Openfund - Η υποβολή προτάσεων ξεκίνησε

   
   

 Καινοτομία - Νεανική Επιχειρηματικότητα

 
Συγγραφέας Openfund - Η υποβολή προτάσεων ξεκίνησε
 
       
Δευ, 29 Ιούν 2009 10:27 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


gtzi
Ψαρούκλα
Ψαρούκλα


Jun 30, 2009
3


Τι είναι το Openfund

Το Openfund είναι ένα νέο σχήμα που στηρίζει νέες ιδέες στο χώρο του διαδικτύου και των αναδυομένων τεχνολογιών, παρέχοντας εκτενή συμβουλευτική και υποστήριξη σε οτιδήποτε απαιτεί η δημιουργία μίας start-up επιχείρησης, μαζί με έκθεση και προβολή σε ευρύ οικοσύστημα επαφών, καθώς και χρηματοδότηση αρχικού σταδίου (pre-seed capital).

Απευθύνεται σε νέους εφευρέτες και επιχειρηματίες που θέλουν να μεταπηδήσουν από το στάδιο της ιδέας σε αυτό της νέας επιχείρησης (start-up). Το σχήμα απευθύνεται σε ομάδες 2 έως 4 ατόμων οι οποίες έχουν ιδέες που συσχετίζονται με νέες τεχνολογίες και συγκεκριμένα με λογισμικό ή και το διαδίκτυο, καθώς και φέρουν διεθνή καινοτομία.

Υποβολή προτάσεων και αξιολόγηση

Οι ομάδες καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά την περιεκτική περιγραφή της επιχειρηματικής τους ιδέας. Ο πρώτος κύκλος υποβολής προτάσεων ξεκίνησε ήδη, με καταληκτική ημερομηνία την 30/09/2009. Η διαδικασία επιλογής και η ανακοίνωση των επιλεχθεισών προτάσεων θα ολοκληρωθεί περί τα μέσα Νοεμβρίου. Την 1η Δεκεμβρίου 2009 θα ξεκινήσει η περίοδος ‘εκκόλαψης’ των ομάδων που θα επιλεχθούν, ενώ παράλληλα θα ανοίξει ο νέος γύρος υποβολής προτάσεων.

Η επιλογή των σχημάτων θα πραγματοποιείται μέσω διαδικασίας διεξοδικής αξιολόγησης, συνεντεύξεων και παρουσίασης. Σε κάθε επανάληψη της διαδικασίας θα προκύπτουν μέχρι 5 επιχειρηματικές ιδέες, οι οποίες και θα λάβουν τα προνόμια συμμετοχής τους στο Openfund. Τα προνόμια που θα λαμβάνουν αυτές έχουν διαμορφωθεί προσεκτικά με τρόπο ώστε, μαζί με την πλήρη απασχόληση των επιχειρηματιών, να είναι ικανά για την μετατροπή της ιδέας τους σε λειτουργικό προϊόν εντός διαστήματος 4 μηνών, γεγονός που αποτελεί και το στόχο λειτουργίας του Openfund.

Η ομάδα του Openfund

Το Openfund απαρτίζεται από αριθμό εκλεκτών μελών με τεχνογνωσία και εμπειρία σε κάθε ένα από τα βήματα που απαιτούνται για τη δημιουργία και επιτυχία μίας καινοτομικής τεχνολογικής επιχείρησης, και συστήνεται με ένα και μοναδικό όραμα: Το γεφύρωμα του χάσματος μεταξύ επιχειρηματιών και επενδυτικών κεφαλαίων, με τη δημιουργία μίας χειροπιαστής λύσης υποστήριξης αρχικού σταδίου, ικανής να φέρει τα συστατικά μέλη του οικοσυστήματος κοντά, και να μετατρέψει τις λανθάνουσες ισχυρές προοπτικές σε χειροπιαστή πραγματικότητα. x

Τα ιδρυτικά στελέχη του Openfund είναι:

