Αλληλεγγύη στους Ελληνοκύπριους!

Κοινωνικά θέματα, Πολιτική, Επικαιρότητα

Συγγραφέας Αλληλεγγύη στους Ελληνοκύπριους!

Σαβ, 12 Ιαν 2008 2:23 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 

astrud
Μεγάλο μολύβι
Μεγάλο μολύβι

Nov 11, 2007
143

Λοιπόν ψάχνοντας για πληροφορίες για την πτυχιακή μου βρήκα ενδιαφέροντα πράγματα...
Διαβάστε λίγο παρακαλώ:

ECHR - MISSING
The European Court of Human Rights has found Turkey guilty of violating the human rights of Greek Cypriots, missing since the 1974 Turkish invasion of Cyprus. In its judgment the Court said Turkey is guilty of the continuing violation of Article 2 of the European Convention on Human Rights on account of failure of the authorities of the respondent state (Turkey) to conduct an effective investigation into the whereabouts and fate of the nine first applicants who disappeared in life threatening circumstances. The decision, in the case of Varnava and Others v. Turkey, was taken by six votes in favour and one against, that of judge Gonul Basaran Eronen, representing Turkey.

The Court also announced that there was violation of Article 3 which prohibits inhuman treatment and Article 5 (right to liberty and security).

The applicants are 18 Cypriot nationals, nine of whom have been considered missing since they were taken into captivity by the Turkish army during military action in Cyprus in 1974. They have not been accounted for since.

Υπάρχει δικαιοσύνη τελικά!!! Xeirokrotima

Περιμένω να ακούσω τις αποψεις σας, ειδικά από τους κύπριους του forum!! Wink

Σαβ, 12 Ιαν 2008 10:31 am

King_Of_Cats
Γκουρού
Γκουρού

May 01, 2007
503
Τόπος: Larnaca, Cyprus

Φιλε astrud...

Πολυ χαιρομαι που βρηκες και εγραψες αυτο το αρθρακι. Η δικαιοσυνη και η αληθεια εκαναν πολυ καιρο να βρουν τον δρομο τους. Αλλα τελικα δικαιωθηκαμε σε πολλα σημεια. Καμια χωρα δεν αναγνωριζει ουτε και θα αναγνωρισει ποτε το ψευδοκρατος που δημιουργηθηκε απο την ΕΙΣΒΟΛΗ του '74.
Η τουρκικη κατοχη πρεπει να σταματησει και να αποχωρησει ο κατοχικος στρατος απο το νησι αμεσα!!!
Ειμαστε η μονη Ευρωπαικη χωρα που ειναι υπο κατοχη και μαλιστα απο μια χωρα που επιθυμει να γινει μελος της Ε.Ε. Αυτο ειναι απαραδεκτο!!! Εχουμε πληρη υποστηριξη απο την Ευρωπαικη κοινοτητα και τα δικαστηρια της και απο πολλες αλλες χωρες.
Αγωγες κατα το τουρκικου κρατους γινονται συνεχως.
Κατ' εμενα η μονη λυση που υπαρχει για τον τοπο μας ειναι να αποχωρησουν οι τουρκοκυπριοι και οι επικοι απο το νησι μας και να μας επιστραφουν οι περιουσιες μας. Δεν ειμαστε κτημα κανενος!!!

Ενας προσφυγας Ελληνοκυπριος
Δημητρης Κατσαρης (King_Of_Cats)

Σαβ, 12 Ιαν 2008 3:22 pm

mystery_orange
Γκουρού
Γκουρού

Apr 25, 2006
609

Καλό είναι να αναγνωρίζονται μετά απο 30 χρόνια έστω και για τα τυπικά.Θα είναι μια ικανοποίηση γιατ τους συγγενείς τους.Και μιλάμε για κάτι που όλοι ξέρανε οτι είχε γίνει αλλά κάνανε... τους κινέζους.

edit:Επειδή έχουμε και κύπριους στο forum να δηλώσω οτι το οτι έβαλα τα video δεν σημαίνει οτι με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο το κάνω για να ακουστεί και τι λέει και η άλλη πλευρά.Μιας και δεν γνωρίζω εγώ με τόσες λεπτομέριες το θέμα θα χαρώ να ακούσω αν και πόση δόση αλήθειας έχουν.Χωρίς παρεξηγήσεις παιδιά ειδικά από τον king που τον ξέρω και προσωπικα.

