Ειδικά μαθήματα Πανελληνίων -- το μεγάλο αστείο.

   
   

 Παιδεία & Εκπαιδευτικά γενικά θέματα

 
Συγγραφέας Ειδικά μαθήματα Πανελληνίων -- το μεγάλο αστείο.
 
       
Κυρ, 05 Ιούλ 2009 5:55 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


Cubilone
Έμπειρος
Έμπειρος


Jan 17, 2008
304


Η Rogue χτες και προχτές έδινε Αρμονία και Dictee για να περάσει στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Ιονίου της Κέρκυρας, στόχος που έχει απο την αρχή του έτους και λόγος που έδωσε Πανελλήνιες!

Όπως μπορεί να ξέρετε, για να περάσει κάποιος σε σχολές που απαιτούν ειδικό μάθημα (π.χ, Αγγλική Φιλολογία που απαιτεί Αγγλικά, ή Αρχιτεκτονική που απαιτεί Ελεύθερο και Γραμμικό Σχέδιο κτλ) πρέπει να γράψει σε αυτό πάνω απο 10. Αν τα μαθήματα είναι δύο, όπως στην περίπτωση των σχεδίων και των μουσικών μαθημάτων, πρέπει να γράψει πάνω απο 10 και στα δύο. Ωραία μέχρι εδώ.

Τι συμβαίνει όμως όταν στο ένα μάθημα το να γράψει κανείς πάνω απο 10 είναι τόσο κακοπροαίρετα δύσκολο;

Για να σας δώσω να καταλάβετε: η εξέταση που πρέπει να περάσουν τα παιδιά είναι ακουσική και βασίζεται σε διάφορες ασκήσεις μελωδιών, ρυθμού, τονικών αποστάσεων κτλ. Όμως οι ερωτήσεις είναι κατα την γνώμη μου αστείες! Είναι σαν σε μια εξέταση κατανόησης ελληνικής γλώσσας να σου ζητάνε να πεις τι προφορά/διάλεκτο είχαν οι ομιλούντες, και να αναφέρεις σε τι διαφέρει η προφορά τους απο την "ορθή" νεοελληνική αθηναϊκή διάλεκτο. Καμία ερώτηση ως προς το περιεχόμενο των ακουσμάτων. Μια καθαρά ποσοτική, και όχι ποιοτική εξέταση. Πρόβλημα μιας ολόκληρης κοινωνίας... Τέλος πάντων!

Οι εξετάσεις αυτές δεν είναι ευκολότερες αν κάποιος έχει μουσική παιδεία. Είναι ένα αστείο. Και αν η Rogue, ή η κάθε μαθήτρια που όνειρο της ήταν να σπουδάσει μουσική, έγραψε κάτω απο την βάση σε αυτό το αστείο, τότε οτιδήποτε έκανε μέσα στην χρονιά, τα 6 μαθήματα των πανελληνιών, ο βαθμός της, τα πάντα πετώνται στα σκουπίδια! Ακόμα και αν έχουν πάει καλά στο άλλο ειδικό μάθημα (που ήταν η αρμονία), το οποίο μάλιστα ήταν ιδιαίτερα εύκολο φέτος.

Το άλλο αστείο είναι ότι για όλα τα ειδικά μαθήματα δεν υπάρχει καμία πληροφορία πουθενά για τις απαντήσεις. Λες και δεν υπάρχουν! Ούτε στα ΜΜΕ, ούτε στο διαδίκτυο, πουθενά κανείς δεν μπορεί να δει τις απαντήσεις, και άρα να εκτιμήσει το πώς τα πήγε στο μάθημα. Ό,τι δεν πουλάει δεν είναι είδηση. Αυτή είναι φυσικά η νοοτροπία των ΜΜΕ. Γιατί να πουν κάτι το οποίο αφορά μια χούφτα ανθρώπων; (η οποία μόνο χούφτα δεν είναι, μιλάμε για μερικές εκατοντάδες άτομα, ψίχουλα βέβαια μπροστά στις δεκάδες χιλιάδες των κανονικών πανελληνίων). Τα οργανωμένα καρτέλ των φροντιστηρίων σηκώνουν επιδεικτικά την μύτη σε αυτό το κομμάτι των πανελληνίων, αφού δεν είναι δική τους αρμοδιότητα. EDIT: Μέχρι και η xaderfi έβαλε "Πανελλήνιες τέλος!" πριν τελειώσουν τα ειδικά μαθήματα...

Κάτι όμως το οποίο δεν είναι αρμοδιότητα των φροντιστήριων, δεν είναι αρμοδιότητα ΚΑΝΕΝΟΣ τελικά στην σύγχρονη ελληνική παιδεία!

