Καλώς ήρθες στο forum! Για να συμμετάσχεις στις συζητήσεις πρέπει να εγγραφείς στην πύλη. Γίνε μέλος τώρα!
τι ψαχνει μια γυναικα.... |
|
|
Ψυχολογία - Ανθρώπινες Σχέσεις |
| Συγγραφέας |
τι ψαχνει μια γυναικα.... |
| |
|

Hipisa
Έμπειρος

Sep 23, 2007
268
|
|
το θέμα είναι το κερδίζεις από τις σχέσεις αυτές. δεν πιστεύω στις σεξουαλικές εμπειρίες, όλες πάνω κάτω το ίδιο μου φαίνονται. ο άνθρωπος είναι αυτός που αξίζει. αυτό θα σου μείνει. ο τρόπος που σε προσέγγισε, τα θέμα για τα οποία μιλήσατε και πόσο σε εξέλιξαν οι συζητήσεις αυτές. υπάρχει βέβαια και η επιβεβαίωση αλλά είναι για άγριες καταστάσεις.
|
|
|
|
| |
|
|
|
Aν danny διάβαζες πιο προσεκτικά... θα ανακάλυπτες οτι πουθενά δεν έγραψα πως
"το να πηγένουμε με όποια λάχεί, να μαζεύουμε άκριτα εμπειρίες για να μαζέψουμε εμπειρίες, ότι αυτός είναι ο στόχος, ναι να μην έχουμε στήρα σεξουαλικότητα αλλά το να πηγένουμε με ότι αναπνέει και έχει τρύπες προσφέρει κάτι."
Αντιθέτως, απαντώντας στη φίλη pixie έγραψα "Άρα... το θέμα είναι να δοκιμάσει και αυτόν που η γοητεία του σχετίζεται με το χιούμορ (ή όχι), με το μυαλό του (ή όχι) αλλά και με την εμφάνιση του (ή όχι). Όχι όμως για κάποιον λόγο εξαναγκασμού... αλλά γιατί προφανώς κάτι την τραβάει (χωρίς να είναι απαραίτητος ο προσδιορισμός) και φυσικά να αξίζει τον κόπο!"
Όλα τα άλλα λοιπόν που έγραψες μάλλον πηγάζουν.... απο μέσα σου.
|
|
|
|
| |
|

danny
Γκουρού

Nov 04, 2005
514
Τόπος: Αθηνα
|
|
απλά το κείμενο μου έβγαλε λίγο σκόρπιες σκέψεις και έναν αρεστό επίλογο για κατάληξη, κάποια σημεία του κειμένου μου βγάλαν κάτι τέτοιο και το πήγα και εγώ στο πιο ακραίο. Πάντως ναι, ήθελα να βγάλω τις δικές μου ανησυχίες περισσότερο παρά να απαντήσω σε σένα. δεν ξέρω και πως αντιμετωπίζεις την προσωπική σου ζωή στο κάτω κάτω.
|
|
|
|
| |
|

pixie
Μεγάλο μολύβι

Oct 18, 2005
198
|
|
Παιδιά.....ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΔΑΝΙΚΟΣ ΑΝΤΡΑΣ!
ο καθενας ειναι τοσο διαφορετικος κ τον διαλεγεις για διαφορετικουσ λογουσ απο καποιον αλλον....
αν ενας συνδυαζε ολα οσα διαλεγεις στον καθενα(πχ χιουμορ ή σεξουαλικοτητα) τοτε απλα θα σου αρεσε πιο πολυ απο τους αλλους,,,,,Παλι ομως δε θα ταιριαζατε στα παντα, δε θα ταν ιδανικος.......
Κι αυτο ειναι το ενδιαφερον κατα τη γνωμη μου....
|
|
|
|
| |
|

anemos
Γκουρού

Nov 19, 2007
403
|
|
και όμως ΥΠΑΡΧΕΙ!
Απλά μπερδεύεις την έννοια ιδανικός με την έννοια τέλειος - ο ιδανικός άντρας/γυναίκα δεν είναι απαραίτητα ο πιο έξυπνος - πιο όμορφος - σεξουαλικός - χιουμορίστας ή ότι άλλο σου κάνει κλικ. Με τον ιδανικό αντρα/γυναίκα εξ ορισμού δεν πρέπει να ταιριάζετε στα πάντα γιατί τότε δεν έχεις κάνει τίποτα άλλο από το να διαλέξεις έναν σύντροφο ίδιο με τον εαυτό σου - γιατί πολύ απλά αγαπάς τον εαυτό σου πιο πολύ από τους άλλους. Μαγκιά είναι να δεις και να αγαπήσεις στον άλλον πράγματα που δεν έχεις δει στον εαυτό σου, αυξάνοντας έτσι την ποικιλία του συστήματος που δημιουργείται απο τη σύζευξή σας και δίνοντας ευκαιρία να αναδυθούν ιδιότητες που δεν μπορούσες να τις προβλέψεις από πριν.
Έτσι ιδανικός δεν γίνεται ο τέλειος, αλλά ο καταλληλότερος- αυτός που θα κλειδώσει μαζί σου όπως το κλειδί στην κλειδαριά.
|
|
|
|
| |
|