Σαβ, 12 Ιαν 2008 8:31 pm

elli
Μικρό Μολύβι
Μικρό Μολύβι

Nov 03, 2007
49
Τόπος: ΚΥΠΡΟΣ

:'(

Σαβ, 12 Ιαν 2008 9:17 pm

King_Of_Cats
Γκουρού
Γκουρού

May 01, 2007
503

Φιλε Στελιο.

Τα βιντεακια που παραθεσες ειναι απο τουρκο παραγωγο... Αρα τι μπορει να εδειχνε... Ηταν ολα σκευοριες και προσυμφωνημενα!!!
Απο την ωρα που η Αγγλια εχασε το νησι απο τα χερια της, οι μισελληνες αμερικανοι κυβερνητες (βλεπε Κισσινγκερ) μαζι με την Τουρκια ηθελαν να παρουν το νησι οπως και δηποτε. Ολοι γνωριζουμε την επεκτατικη πολιτικη των Η.Π.Α. και της Τουρκιας.
Ετσι και εγιναν ολες οι συναντησεις που επρεπε και η ΕΙΣΒΟΛΗ εγινε και βαφτιστηκε απελευθερωση Τουρκοκυπριων.
Αλλα ο κοσμος δεν ξεχνα και δεν συγχωρει. Οι αδικημενοι δικαιωνονται οσο περναει ο καιρος και οι ενοχοι πληρωνουν.
Σε καμια περιπτωση τα ποιο πανω βιντεακια δεν λενε αληθεια για το Κυπριακο!!!

Η ιστορια δεν αλλαζει, δεν παραμορφωνεται, δεν διαστρεβλωνεται. Η ΕΙΣΒΟΛΗ του '74 ειναι ενα πο τα μεγαλυτερα εγκληματα της ανθρωποτητας και πρεπει να τιμωρειται!!!

Κυρ, 13 Ιαν 2008 12:25 am

Dali_Doc
Γκουρού
Γκουρού

Mar 31, 2006
913

Βλέποντας τα βίντεο..και αφού εγείρατε θέμα..δεν μπορώ να μην πάρω θέση...
Διαβάζω χρόνια την Ιστορία του κυπριακού ελληνισμού και ως νέος που δεν έζησε εκείνη την εποχή..έχω μια διαφορετική κριτική ματιά στα γεγονότα.
Πέρα από γενικολογίες..περι προδοτών, θυμάτων, θυτών κλπ...Θα ήθελα να σταθώ σε μερικά σημεία που εχω αποκρυσταλώσει με τον καιρό:

1) Οι Βρεττανοί όπου πήγαιναν φρόντιζαν να διαιρούν το λαό με διάφορους τρόπους ώστε να μπορούν να το χειραγωγούν. Παραδείγματα; Ιρλανδία με τον IRA και τους φιλο-άγγλους, Ινδία-Πακιστάν..με διάφορες ψευδο-εδαφικές διαφορές, Σρι Λάνκα..με τους ταμίλ (γνωστή η οργάνωση Tamil Tigers) και τους σινγκαλέζους και άλλα πολλά παραδείγματα και απο την πολύπαθη Αφρικανική Ηπείρο. Το "Διαίρει και βασίλευε" σε όλο του το μεγαλείο φυσικά δεν άφησε και την Κύπρο απ'εξω...Οι βρεττανοί συστηματικά έκαναν πλύση εγκεφάλου στους τουρκόφωνους κυπρίους πως οι ελληνόφωνοι θα τους βασανίσουν, κυνηγήσουν, εξολοθρεύσουν...Φυσικά αν δούμε την ιστορία πολλών μειονοτήτων ανα τον κόσμο θα δούμε οτι αναταραχές πάντα γίνονταν με υποκίνηση...γιατί οι λαοί δεν έχουν τίποτα να μοιράσουν...τα στρατιωτικά επιτελεία και οι κυβερνήσεις έχουν!

