Καλώς ήρθες στο forum! Για να συμμετάσχεις στις συζητήσεις πρέπει να εγγραφείς στην πύλη. Γίνε μέλος τώρα!
Γιατι δεν συμπαθω το ποδοσφαιρο. |
|
|
Το στέκι της κουβέντας... |
| Συγγραφέας |
Γιατι δεν συμπαθω το ποδοσφαιρο. |
| |
|

King_Of_Cats
Γκουρού

May 01, 2007
503
Τόπος: Larnaca, Cyprus
|
|
Στην αρχαια Ρωμη, ο Καισαρας για να απασχολει τον λαο, να τον φανατιζει και γενικοτερα να τους κανει πλυσεις εγκεφαλου, εφτιαξε το περηφιμο Κολοσσαιο και καθε Σαβ/κο εκανε αγωνες, μονομαχιες, αναπαραστασεις μαχων με real life ατομα, μεχρι και ναυμαχιες!!!
Αμεσο αποτελεσμα αυτου, ο κοσμος το μονο που ειχε να κανει, ηταν να μιλαει για την ταδε μαχη του Σαβ/κου, να χανει τα λεφτα του σε στοιχηματα, να μην μπορει να σκεφτει τιποτα αλλο παρα τους αγωνες, να μην σκεφτεται γενικοτερα.
Δεν τους ενοιαζε η πολιτικη, οι φοροι που πληρωναν, δεν ηθελαν την δημοκρατια, δεν ηξεραν τι συμβαινει στις γυρω αυτοκρατοριες επειδη ειχαν τον Καισαρα και το Κολοσσαιο.
Σημερα δεν υπαρχουν μονομαχιες, Κολοσσαιο κλπ, αλλα υπαρχει γηπεδο και αγωνες...
Σκεφτειτε το λιγακι...
Υπαρχουν ατομα που περνανε την μερα ολοκληρη μεσα στο προπαντζιδικο, φωναζοντας, και χανοντας τα λεφτα τους. Φανατιζονται, αγχωνονται, γινονται νευρικοι και ολο τον καιρο τσακωνονται για τον ποιο παιχτη θα επρεπε να παρει η ομαδα, η αν η φαση στο ταδε λεπτο του ματς του προηγουμενου μηνα ηταν ακυρη.
Και δεν υπαρχει τιποτα στον κοσμο που μπορει να τους αποσπασει την προσοχη τους απο αυτα.
Η κατασταση χειροτερευει με τον χουλιγγανισμο. Μα πως ειναι δυνατον να σκοτωνει καποιος για την ομαδα του????
ΕΛΕΟΣ!!!!
Υπαρχουν ολοκληρα συνδικατα πισω απο το ποδοσφαιρο και αλλα αθληματα οπως ιπποδρομος, καλαθοσφαιρα κλπ...
Ξερετε πως στην Κυπρο ΔΕΝ θα φτιαξουν πιστα αγωνων ταχυτητας (π.χ. F1) λογω αυτου??? Πιστεψτε το!!! Ετσι ειναι!!!
Το ιδιο ισχυει μαλλον και για την Ελλαδα.
Το ποδοσφαιρο αποσυντονει τον κοσμο και του αποσπα την προσοχη απο πολλα πιο σημαντικα πραγματα οπως οικογενεια, καριερα, πολιτισμος, τροπος σκεψης, παιδεια κλπ...
Αυτη ειναι η ταπεινη μου αποψη για την στρογγυλη Θεα.
|
|
|
|
| |
|
|
|
Συμφωνω μαζι σου.
Ούτε εγω ασχολούμαι με το ποδοσαφιαρο, επειδη ισως το ελληνικο ποδοσφαιρο δεν είχε ποτε θεαμα και γενικα ηταν ενα χαλι παντα.
Καθε 4 χρονια μονο βλεπω μουντιαλ και euro .
Ούτε καθε σαββατοκυριακο A1, ούτε champions league, τιποτα.
Ισως φταιει που μαρεσει περισσοτερο ο μηχανοκινητος αθλητισμος.
|
|
|
|
| |
|
|
|
O σωστός τρόπος για να γιορτάσει κάποιος το ματς
|
|
|
|
| |
|
|
|
Δυστυχώς δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο το οποίο έχει πάρει τον ρόλο του μοντέρνου Κολοσσαίου. Όλο η συγχρονη βιομηχανία της διασκέδασης έχει σαν στόχο τον αποπροσανατολισμού του ανθρώπου απο τα πραγματικά προβλήματα. Λίγο να ανοίξετε την τηλεόραση, για παράδειγμα (δελτία ειδήσεων, τηλεπαιχνίδια, σειρές) και θα καταλάβετε περι τίνος πρόκειται. Οι μικρότητες οι οποίες μας πλασάρονται σαν ζωτικά θέματα και τα ζωματικά θέματα τα οποία μας πλασάρονται σαν μικρότητες ή δεν μας πλασάρονται καν είναι τουλάχιστον σοκαριστικές.
|
|
|
|
| |
|

