6ο Πανόραμα Design 2009 από το περιοδικό "+design"

   
   

 Design, Φωτογραφία, Χειροτεχνίες, Ζωγραφική

 
Συγγραφέας 6ο Πανόραμα Design 2009 από το περιοδικό "+design"
 
       
Τετ, 02 Δεκ 2009 12:33 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
5104


Παράθεση:


Το έκτο Πανόραμα Design, διοργανώνεται από το διμηνιαίο περιοδικό +design στο Κέντρο Τεχνών (Γαρυττού 53, Χαλάνδρι) στις 12 & 13 Δεκεμβρίου 2009. Η επιτυχία του οφείλεται στην σφραγίδα ποιότητας που φέρουν όλες οι διοργανώσεις του περιοδικού +design και στην απλή και μεστή φιλοσοφία του: Δημιουργοί κάθε μεγέθους και δυναμικού (από την πολυεθνική διαφημιστική μέχρι το μοναχικό freelancer), από ολόκληρο το φάσμα της οπτικής επικοινωνίας (διαφήμιση, εκδόσεις, branding, διαδίκτυο, εικονογράφηση, πολυμέσα, κ.ο.κ.) στην Ελλάδα - και όχι μόνο συγκεντρώνονται, συζητούν, παρουσιάζουν δουλειές τους και θέτουν προβληματισμούς για την πραγματικότητα της αγοράς.

Μια καινοτομία στο φετινό πρόγραμμα του Πανοράματος είναι η εισαγωγή μιας νέας, επιπλέον ενότητας με παρουσιάσεις και συζητήσεις χρήσιμες σε πρακτικό, επαγγελματικό επίπεδο. Ας δούμε όμως το πρόγραμμα αναλυτικά:


Σάββατο 12 Δεκεμβρίου

Οι MnP ανοίγουν το συνέδριο με την παρουσίαση της βραβευμένης με Χρυσό ΕΒΓΕ δουλειάς τους για τη νέα εταιρική ταυτότητα του Εθνικού Θεάτρου. Παρακολουθούμε μαζί τους τη διαδικασία ανάθεσης, το briefing την παρουσίαση, την τελική επιλογή, και τη μετέπειτα διαδικασία υλοποίησης και παραγωγής αυτού του σημαντικού project.

Η δημιουργική ομάδα Cube11 στη συνέχεια, μέσα από τη διαδικασία σχεδιασμού του site του visual editor Σπύρου Πολυκανδριώτη συζητάει για την "τυπο-ποίηση" του παγκόσμιου ιστού.

O νέος, βραβευμένος, Θεσσαλονικιός σχεδιαστής που ακούει στο όνομα Prop4g4nd4 , αναλύει τα μυστικά, τη μεθοδολογία και την τεχνοτροπία του διανυσματικού σχεδιασμού, μέσα από την παρουσίαση εργασιών σχετικών με τη μουσική, σε μια ομιλία με τίτλο "πριν ο vector λαλήσει τρις".

H ομάδα myrmigi design house συζητά για τα motion graphics και όχι μόνο, μέσα από τη δουλειά που προέκυψε στη συνεργασία τους για το (re)launch της ταυτότητας της Διεθνούς Αμνηστίας.

Στο ζήτημα που προκύπτει στο σχεδιασμό ενιαίας ταυτότητας με θεματολογική διαφοροποίηση και στη μεθοδολογία προσέγγισης του ζητήματος αυτού, μέσα από το παράδειγμα της σειράς μουσικών εκδηλώσεων Labri Giotto αναφέρεται το δημιουργικό γραφείο Konsept 83.

Για το rebranding μιας ήδη υπάρχουσας βιομηχανίας, της Agroza Γεωτεχνική, με μια μεγάλης γκάμας εφαρμογών μιλά το πολυβραβευμένο αθηναϊκό δημιουργικό γραφείο π6.

To Σάββατο κλείνει ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους σχεδιαστές της εποχής μας, ο Βρετανός Si Scott . Στη δουλειά του παντρεύει το design, την εικονογράφηση και την τυπογραφία με ένα μοναδικό τρόπο, ο οποίος έχει εμπνεύσει πολλούς συναδέλφους του. Δουλεύει σε μεγάλο βαθμό στο χέρι και ανάμεσα στους πελάτες του συναντάμε ονόματα όπως η Νike, η Converse, η J&B, τα Selfridges.