2) Ο Αγώνας της Ε.Ο.Κ.Α. (Εθνική Οργάνωση Κυπρίων Αγωνιστών) ηταν με σκοπό την ένωση με τη μητέρα Ελλάδα...Μια ένωση που ήθελαν κατά το παρελθόν πολλά άλλα νησιά του Αιγαίου..όπως τα Δωδεκάνησα και η Κρήτη..τα οποία όμως και το κατάφεραν! Και κάνω ένα σχόλιο στο βίντεο...Κάπου λέει ότι έβλεπαν τη λέξη Ένωση γραμμένη στον τοίχο και δεν καταλάβαιναν τι λέει! Αν είναι δυνατόν...Οι τουρκοκύπριοι σε συντριπτική πλειοψηφία γνώριζαν την Ελληνική γλώσσα εξίσου, αν όχι ορισμένοι καλύτερα και από πολλούς έλληνες της Κύπρου...Χαρακτηριστικά ο Ραουφ Ντενκτας, ηγέτης του Ψευδοκράτους μιλούσε ακόμα και Αρχαία Ελληνικά...Ας μη μας κοροϊδεύει λοιπόν ο προφανώς τούρκος δημιουργός του βίντεο...αν και μάλλον απευθύνεται σε αμερικανάκια, αγγλάκια, γαλλάκια..και άλλους άσχετους με το θέμα...
Και συνεχίζω...οι Βρεττανοί ως δύναμη κατοχής δεν ήρθαν για να χαϊδέψουν κανένα..ήρθαν να κάνουν ο,τι έκαναν και στις άλλες αποικίες...Να καταπιέσουν πρώτα οικονομικά και μετά πολιτισμικά...να απαγορέψουν κάθε εκδήλωση ελληνισμού, εθίμων και να περιορίσουν γενικότερα. Άλλωστε δεν ηταν άφρονες όλοι οι λαοί που έκαναν αντι-αποικιακό απελευθερωτικό αγώνα. Και στέκομαι εδώ για να πω....Γιατί οι τουρκοκύπριοι δε συμμετείχαν στον αγώνα απελευθέρωσης; Πολλοί θα πουν πως φοβόντουσαν την Ένωση...ποιός τους έκανε να τη φοβάται όμως; Η απάντηση ειναι...οι Άγγλοι!

3) Σίγουρα υπήρχαν φανατικοί ελληνο-κύπριοι που έκαναν επιθέσεις σε τουρκο-κυπριακούς στόχους...Αλλά κανείς δε μιλάει για το ενορχηστρωμένο σχέδιο της Τουρκίας από παλιά στο νησί. Δηλαδή το συνεχή εφοδιασμό με όπλα και τη δημιουργία θυλάκων τουρκο-κυπριακών. Και πάλι επαναλαμβανω...αυτά ηταν τα αποτελέσματα της πολιτικής των Βρεττανών σε σύμπραξη με το στρατοκρατικό καθεστώς της Τουρκίας. Δηλαδή η αναταραχή δεν ήρθε από μόνη της..για να υπάρχει αντίδραση πρέπει να προϋπάρχει και δράση...προς Θεού δε θέλω να δικαιολογήσω καμία ενέργεια βίας και από καμία πλευρά...Αλλά το να ρίχνουμε το φταίξιμο έτσι απλά σε μιά μεριά δεν έχει νόημα πιστεύω...

Κλείνοντας θα ήθελα να δώσω ένα ελπιδοφόρο μήνυμα συναδέλφωσης...χρησιμοποιώντας τα λόγια του αγωνιστή και πνευματικού ίσως ηγέτη της Ε.Ο.Κ.Α. Κυριάκου Μάτση: «Να γιατί δεν νοιάζομαι αν τη γη αυτή τη ζουν Τούρκοι για Έλληνες, Εβραίοι για .……. Εκείνο που έχει αξία είναι να τη ζουν αυτοί που την ποτίζουν με τον ιδρώτα τους και να περπατούν πάνω της ελεύθεροι, διαφεντευτές της, κυρίαρχοί της. Ν’ αναπνέουν περήφανοι τον αέρα της που να ’ναι αέρας δροσιάς, ομορφιάς, λεβεντοσύνης. Όχι πνίχτης»…

Δευ, 14 Ιαν 2008 9:48 am

King_Of_Cats
Γκουρού
Γκουρού

May 01, 2007
503

Πολυ διαβασμενος ο γιατρος...
Ετσι εχουν τα πραγματα δυστυχως. Αλλα χαιρομαι που διαφαινεται μεσα απο την ιστορια η πραγματικη αληθεια και οχι μονο καποιος συνδιασμος γεγονοτων οπως μας προβαλλει ο Τουρκος δημοσιογραφος.

