Εδώ και αρκετό καιρό, πολύς κόσμος μου ζήτησε να γράψω κάποια tutorials για το Photoshop στο MY. Σήμερα λοιπόν πήρα την απόφαση να σας εκπαιδεύσω σε κάποια κολπάκια για καλύτερη χρήση του Photoshop.
Τώρα δεν θα γράψω κάποιο tutorial αλλά θα σας ανεβάσω κάποιες από τις δημιουργίες μου. Κάποιες είναι πετυχημένες, κάποιες άλλες όχι.
Αν έχετε κάποια καλή ιδέα για tutorial, πρώτα να μου το στείλετε στο e-mail μου που βρίσκεται στο προφίλ μου και μετά θα το ανεβάζω με το όνομά σας.
Θα σας παρακαλούσα να μην γράφετε άσχετα σχόλια. Εδώ θα ανεβάζετε τις δημιουργίες σας για να τις "ελέγχω" και τα σχόλιά σας πάνω στο θέμα.
Αρκετά σας κούρασα με την μονολογία μου. Ας δούμε κάποια παραδείγματα για το τι θα κάνουμε...
Ευχετήριες κάρτες
Επέμβαση σε ξένες δημιουργίες
Χρωματισμός ασπρόμαυρων
Τοποθέτηση κεφαλιών σε άλλα σώματα(ο πατέρας μου είναι εδώ ) ένας συμμαθητής από τα παλιά
Λοιπόν φίλοι του , θα ήθελα πολύ, οι ενδιαφερόμενοι που θα κάνουν μαζί μου τα κολπάκια με το Photoshop, να γράψουν παρακάτω ένα σχόλιο που θα λέει τα εξής:
-Όνομα στο ΜΥ
-Αγαπημένο χρώμα
-Ξέρεις να μαρκάρεις με τα Tools που υπάρχουν. Αν ΝΑΙ, τότε με ποιά/ποιό?
Αυτά για αρχή! Μαζεύουμε την λίστα με τα ονόματά σας και ΞΕΚΙΝΑΜΕΕΕΕεεε
Υποσημείωση: Πρόσφατα έφτιαξα ένα λογότυπο για τον διαγωνισμό της εφημερίδας LesvosNews. Θα μπορείτε και εσείς αργότερα με την φαντασία που θα αναπτύξετε και την εμπειρία που θα αποκτήσετε, να φτιάχνετε τα ίδια ή ακόμα και καλύτερα και να τα παρουσιάζετε σε διαγωνισμούς ή για την δική σας ευχαρίστηση.
Έγινε επεξεργασία από τον/την Constanteins... στις Παρ, 18 Φεβ 2011 2:05 pm, 2 φορές συνολικά
Αγαπητέ Constanteinstein εύγε για την πρωτοβουλία σου να μοιραστείς γνώσεις σου με την υπόλοιπη κοινότητα!
Αν μου επιτρέπεις την παρέμβαση, καλό θα ήταν να μην αναφέρεται ποιος έχει την εν λόγω εφαρμογή. Δεν νομίζω πως έχει νόημα, άλλωστε τόσο, αν κρίνω σωστά από το ύφος του topic. Καλύτερα να είναι "ανοιχτό" ως διαδικασία/ως tutorials, για παράδειγμα επίδειξη κάποιων πραγμάτων ή τεχνικών, και όποιος θέλει να πει κάτι περισσότερο ή να σχολιάσει ή να τοποθετηθεί κάπου, να το κάνει χωρίς "σφιχτές" νόρμες.
Στο παρόν εκπαιδευτικό θα γνωρίσουμε τα εργαλεία που μας δίνει το Photoshop. Στο MyAegeanPhotoshop Tutorials θα χρησιμοποιήσουμε εφαρμογές και tips που δεν σχετίζονται με την έκδοση του προγράμματος. Θα δημιουργήσουμε φωτογραφίες με τον καθολικό τρόπο, έτσι ώστε κανένας να μην μείνει στην απ' έξω επειδή έχει κάποια παλαιότερη έκδοση του προγράμματος.
Ας ξεκινήσουμε...
Κάντε κλικ στην εικόνα από πάνω για να δείτε τα εργαλεία που υπάρχουν (κάποιες παλαιότερες εκδόσεις μπορεί να μην έχουν κάποια εργαλεία αλλά αυτό δεν μας πειράζει!).