Ελπίζω φυσικά η Rogue να περάσει στο τμήμα που θέλει... Αλλά πού ξέρεις. Αν έχει ένα καλό το ελληνικό σύστημα, είναι το ότι σε οδηγεί να δοκιμάσεις πράγματα που ποτέ δεν ήξερες ότι μπορεί να σου αρέσουν! Αυτό φυσικά είναι κακό για τους περισσότερους, αλλά εγώ τι έκανα; έδωσα σχεδια για να περάσω στο τμήμα γραφιστικής ή Φωτογραφίας του ΤΕΙ Αθήνας, μόλις είδα ότι απέτυχα και στα δύο, τότε το είδα για να πάω επαρχεία (Κέρκυρα ή Μυτιλήνη) και μολις πέρασα Μυτιλήνη απογοητεύτηκα. Τώρα όμως ξέρω πως η σχολή μου ταιριάζει καλά και περνάμε ωραία στην Μυτιλήνη!

Υπομονή Rogue και μια μεγάλη αγκαλιά! heart beat

     
 
       
Τρι, 07 Ιούλ 2009 7:36 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


slide
Γκουρού
Γκουρού


Nov 04, 2008
772


Τεράστιο πρόβλημα τα ειδικά μαθήματα και δεν πρόκειται να αλλάξει η κατάσταση.
Μόνο στην Ελλάδα εξετάζεται μάθημα που δεν προβλέπεται καν η διδασκαλία του, τα Ιταλικά - όχι ότι τα υπόλοιπα είναι δυνατόν να διδαχθούν κανονικά στο πλαίσιο του σχολείου, δεν υπάρχει καν διαθέσιμη ύλη.

Όταν έδωσες σχέδιο είχες παρακολουθήσει μαθήματα σε φροντιστήριο ή είχες εξασκηθεί μόνος σου?

     
 
       
Τετ, 08 Ιούλ 2009 10:30 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


fraoulitsa
Γκουρού
Γκουρού


Aug 22, 2008
1390


καλη επιτυχια στη roque, ειχα δωσει και γω αγγλικα πανελληνιες, δεν ειναι καν σωστη η διδασκαλια τους στα φροντιστηρια! ενα σωρο λεφτα για να σου λενε βλακιες και να σου βαζουν και βλακειες στην εξεταστικη! να τρεχεις στο μερος που θα σου πουν και τα κριτηρια να μην ειναι τοσο αξιολοκρατικα! ειδικα τα αγγλικα ειναι το πιο ''περιεργο'' μαθημα σε θεμα βαθμολογιας! πολλα ακουγονται!

     
 
       
Τρι, 14 Ιούλ 2009 7:18 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


Dali_Doc
Γκουρού
Γκουρού


Mar 31, 2006
913


Γειά σας παιδιά! Υπάρχει ένα αρθράκι που ίσως σας ενδιαφέρει και είναι σχετικό με το θέμα του τόπικ:

Στατιστικά στοιχεία για τα ειδικά μαθήματα από το υπ. Παιδείας

Kαλά αποτελέσματα εύχομαι στους δοκιμαζόμενους Smile

     
   
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες (ώρα Ελλάδας)


   


 
Μετάβαση στη:  
 

Σχετικές συζητήσεις - topics

Θεματική Ενότητα Πληροφορίες Δημοσιεύθηκε
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Εγγραφή μαθήματα α εξαμήνου

Συζήτηση: τμ. Μεσογειακών Σπουδών Απαντήσεις: 0

Κυρ, 20 Οκτ 2019 9:30 am Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Υποχρεωτικά μαθήματα

από viki83
Συζήτηση: Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Απαντήσεις: 0

Δευ, 11 Σεπ 2017 6:20 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Μαθήματα σκηνικής ξιφομαχίας από το «...

από Poeessa
Συζήτηση: ΡΟΔΟΣ Απαντήσεις: 0

Πεμ, 09 Φεβ 2017 11:50 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις ιδιαίτερα μαθήματα Αγγλικών μέσω διαδ...

από Christine
Συζήτηση: Αγγελίες - Προσφορές Απαντήσεις: 0

Παρ, 15 Ιαν 2016 1:39 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Ξεκινάμε τα μαθήματα αργεντίνικου Τάν...

από Ilias_Mou
Συζήτηση: [ΡΟΔΟΣ] Ομάδα Αργεντίνικου Χορού Απαντήσεις: 15

Τρι, 07 Οκτ 2014 7:47 am Τελευταίο Μήνυμα


Πρόσφατες συζητήσεις - topics