Aπορία για τα μαθήματα που έχουν να κάνουν με πληροφορική

τμ. Μαθηματικών

Συγγραφέας Aπορία για τα μαθήματα που έχουν να κάνουν με πληροφορική

Τρι, 11 Αύγ 2009 12:58 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 

dimitsas
Ψαρούκλα
Ψαρούκλα

Aug 11, 2009
6

Γεια σας!
Είμαι σπουδαστής στο μαθηματικό της Σάμου, στο 8ο εξάμηνο.

Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, η πιστοποίηση γνώσης Η/Υ αποδεικνύεται:

1) Με αναγνωρισμένα διπλώματα (π.χ. ΕCDL, Keycert κλπ).
2) Με τέσσερα (4) μαθήματα πληροφορικής που διδάσκονται σε μία σχολή.

Επειδή εχώ ήδη περάσει 4 μαθήματα πληροφορικής, μπορώ να ζητήσω από τη γραμματεία να μου χορηγήσει βεβαίωση για τη γνώση Η/Υ?

Τα 4 μαθήματα που έχω περάσει είναι:
1. Εισαγωγή στην Πληροφορική
2. Γλώσσες Προγραμματισμού
3. Υπολογιστική Άλγεβρα
4. Latex και PostScript

Γίνεται δηλαδή να πιστοποιήσω τη εκμάθηση χρήσης Η/Υ?

Τρι, 11 Αύγ 2009 10:20 am

fraoulitsa
Γκουρού
Γκουρού

Aug 22, 2008
1390

να σου πω , ειμαι σε ασχετη σχολη αλλα τα ιδια ισχυουν και για μας και το εψαξα και το ρωτησα! με 4 μαθηματα πληροφορικης(το χαρτι για ποια μαθηματα το δινει η γραμματεια η καποια παραταξη) σου δινουν οταν παρεις πτυχιο και ενα χαρτι οτι γνωριζεις υπολογιστες το οποιο ειναι αναγνωρισμενο απο τον ΑΣΕΠ. αυτο ξερω και σου λεω!

Τρι, 11 Αύγ 2009 12:31 pm

e3iswsi
Γκουρού
Γκουρού

May 07, 2009
1672
Τόπος: βιβλίο μαθηματικών

γιατί δε ρωτάς τη γραμματεία;
μην ανησυχείς, αν κάνεις λάθος δε θα χάσεις σκορ.

Τρι, 11 Αύγ 2009 4:30 pm

xaderfi
Γκουρού
Γκουρού

Jul 09, 2007
565

Γεια σου dimitsas και καλωσόρισες στην παρέα μας!

Ισχύει αυτό που λες, ότι δηλαδή με 4 μαθήματα πληροφορικής που έχεις διδαχθεί, μπορείς να πάρεις πιστοποίηση Η/Υ. Κάτι ανάλογο γίνεται και στο δικό μας τμήμα (Πολιτισμική Τεχνολογία & Επικοινωνία) και υποθέτω και σε άλλα... Σε εμάς μάλιστα, τα μαθήματα που γράφουν στη συγκεκριμένη βεβαίωση, είναι αυτά που έχεις την υψηλότερη βαθμολογία...

Βέβαια, για να είσαι πιο σίγουρος, κάνε ένα τηλεφώνημα στη γραμματεία σας... Wink

Πεμ, 13 Αύγ 2009 12:50 am

dimitsas
Ψαρούκλα
Ψαρούκλα

Aug 11, 2009
6

Έχετε υπόψη σας ότι αυτόν τον καιρό είμαι στην Αθήνα.
Οπότε, είναι κομματάκι δύσκολο να πάω στην (ή να πάρω τη) γραμματεία λόγω απόστασης (και χρέωσης!)

Τι να κάνουμε?
Μιας και είμαι Αθηναίος, προηγούνται οι διακοπές(!!) στον τόπο γέννησης.

Α, και sorry για το ποινικό αδίκημα που διέπραξα!! (Που δεν πήρα τηλέφωνο νωρίτερα!!)
Δεν πιστεύω να "φάω" πολλά!

Πεμ, 13 Αύγ 2009 4:17 am

inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος

Dec 14, 2003
5131

Χαίρε κι από εμέ αγαπητέ dimitsas!