pixie
Μεγάλο μολύβι

Oct 18, 2005
198
|
|
βρε κωστη....
αληθεια πιστευεις οτι υπαρχεις ενας πλασμενος για τον καθεναν?...πολυ ρομαντικο σε βρισκω.
Εγω ειμαι σιγουρη οτι δεν μπορει να υπαρξει, γιατι καθε στιγμη αλλαζουν τα θελω μου, οποτε θα πρεπει κ αυτος να αλλαζει αναλογα...
|
|
|
|
| |
|
|
|
Δεν πιστεύω οτι είπε αυτό ο Anemos...Αλλά πως για αρκετούς ανθρώπους βρίσκεται το ταίρι με το οποίο μπορούν να έχουν μια βιώσιμη μακροχρόνια σχέση. Βέβαια οι άνθρωποι έχουν ανάλογα με τις καταβολές και τα πρότυπά τους διαφορετικές τάσεις. Είτε βρίσκουν κάτι και είναι σταθεροί σ'αυτό είτε συνέχεια αλλάζουν..φυσικά υπάρχουν και οι ενδιάμεσες αποχρώσεις...Το βλέπω στατιστικά το θέμα προσωπικά. Για λόγους όμως γενετικούς είτε κοινωνικούς οι περισσότεροι καταλήγουν με ένα ταίρι για πολλά πολλά χρόνια. Τώρα το ζήτημα είναι πόσο ευτυχισμένοι είναι μέσα σε τέτοια σχέση και για πόσο διάστημα...
|
|
|
|
| |
|