elli
Μικρό Μολύβι

Nov 03, 2007
49
Τόπος: ΚΥΠΡΟΣ
|
|
όχι ρε παιδιά... ούτε εγώ συμφωνώ με τον χουλιγκανισμό και με τις ακραίες καταστάσεις αλλά δεν είναι τόσο άσχημα τα πράγραματα.... τουλάχιστον όχι στη χώρα μας. Δεν είναι τυχαίο που εκατομύρια άνθρωποι λατρεύουν το ποδόσφαιρο... Αυτό που κάνει το ποδόσφαιρο ενδιαφέρον πιστεύω ότι δεν είναι μόνο το θέαμα αλλά η εναλλαγή των συναισθημάτων που σου προκαλούνται όταν η ομάδα σου χάνει ή κερδίζει (χαρά, λύπη, θυμό, κτλ). "Το ποδόσφαιρο είναι ο βασιλίας όλων των αθλημάτων" και θα συνεχίζει να κερδίζει φίλαθλους όσο και αν περνούν οι αιώνες.
|
|
|
|
| |
|

Leonidas
Έμπειρος

Jul 09, 2007
227
Τόπος: Πάτρα
|
|
"Γατο-βασιλέα" Ας προβληματιστούμε! Όσο οι Π.Α.Ε. είναι Α.Ε. θα τα βλέπεις συνέχεια!
The show must go on! Γιατί το ποδόσφαιρο, ελέω τζόγου, είναι show!
Το ποδόσφαιρο είναι άθλημα! Είναι αγώνισμα, δεν είναι game! Σε συμβουλεύω, πάρε δυο-τρείς-πέντε φίλους σου και πήγαινε σε ένα mini 5Χ5! Παίξε, αθλήσου, μόνο έτσι θα καταλάβεις το ποδόσφαιρο! Θα το φχαριστηθείς, όπως κάνω εγώ που παίρνω τα βουνά και τρέχω... το φχαριστιέμαι!
Γιατί να βλέπεις κάτι γνωστό σε όλους μας; Εννοώ, ότι μια ζωή η συγκεκριμμένη ομάδα θα κερδίζει το πρωτάθλημα! Και το λέω χωρίς να είμαι οπαδός της! Απλά, το ίδιο και το ίδιο, σαν ξαναζεσταμένο φαγητό!
Ναι, οι Ρωμαίοι είχαν αναγάγει τη βία σε άθλημα και έχυναν το αίμα τους πρός τέρψιν οφθαλμών! Οι Σπαρτιάτες όμως... Διάβασε να δεις ότι εκτός από την σκληρή, στρατιωτική τους εκπαίδευση, καλλιεργούσαν δια των αθλοπαιδιών τις αρετές και το πνεύμα τους! Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που κάποιος Έλληνας είχε πει (όχι απαραίτητα Σπαρτιατης) ότι"νους υγιής, εν σώματι υγιές"...
Στο χέρι σου είναι λοιπόν να αποφασίσεις ποιον δρόμο θα ακολουθήσεις! Του παρηκμασμένου Ρωμαίου (συγγνώμη astrud) ή του δοξασμένου Σπαρτιάτη!
|
|
|
|
| |
|

King_Of_Cats
Γκουρού

May 01, 2007
503
|
|
Φιλε Λεωνιδα.
Ειμαι πολυ υπερ των ομαδικων σπορ, οτι και να ειναι αυτα. Απο ποδοσφαιρο, μεχρι μπιλιαρδο.
Ισως να μην καταλαβες καλα τι ειπα. Αυτο που εννοω ειναι πως οι σημερινοι κυβερνωντες αυτου του κοσμου χρησιμοποιουν τα σπορ και πρωτο το ποδοσφαιρο για να απορποσανατολισουν τον κοσμο απο πραγματικα σοβαρα ζητηματα, οπως εκανε και ο Καισαρας με το Κολοσσαιο. Και αμεσο αποτελεσμα αυτου ειναι οτι γραφω στην αρχη.
Παρεπιπτωντος, και εγω παιρνω τα βουνα και τρεχω...  Μπορω να πω πως ειμαι μανιακος χομπιστας, σε ορεινη ποδηλασια (ΜΤΒ). Εσυ με τι ασχολεισαι???
|
|
|
|
| |
|