Καλωσόρισες στην κοινότητα και την "αιγαιακή" παρέα! (αν και είσαι ήδη "Αιγαιόπουλο" παλαίμαχο βέβαια απ'όσο ανέφερες Roll Eyes )

Δεν νομίζω πως σου είπε βρε κάποιος κάτι ή σε κατηγόρησε, γιατί το θεώρησες ως "αδίκημα"? Anyway, και για μένα θαρρώ πως αν δεν αναγράφεται κάπου στην επίσημη ιστοσελίδα του τμήματός σου ή στον Οδηγό Σπουδών ή σε κάποιο άλλο αναρτημένο κείμενο, η πρώτη κι εντελώς αυθόρμητη σκέψη είναι ένα τηλεφωνάκι στην γραμματεία! Δεν νομίζω δα πως είναι κ τόσο τρομερό τα 2-3 λεπτά που θα μιλήσεις! Smile

By the way, πρόσεξα πως έχετε κι εσείς Σύστημα Ενημέρωσης Φοιτητών (http://www.samos.aegean.gr/st/) τσέκαρε μήπως κι εκεί στην ενημέρωση των μαθημάτων αν σου γράφει ποια είναι τα απαραίτητα για την πιστοποίηση!

Σε κάθε περίπτωση (και αν δεν μπορέσει κάποιος που να είναι από το ίδιο το τμήμα σου να σε βοηθήσει απαντώντας εδώ), αν μάθεις τελικά και βρείς απάντηση στο ερώτημά σου, κάνε έναν κόπο να ενημερώσεις κι από εδώ, γιατί σίγουρα την ίδια απορία ίσως να τύχει να έχουν κι άλλοι και θα ήταν μεγάλη βοήθεια για τους επόμενους!!! Big Ups

Και πάλι καλωσόρισες και καλή "διαμονή" στο My, keep up communicating! Wink

Πεμ, 13 Αύγ 2009 2:36 pm

slide
Γκουρού
Γκουρού

Nov 04, 2008
772

Δεν είναι ανάγκη να δημιουργείται θέμα εκ του μη όντος:

Προεδρικό Διάταγμα - Αρ. 44/2005 ( Φ.Ε.Κ. τεύχος Β’, αρ. 63, 9 Μαρτίου 2005 )

Παράθεση:
[Από το 2006] Η προβλεπόµενη από το άρθρο 27 παρ. 1 γνώση χειρισµού Η/Υ, διαπιστώνεται µε έναν από τους ακόλουθους τρόπους:

α) Πιστοποιητικά Πληροφορικής ή γνώσης χειρισµού Η/Υ που εκδίδονται από φορείς οι οποίοι πιστοποιούνται από τον Οργανισµό Επαγγελµατικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ο.Ε.Ε.Κ.), µε βάση τη διεθνή επί του θέµατος πρακτική, ιδίως όσον αφορά τις υποδοµές, το λογισµικό, τις µεθόδους και τη διαδικασία.

β) Τίτλους σπουδών, τριτοβάθµιας, µεταδευτεροβάθµιας ή δευτεροβάθµιας εκπαίδευσης, ειδικότητας Πληροφορικής ή χειρισµού Η/Υ, όπως αυτοί προσδιορίζονται στα άρθρα 6, 14 και 19 του διατάγµατος αυτού.

γ) Τίτλους σπουδών, πανεπιστηµιακής ή τεχνολογικής εκπαίδευσης, από την αναλυτική βαθµολογία των οποίων προκύπτει ότι έχουν παρακολουθήσει 4 τουλάχιστον µαθήµατα, υποχρεωτικά ή κατ΄ επιλογή, Πληροφορικής ή χειρισµού Η/Υ.

Όλα τα τμήματα Μαθηματικών και Φυσικής -ίσως και αυτά των άλλων βασικών επιστημών- έχουν τα τέσσερα απαιτούμενα μαθήματα σε αυτόν τον τομέα, με μερικές διαφοροποιήσεις στον τίτλο, το περιεχόμενο ή το εξάμηνο διδασκαλίας αναλόγως με τη διάρθρωση του εκάστοτε προγράμματος σπουδών.

Όλα αυτά μπορείς πολύ εύκολα να τα διαπιστώσεις από μερικές παλιότερες συζητήσεις σε πιο κατάλληλα fora, όπως εκείνα του Φυσικού (σχετικά θέματα στον πίνακα Ενημέρωση Σχολής -> Γενικά Θέματα) ή του Mαθηματικού Αθήνας, της πόλης όπου βρίσκεσαι δηλαδή. Wink

Παρ, 14 Αύγ 2009 1:44 am

dimitsas
Ψαρούκλα
Ψαρούκλα

Aug 11, 2009
6

Λοιπόν, για να βάλουμε κάποια πράγματα στη θέση τους.
Ας αρχίσουμε από κάτι "άσχετο"!

