Διάλεξη με τον Τάκη Φωτόπουλο από το Φ.Σ. Σύρου

   
   

 ΣΥΡΟΣ

 
Συγγραφέας Διάλεξη με τον Τάκη Φωτόπουλο από το Φ.Σ. Σύρου
 
       
Πεμ, 11 Ιούν 2009 6:16 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
5131


...από κοινοποίηση μέσω email:

Παράθεση:
Η ομάδα διαλέξεων του Φοιτητικού Συλλόγου τμ. Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων & Συστημάτων ολοκληρώνει τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο Αμφιθέατρο για τη φετινή χρονιά με μία διάλεξη/συζήτηση που αναμένουμε καιρό:

" Συστημική κρίση και η ανάγκη για ένα νέο αντισυστημικό κίνημα με βαση τις τοπικές κοινωνίες".
Ομιλητής : Τάκης Φωτόπουλος.


Ο Τάκης Φωτόπουλος στην ομιλία του θα αναπτύξει το θέμα γιατί η σημερινή παγκόσμια κρίση που δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά και βαθιά πολιτική, κοινωνική, πολιτιστική, και φυσικά οικολογική, είναι συστημική κρίση: δηλαδή, μπορεί να αναχθεί σε εγγενείς τάσεις του ίδιου του συστήματος της οικονομίας της αγοράς και της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας και κυρίως στην τάση συγκέντρωσης εξουσιας/δυναμης σε όλα τα κοινωνικά επίπεδα που οι θεσμοί αυτοί δημιουργούν. Με βάση αυτή την προβληματική, προκύπτει αυτονόητη η ανάγκη ριζικής αποκέντρωσης της εξουσίας /δύναμης—μιας αποκέντρωσης που θα φθάνει στις τοπικές κοινωνίες και, μέσα από αυτές, στον ίδιο τον πολίτη. Εξ ου και η ανάγκη για ένα νέο μαζικό αντισυστημικο κίνημα που θα παλέψει για μια πραγματική δημοκρατία, όπου ο Δήμος, δηλαδή οι δημοτικές συνελεύσεις των πολιτων , θα αποτελεί την κεντρική μονάδα πολιτικής και οικονομικής δραστηριότητας και όπου οι συνελεύσεις αυτές, συνομονδιοσποποιούμενες, θα παίρνουν όλες τις βασικές πολιτικές, οικονομικές και γενικότερα κοινωνικές αποφάσεις που αφορούν τη ζωή τους, αντί για τις οικονομικές και πολιτικές ελίτ, όπως σήμερα, που μας έχουν φέρει σε αυτή την καταστροφική κρίση.Τρίτη 16 Ιουνίου, ώρα 20.00, Αμφιθέατρο Πανεπιστημίου (όπισθεν Δημαρχείου)

Σας περιμένουμε!

__________


Σύντομο Βιογραφικό του Τάκη Φωτόπουλου:

O Τάκης Φωτόπουλος είναι πολιτικός φιλόσοφος και διευθυντής από το 1992 του διεθνούς θεωρητικού περιοδικού Society & Nature/Democracy and Nature/The International Journal of Inclusive Democracy. Επίσης είναι τακτικός συνεργάτης της Ελευθεροτυπίας. Προηγουμένως ήταν καθηγητής (senior lecturer) Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Β. Λονδίνου (1969-1989). Σπούδασε Νομικά και Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στα φοιτητικά του χρόνια ανέπτυξε έντονη αντί-ΕΚΟΦικη συνδικαλιστική δραστηριότητα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Από το 1966 εγκαταστάθηκε στο Λονδίνο όπου έκανε, με υποτροφία του Πανεπιστήμιου Αθηνών, τις μεταπτυχιακές σπουδές του στα Οικονομικά στην London School of Economics. Στη διάρκεια της δικτατορίας ανέπτυξε αντιδικτατορική δραστηριότητα στο Λονδίνο, όπου, μεταξύ άλλων, συνεργάστηκε με την εφημερίδα Μαμή, που εκδίδετο από τις Επαναστατικές Σοσιαλιστικές Ομάδες (ΕΣΟ). Είναι συγγραφέας 19 βιβλίων και πάνω από 600 άρθρων στα Αγγλικά και Ελληνικά, πολλά από τα οποία έχουν μεταφραστεί στα Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικα, Ολλανδικά, Νορβηγικά, Ουγγρικά, Κινέζικα, Πορτογαλικά, Πολωνικά, Βουλγαρικά, Σέρβικα, Αραβικά και Τουρκικά. Το βιβλίο του Towards an Inclusive Democracy (London/New York: Cassell/Continuum, 1997) έχει κυκλοφορήσει και στα Ελληνικά (Περιεκτική Δημοκρατία, Καστανιώτης 1999 και επανέκδοση Ελεύθερος Τύπος 2008), Ιταλικά, Γαλλικά, Ισπανικά και Γερμανικά, και μόλις εκδόθηκε και στα Κινέζικα. Το μήνα Ιούνιο κυκλοφορεί το νεό του βιβλίο με θέμα την Παγκόσμια Κρίση.

Σχετικές ιστοσελίδες:

http://www.inclusivedemocracy.org/fotopoulos

http://inclusivedemocracy.org/

http://en.wikipedia.org/wiki/Takis_Fotopoulos

http://www.inclusivedemocracy.org/fotopoulos/greek/grspeech...s_2007.htm


     
   
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες (ώρα Ελλάδας)


   


 
Μετάβαση στη:  
 

Σχετικές συζητήσεις - topics

Θεματική Ενότητα Πληροφορίες Δημοσιεύθηκε
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Ενημέρωση: φοιτητικό εστιατόριο Πανεπ...

από inertia
Συζήτηση: ΣΥΡΟΣ - Πανεπιστημιακά Φοιτητικά Απαντήσεις: 6

Δευ, 23 Δεκ 2013 10:50 am Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Εθελοντές συντηρούν & αναδεικνύου...

Συζήτηση: ΣΥΡΟΣ Απαντήσεις: 1

Δευ, 22 Αύγ 2011 12:26 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Παράσταση φοιτητικής θεατρικής ομάδας...

από inertia
Συζήτηση: ΣΥΡΟΣ - Φοιτητικές Ομάδες Απαντήσεις: 7

Τρι, 24 Μάϊ 2011 9:59 am Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Ομαδική έκθεση Λέσχης Φωτογραφίας Σύρ...

από inertia
Συζήτηση: ΣΥΡΟΣ Απαντήσεις: 0

Πεμ, 15 Ιούλ 2010 5:20 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Διάλεξη Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας -...

Συζήτηση: ESTIEM Απαντήσεις: 1

Παρ, 02 Ιούλ 2010 8:53 pm Τελευταίο Μήνυμα


Πρόσφατες συζητήσεις - topics