Leonidas
Έμπειρος

Jul 09, 2007
227
Τόπος: Πάτρα
|
|
Α!!! Όχι!!! Δεν βάζουν πλέον τόσο τα σπόρ...
Είναι κομματάκι παλιομοδίτικο...
Τώρα ακόμη και η κουτσή Μαρία γνωρίζει ποιος θα πάρει το
πρωτάθλημα (το λέω χωρίς να τους υποστηρίζω)! Κάθε χρόνο το ίδιο
ξαναζεσταμένο φαγητό γιατί να ασχολείσαι; Η μόδα άλλαξε!
Χρησιμοποιούν μια αλληλουχία γεγονότων που κεντρίζει το
κουτσομπολοενδιαφέρον του καθ' ενός!
Είδες πως περάσαμε από τα ροζ DVD στον τσακωμό
των 5 "ψωροεκατομμυρίων"; Οπότε το στοίχημα αλλάζει...
Μάκη ή Θέμο; Θέμο ή Μάκη;
Από σπορ, ασχολούμουν με τον στίβο, αλλά μεγάλωσα τώρα και το έχω ρίξει στις αντοχές!
Από τον ανώμαλο  δρόμο, μέχρι τον Μαραθώνιο
|
|
|
|
| |
|

King_Of_Cats
Γκουρού

May 01, 2007
503
|
|
Ωραιος ο Λεωνιδας ο μαχιμος...
Keep on running φιλε
παντως χαιρομαι που εγινα σαφεις.
Να υποστηριζουμε τα σπορ, αλλα να μην κατατρωγωμαστε και να μην φανατιζομαστε γιατι αλλοι κερδιζουν απο αυτο...
|
|
|
|
| |
|
|
|
εμένα μου την σπάνε κάποιοι "hardcore" φιλαθλοι που μόνο στην ταυτότητά τους δέν γράφουν την ομάδα υποστηρίζουν. Αν τύχει δε και υποστηρίζεις άλλη ομάδα, ίσα που γλιτώνεις τα χεράκια, τα ποδαράκια και τα πλευράκια σου απο κατάγματα...
Μου αρέσει να παίζω σε 5χ5 αν και είμαι λίγο άχρηστος  σάν Gamer Απεχθάνομαι τα Football games. Fifaz, PES και άλλες τέτοιες παπαρίτσες είναι πεταμένα λεφτά για εμένα. Το Manager μου αρέσει σαν ιδέα. αλλά το να βλέπω τελίτσες να παιζουν και να βρίζω είναι σαν να βλέπω πασχαλίτσες να ζευγαρώνουν και να φωνάζω "παρτα μ@ρη αρρωστη"
Απο τους φίλαθλους διαφόρων ομάδων ξεχωριζουν σαν οι ποιό άθλιοι οι: αρειανοί και οι παοκτζίδες. Δεν μιλάω για όλους βέβαια, αλλά για τις αθλιότητες που έχουν κάνει κάποιοι "συνάδελφοί" τους και τις ανέχονται. Ο μέν αρειανοί για τις άπειρες πυρπολήσεις αλλά και βιαιότητες κατά ζώων, και οι παοκτζίδες για την άμοιρη την Τουμπα που δέν λέει να δεί καμμιά στιγμή αξιοπρέπειας αφού την καίνε συνέχεια και μετά βγαινουν σε ραδιοφώνικές εκπομπές και γκρινιάζουν "γιατί η τούμπα είναι χαλια". Μήν αναφέρω τα άπειρα αμάξια που φέρουν Αθηναικές πινακίδες που είχαν την ατυχία να βρεθούν κοντά στην τούμπα μετα απο μάτς με τον ολυμπιακό.
Επιπλέον οι "Αθλητικές εφημερίδες" πρέπει να λέγονται "ποδοσφαιρικές αφημερίδες" αφου τα υπόλοιπα αθλήματα είναι περιορισμένα σε ενα η δύο δισέλιδα.
Αυτα. Βασικα δέν κατηγορώ το άθλημα, αλλά τους ανθρώπους που το διαχειρίζονται και αυτούς που το παρακολουθούν σαν αβουλα ανδρίκελα λές και δέν υπάρχει τίποτα άλλο στην γή εκτός απο την μπάλα.
ΥΓ. Γιατι το ποδόσφαιρο αναφέρεται σαν "μπαλα"? Οταν λεμε παω να παίξω μπάλα δηλαδη γιατι εννοούνε το ποδόσφαιρο? Η πετοσφαιρηση δέν είναι μπάλα δηλαδη? ελεος....
|
|
|
|
Σχετικές συζητήσεις - topics
Πρόσφατες συζητήσεις - topics
|
| | |