Kαι η έρευνα σε κρίση....

   
   

 Παιδεία & Εκπαιδευτικά γενικά θέματα

 
Συγγραφέας Kαι η έρευνα σε κρίση....
 
       
Παρ, 26 Ιούν 2009 8:34 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


fraoulitsa
Γκουρού
Γκουρού


Aug 22, 2008
1390


ειναι ο τιτλος του μαιλ που μας σταλθηκε 25/06/09, αλλα το διαβασατε ολοι τι ελεγε; το κρατος πλεον δεν χρηματοδοτει τις συνδρομες σε επιστημονικα περιοδικα! ολα τα σαιτ που μπορουσαμε δωρεαν λογω πανεπιστημιου να χρησιμοποιησουμε για τις εργασιες μας πλεον δεν θα υπαρχουν δωρεαν προς εμας!!!! οριστε το μαιλ και υπογραψτε ολοι μηπως συγκινηθει κανεις κομματι δυσκολο βεβαια.... τι να πω πραγματικα ντροπη, δεν ειμαστε επιστημονες! δεν φτανει που δεν υπαρχουν αρκετα σχεδον καθολου δηλαδη βιβλια για να κανουμε εργασιες και δεν γινονται σωστα η μας αναγκαζουν να αγοραζουμε βιβλια για να τις κανουμε, τωρα μας καταργουν και την προσβαση σε επιστημονικη γνωση.... και μιλαμε για παιδεια? σας παραθετω το μαιλ και αναφορες στον τυπο για το θεμα


Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (Σ.Ε.Α.Β./HEAL-Link) σας πληροφορεί ότι, παρά τις επανειλημμένες υποσχέσεις του Υπουργείου, δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες χρηματοδότησης της οριζόντιας δράσης των ακαδημαϊκών βιβλιοθηκών συμπεριλαμβανομένων των συνδρομών στα ηλεκτρονικά περιοδικά για την τριετία 2009-2011. Αποτέλεσμα του γεγονότος αυτού είναι η διακοπή της πρόσβασης των Ελληνικών Α.Ε.Ι. (Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι.) και Ερευνητικών Ιδρυμάτων της χώρας σε περισσότερους από 9.000 τίτλους επιστημονικών ηλεκτρονικών περιοδικών.

Οι συνέπειες της διακοπής της πρόσβασης των ελληνικών ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων στα ηλεκτρονικά περιοδικά, ύστερα από 10 χρόνια αδιάλειπτης παροχής της υπηρεσίας αυτής, θα είναι ολέθριες για την υποστήριξη της έρευνας και της εκπαίδευσης στη χώρα μας, σε μια εποχή κατά την οποία η καινοτομία και η πρόσβαση στην πληροφορία αποτελούν βασική προϋπόθεση για την πρόοδο μιας χώρας.

Ο ΣΕΑΒ συγκεντρώνει υπογραφές για άσκηση επιπλέον πίεσης προς το Υπουργείο, ώστε να ολοκληρωθούν το ταχύτερο οι διαδικασίες χρηματοδότησης.

Ζητάμε:

Άμεση εξασφάλιση της χρηματοδότησης και υπογραφή των συμβάσεων.

http://physlib1.physics.auth.gr/

2.