Κυρ, 15 Ιούν 2008 8:40 pm

astrud
Μεγάλο μολύβι
Μεγάλο μολύβι

Nov 11, 2007
143

Dali_Doc έγραψε:

Και συνεχίζω...οι Βρεττανοί ως δύναμη κατοχής δεν ήρθαν για να χαϊδέψουν κανένα..ήρθαν να κάνουν ο,τι έκαναν και στις άλλες αποικίες...Να καταπιέσουν πρώτα οικονομικά και μετά πολιτισμικά...να απαγορέψουν κάθε εκδήλωση ελληνισμού, εθίμων και να περιορίσουν γενικότερα. Άλλωστε δεν ηταν άφρονες όλοι οι λαοί που έκαναν αντι-αποικιακό απελευθερωτικό αγώνα. Και στέκομαι εδώ για να πω....Γιατί οι τουρκοκύπριοι δε συμμετείχαν στον αγώνα απελευθέρωσης; Πολλοί θα πουν πως φοβόντουσαν την Ένωση...ποιός τους έκανε να τη φοβάται όμως; Η απάντηση ειναι...οι Άγγλοι!

Bravo doc!!Αυτό τον στόχο είχε προφανώς το "divide et impera", δηλαδή να πάρει η Αγγλία τους τουρκοκύπριους με το μέρος της και να περιορίσει τα πολιτικά δικαιώματα των Ελληνοκυπρίων, ώστε να δημιουργήσει διαχωριστικές τάσεις ανάμεσα στις δυο κοινότητες και να παίζει ηγετικό ρόλο στα εθνικά ζητήματα της Κύπρου..

Διάβασα ένα καταπληκτικό βιβλίο από τον Αλέξη Ηρακλείδη, ο οποίος υποστηρίζει ότι από την ελληνική και ελληνοκυπριακή πλευρά το Κυπριακό αποτελεί ένα "χρονικό χαμένων ευκαιριών". Εννοεί δηλαδή ότι σε διάφορες φάσεις του Κυπριακού οι Έλληνες και οι Ελληνοκύπριοι χάσανε σημαντικές ευκαιρίες για την επίλυση του προβλήματος (χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι οι Άγγλοι και οι Τούρκοι δεν κάνανε κανένα λάθος στην κυπριακή υπόθεση). Ένα παράδειγμα είναι η πολιτική του Μακάριου μετά την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Το 1963, ας πούμε, ο Μακάριος ανακοίνωσε 13 τροπολογίες στο σύνταγμα της Κύπρου με σκοπό να καταργήσει όλα σχεδόν τα προνόμια των Τουρκοκυπρίων (και το τουρκοκυπριακό βέτο μαζί...που σημαίνει ότι άμα η πλειοψηφία των Ελληνοκυπρίων ήθελε την ένωση, οι Τουρκοκύπριοι δεν θα μπορούσαν να εμποδίσουν αυτή την απόφαση με κανένα τρόπο δημοκρατικό). Αυτό είναι ένα παράδειγμα για να πω ότι σίγουρα σε κάποια φάση οι Ελληνοκύπριοι κάνανε λάθη, και ως συνέπεια οι Τουρκοκύπριοι αισθάνθηκαν μια μειονότητα με περιορισμένα δικαιώματα, και όχι ίσοτιμοι πολίτες με τους άλλους. Από την άλλη όμως δεν μπορώ να συμφωνήσω 100% με τον Ηρακλήδη, γιατί θεωρώ ότι δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε μόνο τους Ελληνοκύπριους και τον Μακάριο για ορισμένα λάθη. Νομίζω ότι σε αυτή την υπόθεση την μεγαλύτερη ευθύνη την είχε η Αγγλία και κατά την άποψή μου το όλο θέμα ξεκίνησε εξαιτίας της παρέμβασής της στα εσωτερικά της Κύπρου. Είναι πολύ απλό: από την αρχή οι Ελληνοκύπριοι παλέψαν για την ένωση, και οι Τουρκοκύπριοι για το taksim. Στο τέλος τι απέκτησαν όμως?Ούτε ένωση, ούτε taksim, αλλά ένα σύνταγμα που γεννήθηκε από μια συμφωνία μεταξύ Τουρκίας, Ελλάδας και Αγγλίας (Ζυρίχη/Λονδίνο), και όχι από τον κυπριακό λαό!!Όπως συνέβη σε όλα τα αποικιακά καθεστώτα, αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις είναι πάντα οι μεγάλες δυνάμεις, και όχι οι κατακτημένοι λαοί...

