Καλώς ήρθες στο forum! Για να συμμετάσχεις στις συζητήσεις πρέπει να εγγραφείς στην πύλη. Γίνε μέλος τώρα!
Η Αστυνομια επιτελει το καθηκον της στους φοιτητες |
|
|
Κοινωνικά θέματα, Πολιτική, Επικαιρότητα |
| Συγγραφέας |
Η Αστυνομια επιτελει το καθηκον της στους φοιτητες |
| |
|

danny
Γκουρού

Nov 04, 2005
514
Τόπος: Αθηνα
|
|
Με αφορμη ενα προσφατο συμβαν στη συρο που συνεβει σε μια φιλη και συμφοιτητρια θα ηθελα να καταγκηλω την συμπερηφορα των αστηνομικων απενατη στους φοιτητες του νησιου.
Η εν λογο κοπελα γηρνουσε σπιτι της με το αγορι της οταν στις 6 το πρωι δυο αστηνομικοι τους σταμματησαν για ελενχο ταυτοτητας και στη συνεχεια τους πηγαν στο τμημα για εξακριβωση στοιχειων οπου κρατηθηκαν επι δυο ωρες. Ολα αυτα συνεβησαν παρολο που το αγόρι ειχε πανω του την αστηνομικη του ταυτοτητα και η κοπελα το φοιτητικο της πασο.
Αυτη η συμπεριφορα των αστηνομικων (να μην τους πω μπατσους και θηχθουν και συλαβουν και μενα) δεν περιορηζεται σε ενα περιστατικο αλλα σε πολλα.
Δριαρκεις ελενχοι γίνοντε στους φοιτητες και ιδιετερα στους πρωτοετης.
ενω δεν λοιπουν τα περιστατικα οπου θελουν να κρατουντα φοιτητες στο τμημα για την νυχτα λογο της εξακριβωσης στηχειων (παρολο που τα παιδια εχουν ταυτοτητα πανω τους) με αρκετα αστοιες δικαιολογειες οπως
+ εχεις κατσαβιδι στην τσαντα σου ... ποιον εκλεψες?
+ μοιαζεις με εμπορο ναρκοντικων
+ κριβεις μυστηκο οπλο ολικης καταστοφης στις τζιβες σου
+ ... και οτι αλλο μπορητε να φανταστητε
κατακρινω αυτα τα περιστατικα και ζητω την ευαισθητοποιηση σας επι του θεματος. Η αντιληψη που καληεργητε στους κολπους της αστηνομιας πως φοιτητης = τρομοκρατης δεν πρεπει να μας αφησει αδιαφορους αλλα να μας κινητοποιησει καταληλως
|
|
|
|
| |
|

pixie
Μεγάλο μολύβι

Oct 18, 2005
198
|
|
thanks... gia thn akriveia htan 4misi ora to proi... me aformh tetoia peristatika provlhmatizomaste oloi..
|
|
|
|
| |
|

inertia
Ανεμοδαρμένος

Dec 14, 2003
5131
|
|
Θυμάμαι το θέμα των κρατήσεων και της αστυνομίας είχε τεθεί στην από κοντά κουβέντα με τον Αντιπρύτανη κ.Γκιάλα, στο κυλικείο-στέκι των φοιτητών, όταν είχε έρθει πριν από λίγο καιρό για να δει τα πράγματα του νησιού/τμήματος.
Οι κινήσεις αυτές ειδικά εκείνες που γίνονται με τόσο προκλητικό τρόπο, πρέπει να υπάρχει άμεση κινητοποίηση κι ενημέρωση... μάλιστα θυμάμαι πως ο ίδιος ο κ.Γκιάλας (εαν κάνω λάθος διορθώστε με) είχε πει πως αν συνεχίσουν τέτοια περιστατικά, όποτε συμβαίνουν, άμεσα να ενημερώνεται και η Πρυτανεία, για να δρα κι εκείνη, από την πλευρά της. Φάνηκε πως το θέμα αυτό είναι σημαντικό/ανησυχητικό και πως δεν πρέπει να αφήνουμε να διαιωνίζονται τέτοιες συμπεριφορές.
Ελπίζω να πάνε όλα ΟΚ! Εύχομαι "περαστικά" στα παιδιά από την ταλαιπωριούλα τους...
|
|
|
|
| |
|

