, και βέβαια, ό,τι επιπλέον μπορεί να σκέφτεστε, ρίχτε το ελεύθερα! Big Ups Big Ups

Σημείωση:
Μιας και το νήμα αφορά γενικά στα περί Διακοπής - Αναβολής φοίτησης, το μεταφέρουμε στο κεντρικό χώρο (sub-forum) του ιδρύματος, για να φανεί ίσως περισσότερο χρήσιμο, για όλες-όλους.

Τρι, 29 Σεπ 2020 9:44 pm

Arvacon
Ψαρούκλα
Ψαρούκλα

Sep 14, 2020
4

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες σχετικά με τις εγγραφές.
Όσον αφορά τα φόρουμς, η αλήθεια είναι ότι είμαι φαν τους και έχω συμμετάσχει γενικά σε διάφορα φόρουμς τα τελευταία 15 χρόνια, μιας και οι απόψεις που μοιράζεσαι μέσω αυτών των πλατφορμών, μένουν γραμμένες και διαθέσιμες σε όλους, για όσα χρόνια κ αν περάσουν. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια, πολύς κόσμος χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το σκοπό αυτό πια, με αποτέλεσμα να χάνονται οι συζητήσεις και όλες αυτές οι πολύτιμες πληροφορίες, στον ατελείωτο κόσμο του Facebook scrolling..
Κάτι άλλο τραγικό που έχω παρατηρήσει να συμβαίνει τα τελευταία χρόνια απ τις νέες γενιές, είναι ότι λόγω των smartphones, έχουν απομακρυνθεί απ τους υπολογιστές ή μεγάλωσαν χωρίς καν πρόσβαση σε αυτό το μεσο, με αποτέλεσμα να τους φαντάζει δύσκολο να πληκτρολογουν ολόκληρες προτάσεις με νορμάλ γραφή, παρά γράφουν συντομογραφιες του στυλ "γστκνς? (γειά σου τι κάνεις?)" . Έτσι βαριούνται να γράφουν και χρησιμοποιούν μέσα όπως Instagram, μόνο για να περνουν το χρόνο τους.

Τρι, 29 Σεπ 2020 9:51 pm

inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος

Dec 14, 2003
5131

Arvacon έγραψε:
Όσον αφορά τα φόρουμς, η αλήθεια είναι ότι είμαι φαν τους και έχω συμμετάσχει γενικά σε διάφορα φόρουμς τα τελευταία 15 χρόνια, μιας και οι απόψεις που μοιράζεσαι μέσω αυτών των πλατφορμών, μένουν γραμμένες και διαθέσιμες σε όλους, για όσα χρόνια κ αν περάσουν. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια, πολύς κόσμος χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το σκοπό αυτό πια, με αποτέλεσμα να χάνονται οι συζητήσεις και όλες αυτές οι πολύτιμες πληροφορίες, στον ατελείωτο κόσμο του Facebook scrolling..
Κάτι άλλο τραγικό που έχω παρατηρήσει να συμβαίνει τα τελευταία χρόνια απ τις νέες γενιές, είναι ότι λόγω των smartphones, έχουν απομακρυνθεί απ τους υπολογιστές ή μεγάλωσαν χωρίς καν πρόσβαση σε αυτό το μεσο, με αποτέλεσμα να τους φαντάζει δύσκολο να πληκτρολογουν ολόκληρες προτάσεις με νορμάλ γραφή, παρά γράφουν συντομογραφιες του στυλ "γστκνς? (γειά σου τι κάνεις?)" . Έτσι βαριούνται να γράφουν και χρησιμοποιούν μέσα όπως Instagram, μόνο για να περνουν το χρόνο τους.

Να'σαι καλά.
Θα συμφωνήσω στα περισσότερα, με όσα αναφέρεις, αν και είναι ένα μεγάλο φάσμα πραγμάτων στο ενδιάμεσο. Και βεβαίως, είναι πολύ ενδιαφέρον ως συζήτηση να το βάλουμε σε ένα ευρύτερο προβληματισμό, γύρω από το νόημα κιόλας της διάσωσης (preservation) χρήσιμης πληροφορίας.

Ας κρατήσουμε όμως την κουβέντα στο εδώ νήμα in-topic, αν έχεις την καλοσύνη. Εϊναι κρίμα να χαθεί είτε η μια είτε η άλλη συζήτηση. Οφείλω να το επισημάνω για λόγους συνέπειας Wink

Big Ups

Τετ, 30 Σεπ 2020 9:25 pm

Arvacon
Ψαρούκλα
Ψαρούκλα

Sep 14, 2020
4

Είχα νεότερα σήμερα. Με κάλεσαν απ τη γραμματεία και μου είπαν πως για να αιτηθείς αναστολη ή διακοπή φοίτησης όπως αλλιώς λέγεται, θα πρέπει πρώτα να έχει ολοκληρωθεί η εγγραφή σου στο τμήμα. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να έχεις στείλει τα απαραίτητα δικαιολογητικά ταυτοποίησης με κουριερ και μόνο τότε θα θεωρείσαι πλέον φοιτητής του τμήματος.
Μετά μόλις σου εκδώσουν κωδικούς και email, τότε λέει στέλνεις ένα απλό email που αιτεισαι αναστολη φοίτησης, το οποίο το εκτυπώνει η γραμματεία, του δίνει αριθμό πρωτοκόλλου και το βάζει στο φάκελο σου, οπότε από εκεί κ έπειτα ισχύει η αναστολή.
Αυτα όσον αφορά το τμήμα του ΜΠΕΣ. Για το τμήμα γεωγραφίας ίσως να ισχύουν αλλα πράγματα, οπότε ένα τηλεφώνημα στη γραμματεία του τμήματος αυτού θα μας λύσει τις απορίες.

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες (ώρα Ελλάδας)

Μετάβαση στη:  

Σχετικές συζητήσεις - topics

Θεματική Ενότητα Πληροφορίες Δημοσιεύθηκε
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Aναστολή φοίτησης

από Vasilis02
Συζήτηση: Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και Θεσμικό-Νομικό Πλαίσιο Απαντήσεις: 1

Πεμ, 06 Μάϊ 2021 10:28 am Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Προσωρινή διακοπή εκπαιδε...

Συζήτηση: Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου - Γενικά θέματα Απαντήσεις: 0

Παρ, 30 Οκτ 2020 4:20 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Αναβολή μαθήματος για αύριο Δευτέρα 2...

από elen_pe
Συζήτηση: [ΡΟΔΟΣ] Ομάδα Εικαστικών Απαντήσεις: 0

Κυρ, 23 Νοέ 2014 11:47 am Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Αστρονομική ομάδα-αναβολή παρατήρησης...

από maximos
Συζήτηση: [ΛΕΣΒΟΣ] (ΠΑΛΑΙΑ) Αστρονομική Ομάδα Απαντήσεις: 0

Τρι, 17 Δεκ 2013 9:54 am Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις [Ρόδος] Έκτακτη διακοπή λειτουργίας τ...

Συζήτηση: ΡΟΔΟΣ - Πανεπιστημιακά Φοιτητικά Απαντήσεις: 0

Τρι, 28 Μάϊ 2013 11:52 am Τελευταίο Μήνυμα

Πρόσφατες συζητήσεις - topics