Ένα EXCEL πολύύύ προχωρημένο!

Γρίφοι - Παιχνίδια

Συγγραφέας Ένα EXCEL πολύύύ προχωρημένο!

Τετ, 19 Μάϊ 2010 11:00 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 

albatros
Μικρό Μολύβι
Μικρό Μολύβι

May 17, 2010
14

... και όπως διάβαζα τα mail mou (2, 3 μήνες πριν) ξεχωρίζω με την πρώτη ματιά ένα με τίτλο: Περάστε το ποτάμι! Αποστολέας η καλύτερή μου φίλη. Ξέρει πως αγαπώ πολύ το κολύμπι και ό,τι έχει να κάνει με νερό... (περισσότερα θα σας πω γι αυτό σε άλλη στιγμή...) Cool
Στο θέμα μας λοιπόν: κατεβάζω το συνημμένο, το οποίο ήταν ένα αρχείο xls και τρέχοντάς το βλέπω πως ανοίγει ένα παιχνίδι λογικής που ζητούσε να περάσουμε όλα τα άτομα μιας οικογένειας, έναν αστυνομικό και ένα φυλακισμένο με μια βάρκα στην αντίπερα όχθη του ποταμού (ήδη κάτι σας λέει; το γνωρίζετε το παιχνίδι;) βάζοντας κάποιους κανόνες και περιορισμούς στις κινήσεις που είχε δικαίωμα να κάνει ο "παίκτης".
Παιδεύτηκα λιγάκι,... <sweat! oufff....> Rolling Eyes , τελικά τα κατάφερα... Exclamation
αλλά αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι η εφαρμογή που έτρεχε ήταν καθαρό excel (!) Shocked
και ωστόσο είχε γραφικά και έτρεχε ρουτίνες που δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι θα μπορούσαν ποτέ να γίνουν στο excel που μέχρι τότε θεωρούσα ως ένα απλό λογιστικό φύλλο που είχε μεν πολλές δυνατότητες για πράξεις, μαθηματικές συναρτήσεις, ταξινομήσεις, κλπ , αλλά ως εκεί. Δεν μπορούσα να φανταστώ πως πατώντας ένα κουτάκι θα μπορούσε να τρέχει υπορουτίνες που θα έκαναν μια βάρκα να κινείται στην οθόνη μου ανάμεσα στα κουτάκια του "λογιστικού φύλλου", να ανεβάζει και να κατεβάζει ανθρώπους από τη βάρκα και να τους περνάει στην αντίπερα όχθη του ποταμού, κ.λ.π! Shocked
Γνωρίζει κανείς παιδιά επί του θέματος πώς γίνεται κάτι τέτοιο στο excel και πού μπορώ να βρω περισσότερα; Idea

P.S: Τ' ακούς φιλενάδα; Για το δικό σου mail γράφω. Ακόμη να φτιάξεις account στο site?
Και στο είπα είναι απλό: www.my.aegean.gr και σε 2 λεπτά έτοιμος ο λογαριασμός! Ακόμη να αποδεχτείς την πρόσκλησή μου; Άντε να δούμε πότε!... Poke Tounge Very Happy Poke Tounge

Τετ, 19 Μάϊ 2010 11:05 am

Supersonic
Γκουρού
Γκουρού

Aug 29, 2009
541

Παλίκαρε αν μπορείς στείλε μου το αρχείο. Ομολογώ πως μου κίνησε την περιέργεια !!!!! To mail μου θα το βρείς στο profil μου !!!!!

Τετ, 19 Μάϊ 2010 12:08 pm

albatros
Μικρό Μολύβι
Μικρό Μολύβι

May 17, 2010
14

Supersonic έγραψε:
Παλίκαρε αν μπορείς στείλε μου το αρχείο. Ομολογώ πως μου κίνησε την περιέργεια !!!!! To mail μου θα το βρείς στο profil μου !!!!!

Laugh Laugh Laugh
Φυσικά και μπορώ! Σου το στέλνω τώρα Supersonic... Cool
Για να ξεκινήσεις πάτα το στρογγυλό μπλε κουμπί. Για να επιλέξεις τα άτομα που θα ανέβουν στη βάρκα κάνε απλά κλικ πάνω τους. Για να κινήσεις τη βάρκα κάνε κλικ πάνω στους κόκκινους μοχλούς από τη μία ή την άλλη όχθη του ποταμού.
Οι περιορισμοί σου είναι γραμμένοι μέσα στο αρχείο...
Για να σε δω skipper μου! Laugh Poke Tounge

Τετ, 19 Μάϊ 2010 2:41 pm

e3iswsi
Γκουρού
Γκουρού

May 07, 2009
1672
Τόπος: βιβλίο μαθηματικών

μια φορά πριν από μερικά χρόνια, θυμάμαι ότι κάποιος είχε βρει με ανάλογο τρόπο σε ένα κενό excel να ανοίγει ένα παιχνίδι με ένα αυτοκίνητο που τρέχει.