danny
Γκουρού

Nov 04, 2005
514
|
|
Οχι Δεν κανεις λαθος,
ειμουνα και εγω σε αυτην την συζητηση. Αυτο που μου εκανε ομως εντηπωση ηταν πως το θεμα δεν τεθηκε απο τους φοιτητες αλλα απο αλλους εργαζομενους του τμηματος. Θελω να πω πως ο καθενας θεωρει πως τετοια θεματα ειναι προσωπικα προβληματα και τοσον καιρο ουτε που συζητιωνταν. Αυτη η επιδηξη δυναμης απομερους της αστηνομιας δεν ειναι καθολου προσωπικο προβλημα, ηδικα μετα την κρατιση φοιτητη (Δεν θα αναφερω την γελια κατιγορια που του προσαψανε) επιτα απο πορια διαμαρτιριας που ειχε πραγματοποιηθει εξω απο το αστηνομικο τμημα και την "επισκεψη" τους στο στεκι των φοιτητων φαινετε πως ο σκοπος τους ειναι να μας τρομοκρατησουν.
Αυτα τα περιστατικα πρεπει να αναφερονται αμεσως στην γεννηκη συνελευση και οι φοιτητες να φροντισουν ποιο προσωπο Θα διξουν.
|
|
|
|
| |
|

Hipisa
Έμπειρος

Sep 23, 2007
268
|
|
Έχω την αίσθηση ή το πρόβλημα είναι γενικό?
Εδώ πάντως δεν πιάνουν μόνο φοιτητές αλλά και συριανούς, συγκεκριμένες παρέες παιδιών που τις βάζουν στο μάτι γιατί έτσι. Ναί τα κρούσματα στους φοιτητές είναι κάπως περισσότερα και αυτοί είναι πιο ευπαθείς καθώς δεν έχουν βοήθεια από κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο το οποίο θα μπορούσε να τους βοηθήσει λόγο ηλικίας και πείρας.
θα ήθελα να ρωτήσω πόσο νόμιμο είναι να σε πηγαίνουν για εξακρίβωση στοιχείων με το έτσι θέλω και να σε κρατάνε 7 και 8 ώρες, 2 φορές την βδομάδα? ειδικά αν είσαι ανήλικος και δεν κυκλοφορείς με ταυτότητα?
|
|
|
|
| |
|

anemos
Γκουρού

Nov 19, 2007
403
|
|
Ρε σεις δε ξερω - εγώ έμενα πάντα αθήνα και ξαφνικά σκάω σύρο και έβλεπα τα στρουμφάκια να εκτελούν με ιδιαίτερο ζήλο τη δουλειά τους. Αρχικά είπα - εντύπωσή μου είναι - αλλά αφού λέτε υπάρχει συσώρευση περιστατικών .... Και γενικώς το νησί είναι πολύ ήσυχο - δε ξέρω γιατί τόση πόρωση... Πάντως αποκλείεται να έχουν μαζευτεί όλοι οι πορωμένοι στη Σύρο- πιστεύω ότι έχει περάσει κάποια γραμμή από πάνω.
|
|
|
|
| |
|

