Ta pseytika ta logia ta megala...mou ta pes me to prwto sou to gala(nomizw etsi leei to asma)
Opoios padws pei oti de leei psemata ...einai megalo psema...apla oi peristaseis kai ta gegonota ta kanoun anagaia, peritta, shmantika, asimanta, megala h mikra!
mpoU έγραψε:
Opoios padws pei oti de leei psemata ...einai megalo psema...apla oi peristaseis kai ta gegonota ta kanoun anagaia, peritta, shmantika, asimanta, megala h mikra!
Θα συμφωνήσω φίλη mpoU, λέγοντας πως όντως μερικές φορές το να πεις ένα ψέμα αποτελεί "αναγκαίο κακό" είτε αρκεί για να σε βγάλει από κάποια δύσκολη κατάσταση... Προσωπικά δεν συνηθίζω να λέω πολλά ψέματα, κι αυτό, σε συνδυασμό πως σπάνια λέω "όχι" σε κάτι που μου ζητούν, μπορώ να πω οτι με έχει μπλέξει σε αρκετές περιπέτειες!
Στη ζωή τα ψεματάκια σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να αποτελέσουν το αλατοπίπερό της που λέμε.
Είναι θα έλεγα ένα μικρό ή μεγάλο ρίσκο, τη στιγμή που θα το κάνεις και αυτομάτως σε βάζει σε μια μικρή περιπέτεια με τον εαυτό σου (κι όχι μόνο!), γεμάτη σασπένς, εσωτερικές διαμάχες (βλέπε Ερινύες) κι άλλα σχετικά...
Αν είναι πάντως για κάτι καλό, δεν χάθηκε κι ο κόσμος να μπεις κι εσύ σε έναν τέτοιο χορό! Οπωσδήποτε με μέτρο βέβαια!
Μη μας γίνει και συνήθεια, γιατί χαθήκαμε!...
(σε συμφωνείτε?)
diladi simfono pos i ali8eia genika prepei na legetai, alla an to psema se sonei apo kapoies katastaseis xoris na vlapsei kanenan tote to protimo.
px protimo na po sti mana mou oti pigaino sta ma8imata eno einai psema, an omos eimai sigouri oti 8a ta peraso.
Etsi kai d takouo, kai d stenaxorietai i mana mou, oute gata oute zimia loipon.
E kai analogos kai stous ypoloipous...
Apr 11, 2005
106
Τόπος: Σαλόνικα και τα μυαλά στα κάγκελα...
Χρησιμοποιώ τακτικά τακτικότατα...
Μ' αρέσει να βλέπω τους άλλους γύρω μου να είναι ευτυχισμένοι...
Έτσι όποτε χρειάζεται λέω και κανα ψέμα για να πετύχω το στόχο αυτό.
Εξάλλου...
Η άγνοια είναι ευτυχία...
Συνεπώς όταν τα ψέμματα δεν μαθαίνονται είναι δυνατόν να διατηρούν τον κόσμο σε απολύτη ευδαιμονία.
Ας μην ξεχνάμε ότι όλοι προτιμάμε έναν καλό αλλα υπερβολικό λόγο παρά έναν κακό μα αληθινό. Οι μεγάλες αλήθειες πάντα πληγώνουν...
jeewanas έγραψε:
Χρησιμοποιώ τακτικά τακτικότατα...
Μ' αρέσει να βλέπω τους άλλους γύρω μου να είναι ευτυχισμένοι...
Έτσι όποτε χρειάζεται λέω και κανα ψέμα για να πετύχω το στόχο αυτό.
Εξάλλου...
Η άγνοια είναι ευτυχία...
Συνεπώς όταν τα ψέμματα δεν μαθαίνονται είναι δυνατόν να διατηρούν τον κόσμο σε απολύτη ευδαιμονία.
Ας μην ξεχνάμε ότι όλοι προτιμάμε έναν καλό αλλα υπερβολικό λόγο παρά έναν κακό μα αληθινό. Οι μεγάλες αλήθειες πάντα πληγώνουν...
Αν και τώρα το είδα το ποστ......κάτι ήξερα και σε είπα Πινόκιο!!!! Πολύ φιλοσοφημένα το πασάρεις πάντως.....
Λοιπόν δεν μπορώ να πω πως δεν λέω ψέματα! Προσπαθώ, βέβαια, να τα αποφύγω όσο μπορώ αλλά αν βρεθώ σε κάποια δύσκολη κατάσταση, δεν θα διστάσω να πω κάποιο ψέμα είτε είναι να γλιτώσω εγώ είτε κάποιος άλλος...
Απ' όσο θυμάμαι, το μεγαλύτερο ψέμα που έχω πει ήταν σε κάποιο γνωστό μου! Ήταν να βγούμε εκείνη τη μέρα, αλλά εγώ δεν ήθελα με τίποτε να βγω μαζί του, οπότε αφού κατέβηκα στο κέντρο και ήμουν λίγα μέτρα μακριά του, του στέλνω μνμ και του λέω πως δεν θα μπορέσω γιατί θα είχαμε καλεσμένους στο σπίτι και η μαμά ήθελε βοήθεια...
Βέβαια, τελικά δεν άντεξα από τις τύψεις, που τον στενοχώρησα και τελικά βρεθήκαμε για πέντε λεπτά στη στάση των λεωφορείων, οπού ενώ του είπα πως θα έφευγα για το σπίτι, τελικά βγήκα με μια φίλη...
Ήταν η πρώτη φορά, που αισθάνθηκα τόσο άσχημα...
Πάντως πιο σοβαρά ψέματα, δεν θυμάμαι να έχω πει...
Ψεματα πολλα και καθημερινα... μερικα για να αποφυγουμε την αληθεια, για να γλιτωσουμε την "τιμωρια" αλλα και για να αισθανθουμε πιο "σημαντικοι"..
Τωρα το πιο συνηθισμενο μου ψεματακι -αν και λιγο παιδιαστικο- το λεω που και που ειναι "δεν το 'κανα εγω!!!" ή οταν ειμαι χαλια και λεω ειμαι καλα... αυτα ειναι ομως μικρα και "αθωα". τα μεγαλα δεν επιτρεπονται να τα πω θα με εξωστρακισουν
Αυτός που είπε ότι "Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα", είχε απόλυτο δίκιο! Απλά έτσι "αγιοποιούμε" το ψέμμα μας, ίσως για κάποιο κοινό καλό... πρός το συμφέρον βέβαια!
Τώρα πιο ήταν το πιο μεγάλο... Δεν ξέρω! Έχω πει τόσα πολλά που πιστέψτε με! Έχω χάσει τον λογαριασμό!