μπορεί κάποιος να ανεβάσει το αρχείο στο http://www.sendspace.com ή αλλού και να το ποστάρει εδώ για να το κατεβάσει όποιος θέλει χωρίς να το στέλνετε στον καθένα χωριστά;

Τετ, 19 Μάϊ 2010 11:30 pm

albatros
Μικρό Μολύβι
Μικρό Μολύβι

May 17, 2010
14

e3iswsi έγραψε:
μια φορά πριν από μερικά χρόνια, θυμάμαι ότι κάποιος είχε βρει με ανάλογο τρόπο σε ένα κενό excel να ανοίγει ένα παιχνίδι με ένα αυτοκίνητο που τρέχει.

μπορεί κάποιος να ανεβάσει το αρχείο στο http://www.sendspace.com ή αλλού και να το ποστάρει εδώ για να το κατεβάσει όποιος θέλει χωρίς να το στέλνετε στον καθένα χωριστά;

Δεν ξέρω πώς να το κάνω. Confused Να το στείλω σε σένα και να το προχωρήσεις εσύ μετά;

Παρ, 21 Μάϊ 2010 12:23 pm

e3iswsi
Γκουρού
Γκουρού

May 07, 2009
1672

μα είναι πολύ εύκολο Surprised
τέλος πάντων, στείλ' το

Πεμ, 27 Μάϊ 2010 10:27 pm

albatros
Μικρό Μολύβι
Μικρό Μολύβι

May 17, 2010
14

Με αρκετή καθυστέρηση αλλά τα κατάφερα τελικά! dog-run
Όχι δεν προσπαθούσα τόσες μέρες και αποτύχαινα... αλλά διάβαζαααα clap-clop
Μου συμβαίνει και αυτό δυο φορές το χρόνο! xalara dike mou
Συγνώμη για την καθυστέρηση! Ελπίζω να σας αρέσει! maksilaropolemos
http://www.sendspace.com/file/9c13i5

Παρ, 28 Μάϊ 2010 11:17 am

tzorvas
Γκουρού
Γκουρού

Sep 15, 2008
621
Τόπος: Dark Side

#deleted

Έγινε επεξεργασία από τον/την tzorvas στις Σαβ, 09 Μάϊ 2015 1:07 am, 1 φορά

Παρ, 28 Μάϊ 2010 1:19 pm

Supersonic
Γκουρού
Γκουρού

Aug 29, 2009
541

Πολύ ωραίο το excellaki. Και όντος ψιλο εύκολη η λύση του.
Όποιος θέλει help ή την λύση ας μου στείλει p.m. και δική του Happy !!!!!
Αν βρείτε και άλλα τέτοια αναρτήστε τα !!!!!

Σαβ, 29 Μάϊ 2010 11:17 pm

e3iswsi
Γκουρού
Γκουρού

May 07, 2009
1672

Το είδα. Το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν έχει καμία σχέση με το Excel. Είναι απλώς ένα αρχείο swf, συνημμένο μέσα σε ένα αρχείο Excel. Ακριβώς όπως όταν εισάγουμε μια εικόνα ή ένα κλιπ ήχου μέσα στο Excel ή το Word ή το PowerPoint. Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ένα αρχείο doc ή ppt ή ακόμα και mht αντί για xls.

Αντίθετα το Star Wars που ανέφερε ο abstract3d είναι του προγράμματος OpenOffice Calc όπως ακριβώς και εκείνο με το αυτοκίνητο που σας έλεγα. Στο Excel δεν υπάρχει το Star Wars.

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες (ώρα Ελλάδας)

Μετάβαση στη:  

Σχετικές συζητήσεις - topics

Θεματική Ενότητα Πληροφορίες Δημοσιεύθηκε
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Πρόγραμμα-Excel: υπολογισμός βαθμολογ...

Συζήτηση: τμ. Περιβάλλοντος Απαντήσεις: 0

Πεμ, 22 Σεπ 2011 3:13 pm Τελευταίο Μήνυμα

Πρόσφατες συζητήσεις - topics