Δημήτρη, σε ευχαριστώ πολύ...θα χαρώ να μάθω και την άποψη ενός κύπριου που σίγουρα θα έχει μια καλύτερη αίσθηση του προβλήματος από μένα..
Πάντως με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνη...και να ξέρεις ότι δεν υπάρχει κανένα επιχείρημα, με βάση το διεθνές δίκαιο, που να νομιμοποιήσει την εισβολή του 1974...η ίσως υπάρχει, αλλά μόνο η Τουρκία το ξέρει!!

Και κάτι άλλο...εσύ από πιο μέρος είσαι? Ρωτάω επειδή είμαι πολύ αποφασισμένη να έρθω στην Κύπρο τον Ιούλιο..Βασικά στη αρχή ήθελα να πάω με υποτροφία ένα μήνα αλλά έμαθα ότι δυστυχώς δέχονται μόνο αρχαιολόγους στο Πανεπιστήμιο για έρευνες και μελέτες...τώρα έχω μαζέψει κάποια λεφτά..δεν ξέρω αν θα φτάσουν γιατί η Κύπρος είναι πανάκριβη!!Αλλά άμα δεν προσπαθήσω να φύγω τώρα το καλοκαίρι φοβάμαι ότι μετά δεν θα έχω ελέυθερο χρόνο πια. So carpe diem...
Λοιπόν για ταξίδι τι συμφέρει πιο πολύ?Aegean από Αθήνα?Σκέφτομαι να έρθω με καράβι μέχρι την Ελλάδα και από κει με αεροπλάνο.
Για διαμονή ξέρω ότι υπάρχει ένα youth hostel στην Λευκωσία..έχω στείλει mail και περιμένω απάντηση..
Τώρα αυτό που μ'ανησυχεί περισσότερο είναι τα λεωφορεία...άκουσα από έλληνες ότι στο κέντρο της Λευκωσίας δεν υπάρχουν...αληθεύει αυτό??!!Γιατί άμα τα ταξί είναι τόσο ακριβά όπως όλα τα υπόλοιπα και εγώ θέλω να κάνω βόλτες στην πόλη και σε άλλα μέρη..πως θα γίνει?
Δυστυχώς δεν βρήκα και κανέναν που να μπορέσει να έρθει μαζί μου, επειδή είναι λίγο μακριά και επίσης έχει μεγάλο κόστο σαν ταξίδι. Never mind..

Sorry για την ενόχληση...αλλά θα με βοηθούσε πολύ να ξέρω κάποια πράγματα πριν φύγω...και εδώ δεν υπάρχουν πολλοί κύπριοι να ρωτήσω..