Κοντεύω τα 27 και δε μου αρέσει καθόλου, μα καθόλου κάποιοι να μου κάνουν τον ξύπνιο και τον ενημερωμένο.(Είτε αυτό γίνεται καλοπροαίρετα είτε όχι).

Μάθετε λοιπόν ότι, πριν έρθω Σάμο, σκόπευα να μπω στο Μαθηματικό της Αθήνας.
Όπως καταλαβαίνετε, μπαινοέβγαινα για κανα χρόνο στη συγκεκριμένη σχολή αλλά και στο αντίστοιχο forum για να διαπιστώσω το τι γίνεται.

Επειδή εγώ δε θέλω να έχω πολλά πολλά με τη Σάμο, μόλις δώσω αυτά που χρωστάω, θα πάω μετά, με κατατακτήριες να πάρω και το πτυχίο της Αθήνας.
(Έχετε υπόψη σας ότι μου αναγνωρίζουν κατευθείαν τα 29 από τα 36 μαθήματα της Αθήνας, διότι υπάρχουν πολλά κοινά στις 2 σχολές. Και αυτό που σας λέω είναι καρατσεκαρισμένο. Οπότε, θα πάρω πιο εύκολα το "Αθηναϊκο"!!!)

Και όσον αφορά τον παράπανω νόμο, μάθετε ότι τον ήξερα, πριν γίνει καν νόμος!!!

Τώρα, για ό,τι αφορά αυτό που ρώτηθηκε προηγούμενα.

Υπάρχει μια λίστα μαθημάτων στην Αθήνα με τα οποία πιστοποιείς τη χρήση Η/Υ.
Μερικά από αυτά τα μαθήματα είναι σχεδόν τα ίδια στη Σάμο και είναι τα εξής:
1. Εισαγωγή στην Πληροφορική
2. Γλώσσες Προγραμματισμού
3. Μαθηματικό Λογισμικό
4. Αριθμητική Ανάλυση
5. Latex και PostScript
6. Επιστημονικός υπολογισμός
7. Υπολογιστική Γεωμετρία
8. Υπολογιστική Άλγεβρα

Τα 4 από αυτά τα έχω περάσει ήδη.

Ποιο είναι το συμπέρασμα?
Προσωπικά, δε με νοιάζει ποια μαθήματα αναγνωρίζονται στη Σάμο.
Εκείνα που θέλω για την Αθήνα, τα πέρασα!!!
Απο 'κει και πέρα, λυπάμαι που το λέω αλλά... βρείτε μόνοι σας τα υπόλοιπα.

Αυτό ήταν το τελευταίο μου μήνυμα.
(Περίεργο... Από τη στιγμή που πάτησα στη Σάμο αισθάνομαι σαν να 'μαι ξένο σώμα...
Κρίμα... Πίστευα ότι θα ήταν καλύτερα εδώ πέρα...

Το μετάνιωσα που δεν πήγα κατευθείαν στην Αθήνα...)

ΣΗΜ. Αν σας είναι άχρηστο το μήνυμα, διαγράψτε το.

Έγινε επεξεργασία από τον/την dimitsas στις Παρ, 14 Αύγ 2009 2:16 am, 3 φορές συνολικά

Παρ, 14 Αύγ 2009 2:09 am

inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος

Dec 14, 2003
5131

Φίλτατε dimitsas γεια χαρά σου και πάλι,
διακρίνω μια μεγάλη πικρία στο λόγο σου, κανείς μα κανείς δεν νομίζω να διατηρεί απέναντί σου την όποια μορφή αρνητικής προσέγγισης!

Πρώτα απ'όλα, θα ήθελα, μέσα από τον ρόλο-ιδιότητά μου εδώ να σου εκφράσω το ειλικρινές μου καλωσόρισμα. Λυπάμαι πολύ αν αυτό "παρεξηγήθηκε" για τον οποιονδήποτε λόγο. Ωστόσο, ο χώρος εδώ δεν "εκπροσωπεί' μαζικά κάποιους ή κάποιον. Συνεπώς ό,τι γράφεται από το κάθε μέλος είναι αποκλειστικά δική του γνώμη κι άποψη.

Αν μου επιτρέπεται να πω κάτι τέτοιο, δεν υποθέτω πως κάποιος από εμάς έχει κακοπροαίρετα κίνητρα, για ποιόν λόγο άλλωστε! Ίσα ίσα, προσπαθήσαμε και προσπαθούμε να σε βοηθήσουμε! Ωστόσο, απ'όσο διαπιστώνω κανείς από τους παρευρισκόμενους της συζήτησης αυτής ως αυτή τη στιγμή δεν βρίσκεται στο τμήμα για το οποίο ρωτάς! (άλλοι βρισκόμαστε και σε διαφορετικό νησί μάλιστα!), και προσπαθούμε όσο μπορούμε να σε βοηθήσουμε με ό,τι μέσα έχουμε, that's all! Άλλος με link, άλλος με μια απλή συμβουλή, πίστεψέ με, αν μπορούσαμε κάτι περισσότερο, θα το είχες!

