Καλώς ήρθες στο forum! Για να συμμετάσχεις στις συζητήσεις πρέπει να εγγραφείς στην πύλη. Γίνε μέλος τώρα!
Πόσο δύσκολο είναι το dpsd??? |
|
|
τμ. Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων & Συστημάτων |
| Συγγραφέας |
Πόσο δύσκολο είναι το dpsd??? |
| |
|

Elouros
Μικρό Μολύβι

Jul 10, 2011
38
Τόπος: Κως
|
|
Ρε παίδες, φωτίστε μας γιατί (ψιλό)αγχωθήκαμε!!!  Πάω εχθές που λέτε να δω το θέατρο Απόλλων, μιας και το σπίτι είναι πολύ κοντά, και μου μαύρισαν την ψυχή...  Το τμήμα είναι λέει ένα από τα πιο δύσκολα, γενικά δεν έχει πολλούς πτυχιούχους απόφοιτους (όχι επειδή είναι καινούριο, αλλά γιατί δεν καταφέρνουν να πάρουν πτυχίο  ), θα δυσκολευτούμε πάρα πολύ όλοι, και και και... Οκ, σε πολυτεχνικό τμήμα περάσαμε, με πολλά μαθηματικά, μηχανικές και προγραμματισμούς, αλλά τόόόσο τόσο δύσκολο;  Δηλαδή, είμαστε από χέρι καμένοι με τον καινούριο νόμο για 2 έτοι προθεσμία μέχρι να πάρεις το πτυχίο;  Απλά, να μας πουν οι παλιοί τις εμπειρίες τους...!
|
|
|
|
| |
|

thespeena
Μικρό Μολύβι

Feb 15, 2011
51
Τόπος: katw aptavlaki
|
|
xaxaxa ειναι λιγο δυσκολο αλλα ειναι παντα και θεμα καθηγητη ή μαθηματος ή και ο συνδιασμος αυτων! πχ διακριτα μαθηματικα ναι ειναι δυσκολα γιατι εχουν και μεγαλη υλη και το επιπεδο ειναι πανεπιστημιακο, αλλα ας πουμε το μανατζμεντ δεν το αναλυουμε σε βαθος οποτε θεωρειται ευκολο). καλα το πρωτο ετος ειανι ευκολο! μετα τα υπολοιπα ρωτας αποδω και αποκει και καποια στιγμη βγαζεις ακρη. οτι θες ρωτα
και γω τεταρτο θα μπω τωρα
α επισης εχουμε ολοι ενα ν+2μαθηματα για καθε εξαμηνο. για τα +2 δηλωσε κατι ακομα και να μην πηγαινεις! μακαρι να το ξερα και γω αυτο στην αρχη
|
|
|
|
| |
|

thespeena
Μικρό Μολύβι

Feb 15, 2011
51
|
|
α αν ιες μεγαλυτερη αναλυση θα στην ηχογραφησω γιατι βαριεμαι να παταω κουμπια χαχααχαχαχα
|
|
|
|
| |
|

inertia
Ανεμοδαρμένος

Dec 14, 2003
5131
|
|
cool παιδιά.
Το Τμήμα είναι αρκετά απαιτητικό (δεν είναι "παιδική χαρά" άλλωστε το Πανεπιστήμιο) και έχει πλήθος μαθημάτων, ποικίλα θεματικά αντικείμενα και επίσης πλήθος ερεθισμάτων για να λάβεις μες στα έτη σπουδών σου.
Πολλούς αποφοίτους δεν έχει, αλλά αυτό δε σημαίνει τίποτε αν το βλέπει κάποιος μονομερώς. Υπάρχουν πάρα πολλά παιδιά που (χωρίς να είναι καλό απαραίτητα βέβαια, για τις "στατιστικές" όσων μετρούν νούμερα απλά) δεν έχουν τελειώσει τις σπουδές τους, αυτό όμως δεν σημαίνει πως είναι κι αδιάφορα ή πως δεν "τα βγάζουν πέρα".
Υπάρχει κόσμος που δουλεύει σε σταθερές δουλειές (δουλειές *εντός* του αντικειμένου σπουδών, όχι 'τυχαίες') ακόμη και δίχως να έχει αποφοιτήσει, γεγονός που τους έρχεται βέβαια εις βάρος των σπουδών τους (πολλοί είναι μονάχα με ελάχιστες εκκρεμότητες ή τη Διπλωματική τους εργασία μονάχα), αλλά προσφέρουν έμμεσα στο ίδιο το Τμήμα ένα πολύ δυνατό κανάλι "δικτύωσης" στην αγορά και στην αναγνωρισιμότητα του τμήματος. Αυτό είναι επίσης κάτι πολύ σημαντικό, που δεν είναι εύκολα "ανιχνεύσιμο" πάντα, αλλά δεν παύει να είναι πολύ δυνατό.
Με συνέπεια, παρακολουθήσεις και πάντα "εντός" των πραγμάτων της καθημερινότητας, μπορείς να βγάλεις ικανοποιητικότατα το τμήμα.
Από τη φύση των μαθημάτων, για να προχωρήσεις στις σπουδές θέλει προσπάθεια και κόπο, δεν "χαρίζεται" τπτ. Κι γι'αυτό και οι απαιτήσεις είναι πάντα αυξημένες ώστε να κρατείται ο "πύχης" υψηλά, όσο είναι εφικτό...
|
|
|
|
| |
|

