abstract3d έγραψε:
Το link δε μου δουλεύει! ακόμα καλό θα ήταν να μου πεις και το μέγεθος του!
Είναι ολόιδιο με το ποδήλατο της φωτογραφίας, αλλά σε μπλέ-μαύρο χρώμα
ένα link που να μπαίνει και να μην έχει προβλήματα είναι αυτό
Λόγω της μπροστινής ανάρτησης, είναι το κατάλληλο ποδήλατο για ανηφόρες. Αν χρειάζεσαι ποδήλατο για ανηφόρες θα κοιτάς να έχει ΜΙΑ ανάρτηση και αυτή θα βρίσκεται μπροστά. Το λάστιχο να είναι τρακτερωτό και φουσκωμένο το πολύ στις 40atm.
Constanteinstein έγραψε:
Λόγω της μπροστινής ανάρτησης, είναι το κατάλληλο ποδήλατο για ανηφόρες. Αν χρειάζεσαι ποδήλατο για ανηφόρες θα κοιτάς να έχει ΜΙΑ ανάρτηση και αυτή θα βρίσκεται μπροστά. Το λάστιχο να είναι τρακτερωτό και φουσκωμένο το πολύ στις 40atm.
Να μου επιτρέψεις να διαφωνήσω κάθετα με αυτό το σχόλιο και να τεκμηριώσω λέγοντας ότι με αυτό το σκεπτικό έχεις απλά εκμηδενίσει όλες τις διαφορές ποδηλάτων εκτός δρόμου. Υπάρχουν κατηγορίες όπως racing, trial, marathon, all-mountain, freeride, downhill. Οι 2 τελευταίες είναι ΜΟΝΟ για κατάβαση, οι υπόλοιπες κάνουν όχι απλά για ανηφόρες, αλλά για ανηφόρες με βράχια, χώμα, λάσπες, κλπ άσχετα αν έχουν 2 αναρτήσεις(οι οποίες κάλλιστα μπορούν να κλειδώνουν για να μην υπάρχουν απώλειες δύναμης).
Όσο αφορά το ελαστικό πρέπει να έχει κανείς αυτά που του ταιριάζουν για κάθε εποχή.
Αν είναι για καθημερινή χρήση, τότε τα all-terrain είναι ότι καλύτερο. (Πλάτος 190-210 το μέγιστο).
Αλλιώς αν είναι για συνέχεια βόλτες σε βουνό, τότε ναι χρειάζεται τρακτεροτό με δυνατό πέλμα για πρόσφυση σε πέτρα - χώμα. (Πλάτος 200-220)
Η κατάσταση αλλάζει αν πρόκειται για λασπώδες έδαφος όπου χρειάζεσαι τρακτεροτό με μεγάλο πέλμα για να απομακρύνει τις λάσπες όσο πιο γρήγορα γίνεται για επιπλέον πρόσφυση.
Για θέμα πίεσης έχω αναπτύξει μία δικία μου εξισωσούλα για αέρα που λέει (βάρος εξοπλισμού + βάρος ατόμου + βάρος ποδήλατου)/2 = πίεση σε PSI ανά τροχό.
π.χ (77kg + 3kg + 14kg)/2 = 47 PSI ανά τροχό που είναι για καθημερινή χρήση μιά χαρά.
Σε περίπτωση κατάβασης με μεγάλες ταχύτητες επιβάλλεται να είναι λίγο πιο χαμηλή η πίεση για περισσότερη πρόσφυση.
abstract3d έγραψε:
Και όταν λέμε βουνό τι εννοούμε;!
Εννοούμε από τεράστιες κουραστικές ανηφόρες δρόμου (βλέπε Μανωλάτες) είτε μικρές αλλά πολύ απότομες ανηφόρες off-road, είτε ένα εξωφρενικό συνδιασμό των 2 (Καρβούνης ή Κέρκης). Διαλέγεις και παίρνεις.
Η Σάμος είναι ο παράδεισος του Mountan Biker, χωρίς όμως σοβαρούς MTBikers
να το εκμεταλλευτούν.
Ενδεικτικά το ποδηλατάκι της φωτογραφίας αν το αγοράσεις και έισαι διατεθημένος να πηγαίνεις καλές βόλτες 1-2 φορές τη βδομάδα θα σπάσει σε 4-5 μήνες έστω και αν του κάνεις καλή συντήρηση.