Αν για κάποιον λόγο νιώθεις θιγμένος από "κάποιους" όπως λες, λυπάμαι πολύ... Αν προέκυψε κάτι τέτοιο από δικά μου λεγόμενα (γιατί στο σημείο αυτό μόνο για εμένα μπορώ να μιλήσω), ζητώ συγνώμη, δεν υπήρξε ποτέ μια τέτοια πρόθεση από μέρους μου.

Από εκεί κι έπειτα, ο καθένας όπως προείπα είναι κύριος της γνώμης-άποψης-έκφρασής του και δεν "εκπροσωπεί" κατ'επέκταση κάποια συλλογική βούληση ή την ίδια την κοινότητα... Στις αρχές της φιλοσοφίας της κοινότητας προσπαθούμε να διατηρήσουμε ένα χαρακτήρα όπου όλοι είμαστε "μαζί", κι δεν υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ "εμείς" κι "εσείς"... Ο καθένας μπορεί να εκφραστεί όπως θεωρεί καλύτερα, αλλά σίγουρα δεν προσπαθούμε να έχουμε "σνομπισμό" προς τον οποιονδήποτε, αυτό είναι θεμελιώδες κομμάτι σε όλη αυτήν την προσπάθεια που πρεσβεύουμε! Και η συμβουλή μου που σου πρότεινα "όταν μάθεις, αν μπορείς γράψε, προκειμένου να βοηθήσεις και άλλους-νεότερους που μπορεί να έχουν την ίδια απορία" (σε περίπτωση που το παρεξήγησες) είναι καθαρά φιλική, στο πλαίσιο της κοινοκτημοσύνης των εμπειριών και της διάχυσης της πληροφορίας που -κατά κάποιο τρόπο- πραγματοποιούμε όλοι εδώ...

Ελπίζω να μπορέσεις να βρεις άκρη στα ερωτήματά σου, όσο μπορείς καλύτερα και να πράξεις επίσης όπως μπορείς καλύτερα... Λυπάμαι που δεν μπορώ να σε βοηθήσω (προσωπικά) περισσότερο, ελπίζω πάντα στο ενδεχόμενο κάποιος πιο "κοντινός" στο τμήμα του Μαθηματικού να σε βοηθήσει σύντομα!

Με εκτίμηση πάντα και σεβασμό, Γ. (a.k..a. inertia)... Smile

Παρ, 14 Αύγ 2009 2:33 am

dimitsas
Ψαρούκλα
Ψαρούκλα

Aug 11, 2009
6

inertia έγραψε:
Φίλτατε dimitsas γεια χαρά σου και πάλι,
διακρίνω μια μεγάλη πικρία στο λόγο σου, κανείς μα κανείς δεν νομίζω να διατηρεί απέναντί σου την όποια μορφή αρνητικής προσέγγισης!

Πρώτα απ'όλα, θα ήθελα, μέσα από τον ρόλο-ιδιότητά μου εδώ να σου εκφράσω το ειλικρινές μου καλωσόρισμα. Λυπάμαι πολύ αν αυτό "παρεξηγήθηκε" για τον οποιονδήποτε λόγο. Ωστόσο, ο χώρος εδώ δεν "εκπροσωπεί' μαζικά κάποιους ή κάποιον. Συνεπώς ό,τι γράφεται από το κάθε μέλος είναι αποκλειστικά δική του γνώμη κι άποψη.

Αν μου επιτρέπεται να πω κάτι τέτοιο, δεν υποθέτω πως κάποιος από εμάς έχει κακοπροαίρετα κίνητρα, για ποιόν λόγο άλλωστε! Ίσα ίσα, προσπαθήσαμε και προσπαθούμε να σε βοηθήσουμε! Ωστόσο, απ'όσο διαπιστώνω κανείς από τους παρευρισκόμενους της συζήτησης αυτής ως αυτή τη στιγμή δεν βρίσκεται στο τμήμα για το οποίο ρωτάς! (άλλοι βρισκόμαστε και σε διαφορετικό νησί μάλιστα!), και προσπαθούμε όσο μπορούμε να σε βοηθήσουμε με ό,τι μέσα έχουμε, that's all! Άλλος με link, άλλος με μια απλή συμβουλή, πίστεψέ με, αν μπορούσαμε κάτι περισσότερο, θα το είχες!