-Αυτή η ομάδα εργαλείων μας βοηθάει να επιλέγουμε κάποια σημεία μέσα στην φωτογραφία μας για να μπορέσουμε να τα επεξεργαστούμε. Από την στιγμή που θα κάνουμε επιλογή ενός σημείου στην εικόνα, δεν θα μπορούμε σε καμία περίπτωση να επεξεργαστούμε τα υπόλοιπα σημεία που δεν έχουν επιλεγεί. Το μαύρο βελάκι είναι το κλασσικό βελάκι που χρησιμοποιούμε για να μετακινήσουμε ένα αντικείμενο μέσα στην εικόνα και να το αλλάξουμε θέση.
Τα υπόλοιπα εργαλεία θα τα μάθουμε στην συνέχεια και στην πράξη.
Να σημειωθεί ότι τα εικονιζόμενα εργαλεία, δεν είναι και τα μοναδικά. Υπάρχουν και άλλα εργαλεία που βρίσκονται στο μενού και κάνουν διαφορετικές λειτουργίες. Κατά μεγάλο ποσοστό αυτών, επεξεργάζονται τις φωτογραφίες και κάποια άλλα λειτουργούν όπως οι "επιλογές".
Κάντε κλικ εδώ
-Θα ήθελα οι ενδιαφερόμενοι να ανεβάσουν εδώ κάποιες από τις δημιουργίες τους, είτε είναι πολύ καλές, είτε είναι καλλιτεχνικές. Θα χρησιμοποιήσουμε τις ίδιες σας τις εικόνες για να λειτουργήσουμε το Photoshop.
Στο παρόν εκπαιδευτικό θα μάθουμε να χρησιμοποιούμε κάποια φίλτρα για να μετατρέψουμε τις φωτογραφίες μας σε Cartoon.
Ας ξεκινήσουμε...
Λέω να χρησιμοποιήσω αυτή εδώ την εικόνα:
*Ανέβασμα φωτογραφίας
*Διπλασιασμός(Ctrl + J) και αλλαγή ονόματος του καινούριου Layer σε «Α1»
*Shift + Ctrl + U (Μετατρέπεται σε κλίμακα γκρί)
*Διπλασιάζουμε το ασπρόμαυρο «A1»(Ctrl + J) (Λογικά δημιουργήθηκε το «Α1 copy»)
*Πατάμε Ctrl + I (Αντιστροφή χρωμάτων)
- Α1 copy.Mode = Color Dodge (θα γίνουν όλα άσπρα)
*Filter → Blur → Gaussian Blur
-> Radius = 1,5
Αποτέλεσμα μέχρι τώρα:
*Διπλό κλικ στο Layer «Background» και πατάμε ΟΚ (μετατρέπεται αυτόματα το όνομα σε Layer 0)
*Κλικ στο Layer 0 (αλλάζουμε όνομα σε «Β1»)
*Ανεβάζουμε το Layer «Β1» στην κορυφή των άλλων Layers απλά σέρνοντάς το με το ποντίκι (η αρχική φωτογραφία θα εμφανιστεί στην αρχική της μορφή αλλά δεν μας πειράζει)
*Filter → Blur → Gaussian Blur
-> Radius = μεταξύ 1,5 – 2,1(κατά προτίμηση 2,1)
*Β1.Mode = Linear Burn
*Β1.Fill = 81%
*Δεξί κλικ στο Layer «Β1» και επιλέγουμε “Flatten Image” (η ονομασία θα μετατραπεί αυτόματα σε “Background”)
Φυσικά αν η ανάλυση της φωτογραφίας είναι μεγάλη, θα έχετε και καλύτερα αποτελέσματα!
Αν εσείς τώρα θελήσετε να αλλάξετε τα νούμερα στα δεδομένα, αυτό είναι καθαρά δική σας δουλειά. Καλό θα ήταν να παίξετε με τις τιμές και να δείτε πώς λειτουργεί το κάθε φίλτρο.
Όταν δημοσιευτούν μερικά ακόμα "μαθήματα", ας τα συγκεντρώσει κάποιος σ' ένα αρχείο (ένα pdf, ας πούμε, για να είναι εύκολο να το δουν όλοι) και να μπει κάπου μόνιμα ως προσφερόμενο υλικό.