Aγαπητοί συνάδελφοι,
Η έρευνα περνάει δύσκολες ώρες μετά από την αιφνιδιαστική απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης να βάλει σε τάξη τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Στην απόφαση αυτή (Δελτίο Τύπου Υπ.Αν., 3/6/09), μαζί με τις λαϊκές αγορές, τα γουναράδικα κ.ά. περιλαμβάνονται και όλα τα εποπτευόμενα από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας ερευνητικά ιδρύματα, κατά κύριο λόγο του λεκανοπεδίου Αττικής. Οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις ερευνητικών ιδρυμάτων, που επιβάλλονται με την απόφαση αυτή, δεν λαμβάνουν καθόλου υπόψη την εισήγηση του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΣΕΤ) η οποία βασίζεται στις σχετικές επίσημες αξιολογήσεις των ιδρυμάτων. Έτσι προάγονται τα μονοθεματικά ερευνητικά κέντρα εις βάρος των διεπιστημονικών που προτείνει το ΕΣΕΤ αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Το πρόσχημα της συρρίκνωσης δαπανών με τη μείωση του αριθμού των Δ.Σ. είναι ανακριβές αφού όλα τα Δ.Σ. των Ε.Ι. είναι άμισθα.
Η απόφαση του Υπ.Αν. στηρίζεται αποκλειστικά στην κοινή επωνυμία των Ινστιτούτων και ταυτίζει αυθαίρετα διαφορετικά επιστημονικά αντικείμενα. Η απόφαση αυτή δεν συνοδεύεται από κανένα χρονοδιάγραμμα και δεν βασίζεται σε καμία υλικοτεχνική μελέτη. Η μεταφορά, για παράδειγμα, των 120 βιολόγων του Δημόκριτου και των 30 βιολόγων του ΕΙΕ στο Φλέμινγκ προϋποθέτει την κατασκευή νέου κτιρίου, μιας που το Φλέμινγκ έχει ιδιαίτερα ολιγάριθμο προσωπικό και δεν έχει χώρους να στεγάσει τους νεοφερμένους. Αναρωτιέται κανείς γιατί να μην προταθεί το αντίστροφο, αποφεύγοντας έτσι το κόστος και τους κινδύνους μεταφοράς εξαιρετικά ευαίσθητων εργαστηρίων. Το ίδιο ισχύει και για τη συγχώνευση του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης / ΕΙΕ με το νεο-ιδρυθέν (και άρα όχι ακόμη αξιολογηθέν) και ιδιαίτερα ολιγομελές κέντρο «Αθηνά» που στεγάζεται στο Μαρούσι. Το Υπ.Αν. αντί να υποστηρίζει την έρευνα τη συρρικνώνει, σαν να επρόκειτο για μια προβληματική επιχείρηση.
Κεντρικός και ανομολόγητος στόχος του Υπ.Αν. είναι τελικά η εκκένωση του κτιρίου του ΕΙΕ, με σοβαρές συνέπειες στη διεξαγωγή της έρευνας και στην υλοποίηση των ερευνητικών προγραμμάτων τα οποία αυτή τη στιγμή διαχειρίζονται δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Όσο για τα τρία ανθρωπιστικά Ινστιτούτα του ΕΙΕ, τα οποία πρόκειται να συγχωνευθούν με κάποια από τα Ινστιτούτα του ΕΚΚΕ, ψιθυρίζεται ότι θα μεταφερθούν και αυτά σε άλλο χώρο.

Στις αυθαίρετες ενέργειες του Υπ.Αν. αντιστεκόμαστε οι διοικήσεις και οι εργαζόμενοι στα θιγόμενα ερευνητικά ιδρύματα. Μπορείτε να δείτε τα Δελτία Τύπου των ερευνητικών ιδρυμάτων και του Υπ.Αν., τη σχετική αρθρογραφία καθώς και την εισήγηση του ΕΣΕΤ στη σελίδα:

http://www.eie.gr/petition-gr.html .

Στην ίδια σελίδα μπορείτε να συμβάλετε στη συγκέντρωση υπογραφών για την υποστήριξη του ΕΙΕ.

Σας ευχαριστούμε.
3.


Συλλογή υπογραφών για να μην καταργηθεί το μοναδικό Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ) .
Μπορείτε να υπογράψετε το σχετικό κείμενο διαμαρτυρίας εδώ : http://www2.ekke.gr/signatures.phphttp://www.e-paideia.net/news/article.asp?lngEntityID=63488...gDtrID=102

     
 
       
Σαβ, 27 Ιούν 2009 8:27 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


slide
Γκουρού
Γκουρού


Nov 04, 2008
772


Για το θέμα των συγχωνεύσεων και των ενοποιήσεων ερευνητικών ινστιτούτων.