Αν για κάποιον λόγο νιώθεις θιγμένος από "κάποιους" όπως λες, λυπάμαι πολύ... Αν προέκυψε κάτι τέτοιο από δικά μου λεγόμενα (γιατί στο σημείο αυτό μόνο για εμένα μπορώ να μιλήσω), ζητώ συγνώμη, δεν υπήρξε ποτέ μια τέτοια πρόθεση από μέρους μου.

Από εκεί κι έπειτα, ο καθένας όπως προείπα είναι κύριος της γνώμης-άποψης-έκφρασής του και δεν "εκπροσωπεί" κατ'επέκταση κάποια συλλογική βούληση ή την ίδια την κοινότητα... Στις αρχές της φιλοσοφίας της κοινότητας προσπαθούμε να διατηρήσουμε ένα χαρακτήρα όπου όλοι είμαστε "μαζί", κι δεν υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ "εμείς" κι "εσείς"... Ο καθένας μπορεί να εκφραστεί όπως θεωρεί καλύτερα, αλλά σίγουρα δεν προσπαθούμε να έχουμε "σνομπισμό" προς τον οποιονδήποτε, αυτό είναι θεμελιώδες κομμάτι σε όλη αυτήν την προσπάθεια που πρεσβεύουμε! Και η συμβουλή μου που σου πρότεινα "όταν μάθεις, αν μπορείς γράψε, προκειμένου να βοηθήσεις και άλλους-νεότερους που μπορεί να έχουν την ίδια απορία" (σε περίπτωση που το παρεξήγησες) είναι καθαρά φιλική, στο πλαίσιο της κοινοκτημοσύνης των εμπειριών και της διάχυσης της πληροφορίας που -κατά κάποιο τρόπο- πραγματοποιούμε όλοι εδώ...

Ελπίζω να μπορέσεις να βρεις άκρη στα ερωτήματά σου, όσο μπορείς καλύτερα και να πράξεις επίσης όπως μπορείς καλύτερα... Λυπάμαι που δεν μπορώ να σε βοηθήσω (προσωπικά) περισσότερο, ελπίζω πάντα στο ενδεχόμενο κάποιος πιο "κοντινός" στο τμήμα του Μαθηματικού να σε βοηθήσει σύντομα!

Με εκτίμηση πάντα και σεβασμό, Γ. (a.k..a. inertia)... Smile

Μια διευκρίνηση μόνο, προτού σταματήσω να βρίσκομαι στο forum σας.

Η ερώτηση, που έκανα στην αρχή, έγινε γιατί πίστευα πως θα μπορούσα να πάρω κατευθείαν από τη Σάμο τη βεβαίωση.
Όμως, από την ώρα που πέρασα τα απαιτούμενα μαθήματα για την Αθήνα, δεν τίθεται κανένα θέμα απορίας, τουλάχιστον για μένα.

Και δεν έχω ανάγκη από κανέναν.
Τα ερωτήματα αφορούν εσάς και μόνον εσάς.
ΤΕΛΟΣ.

(Παρακαλώ να διαγράψετε τα 2 τελευταία μηνύματα, για να μη φαίνεται ότι μιλάω σαν Καραγκιόζης.)

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες (ώρα Ελλάδας)

Μετάβαση στη:  

Σχετικές συζητήσεις - topics

Θεματική Ενότητα Πληροφορίες Δημοσιεύθηκε
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Εγγραφή μαθήματα α εξαμήνου

Συζήτηση: τμ. Μεσογειακών Σπουδών Απαντήσεις: 0

Κυρ, 20 Οκτ 2019 9:30 am Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Υποχρεωτικά μαθήματα

από viki83
Συζήτηση: Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Απαντήσεις: 0

Δευ, 11 Σεπ 2017 6:20 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Μαθήματα σκηνικής ξιφομαχίας από το «...

από Poeessa
Συζήτηση: ΡΟΔΟΣ Απαντήσεις: 0

Πεμ, 09 Φεβ 2017 11:50 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις ιδιαίτερα μαθήματα Αγγλικών μέσω διαδ...

από Christine
Συζήτηση: Αγγελίες - Προσφορές Απαντήσεις: 0

Παρ, 15 Ιαν 2016 1:39 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Θεματολογία των εισαγωγικών εξετάσεων...

από gatouf
Συζήτηση: Μεταπτυχιακές και Διδακτορικές σπουδές Απαντήσεις: 3

Παρ, 19 Ιούν 2015 1:39 pm Τελευταίο Μήνυμα

Πρόσφατες συζητήσεις - topics