Το πρώτο που είχα ήταν ένα Ideal zig-zag το οποίο απλά ειχε κλάψει από την χρήση, κάθε λίγο και λιγάκι έπρεπε να αλλάζω ρυθμίσεις και μηχανισμούς για να πηγαίνω τις βόλτες μου. Μέχρι που πήρα το Scott Genius Marathon Concept Full Carbon και ηρέμησα
King_Of_Cats έγραψε:
Για θέμα πίεσης έχω αναπτύξει μία δικία μου εξισωσούλα για αέρα που λέει (βάρος εξοπλισμού + βάρος ατόμου + βάρος ποδήλατου)/2 = πίεση σε PSI ανά τροχό.
π.χ (77kg + 3kg + 14kg)/2 = 47 PSI ανά τροχό που είναι για καθημερινή χρήση μιά χαρά.
Πολύ καλό αυτό. Έχουμε σχεδόν τα ίδια νούμερα. Εγώ όμως τα έβγαλα εκ πείρας. Και οι μετρήσεις στην πίεση είναι σίγουρα σε atm. Βάζω το κεφάλι μου.
King_Of_Cats έγραψε:
Ενδεικτικά το ποδηλατάκι της φωτογραφίας αν το αγοράσεις και έισαι διατεθημένος να πηγαίνεις καλές βόλτες 1-2 φορές τη βδομάδα θα σπάσει σε 4-5 μήνες έστω και αν του κάνεις καλή συντήρηση.
Φίλε μου, το ποδήλατο το έχω πάνω από 4-5 μήνες και το μόνο που χρειάστηκα να του κάνω είναι να του προσθέσω τα φτερά και να το φουσκώνω όταν το χρειαζόταν. Έτσι και αλλιώς το ποδήλατο της εικόνας μοιάζει με το δικό μου, αλλά και το εικονιζόμενο είναι από ιστοσελίδα με ποδήλατα άνω των 250€ και έχουν εγγύηση 2 ετών.
King_Of_Cats έγραψε:Όσο αφορά το ελαστικό πρέπει να έχει κανείς αυτά που του ταιριάζουν για κάθε εποχή.
Αν είναι για καθημερινή χρήση, τότε τα all-terrain είναι ότι καλύτερο. (Πλάτος 190-210 το μέγιστο).
Αλλιώς αν είναι για συνέχεια βόλτες σε βουνό, τότε ναι χρειάζεται τρακτεροτό με δυνατό πέλμα για πρόσφυση σε πέτρα - χώμα. (Πλάτος 200-220)
Η κατάσταση αλλάζει αν πρόκειται για λασπώδες έδαφος όπου χρειάζεσαι τρακτεροτό με μεγάλο πέλμα για να απομακρύνει τις λάσπες όσο πιο γρήγορα γίνεται για επιπλέον πρόσφυση.
Όπως είπες King_Of_Cats. Τα τρακτεροτά είναι η ΛΥΣΗ.
Τι να κάνω όμως με το ποδήλατό μου που θέλω να το πουλήσω και βρέθηκε κάποιος με ερωτήσεις; Να μην απαντήσω; Να μην πω την γνώμη και την δική μου πείρα;
Άλλωστε τον abstract3d τον γνωρίζω και δεν θα ήθελα να του προκαλέσω κανένα ατύχημα. Φαντάζεσαι να κάνει ποδήλατο σε ένα όμορφο δρομάκο και εκεί που είναι χαρούμενος και γαλήνιος με το καινούριο του ποδήλατο, να ξεκολλήσει το τιμόνι, να κάνει και 2 οχτάρια σαν μεθυσμένος, να κοπανήσει και καμιά καθηγήτρια που του έβαλε κάτω από τη βάση [100 points], να κοπανήσει και σε μια κολόνα, να βλέπει αστεράκια, να βλέπει την fraoulitsa(γκουχου γκουχου), να βλέπει SQL, να βλέπει τον Ιησού να τον χαιρετάει [...]
α πα πα...ο λα-ος, α-παι-τει, τον abstract3d, υ-γι-ή...