Αθανασιάδης Δημήτριος, Επιχειρηματίας, Συνδιοργανωτής Open Coffee
Αποστολάκης Απόστολος, Επιχειρηματίας, e-shop.gr
Κασσελάκης Γεώργιος, Επιχειρηματίας, Συνδιοργανωτής Open Coffee
Ξάνθος Σπύρος, Επιχειρηματίας, Pattern Insight (Καλιφόρνια, ΗΠΑ)
Παλαντζιάν Ονίκ, Στέλεχος Εταιρείας Επιχ. Συμμετοχών, Capital Connect
Παπαφλωράτος Σωκράτης, Επιχειρηματίας, Trusted Places (Λονδίνο)
Τζιραλής Γεώργιος, Επιχειρηματίας, Συνδιοργανωτής Open Coffee
Φαρμάκη Τερέζα, Επενδυτής, Τράπεζα Πειραιώς

Πληροφορίες και υποβολή προτάσεων

Περισσότερες πληροφορίες και υποβολή προτάσεων στο http://www.theopenfund.com/.

Βρίσκομαι προσωπικά στη διάθεση των ενδιαφερομένων για περισσότερες λεπτομέρειες, ευχαριστώ το my.aegean.gr για τη φιλοξενία.

Γ. Τζιραλής

     
 
       
Τρι, 15 Σεπ 2009 1:49 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


gtzi
Ψαρούκλα
Ψαρούκλα


Jun 30, 2009
3


Ολοκληρώνεται η προθεσμία υποβολής προτάσεων

Στις 30 Σεπτεμβρίου λήγει η προθεσμία υποβολής προτάσεων επιχειρηματικών σχεδίων στον πρώτο κύκλο λειτουργίας του Openfund (http://theopenfund.com). Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να σχηματίσουν ολοκληρωμένες ομάδες 2 έως 4 ατόμων και να υποβάλουν την επιχειρηματική τους ιδέα στη σχετική περιεκτική φόρμα. Η ιδέα οφείλει να κινείται στο τρίγωνο λογισμικού, διαδικτύου και εφαρμογών κινητής, επίσης να φέρει διεθνή καινοτομία καθώς και να είναι επιχειρηματική βιώσιμη.

Το Openfund θα ακολουθήσει διεξοδική διαδικασία αξιολόγησης, συνεντεύξεων και παρουσίασης, μέσα από την οποία θα επιλεγούν ως 5 προτάσεις, οι οποίες και θα λάβουν τα σχετικά προνόμια. Αυτά περιλαμβάνουν εκτενή συμβουλευτική και υποστήριξη σε οτιδήποτε απαιτεί η δημιουργία μίας υψηλά καινοτομικής start-up, επίσης έκθεση και προβολή σε ευρύ οικοσύστημα επαφών, τέλος χρηματοδότηση αρχικού σταδίου μεταξύ 20.000€-30.000€ χωρίς να απαιτείται οικονομική συμμετοχή από τους νέους επιχειρηματίες. Εν ολίγοις, το Openfund παρέχει οτιδήποτε χρειάζεται μία ομάδα φιλόδοξων εφευρετών και επιχειρηματιών, ώστε να αφοσιωθούν αποκλειστικά στην ανάπτυξη της ιδέας τους και την μετατροπή της σε λειτουργικό προϊόν εντός διαστήματος 4 μηνών.

Με ιδρυτικά μέλη που φέρουν τεχνογνωσία και εμπειρία σε κάθε ένα από τα βήματα που απαιτούνται για τη δημιουργία και επιτυχία μίας τεχνολογικής επιχείρησης, το Openfund προσφέρει μία χειροπιαστή και ολοκληρωμένη λύση υποστήριξης αρχικού σταδίου, καλύπτοντας το σημαντικό κενό που παρατηρείται στην τοπική αγορά.

Η φόρμα υποβολής, μαζί με το σύνολο της σχετικής πληροφόρησης, βρίσκονται διαθέσιμα στην επίσημη ιστοσελίδα του Openfund, http://theopenfund.com/apply

Τέλος, βρίσκομαι προσωπικά στη διάθεση των ενδιαφερόμενων για περισσότερες λεπτομέρειες.