distefo
Μεγάλο μολύβι

Sep 01, 2008
98
|
|
Είναι περισσότερες οι φορές που οι αστυνομικοί κάνουν τα στραβά μάτια παρά αυτές που χτυπάνε, και ενώ έπρεπε να βγουν και να επιβάλλουν τον νόμο διαλύοντας τους παράνομους αυτοί κάθονται και τρώνε ξύλο απο κάτι κωλόπαιδα και δεν τολμάνε να τα ακουμπήσουν διότι αν τολμήσουν θα τους βγάλουν στις ειδήσεις και μπορεί να χάσουν και την δουλειά τους επειδή πήγαν να σταματήσουν ένα τσογλάνι από το να χαλάσει την τάξη και πολλές φορές να προκαλέσει και φθορές σε ξένες περιουσίες, εμένα οι αστυνομικοί ποτέ δεν με αδίκησαν, όσες φορές μου έκαναν παρατήρηση, ή μου έκοψαν κλήση ήταν από δική μου βλακεία παρά των αστυνομικών, ενοείται πως γίνονται και λάθη, αλλά δεν μπορούμε να λέμε ότι φταίει ο αστυφύλακας επειδή ένας άλλος 500χμ μακριά έκανε κάποιο λάθος ή κάποια βλακεία. Το να χτυπήσεις ή να τιμωρίσεις παραπάνω έναν παράνομο δεν είναι κακό ούτε λόγος για να τους αποκαλούμε "μπάτσους-γουρούνια-δολοφόνους" ας σκεφτούμε τι θα γινόταν αν όλοι αυτοί που βρίζουμε νευρίαζαν και έκαναν απεργία για μία μόνο μέρα. Θα διαλυόταν το κράτος, ληστείες παντού, λαθρομετανάστες, όλοι θα οδηγάνε όπως θέλουν και γενικα θα επικρατεί ο χάος. Μπορεί να τους βρίζουμε τώρα επειδή χτύπησαν εναν ταραξία, όταν όμως αυτός μας κάψει το μαγαζί ή το αυτοκίνητο νευριάζουμε...
|
|
|
|
| |
|

danny
Γκουρού

Nov 04, 2005
514
|
|
Αν μιλούσαμε για κάτι που οι αστυνομικοί έχουν το δικαίομα να το κάνουν για το καλό τς κοινωνίας τότε μπορεί και να πήγενα πάσο. Εδώ όμως μιλάμε για ταχτικούς ελέγγους που δεν έχουν λόγο ύπαρξης πέρα από αυτόν της τρομοκρατίας έτσι ώστε να φοβόμαστε να πέσουμε στον κακό δρόμο?!
Αυτοί οι ελέγχοι στην επαρχία ιδικά, είναι απλά αστοίοι. ξέρω ενα παιδί που μέρα παραμέρα ήταν στο τμήμα για εξακρίβωση. δεν τολμούσε ούτε στο παράθηρο να βγεί. Τους έλεγε "μα δεν μάθατε πλέον ποιος είμαι? εδώ ήμουν και χτες"
Έχω ακούσει ότι απλά τους λένε να ελένξουν έναν αριθμό ατόμων και αυτό κάνουν (αν και εγώ διακρίνω ότι επιλέγουν και αν επιλέγουν το κάνουν ρατσιστικά)
Να μην πω για κατηγορίες του στιλ "θυμίζεις καταζητούμενο" σαν αφορμή για να σε μαζέψουν...
Και έχω να σου πω για πολλά ακόμα σκηνικά μερικά από αυτά τραγικά φτιαγμένα για ανέκδοτα.
Τώρα για τα στραβά μάτια και τις πλάτες που κάνει η αστηνομία ας μην μιλήσουμε. Αν δεν θέλαμε τα ναρκοντικά δεν θα υπήρχε τέτοιο εμπόριο αλλά τι τα θες αμα ο μπάτσος στην συναβλεία στο πουλάει στην καλήτερη τιμή?
|
|
|
|
| |
|

King_Of_Cats
Γκουρού

May 01, 2007
503
Τόπος: Larnaca, Cyprus
|
|
|
|
| |
|

distefo
Μεγάλο μολύβι

Sep 01, 2008
98
|
|
Αυτά μπορούν και τα γράφουν μερικοί επειδή δεν υπάρχει σωστή Αστυνομία, εαν πριν 40 χρόνια υπήρχε το διαδίκτυο και τα ανέβαζαν αυτά την άλλη μέρα θα ήταν ένας υπαξιωματικός της ΕΣΑ στο σπίτι τους για να τους ανακοινώσει τις δωρεάν διακοπές που κέρδισαν για Μακρόνησο, με δωρεάν γυμναστική και εξάσκηση στις πολεμικές τέχνες. Να δούμε τι μάγκες θα ήταν τότε...
|
|
|
|
Σχετικές συζητήσεις - topics
Πρόσφατες συζητήσεις - topics
|
| | |