Κυριακή 13 Δεκεμβρίου

Η μέρα ξεκινά με τη νέα ενότητα των πρακτικών, επαγγελματικών συζητήσεων και παρουσιάσεων. Πρώτος, ο πρόεδρος της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας , Τζανέτος Πετροπουλέας μιλά για το φλέγον θέμα της δεοντολογίας στο χώρο της ελληνικής γραφιστικής. Στη συνέχεια ο ειδικευμένος σε θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας δικηγόρος Στέλιος Σταφυλάκης συζητά για θέματα που αφορούν στα προϊόντα της πνευματικής παραγωγής και απαντά σε σχετικές ερωτήσεις του κοινού. Τέλος ο architect evangelist της Microsoft Γιώργος Κανελλόπουλος εισάγει το κοινό στη λειτουργία του WebsiteSpark , ενός προγράμματος που προσφέρει επιχειρηματική ανάπτυξη, λογισμικό, εκπαίδευση, τεχνική υποστήριξη και μείωση εξόδων στον Web επαγγελματία και σε όσους δημιουργούς φιλοδοξούν να επεκτείνουν τις υπηρεσίες τους στο χώρο του διαδικτύου.

Μετά το διάλειμμα για ένα ελαφρύ γεύμα συνεχίζει η κανονική ροή του συνεδρίου με πρώτο το δημιουργικό διευθυντή της Frank , Πάνο Μουζακίτη ο οποίος παρουσιάζει τη φετινή αντεπίθεση γραφικών του τηλεοπτικού καναλιού ΑΝΤ1.

Το πολυβραβευμένο δημιουργικό γραφείο Mouse Graphics μας προσφέρει σε πρώτη παρουσίαση (και ενώ το παρθενικό τεύχος βρίσκεται στο τυπογραφείο) τη νέα περιοδική έκδοση της Ολυμπιακής, με τίτλο "On Air".

Οι webdesigners της Stereotropism μαζί με την προγραμματιστική ομάδα της NitorSys συζητούν για το διαδικτυακό τόπο www.onos.gr, τις ιδιαιτερότητες και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν, την πορεία προς το τελικό αποτέλεσμα και τα μελλοντικά σχέδια ανάπτυξής του.

H γνωστή σχεδιάστρια Κανέλλα Αράπογλου συζητά για τη δουλειά της για το γυναικολογικό κέντρο Femina, τα στάδια μιας μεταμόρφωσης, τις δυσκολίες αλλά και η σπουδαιότητα μιας καλής συνεργασίας μεταξύ πελάτη και γραφίστα.

Ο διεθνούς φήμης εικονογράφος παραμυθιών Σβετλίν Βασίλεβ μας παίρνει μαζί του για ένα ταξίδι στις εικονογραφήσεις του των τελευταίων έξι χρόνων.

H νέα ομάδα These, μας εισάγει στον κόσμο του animation μέσα από την πολύ ενδιαφέρουσα εργασία της και την πολύχρονη εμπειρία των μελών της.

Τέλος, το συνέδριο κλείνει ένας από τους μεγαλύτερους αφισέρ της εποχής μας. Ο πολυβραβευμένος Ιρανός Reza Abedini , που επί του παρόντος ζει και εργάζεται στην Ολλανδία. Στην περίπτωσή του, τα λόγια περιττεύουν.

Υπενθυμίζουμε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν λίγα ακόμα εισιτήρια που διατίθονται στην προνομιακή τιμή προπώλησης (-30%) μέχρι και τις 6 Δεκεμβρίου. Μετά από την ημερομηνία αυτή θα ισχύουν οι κανονικές τιμές.

Arrow Περισσότερες πληροφορίες στο www.designpanorama.com

     
   
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες (ώρα Ελλάδας)


   


 
Μετάβαση στη:  
 

Σχετικές συζητήσεις - topics

Θεματική Ενότητα Πληροφορίες Δημοσιεύθηκε
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις ΚΑΒΑΛΑ: 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πολιτι...

από Syn_Athena
Συζήτηση: Ημερίδες - Συνέδρια - Ακαδημαϊκές Εκδηλώσεις Απαντήσεις: 1

Κυρ, 26 Απρ 2020 1:44 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Προβολή της ταινίας "Lost in Tra...

από Cinefilm2
Συζήτηση: [ΡΟΔΟΣ] Κινηματογραφική Ομάδα Απαντήσεις: 0

Δευ, 09 Μάρ 2020 5:33 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Προβολή της ταινίας "Detroit"

από Deltatron
Συζήτηση: [ΡΟΔΟΣ] Κινηματογραφική Ομάδα Απαντήσεις: 0

Τετ, 04 Μάρ 2020 3:41 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Προβολή της ταινίας "Point Break...

από Deltatron
Συζήτηση: [ΡΟΔΟΣ] Κινηματογραφική Ομάδα Απαντήσεις: 0

Δευ, 02 Μάρ 2020 5:12 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Προβολή της ταινίας "All Eyez on...

από Deltatron
Συζήτηση: [ΡΟΔΟΣ] Κινηματογραφική Ομάδα Απαντήσεις: 0

Πεμ, 27 Φεβ 2020 11:15 am Τελευταίο Μήνυμα


Πρόσφατες συζητήσεις - topics