Ευχαριστώ,
--
George Tziralis, Executive Director || theopenfund.com

     
 
       
Σαβ, 09 Απρ 2011 12:03 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


gtzi
Ψαρούκλα
Ψαρούκλα


Jun 30, 2009
3


Νέα πρόσκληση υποβολής επιχειρηματικών σχεδίων

To Openfund (http://theopenfund.com) ανακοινώνει νέα ανοιχτή πρόσκληση υποβολής επιχειρηματικών προτάσεων.

Μετά από 18 μήνες λειτουργίας και έχοντας ήδη δημιουργήσει και χρηματοδοτήσει 8 καινοτόμες εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, το Openfund εκκινεί νέο γύρο υποβολής και επιλογής επενδυτικών προτάσεων.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να διαμορφώσουν ομάδες και να υποβάλλουν την επιχειρηματική τους ιδέα στην περιεκτική φόρμα υποβολής, η οποία βρίσκεται διαθέσιμη στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://theopenfund.com/apply/idea . Οι ιδέες οφείλουν να βρίσκονται εντός του τριγώνου λογισμικό, διαδίκτυο και εφαρμογές κινητής τηλεφωνίας, επίσης να φέρουν σημαντική καινοτομία και να στοχεύουν στη διεθνή αγορά. Αναλυτικές πληροφορίες για τη διαδικασία και καλές πρακτικές για την συμπλήρωση του ερωτηματολογίου βρίσκονται διαθέσιμες στην επίσημη ιστοσελίδα του Openfund.

Οι ομάδες που θα επιλεγούν μετά την ενδελεχή διαδικασία αξιολόγησης πρόκειται να λάβουν αρχική χρηματοδότηση ύψους 30.000 έως 50.000 ευρώ αντί ποσοστού 15% επί της υπό σύσταση εταιρείας, επίσης -πρωτίστως- εκτενή υποστήριξη σε οτιδήποτε άπτεται του αρχόμενου επιχειρείν από το ευρύ σύνολο συνεργατών και συμβούλων του Openfund.

Αξιοποιώντας την ως σήμερα εμπειρία, το Openfund παρέχει μία χειροπιαστή και ολοκληρωμένη πρόταση σε φιλόδοξους νέους επιχειρηματίες που επιθυμούν να αξιοποιήσουν στο έπακρο το ταλέντο τους και να αφοσιωθούν 100% στη μετατροπή της τεχνολογικής τους ιδέας σε λειτουργικό προϊόν και εν τέλει μια πραγματικά επιτυχημένη επιχείρηση.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων είναι το Σάββατο, 30 Απριλίου. Προτάσεις με άμεση υποβολή πρόκειται να λάβουν ανάδραση και τη δυνατότητα επικαιροποιημένης υποβολής. Η διαδικασία επιλογής πρόκειται να ολοκληρωθεί στις 11 Ιουνίου, οπότε και εκκινεί η υλοποίηση των επιχειρηματικών σχεδίων των επιλεγμένων προτάσεων.

Τέλος, βρίσκομαι προσωπικά στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου για περαιτέρω λεπτομέρειες, και ευχαριστώ για το φιλόξενο βήμα.

--
Γ. Τζιραλής, gt ΣΤΟ theopenfund ΤΕΛΕΙΑ com

     
   
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες (ώρα Ελλάδας)


   


 
Μετάβαση στη:  
 

Σχετικές συζητήσεις - topics

Θεματική Ενότητα Πληροφορίες Δημοσιεύθηκε
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Η εποχή του "χαράγματος" ξε...

Συζήτηση: Το στέκι της κουβέντας... Απαντήσεις: 1

Πεμ, 16 Ιαν 2014 10:34 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις CERN 10 Σεπτ 2008 - LHC: Ξεκίνησε το ...

Συζήτηση: Επιστήμη, Τεχνολογία Απαντήσεις: 25

Τετ, 10 Σεπ 2008 1:20 pm Τελευταίο Μήνυμα


Πρόσφατες συζητήσεις - topics