elli
Μικρό Μολύβι

Nov 03, 2007
49
Τόπος: ΚΥΠΡΟΣ
|
|
για μένα η σχολή βγήκε πολύ δύσκολη. μόνο και μόνο επειδή δε πάταγα στα μαθήματα και τώρα τρέχω και δεν φτάνω. καλό είναι που αγχώνεσαι. η συμβουλή μου για όλους τους πρωτοετής είναι να περνάτε τα μαθήματα σας στην ώρα τους και να μην είστε προκατειλημμένοι σε αυτά που σας λένε οι άλλοι για μαθήματα και καθηγητές, να έχετε δική σας γνώμη. Τελείωνε όσο πιο γρήγορα μπορείς τη σχολή.
|
|
|
|
| |
|

inertia
Ανεμοδαρμένος

Dec 14, 2003
5131
|
|
elli έγραψε:
η συμβουλή μου για όλους τους πρωτοετής είναι να περνάτε τα μαθήματα σας στην ώρα τους και να μην είστε προκατειλημμένοι σε αυτά που σας λένε οι άλλοι για μαθήματα και καθηγητές, να έχετε δική σας γνώμη. Τελείωνε όσο πιο γρήγορα μπορείς τη σχολή. |
+1 
|
|
|
|
| |
|

Elouros
Μικρό Μολύβι

Jul 10, 2011
38
Τόπος: Κως
|
|
Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις απαντήσεις..! Όντως, έχετε απόλυτο δίκιο για την υποκειμενική προσέγγιση των καταστάσεων από τον καθένα και τις προκαταλήψεις... Απλά ήθελα να μου πουν την γνώμη τους και κάποιοι από τα "έσω"..!  Thank you very much λοιπόν..!
Thespeena, θα το θυμάμαι αυτό για τα ν+2, αν και η αλήθεια είναι πως δεν πολυκαταλαβαίνω ακόμα τι εννοείς (μιας και δεν έχω ασχοληθεί τόσο αναλυτικά με τα μαθήματα, υποχρεωτικά και μη) αλλά ευκαιρία να το ψάξω...!
|
|
|
|
| |
|

thespeena
Μικρό Μολύβι

Feb 15, 2011
51
|
|
(ν+2) ειναι ο αριθμος μαθηματων που δικαιουσαι να δηλωσεις για καθε εξαμηνο (συνηθως 6 ή 7 εινια).
+2 ειναι αυτα τα εξτρα που θα διαλαξεις εσυ.. ειτε αν τα χρωστας ειτε απο μεγαλυτερο ετος. επισης ολα τα μαθηματα που θα δηλωσεις μπορουν να ειναι απο ασχετα εξαμηνα. θεωρητικα δηλωνεις οτι θες.
απλα το λεω γιατι εγω τον πρωτο χρονο της σχολης εφαγα ξενερα, και αν το ηξερα θα επαιρνα κανενα μαθημα που να μου αρεσει απο αλλο ετος
|
|
|
|
Σχετικές συζητήσεις - topics
Πρόσφατες συζητήσεις - topics
|
| | |