Έπεσε στην αντίληψή μου ένα κωμικό κι ενδιαφέρον βιντεάκι που θίγει με κομψό τρόπο πολλά ζητηματάκια περί sites κοινωνικής δικτύωσης όπως το MySpace, Facebook, Friendster, Second Life κλπ... Περί της ενασχόλησής μας με αυτά, του ύφους της προσέγγισής τους και του 'social networking burn-out', όπως εύστοχα (?) σχολιάζει κάποιος στο βίντεο...
Δεν εχω γραφτει σε κανενα κοινωνικο δικτυο, αλλα ουτε και προκειται να γραφτω εκτος και αν υπαρχουν λογοι ανωτερας βιας.
Στην Αμερικη δεν υπαρχουν νομοι προστασιας προσωπικων δεδομενων πραγμα το οποιο σημαινει πως οποια δηποτε πληροφορια καταχωρησεις σε ενα κοινωνικο δικτυο μπορει να συλλεχθει και να επεξεργαστει, να διασταυρωθει κλπ κλπ και να μην ειναι παρανομο!!!
Τα κοινωνικα δικτυα ειναι η καλυτερη μεθοδος συλλογης πληροφοριων για ατομα. (γνωστο και σαν φακελωμα)
Ισως να το παρτραβαω λιγακι, αλλα πρεπει να προσεχουμε πολυ που καταχωρουμε τα προσωπικα μας δεδομενα.
όντος κάποια από αυτά τα προγράμματα μπορούν να γίνουν πολλύ ενοχλιτικά. άσε όσους γνωστούς μου βρήσκουν κοπέλες από κεί για άμεση γνωρημία. τώρα όσο για τα δεδομένα σου. προφανός και ότι ανεβάσεις στο δίκτυο να περιμένεις ότι ο καθένας θα το ξέρει (αλήθεια έχετε δει την γυμνή φωτογράφιση που έκανα πρίν από 10 χρόνια και ο μπαμπάς μου την ανέβασε στην δελίδα του? )
άσε τι λένε για τις webcam
σκ**ά στους χάκερ που μας τρομοκρατούν σε κάθε μας διαδυκτιακό βήμα