inertia
Ανεμοδαρμένος

Dec 14, 2003
5131
|
|
Θα προσπαθήσω να επανέλθω στο θέμα ίσως στο εγγύς μέλλον.. διαβάζοντας στα γρήγορα (κάτι η ώρα, κάτι η κούραση των ημερών), εντοπίζω 2 σημεία:
pixie έγραψε:
Παιδιά.....ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΔΑΝΙΚΟΣ ΑΝΤΡΑΣ!
ο καθενας ειναι τοσο διαφορετικος κ τον διαλεγεις για διαφορετικουσ λογουσ απο καποιον αλλον....
αν ενας συνδυαζε ολα οσα διαλεγεις στον καθενα(πχ χιουμορ ή σεξουαλικοτητα) τοτε απλα θα σου αρεσε πιο πολυ απο τους αλλους,,,,,Παλι ομως δε θα ταιριαζατε στα παντα, δε θα ταν ιδανικος.......
Κι αυτο ειναι το ενδιαφερον κατα τη γνωμη μου.... |
anemos έγραψε:
και όμως ΥΠΑΡΧΕΙ!
Απλά μπερδεύεις την έννοια ιδανικός με την έννοια τέλειος - ο ιδανικός άντρας/γυναίκα δεν είναι απαραίτητα ο πιο έξυπνος - πιο όμορφος - σεξουαλικός - χιουμορίστας ή ότι άλλο σου κάνει κλικ. Με τον ιδανικό αντρα/γυναίκα εξ ορισμού δεν πρέπει να ταιριάζετε στα πάντα γιατί τότε δεν έχεις κάνει τίποτα άλλο από το να διαλέξεις έναν σύντροφο ίδιο με τον εαυτό σου - γιατί πολύ απλά αγαπάς τον εαυτό σου πιο πολύ από τους άλλους. Μαγκιά είναι να δεις και να αγαπήσεις στον άλλον πράγματα που δεν έχεις δει στον εαυτό σου, αυξάνοντας έτσι την ποικιλία του συστήματος που δημιουργείται από τη σύζευξή σας και δίνοντας ευκαιρία να αναδυθούν ιδιότητες που δεν μπορούσες να τις προβλέψεις από πριν.
Έτσι ιδανικός δεν γίνεται ο τέλειος, αλλά ο καταλληλότερος- αυτός που θα κλειδώσει μαζί σου όπως το κλειδί στην κλειδαριά. |
Παιδιά νομίζω πως είναι σημαντικό ό,τι αναφέρετε, ίσως ο anemos να φαίνεται "ρομαντικός" ωστόσο συμφωνώ πολύ σε όσα λέει... Δεν πιστεύω πως λέτε όμως κάτι το τόσο διαφορετικό... Αν κάνουμε μια εσωτερική ερώτηση στον εαυτό μας και δούμε τι είναι αυτό που μας αρέσει στην/στον σύντροφό μας, ίσως δούμε αυτά τα στοιχεία που "κουμπώνουν" (κατά τα λεγόμενα του anemos) με τον άλλο. Οι όροι "τέλειος", "ιδανικός", είναι συμβάσεις, συμβατικές έννοιες που έχουν σχηματιστεί και που αλλάζουν ίσως και από εποχή σε εποχή ή από γενιά σε γενιά... Η φράση του anemos
anemos έγραψε:
Μαγκιά είναι να δεις και να αγαπήσεις στον άλλον πράγματα που δεν έχεις δει στον εαυτό σου, αυξάνοντας έτσι την ποικιλία του συστήματος που δημιουργείται απο τη σύζευξή σας και δίνοντας ευκαιρία να αναδυθούν ιδιότητες που δεν μπορούσες να τις προβλέψεις από πριν |
αναδύει με βάση επιρροές από τη Συστημική Θεωρία (τελικά τόσο πολύ fan της γίναμε όλοι μας?) ένα νόημα όλων αυτών... Ίσως αυτό κάνουμε στην πράξη πολλοί από εμάς, χωρίς ουσιαστικά να το καταλαβαίνουμε, υποσυνείδητα δηλαδή. Ίσως ανάλογα με την περίπτωση ακολουθούμε διάφορες διαδρομές. Μου θυμίζει μια μικρή συζήτηση που είχαμε κάνει τις προάλλες, για το πώς θα αισθανόμασταν αν είχαμε απέναντί μας ή αν θα κάναμε σχέση με κάποιον που είναι όμοιος με μας, αλλά του αντίθετου φύλου... Πολλές φορές μπορεί να "επικοινωνείς", να συνεννοείσαι, να καταλαβαίνεις τον άλλο, τι θέλει να πει ή πώς σκέφτεται, όπως κι εκείνος/-η εσένα... Είναι ό,τι καλύτερο αυτό? Ίσως ναι, ίσως όχι, μάλλον υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν την κρίση μας κάθε φορά, μην ξεχνούμε και το ένστικτό μας, που κι αυτό συντροφεύει την κρίση μας...
Ερχόμενος στην αρχική ερώτηση της pixie:
pixie έγραψε:
τελικα η γοητεια ενος αντρα κατα ποσο σχετιζεται με το χιουμορ κ το μυαλο του & κατα ποσο με την εμφανιση? |
θα έλεγα προς το παρόν πως το υποκειμενικό στοιχείο είναι έντονο και πως συνήθως -γνώμη μου- ο χρόνος παίζει ρόλο σε αυτό. Όσο περισσότερο γνωρίζεις κάποιον, τότε ίσως να προκύψουν "στοιχεία γοητείας" που να μην τα είχες ανακαλύψει με την "πρώτη ματιά"... Έχει να κάνει νομίζω (συστημικά πάλι) με την "ποικιλία", με το πόσο γνωρίζεις τον άλλο. Αλλά το τελευταίο σχετίζεται και με το πόσο "ρισκάρεις" για να γνωρίσεις τον άλλο.. Γιατί πολλοί μπορεί να είναι διστακτικοί ή να μην "μπαίνουν στον κόπο" να ενταχθούν στην όλη αυτή διαδικασία του "γνωρίζειν". Αν θες να κολυμπήσεις, αναγκαστικά θα βραχείς, μην το ξεχνάμε...
Είναι ανθρώπινο άλλωστε, το να ρισκάρουμε, ή το να αναζητούμε. Αν είμασταν άλλωστε, όλοι τέλειοι ή "ιδανικοί άνθρωποι", θα είχε νόημα όλο αυτό το "ταξίδι" της ζωής?
|
|
|
|
| |
|
|
|
Υπάρχει ο ιδανικός άντρας. Όπως υπάρχει και η ιδανική γυναίκα. Το θέμα είναι όμως σε τι βασίζεται αυτό το ιδανικό. Βασίζεται στο ό,τι πιστεύουμε εμείς ως ιδανικό σε μια δεδομένη χρονική στιγμή; Μπορεί να γνωρίσουμε κάποιο άτομο που θα αλλάξει τελείως την ίδια την έννοια του ιδανικού στο μυαλό μας. Το ιδανικό σαν έννοια περικλύει και το "εν δυνάμει" ιδανικό ή μόνο το πως εμείς πιστεύουμε ότι θα έπρεπε να είναι το άλλο μας μισό; Επειδή φυσικά κανένας άνθρωπος δεν έχει μόνο μια πλευρά, δεν είναι δυνατόν να έχει και μόνο ένα άλλο μισό.
|
|
|
|
| |
|

pixie
Μεγάλο μολύβι

Oct 18, 2005
198
|
|
ναι κ αυτο.
Ενας ανθρωποσ εχει πολλα "εγω" πραγμα που σημαινει οτι αλλαζει το τι θελει καθε στιγμη, ειναι πολυπλευρος....
|
|
|
|
Σχετικές συζητήσεις - topics
Πρόσφατες συζητήσεις - topics
|
| | |