Giulia

Δευ, 16 Ιούν 2008 10:56 am

King_Of_Cats
Γκουρού
Γκουρού

May 01, 2007
503

Ειμαι γεννημα Λευκωσιας (πρωτευουσα) και ειμαι κατοικος Λαρνακας. Αλλα πηγαινοερχομαι αρκετα συχνα. Οι αποστασεις ειναι πολυ μικρες. Οσο αφορα την ακριβεια, ετσι νομιζα και εγω, αλλα αυτο πολυ απεχει απο την πραγματικοτητα. Οι τιμες ειναι οι ιδιες με την Ελλαδα και σε πολλες περιπτωσεις ειναι πιο φθηνα τα προιοντα. Οπως θα δεις, κατω Κυπρο εχουμε πολυ ανεπτυγμενη οικονομια και πολυ χαμηλοτερο πληθορισμο σε σχεση με την Ελλαδα και την Ιταλια. Οσο αφορα τα λεωφορεια δεν ξερω κατα ποσο ισχυει, αλλα οπως ειπα πιο πανω, οι αποστασεις ειναι πολυ μικρες, ετσι μπορει να μην εχεις ουσιαστικο προβλημα μετακινησης. Αμα τα καταφερεις και ερθεις, στειλε πρωσοπικο μηνυμα πριν ετσι ωστε να ξερω και να σε ξεναγησω στα μερη της Λευκωσιας.
Εγω με Ολυμπιακη απο Αθηνα μεχρι Λαρνακα ηθελα περιπου 100-120 ευρο. κανε μια συγκριση τιμων πριν ερθεις με καραβι απο
Ιταλια. Μπορει να συμφερει να ερθεις απο Ιταλια. Δεν ξερω για το youth hostel δυστυχως... Sad
Δεν ενοχλεις, καλα κανεις και ρωτας... Οσο γινεται θα σε βοηθησω αν ερθεις.

Δευ, 16 Ιούν 2008 4:59 pm

danny
Γκουρού
Γκουρού

Nov 04, 2005
514
Τόπος: Αθηνα

Ρε *&^%$#@!@#$% τα έχουν με τους αλβανούς, τους Ρουμάνους, τους Ρώσους, τους Τούρκους τώρα άκουσα έναν έξυπνο να μιλά απαξιωτικά για τους Κύπριους αμάν πια με τους ρατσιστές. Γυρνά και μου λέει το παλικάρι "ζήτω η χούντα που έφερε τον ηλεκτρισμό στην επαρχεία" και του απαντώ "και τον κόσμο στην Γυάρο και τους Τούρκους στην Κύπρο" και άρχισε να λέει "καλά να πάθουν οι Κύπριοι" αλλά αν είναι δυνατόν. βγήκα εκτώς εαυτού και αρχισα να φωνάζω στις τέσσερης τα χαράματα με αποτέλεσμα να ψυπνήσει όποιος κοιμόταν εκεί κοντά. Μετά από λίγο συνειδητοποίησα ότι ο μάγκας δεν είχε ιδέα από ιστορία και ούτε και ήξερε τι είχε προκαλέσει το κυπριακό. Αν δεν ξέρεις τι μηλάς ρε φιλάρα που έχεις και γνώμη και πας και ψηφίζεις σαν γ@μ@τ* ελληνάρας πολίτης που είσαι?

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες (ώρα Ελλάδας)

Μετάβαση στη:  

Σχετικές συζητήσεις - topics

Θεματική Ενότητα Πληροφορίες Δημοσιεύθηκε
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Η πανδημία ως παράγοντας μεταβολής τω...

από nkik
Συζήτηση: Ερωτηματολόγια-Questionnaires - Επιστημονική έρευνα Απαντήσεις: 0

Πεμ, 16 Δεκ 2021 12:33 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Ερωτηματολόγιο πτυχιακής για τις επιπ...

από Katspyl
Συζήτηση: Ερωτηματολόγια-Questionnaires - Επιστημονική έρευνα Απαντήσεις: 2

Δευ, 27 Φεβ 2017 5:11 am Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Εμφάνιση κρουσμάτων φασιστικής επίθεσ...

από inertia
Συζήτηση: ΣΥΡΟΣ - Πανεπιστημιακά Φοιτητικά Απαντήσεις: 5

Σαβ, 08 Φεβ 2014 10:56 am Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Έρευνα για τις στάσεις των νέων απένα...

από Kleo
Συζήτηση: Ερωτηματολόγια-Questionnaires - Επιστημονική έρευνα Απαντήσεις: 10

Δευ, 22 Ιούλ 2013 12:51 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Εξώδικος Διαμαρτυρία στους βουλευτές ...

από Reginaki
Συζήτηση: ΡΟΔΟΣ Απαντήσεις: 0

Τετ, 15 Ιούν 2011 6:52 am Τελευταίο Μήνυμα

Πρόσφατες συζητήσεις - topics