η ωρα της γης: στις 28 μαρτιου σε όλοι τη γη άνθρωποι θα κλείσουν τα φώτα των σπιτίων τους και των καταστημάτων τους για μια ώρα. ειναι μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης για την φύση και την οικολογικη καταστροφή. περισσότερες πληροφορίες και για την εγγραφη σας στο site της wwf
http://www.earthhour.org/about/gr:el
http://earthhour.gr/ το site της ώρας της γης και στο οποιο παρουσιαζονται κι αλλα οικολογικα θεματα.
ελπίζω ολοι να παρουμε μερος να βοηθησουμε τον πλανητη! μια ωρα αρκει και δεν ειναι πολυ για τον πλανητη που μας δινει ζωη!..........
Αν και βέβαια γίνεται κάτι αν "μόδα" όλο αυτό το "κίνημα" και θέλω να ελπίζω πως δεν θα παραμείνει μόνο μια μέρα-ώρα όλο το effort μας, θα συμφωνήσω πως είναι αξιόλογο πιστεύω... Τουλάχιστον από το να μην κάνουμε τπτ, μπαίνουμε σε μια διαδικασία σκέψης. Πρώτα αυτό, κι έπειτα, όλα τα άλλα έρχονται. Αρκεί να το νιώθουμε ουσιαστικά!
Δυστυχώς δεν είναι εφικτό να είναι ακριβώς έτσι παντού φίλτατε kotsos_licious, με την έννοια πως οι σβηστές πόλεις, ακόμη κι αν γίνει μαζικά ανά χώρες/περιοχή, λόγω διαφοράς ώρας, για κάθε ζώνη ώρας θα είναι διαφορετικά...
Συνεπώς κατά "τμήματα" θα γίνει αυτό... Όμως όπως και να έχει, αν γίνει συλλογικά και μαζικά, θα είναι ένα ενδιαφέρον θέαμα οπτικό, μακρόθεν, τουλάχιστον...
ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ!!
Υ.Γ: (ΣΧΟΛΙΟ) Μόνο ελπίζω η Eurovision ή άλλες σχετικές εκδηλώσεις και 'τιμητικές' τελετές awarding να δαπανήσουν λιγότερο φως και ρεύμα απ'όσο θα εξοικονομήσουμε όλοι μας σε όλη τη γη με αυτήν την πράξη της μιας ώρας... Αν και είμαι ελαφρώς απαισιόδοξος...
...όταν είδα το θέμα στο "γκρίνιες και παράπονα" χαμογέλασα γιατί περίμενα κάτι αρκετά διαφορετικό ως συζήτηση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι ευχάριστο ότι κάποιοι το βλέπουν με ευαισθησία...
Ξεκαθαρίζω ότι οποιαδήποτε περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση είναι θετική και παρά τις αντιρρήσεις που έχω, εύχομαι να ταρακουνήσει το δυνατόν περισσότερο κόσμο...
...από την άλλη όμως μου επιτρέπεται να κάνω και τα παράπονά μου...
...δεν είναι εκνευριστικό το "όλοι μαζί πρώτος εσύ"...από αυτούς που κάνουν ότι μπορούν για να πάρουν οι δικοί τους τις άδειες για εναλλακτικές μορφές ενέργειας...από αυτούς που άφησαν την κατάσταση να φτάσει στο απροχώρητο για να φάνε ότι μπορούν από το πετρέλαιο και μετά;...
...δεν είναι ειρωνικό να ανοίγεις την εφημερίδα και να βλέπεις άρθρα και άρθρα για το περιβάλλον, αλλά τα άχρηστα πλαστικοποιημένα έντυπα να είναι περισσότερα από την εφημερίδα;
...και θα μπορούσα να συνεχίσω για ώρες...
...όσο για το κατά πόσο είναι μόδα...δεν το συζητώ...τις προάλλες μιλούσα με κάποια παιδιά για αυτήν ακριβώς την κίνηση...ένας ειδικά ήταν ιδιαίτερα θερμός και έκανε πολύ ώρα "κήρυγμα" για το πόσο σημαντικό είναι να το κάνουμε το δυνατόν περισσότεροι κλπ κλπ. Επειδή δεν ήξερα κατά πόσο είναι πραγματικά ευαισθητοποιημένοι προφανώς και δεν είπα κάτι αποτρεπτικό...αντιθέτως, είπα να μοιραστώ απλά πραγματάκια που έχω ακούσει και κάνουν διαφορά...το πρώτο που είπα ήταν ότι οι συσκευές που είναι σε αναμονή (π.χ. η τηλεόραση που έχει κλείσει μόνο από το τηλεκοντρόλ) καίνε αντίστοιχη ενέργεια με αυτές που χρησιμοποιούνται...ο τυπάς που έδωσε τον λόγο γέλασε και είπε να μην είμαστε υπερβολικοί... ουδέν σχόλιο...
...επειδή όμως είμαι γνήσια γραφική και πιστεύω στη δύναμη της μονάδας θα τα σβήσω τα φώτα, γιατί έστω και ένα άτομο να ευαισθητοποιηθεί πραγματικά θα είναι κέρδος... και ας μην πιστεύω καν ότι συμβαίνει το Global Warming (αλλά αυτή είναι άλλη κουβέντα)...
...αν και δεν είναι ούτε το 1/1.000.000.000 της γκρίνιας που θέλω να βγάλω για το θέμα...αισθάνομαι κάπως καλύτερα
Το Σάββατο 27 Μαρτίου 2010 είναι και πάλι η Ώρα της Γης!!
Δείτε περισσότερα και στο επίσημο site: http://www.wwf.gr/earthhour/
Το Σάββατο 27 Μαρτίου 2010, εκατομμύρια πολίτες από όλο τον κόσμο, σε εκατοντάδες πόλεις και χωριά, αναμένεται να σβήσουν τα φώτα των σπιτιών τους για μια ώρα συμμετέχοντας στο συμβολικό κάλεσμα της Ώρας της Γης. Οι ποδηλάτες της Μυτιλήνης συμμετέχουν στην παγκόσμια αυτή κινητοποίηση με τη διεξαγωγή νυκτερινής ποδηλατοπορείας το Σάββατο 27 Μαρτίου 2010 στις 20:30. Σημείο εκκίνησης η πλατεία Σαπφούς. Με σφυρίχτρες, ανακλαστήρες και τα ποδήλατα μας θα διαδηλώσουμε για την απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα, για μια πόλη φιλική προς τους πεζούς και τους ποδηλάτες. Θα βρεθούμε στους δρόμους!!!
Ποδηλάτες Μυτιλήνης
Ο καθένας μας ας πράξει κατά βούληση... Και όσο μπορούμε μη σκεφτόμαστε τη Γη μας μόνο μια μέρα το χρόνο...