μια ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ: περί κατάχρησης της Ανώνυμης αποστολής...

   
   

 Ανακοινώσεις & Κανονισμοί Forum

 
Συγγραφέας μια ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ: περί κατάχρησης της Ανώνυμης αποστολής...
 
       
Παρ, 09 Σεπ 2005 4:42 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
5131


Θα ήθελα εκ μέρους της ομάδας να εκφράσω τη λύπη μας
για την (κατά)χρήση των υπηρεσιών του ιστότοπου
.

Προσπαθούμε αδιαλείπτως και καθημερινά για την φροντίδα της αξιοπιστίας της κοινότητας, από κάθε πλευρά. Δυστυχώς όμως αντικρίζουμε ένα φαινόμενο όπου μας προβληματίζει ιδιαίτερα. Επιθυμούμε, γι'αυτό και ξεκινήσαμε και πιστεύουμε σε αυτήν την ιδέα του MY, να δημιουργηθεί εδώ ένας πολύμορφος χώρος επικοινωνίας, με στόχο την συνένωση των τμημάτων του Πανεπιστημίου μας, που τα χωρίζουν τεράστιες αποστάσεις μεταξύ τους!

Αυτό που προσέξαμε πως λείπει έντονα από τον ακαδημαϊκό κόσμο του Αιγαίου, είναι η συνοχή και η διάθεση για συντονισμένες πρωτοβουλίες και ομαδικό πνεύμα. Φιλοδοξούμε να έρθουμε σε επαφή και να δημιουγήσουμε τέτοια κανάλια αλληλοεπικοινωνίας, έτσι ώστε οι νεότεροι (γιατί κι εμείς με τη σειρά μας θα αποφοιτήσουμε αργά ή γρήγορα) να κληρονομήσουν κάτι δυνατό, μια ισχυρή και ενωμένη φοιτητική, γενικότερα ακαδημαϊκή κοινότητα.

Ελπίδα και προσδοκία μας ήταν όταν ξεκινήσαμε και είναι πάντοτε να προβληματιζόμαστε, να ανταλλάζουμε απόψεις, να δραστηριοποιούμαστε έτσι ώστε να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε "αδρανείς" και αδιάφοροι απέναντι στην κοινωνία γενικότερα.

Η ελευθερία της γνώμης του καθενός και της διακίνησης των ιδεών διέπει την όλη προσπάθεια. Η ελευθερία όμως είναι σεβαστή εκεί όπου δεν βλάπτει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των άλλων λένε..

Παρατηρώντας την κίνηση στον ιστότοπο και κυρίως στο Forum Συζητήσεων τον τελευταίο καιρό, αντικρίζουμε μια εικόνα κατάχρησης των εργαλείων που προσφέρονται. Τα πολιτικά σχόλια είναι σεβαστά, όπως και ο πλουραλισμός των απόψεων. Δεν είμαστε και δεν θέλουμε ωστόσο να θεωρούμαστε υπεύθυνοι για στάσεις μελών που, μέσα από την ανωνυμία, δυναμιτίζουν καταστάσεις και "σαμποτάρουν" κατά μια έννοια το δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης.΄

Παράθεση:
Κατόπιν μιας σύντομης συζήτησης που ακολούθησε, πήραμε την απόφαση, έστω πιλοτικά, να μην έχουν δικαίωμα ανώνυμοι χρήστες να αποστέλλουν άρθρα ή σχολιασμούς.


Η κίνηση αυτή ΔΕΝ απαγορεύει σε καμία περίπτωση την ελευθερία του λόγου. Αλλά προωθεί την ισότητα των μελών-χρηστών, αφού οι εγγεγραμένοι (κι όχι περιστασιακοί "ανώνυμοι") έχουν πλήρες το δικαίωμα αυτό.

Θα ήθελα ακόμη να προσθέσω καθαρά μια θέση μου, σχετικά με την δίχως τέλος επίθεση σχετικά με την Πολιτιστική Εβδομάδα:
παιδιά, ας είμαστε λίγο ρεαλιστές και ας δούμε τα πράγματα πιο ουσιαστικά! η Πολιτιστική Εβδομάδα, όπως και κάθε τέτοια εκδήλωση είναι ίσως το σημαντικότερο γεγονός ομαδικής προσπάθειας από το φοιτητικό στοιχείο, τουλάχιστον για το Πανεπιστήμιό μας. Μην ξεχνάμε πως δεν είναι κάτι εμπορικό, ώστε να πρέπει να είναι τέλειο πάντοτε και χωρίς ψεγάδια. Στη θέση του ενός θα βρεθεί ίσως ο άλλος του χρόνου.
Οι κριτικές καλό είναι να γίνονται με στόχο πάντα την εξέλιξη και τη βελτίωση των πραγμάτων! Στόχος μας άλλωστε πάντα είναι να γινόμαστε καλύτεροι από τον ίδιο μας τον εαυτό πρώτα απ'όλα!

Το να τσακωνόμαστε (και αυτή είναι η προσωπική μου θέση, να ξεκαθαρίσω) για το τί εφταιγε εδώ κι εκεί, είναι κάπως ...ανώριμο..
Το να προσπαθεί ο καθένας από την πλευρά του, χωρίς μικρότητες, να συμβάλλει ενεργά στην υλοποίηση ενδιαφέρουσων πρωτοβουλιών, αυτό είναι που μας εξυψώνει ως ανθρώπους και πολίτες του αύριο.

Ελπίζω να κατάφερα να εκφράσω τη διάθεσή μου αυτή σωστά, αλλά και μερικές από τις θέσεις και της υπόλοιπης ομάδας του MY.
Μην σταματάτε να δραστηριοποιείστε δημιουργικά! Προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο για όλους μας!

keep communicating! Wink

     
   
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες (ώρα Ελλάδας)


   


 
Μετάβαση στη:  
 

Σχετικές συζητήσεις - topics

Θεματική Ενότητα Πληροφορίες Δημοσιεύθηκε
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Ερωτηματολόγιο με θέμα: HPV & Εμβ...

από Snor91
Συζήτηση: Ερωτηματολόγια-Questionnaires - Επιστημονική έρευνα Απαντήσεις: 0

Κυρ, 11 Αύγ 2019 12:14 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις μινι έρευνα και πηγές/πληροφόρηση περ...

από inertia
Συζήτηση: ΠαΔίΠαΦΡα (intra-forum) Απαντήσεις: 0

Δευ, 20 Μάρ 2017 12:28 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Ερευνα για τη συμπεριφορά φοιτητών κα...

από aretimpini
Συζήτηση: Ερωτηματολόγια-Questionnaires - Επιστημονική έρευνα Απαντήσεις: 0

Πεμ, 11 Δεκ 2014 5:15 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Κοιν.Ανθρ.Ιστ. - 1ο έτος - περί εξέτα...

Συζήτηση: τμ. Κοινωνικής Ανθρωπολογίας & Ιστορίας Απαντήσεις: 2

Πεμ, 16 Οκτ 2014 2:11 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις [ Σημείωση ] μινι έρευνα και πηγές/πληροφόρηση περ...

από inertia
Συζήτηση: [ΛΕΣΒΟΣ] (ΠΑΛΑΙΟ) «Lofos Radio» (ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ) Απαντήσεις: 1

Παρ, 31 Ιαν 2014 4:14 am Τελευταίο Μήνυμα


Πρόσφατες συζητήσεις - topics