... και όπως διάβαζα τα mail mou (2, 3 μήνες πριν) ξεχωρίζω με την πρώτη ματιά ένα με τίτλο: Περάστε το ποτάμι! Αποστολέας η καλύτερή μου φίλη. Ξέρει πως αγαπώ πολύ το κολύμπι και ό,τι έχει να κάνει με νερό... (περισσότερα θα σας πω γι αυτό σε άλλη στιγμή...)
Στο θέμα μας λοιπόν: κατεβάζω το συνημμένο, το οποίο ήταν ένα αρχείο xls και τρέχοντάς το βλέπω πως ανοίγει ένα παιχνίδι λογικής που ζητούσε να περάσουμε όλα τα άτομα μιας οικογένειας, έναν αστυνομικό και ένα φυλακισμένο με μια βάρκα στην αντίπερα όχθη του ποταμού (ήδη κάτι σας λέει; το γνωρίζετε το παιχνίδι;) βάζοντας κάποιους κανόνες και περιορισμούς στις κινήσεις που είχε δικαίωμα να κάνει ο "παίκτης".
Παιδεύτηκα λιγάκι,... <sweat! oufff....>

, τελικά τα κατάφερα...
αλλά αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι η εφαρμογή που έτρεχε ήταν καθαρό excel (!)
και ωστόσο είχε γραφικά και έτρεχε ρουτίνες που δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι θα μπορούσαν ποτέ να γίνουν στο excel που μέχρι τότε θεωρούσα ως ένα απλό λογιστικό φύλλο που είχε μεν πολλές δυνατότητες για πράξεις, μαθηματικές συναρτήσεις, ταξινομήσεις, κλπ , αλλά ως εκεί. Δεν μπορούσα να φανταστώ πως πατώντας ένα κουτάκι θα μπορούσε να τρέχει υπορουτίνες που θα έκαναν μια βάρκα να κινείται στην οθόνη μου ανάμεσα στα κουτάκια του "λογιστικού φύλλου", να ανεβάζει και να κατεβάζει ανθρώπους από τη βάρκα και να τους περνάει στην αντίπερα όχθη του ποταμού, κ.λ.π!
Γνωρίζει κανείς παιδιά επί του θέματος πώς γίνεται κάτι τέτοιο στο excel και πού μπορώ να βρω περισσότερα;
P.S: Τ' ακούς φιλενάδα; Για το δικό σου mail γράφω. Ακόμη να φτιάξεις account στο site?
Και στο είπα είναι απλό:
www.my.aegean.gr και σε 2 λεπτά έτοιμος ο λογαριασμός! Ακόμη να αποδεχτείς την πρόσκλησή μου; Άντε να δούμε πότε!...