Ρεπορτάζ


Παράθεση:
Με βάση την αναδιάταξη που εξαγγέλθηκε, στην Αττική θα λειτουργούν τα μονοθεματικά ερευνητικά κέντρα:

Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, αρμόδιο για τις κλιματικές αλλαγές, το περιβάλλον και τις φυσικές καταστροφές.

ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»- Θετικές Επιστήμες.
Περιορίζονται σε 3 από 8 τα ινστιτούτα του.

Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών, αρμόδιο για τις Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Επιστήμες.

Εθνικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών «Αλ. Φλέμιγκ».
Από 4 ινστιτούτα που είχε, θα περιλαμβάνει πλέον 5.
Μεταφέρεται σε αυτό το Ινστιτούτο Οργανικής & Φαρμακευτικής Χημείας του ΕΙΕ, τα Ινστιτούτα Βιολογικών Ερευνών και Βιοτεχνολογίας και Βιολογίας του ΕΙΕ και ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» αντίστοιχα.

Ερευνητικό Κέντρο Καινοτομίας στις Τεχνολογίες της Πληροφορίας των Επικοινωνιών & της Γνώσης «ΑΘΗΝΑ».
Είχε 5 ινστιτούτα και 3 μονάδες και πλέον θα περιλαμβάνει 4 ινστιτούτα και 2 μονάδες.

Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών.
Τα 5 ινστιτούτα περιορίζονται σε 3.

Στο Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (KAΠE) συγχωνεύονται οι Διευθύνσεις Εnergy Ρolicy Αnalysis και Εnergy Ιnformation, Systems, Dissemination and Μarket Development.

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ και η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας παραμένουν όπως έχουν.

Ιδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ).
Παραμένει ως έχει και σε αυτό υπάγονται και τα νέα ινστιτούτα που θα δημιουργηθούν στη Δυτική Ελλάδα.

Συγχωνεύονται το Εθνικό Κέντρο Ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Ερευνας, Τεχνολογίας & Ανάπτυξης Θεσσαλίας.
Τα ως σήμερα επί μέρους ινστιτούτα συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται στις ίδιες πόλεις.
Σε αυτό το κέντρο εντάσσονται τα υπό ίδρυση Ινστιτούτα Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης.


__ Το αναλυτικό άρθρο

     
   
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες (ώρα Ελλάδας)


   


 
Μετάβαση στη:  
 

Σχετικές συζητήσεις - topics

Θεματική Ενότητα Πληροφορίες Δημοσιεύθηκε
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Πανευρωπαική έρευνα σχετικά με την αν...

από leo13
Συζήτηση: Ερωτηματολόγια-Questionnaires - Επιστημονική έρευνα Απαντήσεις: 0

Παρ, 15 Ιούλ 2022 9:15 am Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Συμμετοχή σε έρευνα του Παντείου για ...

Συζήτηση: Ερωτηματολόγια-Questionnaires - Επιστημονική έρευνα Απαντήσεις: 0

Τετ, 14 Νοέ 2018 2:46 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Συμμετοχή σε έρευνα διπλωματικής εργα...

από Antonisz
Συζήτηση: Ερωτηματολόγια-Questionnaires - Επιστημονική έρευνα Απαντήσεις: 0

Παρ, 09 Φεβ 2018 5:45 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις μινι έρευνα και πηγές/πληροφόρηση περ...

από inertia
Συζήτηση: ΠαΔίΠαΦΡα (intra-forum) Απαντήσεις: 0

Δευ, 20 Μάρ 2017 12:28 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις ΛΕΣΒΟΣ: Διεθνές συνέδριο «Crossing Bo...

από inertia
Συζήτηση: Ημερίδες - Συνέδρια - Ακαδημαϊκές Εκδηλώσεις Απαντήσεις: 0

Τετ, 06 Ιούλ 2016 2:02 pm Τελευταίο Μήνυμα


Πρόσφατες συζητήσεις - topics